Arama sonuçlarınız

1. saitsahin

Çözümlendi | Kilitli 4/B Sözleşmeli Personelin Eski Hizmetleri 5 Yılı Doldurması Halinde Etkilermi?

merhaba arkadaşlar, personel bana bu dokümanı getirdi, ekte sadece bir tanesinde kamu kuruluşunda görevli yazıyor, hizmet yılı olarak sadece onu mu sayacam yoksa hepsini mi, sağlık ocakları kamu kuruluşu değil mi
  2. saitsahin

Çözümlendi | Kilitli 4/B Sözleşmeli Personelin Eski Hizmetleri 5 Yılı Doldurması Halinde Etkilermi?

Tuğrul hoca eski hizmeti değerlendirilmez demişti personel geçmiş yıllarda hem özelde hem de sağlık bakanlığında çalışmış, bana mantıklı gelen durum şu; personelin sağlık bakanlığındaki aynı unvandaki yıllarını sayıp maaşını ona göre vermek, eğer on yılını aşmışsa ona göre vermek
  3. saitsahin

hocam son sorum, personel bakanlığa bağlı hastanelerde çalıştım onlar da sonuçta bakanlığa bağlı neden onlar sayılmıyor derse haklı değil mi
  4. saitsahin

yani bizden önceki hizmetlerini baz almayacaz, peki hocam yukarıdaki arkadaşın yazdığı şu yazı ne anlama geliyor (Ek:14/05/2018-2018/11809) Pilot unvanlı sözleşmeli personel pozisyonlarına ilişkin sözleşme ücretlerinin tespitinde, kamu kurum ve kuruluşları dışında pilot olarak geçen hizmet...
  5. saitsahin

merhabalar sözleşmeli bir personelimiz 2017 yılında başladı ama 2009 yılından beri özel hastanelerde ve sağlık ocaklarında çalışmış ve sgk hizmet dökümünde hizmet primleri var. Sözleşmeli personeller beş yıl on yıl ve on beş yıllarını bitirince brüt ücretleri artıyor. Şimdi bu personelin bizden...
  6. saitsahin

Çözümlendi | Kilitli Yüksek Li̇sans Bi̇ti̇ren 4B Sözleşmeli̇ Personeli̇n Maaşı

personel başka bir kurumda söz konusu durumdan kaynaklı bir kişinin geriye dönük hakkediş aldığı ve bunu emsal teşkil ettiğini söylüyor, bu ödemeyi yapan kurumun gerekçesini merak ettim böyle bir durum varsa en azında bizde ödemesini yaparız.
  7. saitsahin

Çözümlendi | Kilitli Yüksek Li̇sans Bi̇ti̇ren 4B Sözleşmeli̇ Personeli̇n Maaşı

meraba kolay gelsin; kurumumuzda görev yapan bir 4b sözleşmeli personel Yüksek lisansı 23.02.2017 tarihinde bitirmiş, bu personelimizin maaş ödemesinde herhangi bir değişiklik olacak mı, olacaksa geriye dönük hakkedişleri ödenecek mi ? ayrıca personel uzman hemşire unvanı için bakanlığa...
  8. saitsahin

Çözümlendi | Kilitli 4924 Sayılı Kanun Ve 4B Sözleşmelilerde Derece İlerlemesi Olmadığına Dair Resmi Yazı

Merhabalar 4924 sayılı statüde ve 4B Sözleşmeli statüde çalışanlar için bildiğimiz üzere derece ilerlemesi olmuyor ama bunların resmi dayanağı bana lazım Örneğin; 4924 sayılı statüde çalışanlar için şu yazının şu maddesine istinaden ödemeye esas derece ilerlemesi olmaz diye resmi yazı arıyorum...
  9. saitsahin

Çözümlendi | Kilitli Ek Karşılık Keseneği Hakkında Birkaç Soru

merhabalar ek karşılık keseneğinin nasıl yapılacağı forumda paylaşılmış ama benim birkaç sorum daha var tdms>M1 raporlarında SGK Ek Karşılık Tahakkuku Prim Ödemeler kodunda 24.664 tl tutar var mossip'ten bunu bildirirken bunu mu yazacaz yoksa bu kodun %20'sini mi yazacaz (4932 TL mi yazacam)...
  10. saitsahin

Mutemet Arşivi Ek Mahiyette 2007 Ve Öncesi Yıllara Ait Fhz Bildirimi

burada görünen tutar ne kadar? 240,3 TL mi 1644990908 cevap verecek kimse yok mu, yapan arkadaşlar bilgi rica etsem.
  11. saitsahin

Çözümlendi | Kilitli Kbs'ye Yüklenip Onaylanan Matrah

ekobs'tan açtığım çağrıya cevap yazıldı ve ebokstan tekrar güncelleme çekince her şey düzeldi Allah'a şükür
  12. saitsahin

merhabalar, çağrı açtırmıştık sıkıntı düzeldi yani maaşları düzelttik ama ekobs'tan matrah çekerken bu sefer de gelir vergisi istisnası kalan kısmı gelmiyor yani personeller eksik sabit alacak, bu sefer de ekobs yazılım destek'e çağrı açtım bekliyorum
  13. saitsahin

Çözümlendi | Kilitli Unvan Değişikliğinde Oyak Kesintisi Devam Eder Mi

merhabalar, askeri hastaneler sağlık bakanlığına geçtikten sonra v.h.k.i. kadrosundan bir personel ilçe devlet hastanesine tayin oldu. İlgili personel unvan değişikliği ile sağlık teknikeri olmak istiyor, unvan değişikliğinde oyak kesintisi devam eder mi yoksa kesinti biter mi, yoksa unvan...
  14. saitsahin

biz de çağrı açtırdık bekliyoruz
  15. saitsahin

merhabalar sizinle aynı sıkıntıyı yaşıyorum
  16. saitsahin

Çözümlendi | Kilitli Döner Sermaye Vergi Matrahlarını K.b.s Sistemine Yüklerken Hangi Dönem Seçilecek?

ben de şubat ayına yükledim ama ocak olması lazımmış çünkü şubat ayına eklersek gelir vergisi istinası uygulanmıyor ve herkesten gelir vergisi kesiliyor, ne yapacam şimdi bilmiyorum
  17. saitsahin

Çözümlendi | Kilitli Çkys Damga Vergi̇si̇ Hesaplama Hatası

13 günlük tediye maaşında eksik kesilen damga vergisini bu ay a eklenmiş sıkıntı yok .
  18. saitsahin

Çözümlendi | Kilitli Sözleşmeli Personellerin Derecesi Ekobs'ta İlerliyor Mu

merhabalar, ben de 4924'lü personellerde aynı hatayı yapıyormuşum ama 4924'lü personeller için emekliliğe esas derecelerini girecem çünkü sözleşmeli olsalar bile emekliliğe esas dereceleri ilerliyor ve kadrolu olsalardı ödemeye esas dereceleri emekliliğe esas dereceyle aynı olacaktı. Bu durumu...
  19. saitsahin

Programlar Memur Fazla Mesai Hesaplama Programı

memur fazla mesai ücreti 12 tl civardır 4 d sürekli işçi (temizlik-güvenlik-bilgi işlem vb) 1 saat brüt ücret 43 tl memurların geldiği noktaya bak gerçekten çok yazık
  20. saitsahin

çok teşekkür ederim ilgili madde için, 4924'lü doktorların zaten emekliliğe esas terfileri her yıl geliyor, ek ödemelerini emekliliğe esas dereceye göre ödeyecem, 4blilerde ise kadrolu emsallerine göre yapacam, anladığım kadarıyla bir 4bli personel ücretsiz izne ayrılmışsa ya da uzun dönem...
  21. saitsahin

hocam, ben bu dediğinizi daha önce hiç yapmadım yani daha yeni öğrendim ve geriye dönük çok fazla fark yapmam gerekiyor. Benim aradığım emsale göre derece girmeniz gerektiğini belirten bir yazı var mı? Çok çok fazla yaparsam çok fazla da ödeme çıkacak, sorumluluğu yüksek bir iş en azından elimde...
  22. saitsahin

hocam siz ekobs kullanıyor musunuz paylaştığınız ekin en altında oranlar çalışma yılına belirlenmiş ama ekobsta kontrol edince çalışma yılına göre değil dereceye göre oranlar verilmiş. Örneğin derecesi 4 ve ilerisi olanlar 180 iken derecesi 5 ve altındakiler 160 oranı üstünden ödeme alıyor
  23. saitsahin

tekrardan merhabalar (bugün açtığım ikinci ekobs konusu) 4924 sözleşmeli doktorların ve 4B sözleşmeli personellerin maaşlarında derece ilerlemesi yok çünkü sözleşme ücreti üzerinden maaş alıyorlar. Buradan hareketle sabit ve ek ödemelerinde de derece ilerlemesi yapmıyorduk. Mesela 4924...
  24. saitsahin

Çözümlendi | Kilitli Ekobs'ta Hayat Sigortası İndirimi Yansıtılması

merhabalar bir doktorumuz her ay yüksek bir meblağda hayat sigortası ödüyor ve vergi indirimini maaşına yansıtıyoruz. Maaşa yansımayan 3500 tutarlık kısmını ekobsta vergi matrahı kısmındaki hayat sigortası kısmına aktarıyorum. Ek ödemesini hesapladığımda ise ek ödemesine yansıyan hayat sigortası...
  25. saitsahin

Çözümlendi | Kilitli Lise Stajyer Öğrenci Mys Harcama Kodları

evet hocam 1643709163 şu an harcama talimatı oluşturmaya çalışıyorum. harcama türü, harcama alt türü ve bütçe tertibini hangilerini seçmem gerekiyor;
  26. saitsahin

Çözümlendi | Kilitli Lise Stajyer Öğrenci Mys Harcama Kodları

mrb staj ücreti genel bütçeden yapılacak harcama kodlarını bulamıyorum harcama kodları hangileridir.
  27. saitsahin

Çöp Kutusu Çkys Matrah Sorunu

damga vergisi 7,02 atıyor damga vergisi 19,90 vermesi lazım.
  28. saitsahin

Çözümlendi | Kilitli Devamsızlık Nedeniyle Iş Akdi Sona Erdirilen Sürekli Işçiye Kıdem Tazminatı Ödenirmi?

hocam işçi işe gelmiyordu tutanak tutuldu. müdürlüğü üst yazıyla tebliği idildi ve müdürlükte bakanlığa, daha sonra işten çıkrama yazısı geldi ve bizde işten çıkardık.
  29. saitsahin

Çözümlendi | Kilitli Devamsızlık Nedeniyle Iş Akdi Sona Erdirilen Sürekli Işçiye Kıdem Tazminatı Ödenirmi?

mrb. 4 d Sürekli İşçi 2014 yılında kuruma başladı ve 2021 yılında işten çıkarıldı. işçiye kıdem tazminat ödemesi yapılır mı?
  30. saitsahin

Çözümlendi | Kilitli Rapor Ve İzinler Hakkında Birkaç Soru

birinci ve ikinci soruma cevap aldım ama diğerlerini hala bilmiyorum
Geri
Üst Alt