Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GENEL TEBLİĞİ
(SIRA NO: 83)
(FAZLA VEYA YERSİZ ÖDENEN AYLIKLARIN GERİ ALINMASI)
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Çeşitli ve Son Hükümler
Diğer hususlar
MADDE 8- .........
.....
(3) Kamu...
Kpss ile memuriyete atanma iş akdinin feshi için geçerli bir sebep değil maalesef. Kıdem tazminatı ödenmemeli. Hatta ihbar sürelerine uyulmamış ise kişiden ihbar tazminatı alınmalı.
Belediye gelirleri kanunu
2. Elektrik ve havagazı tüketim vergisi:
Konu:
Madde 34 – Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde elektrik ve havagazı tüketimi, Elektrik ve Havagazı Tüketim...
Yani 3 gündür araştıyorum. Faturada yazan mal ve hizmet alımı toplamının damga vergisi matrahı olduğu sonucuna vardım. Fatura paylaşılsa daha net olur. Benim paylaştığım örnekte arada elektrik ve...
Hocam bilemedim vergi dairesinde uzman arkadaşa sordum. Kdv matrahı üzerinden kesilmesi gerektiğini düşünüyorum dedi. Elimizde net bilgi yok. Belge, özelge varsa paylaşılırsa iyi olur.
Ayrıca...
Aşağıdaki elektrik faturasında damga vergisi kesintisi Mal Hizmet Toplam Tutarı üzerinden mi yoksa Kdv matrahı üzerinden mi yapılır. Her ikisini yapan yerler var. Arada elektrik ve havagazı...
ben tekrar tazminat listesini kontrol ettim. hatalı personel gösteren 3-5 kişi çıktı o da cetvel tanımlaması yapılmayıp istisnadan girildiğinden. hatalı bir personel bulunmadığından yazıyı dikkate...
PERSONEL ÖDEMELERİ İLE İLGİLİ KBS DUYURUSU_05.02.2026
SIRA NO: (2026/4)
Bilindiği üzere, 26.08.2025 tarihli ve 2025/1 karar nolu Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararının "Bazı Devlet...
Hocam ÖHT artışı mı ek ödeme artışı mı? Malum 5510 sonrası personelde ÖHT den prim kesintisi yapılıyor. Bildiğim kadarıyla toplu sözleşme ile birlikte aynı ünvan için bazı kurumlarda farklı ÖHT...
Hastalık ve refakat izni:[170]
Madde 105 – (Değişik: 13/2/2011-6111/107 md.)
......
Görevi sırasında veya görevinden dolayı bir kazaya veya saldırıya uğrayan veya bir meslek hastalığına tutulan...
Kendi bordrolarımı kontrol ettim. 3278,10 sadece asgari ücretin altında kalanlar için. 29283,60-26005,50 = 3278,10 Asgari ücret üzerindekiler için belirttiğiniz formül geçerli
Hocam text dosyalarında hata olabilir mi? Acele etmeyin derim. 5510 sonrası sgk kesinti listesi ile text dosyasını bir karşılaştırın derim. Bizde 60 kişi nin sgk kesinti listelerinde sorun yok...
5510 Sonrası 60 arkadaşımız var. Kesinti listelerini ekli cetvel ile kontrol ettim herhangi bir sorun yok. Aktarılan text dosyalarında sorun olabilir mi? Daha text dosyalarına bakmadım
Kişi payı aylık ve tazminat toplamı üzerinden, şayet bu toplam asgari ücretin altında kalırsa aradaki fark işverence karşılanır . Eklediğim 2 tabloyu da inceleyin lütfen.
Sanırım sorunu buldum. Böyle bir hatayı nasıl yaparlar. Fark Pek tutarı işveren payı %9 yerine %8 yada gss işveren payı %5 yerine %4 alınmış. Her halükarda fark pek tutarı %1 oranında eksik...
Pek tutarlar asgari ücretin altında kaldığından yasa gereği asgari ücrete yükseltilmesi lazım. say2000i kapsamında butonunu aktif edip deneyebilir misiniz?