Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bizde şu ana kadar bir şey yapmadık. Defterdarlık bu ay için kendi maaşını yapacak ancak onaylarını bizim gerçekleştirme görevlisi ve harcama yetkilisi yapacak dökümlerini de biz alacağız ve...
keseneklerin gönderilmeme şansı yok gerekirse iştirakçi payı için kişi borcu açarak ilgiliden muhasebe müdürlüğü hesabına yatırılmasını sağlayıp tutarın ilgili kesenek koduna alınmasını...
Yasal Uygunluk: %16’lık kesinti personelin kendi katkısı olduğundan, bu kesintiyi ilgili döneme ait bildirgeyle SGK’ya eksiksiz olarak göndermek zorunludur. Manuel olarak bildirgeye ekleme yapmak...
teşekkür ederim hocam. %16'yı kişiden isteyeceğiz mecbur ancak ödeme emrini nasıl düzenleyeceğimi çözemedim.
Şu şekilde yapsam sorun çıkar mı: Bildirgeyi "ek mahiyette sadece bir dönem"den...
Keseneklerin Hesaplanması: 5434 sayılı kanuna tabi personel için yapılan kesenekler üç kalemden oluşur: %16 çalışan payı, %20 işveren payı, ve %12 ek karşılık. Bu oranlar üzerinden gerekli...
Merhaba.
18.07.2018 tarihinde ihraçtan dönen bir personele 07/2018 maaşında sehven kesenek gönderilmemiş. Sgk yazı gönderdi bu döneme ait kesenekleri gönderin diyor.
Kişiye bu dönem için maaş...
Son bilgiler bu yönde yani işçi maaşlarını biz yapacağız ancak sgk bildirgesini mevcut işçiler ve devralınan işçiler olarak farklı farklı vereceğiz. bana hiç mantıklı gelmedi.
Ayrıca Gelir...
SGK ayağında mevcut veya yeni işyerinize toplu çıkış ve toplu giriş yapabiliyorsunuz bu konuda telaşlanmanıza gerek yok.Personellerin tc ad soyad ve eğitim, meslek kodu gibi bir listenin olması...
Toplu giriş yapabilirsiniz. Sicil numarasının değişmesi lazım.
Konu 'SGK Toplu İşe Giriş ve Çıkış Bildirimi' Köşe Yazıları - SGK Toplu İşe Giriş ve Çıkış Bildirimi
3/7/2024 tarihinde yayımlanan 161 sayılı Bazı Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Hazine ve Maliye Bakanlığı taşra teşkilatı olan...
Bu kaynağı buldum ne kadar doğru bilmiyorum.
Vergi dairesi başkanlıklarının defterdarlıklarla birleşmesi, oldukça karmaşık ve dikkat gerektiren bir süreçtir. Bu tür yapısal değişikliklerde SGK...
Henüz GİB nezdinde ayrıntılı bir açıklama olmamakla birlikte benim tahminim, sürekli işçilerde Defterdarlık Personel Müdürlüğü 01-31 veya 15-31 Ağustos döneminin maaşını yapacak, daha sonra...
Benzer bir sorum olduğu için ayrı konu açmadım. Maliyede defterdarlık - vergi dairesi başkanlığı kurum birleşmesinde işçi nakillerini nasıl yapmamız gerekli?
Biz nakil alan kurum olacağız. ilk...