Arama sonuçlarınız

1. aykut_gokalp

Çözümlendi | Kilitli Kadroya geçen öğretmenin sözleşmeli iken aldığı ek ders bildirgesi

15 Kasımda kadroya geçen sözleşmeli öğretmenlerin 1-14 Kasım arası sözleşmeli ek dersleri bildirgeye nasıl girilecek ?
  2. aykut_gokalp

Çözümlendi | Kilitli Memuriyetten önceki askerliğin ve memuriyetten önceki çalışmışlıkların terfiye etkisi

Atanmadan önce askere gitmiş bir öğretmenin askerlik bilgisini ve geçmiş çalışmalarını(dershane) girmem gerekiyor. Eklediğim resimde de görüldüğü gibi "Kazanılmış Hak Aylığı Durumu" var. Burada hangisini seçmemiz gerekiyor? Askerlikte seçtiğimiz önceki çalışmışlıklarında da aynısı mı seçilecek...
  3. aykut_gokalp

Çözümlendi | Kilitli MYS Damga Vergisi keserken Hesaba Esas Tutara Ne Yazılır

oleeeeeyyy oley oley oley :) son yaklaşık bi 10 faturada fatura tutarı üzerinden damga vergisi kestim. Nasıl düzelticez şimdi bunu? Bir de bu KDV %18 mi ?
  4. aykut_gokalp

Çözümlendi | Kilitli MYS Damga Vergisi keserken Hesaba Esas Tutara Ne Yazılır

Elektrik ödemesi yaparken damga vergisi kısmında eskiden Kesinti Tutarı yazan yere tıklayınca bi şey çıkardı. Şimdi çıkmıyor. Önceki ödemelere bakıyorum hesaba esas tutar ve fatura tutarı farklı. Önceden damga vergisi hesaba esas tutar üzerinden kesilmiş. Bu damga vergisini Faturanın üstünde...
  5. aykut_gokalp

Çözümlendi | Kilitli Aday Öğretmen Değerlendime Zamanları

Aday öğretmenlerin değerlendirmesinde danışman müdür müfettiş hafta sonu mebbise girip değerlendirme yapabiliyor mu? Şöyle bir durum var: 8 Aralık Pazar günü AKS (Adaylık kaldırma sınavı) var. - Aday öğretmenin çalışılmış gün sayısında bugün 43 yazıyor. - Bugün mesai bitiminde ve ya gece 12...
  6. aykut_gokalp

Çözümlendi | Kilitli 652 SKHK nin Ek 4. Md. Ger. Kadroya Geçenlerin Terfi İşlemleri Nasıl Olacak?

Terfi sebeplerinide bunları seçtim: - 652 S.K.H.K. Ek 4. Md. Söz. İken kadroya atandı. Söz. Süre İntibakında değerlendirildi. (Derece Terfi) (3 yılı tek seferde verdim) - 657 SK 64 md. 3. Fıkra (418 veya 527 SKHK – zorunlu hizmet kademe terfi) (2 yıla 1 kademe) - 657 SK 36/A-6-b md. (ortaöğrenim...
  7. aykut_gokalp

Çözümlendi | Kilitli 652 SKHK nin Ek 4. Md. Ger. Kadroya Geçenlerin Terfi İşlemleri Nasıl Olacak?

Öğrendim hepsini - Bedelli askerlik terfi tarihini etkilemiyor. - 3 yıllık lise okuyanlar hazırlık okuduysa kademe alabiliyorlar. Liseler 4 yıl olduktan sonra hazırlık okuyanlar ve üniversitede hazırlık okuyanlar avucunu yalıyor. - Sözleşmeliyken ilk yılki aday öğretmenlik 2 yılda 1 kademede...
  8. aykut_gokalp

Teşekkür ederim. Bir de bu lisede ya da üniversitede hazırlık okuyanların durumu tam nasıl olacak. 50 çeşit yazı var kafam çorba gibi oldu.
  9. aykut_gokalp

MEBBİS'de şu an 9/1 gözüküyorlar. 1- Bu kişilerden birisi sözleşmeliyken bedelli askerliğe gitmişti. Bu terfi tarihini nasıl etkileyecek? 2- Geçmiş tarihleri yazıp teker teker terfi mi vericez yoksa 3 yılı bir derece sayıp tek seferde mi vericez? Tek seferde vereceksek terfi tarihini kadroya...
  10. aykut_gokalp

Çözümlendi | Kilitli Fazla verilen eş yardımı geri nasil alınır

Bir ogretmenimiz eşinin işten çıktığını geç söyledi. Geriye dönük üç aylık eş yardımı yaptım. Biraz fazla yardım yapmışım :) Exceldeki formülü hatalı yazmışım. Fazla verdiğimi nasıl geri alabilirim?
  11. aykut_gokalp

Çözümlendi | Kilitli Yan Ödeme Cetvelleri

Eğitim Öğretimdeki yan ödeme cetvellerini ekteki tabloda ekledim. En son satırda deniyor ki bakan onayı ile 500 puana kadar temininde güçlük zammı ödenir. Oradaki 4'ün A maddesinde yazan kişilere 500 ek puan vereyim mi? Bu bakan onayı alınmış mı? Ve A ile B maddeleri dışındaki kimseye bu 500...
  12. aykut_gokalp

Mutemet Arşivi 4/B Sözleşmeli Personel iken Kadrolu Öğretmen olarak atamasında Maaşı ve Yapılacak diğer işlemler

KBS ile SGK nın bir bağlantısı olduğunu bilmiyorum. KBS'de adamları şimdi kadroya alsak SGK da ise 15 inde kadroya alsak bence bi sıkıntısı yok. Bende de aynı durum var, böyle yapıcam.
  13. aykut_gokalp

Çözümlendi | Kilitli İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili ne kadar ek ders alır?

Bu kişi normalde öğretmen. Bulunduğumuz yer reelde 1500 nüfusluk bir ilçe olduğundan herkes her yerde görev yapabiliyor.
  14. aykut_gokalp

Çözümlendi | Kilitli İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili ne kadar ek ders alır?

Vekaleten İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bakan kişi kaç saat ek ders alır?
  15. aykut_gokalp

Mutemet Arşivi 4/B Sözleşmeli Personel iken Kadrolu Öğretmen olarak atamasında Maaşı ve Yapılacak diğer işlemler

Sonunda netlik kazanmış oldu. Tek merak ettiğim bir ayrıntı var: Örneğin; Öğretmeninin kadroya geçiş tarihi: 13 Ekim Sözleşmenin bitiş tarihi: 12 Ekim girdim (Mebbiste) Kadrolu başlama tarihi: 13 Ekim girdim (mebbiste) SGK işten çıkış bildirgesi: 14 Kasım yapsam Kadrolu olarak SGK ya girişi...
  16. aykut_gokalp

Halil Şekercioğlu'ydu ismi şimdi buldum. Ne kadar önemli birisi bilmiyorum artık. Ankara İl MEM'e varıncaya kadar aradım tek söyledikleri Kararnamedeki tarih başlangıç tarihi olacakmış, kesin bilgiymiş. Bizim merkez ili aradım 14 kasımda çıkışı verip 15 kasımda giriş yapacaklarmış ssk ya. Bu...
  17. aykut_gokalp

Bu konu ile alakalı bir yazı göndereceklermiş. Dün e-konferans vardı Türkiye geneli. Adı aklıma gelmiyor, bi Daire Başkanı konuştu. Şu an beklemedeyiz.
  18. aykut_gokalp

Çözümlendi | Kilitli Sözleşmeli Öğretmen Asker Öğretmen ve Bedelli Askerlik Atama Tarihini Etkiler Mi

MEBİM sisteminde şöyle bir yazı geldi ve ben de aşağıdaki gibi bir cevap hazırladım, doğru mudur acaba? SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN OLARAK GÖREV YAPIYORUM.2020 YILI MAYIS AYINDA 1 YIL TECİL ETMİŞ OLDUĞUM ASKERLİK SÜREM SONA ERMEKTEDİR. ASKER ÖĞRETMEN OLARAK GÖREV YAPMAM HALİNDE 1 AY OLARAK TEMEL...
  19. aykut_gokalp

Çözümlendi | Kilitli Vergi Dilimine Girmiş Sayılma Zamanı

Kişinin toplam vergi matrahı 17500 olsun, maaşı alacağı zaman %15 ten mi hesaplanıyor yoksa maaşı aldıktan sonra 18000 i geçeceği için %20 den mi hesaplanıyor? KBS otomatik hesaplıyor demeyin bunu örnek olarak söylüyorum :)
  20. aykut_gokalp

Çözümlendi | Kilitli Sözleşmeli Öğretmenin Özlük Dosyasının Kaybolması

İlçedeki Özlük doyası kayıp hocam. Bu memuriyetten atmaya kadar gider mi yoksa para cezası veya uyarı ile sonuçlanır mı acaba?
  21. aykut_gokalp

Çözümlendi | Kilitli Evlilik İzni

Peki hocam bu öğretmen arkadaş evlilik iznini bilmediği için seminer döneminde 3 günlük bir izin alıp düğün ile bağlamış. O 3 günlük izni neye dayanarak vermişler bilmiyorum çünkü maaşını tam almıştı. O 3 günü görmezden gelip 7 günlük evlilik izni verilir diye tahmin ediyorum ama "Siz 3 gün izin...
  22. aykut_gokalp

Çözümlendi | Kilitli Evlilik İzni

Yazın evlenen sözleşmeli bir öğretmenimiz evlilik iznini şimdi kullanmak istiyor. Bu izni verebilir miyiz?
  23. aykut_gokalp

Burada sorumlu kim ki? Öğretmen özlük dosyasını getirmiş büroda kaybolmuş. Muhtemelen birisi bilerek veya bilmeyerek aldı. Kamera kayıtlarından da bulunamıyor geç fark edildiği için.
  24. aykut_gokalp

Yeni atanan sözleşmeli bir öğretmenin özlük dosyasının kaybolması durumunda nasıl bir yol izlenir?
  25. aykut_gokalp

Mutemet Arşivi Mazeret İzinleri - Babalık, Evlilik ve Ölüm İzinleri

Sözleşmeli bir öğretmenimiz yazın evlendi ve evlilik iznini şimdi kullanmak istiyor. Bu izni verebilir miyiz? Ayrıca 3 gün şimdi 4 günü de başka zaman kullanma gibi bir şey olabilir mi?
  26. aykut_gokalp

Çözümlendi | Kilitli 4/B Sözleşmeli Öğretmen Geriye Dönük Aile Yardımı Ödenir Mi?

Teşekkür ederim. Adam bana 8 ekimde bildirimi vermiş yani benim 15 ekim maaşında bunu vermem gerekirdi ama unutmuşum kbs ye girmeyi. Adamın bildirime göre yardım almaya hak kazandığı tarih : 15 Ekim Maaşı Sehven unutulan bildirim için 15 Ekim yardımını vericem hem de geriye dönük Temmuz...
  27. aykut_gokalp

Çözümlendi | Kilitli 4/B Sözleşmeli Öğretmen Geriye Dönük Aile Yardımı Ödenir Mi?

Bordroyu, ÖEB falan hazırladım hepsini ama son olarak şunu da sorayım; Geriye dönük 3 ayı verebiliyoruz tamam ama bunu talep etmesi mi gerekiyor yoksa ben MECBUREN vermeli miyim?
  28. aykut_gokalp

Biraz araştırarak şöyle bir bordro hazırladım, eksiği falan var mı acaba?
  29. aykut_gokalp

Teşekkür ederim. Bir de bu Personel Bordrosu ekranına girince manuel hazırlama yerini bulamıyorum. Kişinin ismine tıklayınca sadece eski bordrolar geliyor.
  30. aykut_gokalp

Sözleşmeli öğretmenimiz 8 ekimde eşim artık çalışmıyor diye Aile Durum Bildirimi Belgesi göndermiş DYS üzerinden. Bu yazıyı görmeden 11 Ekimde maaşları yaptım. Dolayısıyla aile yardımı almadı. Bu kişiye önümüzdeki ay geçmişe dönük aile yardımı vermem gerekir mi? Aşağıda linkini verdiğim konuda...
  31. aykut_gokalp

Çözümlendi | Kilitli 4/B Sözleşmeli Öğretmen KBS Sağlık Rapor Girişi

Sağlık Raporlarıyla alakalı yaptığım süreç şu: - E- Vizite sayfasından onaylıyorum. - PTT ye para yatıyor - Öğretmen PTT den parayı alıp bana geliyor. - Bi yazı yazıp mal müdürlüğüne gönderiyorum. - Parayı oraya yatırıp dekontunu bana getiriyor. 1- Öncelikle merak ettiğim şey bu süreç doğrumu...
  32. aykut_gokalp

Programlar 4/B Sözleşmeli Öğretmen Ek Ders Puantaj | Ödeme Programı

Sözleşmelilerde brüt ücret (4088,62) - %14 - sendika yapınca aylık vergi matrahı bulunuyor. Ek ders ve eğitime hazırlık ödeneğinde aynı formülü uygulayıp hepsini manuel olarak KBS ye giricem. Kadrolularda zaten KBS'de otomatik oluyor her şey. Eğitime hazırlık ödeneğinde de sgk kesintisi yok...
Geri
Üst Alt