Arama sonuçlarınız

1. Çözümlendi | Kilitli Ekobsde Teşvik Ek Ödemesi

1-Askeri doktora mahsuplaşmasını yaparken, sivil doktora 209 sabiti eklıyormuyuz ? eklliyorsak yönetmelik varmıdır bununla alakalı ? 2-Temel ödeme ve tesvik ödemesini yaptıktan sonra Askeri doktora gelen temel ve teşvik brüt aktarımını yaparken eskiden kişiye net tutar cıkartmıyordu , şimdi...
  2. Çözümlendi | Kilitli Ekobsde Teşvik Ek Ödemesi

Allah'a emanet yapıyoruz. Askeri hekim kısmını çözemedim bende.
  3. Çözümlendi | Kilitli Sürekli̇ İşçi̇ Geçici Görev Yolluğu

Merhabalar ; Bir konuda kafamız karıştı yardımınıza ihtiyacım var 4/D Sürekli işçi geçici görevle 50 km uzaklıktaki bir ilçeden merkez hastaneye işe gidip geliyor. Harcırah Kanununa tabi olur mu ? Sürekli Görev yolluğu hesaplanır mı ?Yoksa sadece Toplu İş Sözleşmesi Madde 40 taki İşe-Gidiş...
  4. Çözümlendi | Kilitli 4/B Sözleşmeli Personel Nakil Ve Sgk Işlemleri

Merhabalar Hocam. Ben bu işlemi hep yapıyorum. Ama istisnası şu " Aynı Bakanlık içindeki farklı şehirdeki kuruma " olursa. Örn: Sağlık Bakanlığı Kilis Devlet Hastanesinden , Bilecik Devlet Hastanesine eş durumundan tayin söz konusu ise. İşlemde şu şekilde; Personel 01.07.2022 tarihinde " Nakil...
  5. Çözümlendi | Kilitli 926 Devrolan Askeri Tabip Nöbet Ve İcap Nöbeti Ödenmemesi Hk.

Merhabalar, Dilekçelerden herhangi bir işleme alınamıyor maalesef. Çünkü sağlık hizmetleri tazminatından karşılanıyor bu durum. Lakin eğerki personel mahkemeye verdiyse ve kazandıysa , çıkan kararları ekobs yazılımdaki arkadaşlara gönderip çağrı açıyorsunuz. Onlarda sistem üzerinden askeri...
  6. Çözümlendi | Kilitli İşverence Karşılanan 2 Günlük Raporun Sigorta Bildirimi

Hocam , toplu iş sözleşmesi gereği ödediğimiz 2 günü ayrı prim olarak veremiyoruz ki, verebilsek kafadaki soru işaretleri çözülecek.
  7. Çözümlendi | Kilitli İşverence Karşılanan 2 Günlük Raporun Sigorta Bildirimi

Hocam, bende bu konuda tereddüt içindeyim ve şunu düşünüyorum. İşçi diyelim 20-25 Ocak arası 5 gün raporunu aldı. 3 gün kesiyorum. Ama ya bu ödediğim iki gününe denk gelen kısımda işçi vefat / yaralanmalı kaza vs durumu söz konusu olursa durum ne olacak ? Ben ister istemez 2 gün işyerinde gibi...
  8. Çözümlendi | Kilitli İşçi Refah Farkıyla Ilgili E-Bildirgede Sorun Yaşıyorum

Refah payının ücreti SGK ya gitse dahi, bildiriminiz bulunmadığı için SGK emanete düşecektir. Şubat ayı maaş bildirimini + refah payı bildirimini bir yapın. Sonra dekontlarla SGK ya gidin. Emanetteki paraları eşleştireceklerdir.
  9. Çöp Kutusu Ekops ; Ocak 2022 Sabit Farkları Hesaplaması Için Neyi Bekliyor ?

14 günlük katsayı fark bordroları kullanıma açılmıştır. 1. Sistem 14 günlük katsayı fark bordrosunda iki detay satırı üzerinden hesaplama yapacak olup, aynı bordronun bir satırında 14 günlük katsayı farkları diğer satırında % 2,5 ek maaş zammı farkları hesaplanacaktır. 2. 2022 Ocak dönemi için...
  10. Çözümlendi | Kilitli İşveren Uygulama Tebliği Yürürlükten Kaldırılmıştır.

Çok teşekkür ederim. Tam çıkışta böyle bir haber görünce panik oldum :)
  11. Çözümlendi | Kilitli İşveren Uygulama Tebliği Yürürlükten Kaldırılmıştır.

Kusura bakmayın ne olur, Ben çözemedim konuyu ? İşçilerde rapor, prim bildirimi filan yapmcakmıyız ? Detaylandırrsanız sevinirim :)
  12. Çözümlendi | Kilitli 01.01.2022 Itibariyle 65 Yaş Olan 4/D Sürekli İşçi Emeklilik Durumu Hk.

Bende açıkçası dayanamadım. Netlik kazanması için SGK İl Müdürümüzle görüştüm konuyu. Tuğrul Hocamın dediği gibi,kişi emekli ayaklığı almaya hak kazanmadan emekli edemiyoruz. Ancak KHK gereğide emekli olmaya hak kazandıktan sonra +1 gün bile çalıştıramıyoruz. Bastonu kendime hediye edicem :)...
  13. Çözümlendi | Kilitli 01.01.2022 Itibariyle 65 Yaş Olan 4/D Sürekli İşçi Emeklilik Durumu Hk.

Herkese merhabalar, Başlıktan ta anlaşılacağı gibi konu 4/ D Sürekli İşçiler, Personel 01.01.2022 itibariyle 65 yaş , Hizmete başlama tarihi 2004 , Hizmet Günü 5800 küsür 1) Personeli emekli etmem gerekiyormu ? 2) Emekli olsa da maaş bağlanıyor mu ? 3) Emekli etmezsem 65 yaş üstü işçiyi...
  14. Çözümlendi | Kilitli Taşerondan Geçen İşçi Saat 20:00 Dan Itibaren Çalışmasına Gece Zammı Ödenirmi?

Zannımca Strateji'ye bu konuyla alakalı görüş soran kurum vardır. O cevaplar gelene kadar ödemeyelım. Fark yapmak daha kolay diye düşünüyorum.
  15. Çözümlendi | Kilitli 2021 Mart Ayında Emekli Olan Işçiye Yeni Imzalanan Ti̇s Farkları Verilir Mi?

Merhabalar, Emekli olana fark yapmak durumundasınz, primlerle alakalı da SGK İl Müdürlüğünüze bir üst yazı yazacaksınız Ek ine de toplu iş sözleşmesini ve Yönetim Hizmetlerinden gelen yazıyı koyacaksnz. Onlar sözleşme başlangıc tarıhınden ıtıbaren size ay ay dönem açacaklar. Sizde o primleri...
  16. Mutemet Arşivi Sürekli̇ İşçi̇ Yeni̇ Sözleşme Öz-Sağlık İş (2021-2022) Ve Fark Bordrosu Iş Ve Işlemleri

Önceden olduğu gibi excel hazırlar manuel yaparız. ÇKYSden de vergi matrağını güncelleriz diye düşünüyorum :)
  17. Mutemet Arşivi Sürekli̇ İşçi̇ Yeni̇ Sözleşme Öz-Sağlık İş (2021-2022) Ve Fark Bordrosu Iş Ve Işlemleri

MERHABALAR ; 4 / D SÜREKLİ İŞÇİLERİN YENİ SÖZLEŞMELERİ İMZALANMIŞ. KENDİLERİNE VE BİZ MUTEMETLERE HAYIRLI OLSUN :)
  18. Çözümlendi | Kilitli Yeni̇lenen Zi̇raat Emekli̇li̇k Bes Si̇stemi̇ Sorunları

Vergi numarası değilde SGK sicil numarasını girerseniz, hata almazsınız diye düşünüyorum.
  19. Çözümlendi | Kilitli Yeni̇lenen Zi̇raat Emekli̇li̇k Bes Si̇stemi̇ Sorunları

MERHABA ; Şablonda yüklemek istediğiniz personelin " Doğum Tarihi" satırı var. O satıra Gün.Ay.Yıl şeklinde yazarsanız sorununuz çözülecektir. İyi Çalışmalar.
  20. Çözümlendi | Kilitli Devrolan Askeri Sağlık Memurunun Ek Ödemesi?

Merhabalar , 926 sayılı kanununa göre devrolan askeri personele , olağan dönemde ek ödeme bordrosunu düzenlerken yönetmeliğe göre mahsuplaştırma ıslemı yapmanız lazım. Onunda mantığı su sekılde oluyor. Personel 926 ya göre 15 bın maaş alıyor dıyelım. 657 olsa 5 bın alacaktı. Aradakı 10 bın...
  21. Çözümlendi | Kilitli Devrolan Askeri Personel Performans Ek Ödemesi

Ek ödeme yaparken mukayase farkı yapmanız lazım. Sivil bir doktor performansa dayalı ek ödeme alırken puan hesabı yapılıyor. Ona karşılık gelen brüt tutar hesaplanır. Bu tutardan sabit mahsuplaştırılır, kalan tutardan gelir ve damga vergisi düşülerek ödeme yapılır. Askeri doktorda da sabit ödeme...
  22. Çözümlendi | Kilitli ckys de 17 günlük hesaplanan maaşın vergi matrahini 14 günlüğe atmıyor

2 yol var. 1. Hesap parametrelerinin tarihlerini 01.12.2020-31.12.2021 olarak değiştirebilirsiniz. Ama AGİlerde hata verecektir, Manuel düzeltme yapmanız gerekmektedir. 2. 29 Ocakta Tediye Hesaplamadan önce 14 günlük kısmın matrağını " Aylık Vergi Bilgileri" kısmından ek/ güncelleyerek...
  23. Çözümlendi | Kilitli sürekli işçilerin 14 günlük maaşları ,yeni oluşan günlük ücretler ve sosyal yardımlar hk.

Geçerli olan toplu iş sözleşmesi geçici madde 3 dogrultusunda sendıka acıklama yaptı. O yuzden herhangi bir yazı beklmeye gerek olmadıgını dusunuyorum
  24. Çözümlendi | Kilitli ckys de 17 günlük hesaplanan maaşın vergi matrahini 14 günlüğe atmıyor

Manuel yapmanıza gerek yok. 12-2020 Maaşı yapıyorsunuz ama iki parçalı yapıyorsunuz. Tek bir maaş yapıyor gibi düşünün. O yüzden 14 Günlük kısma Yıllık Vergi Matrağı atmaz. Ekteki yazıda dursun. Sağlık Bakanlığı adına belki lazım olur.
  25. Mutemet Arşivi 696 khk ve Sürekli İşçiLerin Günlük Yevmiyeleri

Selamlar. Günlük ücret ve sosyal yardımların brüt ve net tablosu olan varsa paylaşabılırmı ?
  26. Çözümlendi | Kilitli EKOBS Parametre Yetkisi ve Asistan Yan dal Hesaplamama Sorunu

İl Sağlık Müdürlüğü Ek Ödeme Daire Başkanlığında EKOBStan sorumlu bir görevli vardır. O direkt cagrı merkezine konuyla alakalı cagrı acarsa daha hızlı dönüş olur.
  27. Çözümlendi | Kilitli Sürekli işçi puantaj hesaplama excel cetveli

Puantaj 15 ve 14 arasında ama çalışma planı 1-30 arası yapılıyorsa ben ılgılı ayların tum çalışma listelerini kanıtlayıcı evrak olarak ek yapıyorum. İleride denetleme esnasında belki istenir diye.
  28. Programlar Sözleşmeli Personel E-Bildirge Ve Fiili Hizmet Programı

Teşekkür ederim Nazan Hanım :)
  29. Programlar Sözleşmeli Personel E-Bildirge Ve Fiili Hizmet Programı

Programı deniyorum öncelikle ellerinize sağlık. Fakat bir sorum var. Nöbete kalan personelin , nöbet ücretlerini nereye yazacağız ??
  30. Mutemet Arşivi 15.10.2020-31.10.2020 tarihleri Arası Sürekli İşçi Sosyal Yardımları Nasıl Yapılmalı ?

Peki, 30 TL yakacak parasını 17 TL , 403,37 TL olan sosyal yardımı ise 14 günlük mü ödeyeceksiniz ?? Veya herhangi bir yerde "Sosyal Yardımlar kıst yapılamaz" şeklinde bir ibare varmıdır ?
  31. Mutemet Arşivi EKOBS'taki Din Hizmetleri Sınıfı ile Alakalı Güncelleme

Bununla alakalı EKOBS güncellemesi haricinde bir genelge bulan varmıdır ?
  32. Mutemet Arşivi EKOBS'taki Din Hizmetleri Sınıfı ile Alakalı Güncelleme

Din Hizmetleri sınıfı personelin Ağustos, Eylül ve Ekim ayları hesaplamalarında; 1- İlgili personelin performansa dayalı ek ödeme bordrosundaki ana satırına sağ tıklayıp “Tavan Oranı Tutar Bilgisi Gir” alanından Ocak 2020 dönemine göre belirlenen brüt ek ödeme tutarı girişi yapılacaktır. Bu...
  33. Çözümlendi | Kilitli sürekli işçi tayin

Yılın başında kapanan bir hastanemizin işçilerini almıştık. Haberleştik. Onlar SGK dan saldığı an biz üstümüze aldık. Onlar işlemi nakil gitme şeklinde yaptı. Bizim kodu yazdılar. Bizde o şekilde üzerimize aldık. Belki yardımcı olur size.
  34. Çözümlendi | Kilitli sağlık tesisi birim performans kat sayı ortalaması

Önce İl Sağlık Müdürlüğünüzle görüşün, Onlar Hangi sağlık tesislerinde hesaplanmayacaksa o sağlık tesisinin birim performans katsayı kısmını kapattılar diye bılıyorum.
  35. Çözümlendi | Kilitli 4/D İşçi (Taşeron) Analık İzni Maaş İadesi

1. Öncelikle Özel Sektör gibi düşünün. Siz bir işverensiniz yanınızda çalışanda işçiniz. Analık izni varsa bunu ilgili ayda bildirmeniz gerekmektedir. 4 Bli Personele benzetme şeklinde bir husus olamaz çünkü tam bildirip geri alma durumu fiili hizmet olduğu için ( 30 bildirim kodu ) yapıldı. 2...
Geri
Üst Alt