Arama sonuçlarınız

1. Çözümlendi | Kilitli Fiili Hizmeti Olmayan 4/B Personelin SGK Bildirgesi

Merhabalar 4/ B 'li 3 adet Tıbbı Sekreter kadrosunda arkadaşımız var, 1 Kişide Tıbbi Görüntüleme Teknikeri ama Şua izni almış 1 ay Bu kişilerin Fiili Hizmetleri idari birimde çalıştıkları için ve Şua izninde oldukları için sanırım yok. SGK Bildirimlerini 13 ve 30 Belge Türünden mi yapılacak...
  2. Mutemet Arşivi Yeni Ek Ödeme Yönetmeliğinde Ne Değişti?

pandemi servisi, covid-19 hastalarının kaldığı yurtta çalışanlar, hastane girişindeki çadırda hastaları karşılayıp ateş ölçen personelleri = Diğer ( İzolasyon odası ) diye bir seçenek var. laboratuvarı = mikrobiyolojiye sosyal çalışmacılarlar, psikologlar, çocuk gelişimciler, diyetisyenler...
  3. Çözümlendi | Kilitli v2 onaylı bildirge iptal

Asıl bildirgeyi iptal ettikten sonra vereceğiniz tüm bildirgeler ektir. 23 Temmuzu geçirmediğiniz sürece de ceza gelmez.
  4. Mutemet Arşivi MYS yeni arayüz

Otomatik Rol seçimi yapıldığında , kendimiz biz seçim yapamıyoruz. bu yüzden geçmişi de göremiyoruz. Yeni de olmuyor. Çözebilen varmıdır ?
  5. Çözümlendi | Kilitli Sağlık Tesisi Birim Performans Katsayı Ortalaması

Merhabalar. EKOBS güncellendi malum. Ve çözmeye çalışırken birçok durumla karşılaşıyoruz. Sağdaki dağıtım girdiğimiz tutarın bulunduğu panelde Sağlık Tesisi B.P.K Ortalaması diye birşey var.Orasının hesaplaması nasıl olacak acaba??
  6. Çözümlendi | Kilitli 4D Sürekli İşçi (Taşeron) Kadrosuna Alınan İşciler Hangi İş Kolunda Olması Lazım ?

Merhabalar . Biz de bu konuyla ilgili tereddüt oluştu ve İl SGK müdürlüğüyle görüştük. 20. Genel İşler olması gerektiğini , Sözleşme yenilendiğinde 17. Sağlık İşkolu olacağını. Hatta bu 17. İşkolu olmasıyla beraber Yetkili Sendikanın anlaştığı haklara tabi olunacağını, şu an bu şekilde bişey...
  7. Programlar İcra Kesinti Takip Programı (Access Tabanlı)

Bende aynı hatayı aldım maalesef.
  8. Mutemet Arşivi EKOBS SİSTEM GÜNCELLEMESİ

Teşekkür ederim bilgi için, Yinede kullandıkça fark edeceğimiz pek çok hata durumu çıkacak gibi geliyor :/
  9. Mutemet Arşivi EKOBS SİSTEM GÜNCELLEMESİ

2. Güncellemeyi okuyup yorumlayacak arkadaşım varmı acaba ? Eksiden taşınırcıları , eğitim ve muayene komisyonundakileri tanımlamyı başka yerden yapıyorduk. Artık "Tıbbı hizmet sunum alanından mı yapacağız? Acilde çalışanların özellikli birim listesini yine "Tıbbı hizmet sunum alanı"ndan mı...
  10. Çözümlendi | Kilitli Ücretsiz izne ayrılan 4D işçinin prim bildirgede eksik gün kodu ve tediye ödemesi

Aynı durumdayız 1. 12 Birden fazla nedenler veya 13 Diğer nedenler olarak girebilirsin. 2. Tediyesini ( Ben yılı 4 e böldüm. İlk 3 ayı Ocaktaki tediyede , ikinci 3 aylık dönem için de Nisan Mayıs Haziran ayındaki çalışmışlığı hesapladım. Sonra 90 güne 13 günse , çalışmışlık gününe kaç gün...
  11. Çözümlendi | Kilitli Çağrı Karşılama Personeli

Mükerrer konudur , https://www.maasmutemeti.com/forum/konu/112-de-calisan-buero-personeli-nin-cagri-karsilama-personeli-olmasi.14971/
  12. Çözümlendi | Kilitli 1 Ğ maddesince "Eğitim Amacıyla Görevlendirilen Personel"

Merhabalar Kadrosu devlet hastanesinde olan ancak kendisi eğitim amacıyla üniversite hastanelerine giden tabipler için, 1 ğ maddesince "Kendi isteği ile Bakanlık dışındaki kurumlara geçici görevlendirilen personele, bu Yönetmelik kapsamında yalnızca 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 9...
  13. Mutemet Arşivi 112 de Çalışan " Büro Personeli"nin "Çağrı Karşılama Personeli" olması.

Merhabalar ; 18 Nisan 2020 tarihli Resmi Gazete de bir karar değişikliği yayımlanmıştır. Formda hiç paylaşan arkadaşım olmayınca konu açmak istedim. Mali açıdan belki kurumlara usul ve esaslar hakkında bir yazı göndererek ,bilgilendirme yaparlar. 112 Acil Çağrı Merkezinde görev yapan mutemet...
  14. Çözümlendi | Kilitli 4/b personel manuel rapor girişi hakkında

Ben şöyle bir durumla karşılaştım. Personelimiz rapor aldı. Otomatik kısımda çıkmadı. Bizde ceza gelmesin onaylayalım diye raporu manuel bildirdik. Bu seferde parasını alamadı. Sonrasında meğer işveren olarak girdiğimiz raporu bir de onay kısmından onaylamamız gerekiyormuş. Onayladık ve...
  15. DUYURU COVİD-19 Pandemisi nedeniyle Sağlık Tesislerinde Ek Ödeme Yapılmasına İlişkin Usül ve Esaslar

Yorumlamaları görelim bence, İdari izinler düşülecek mi ? Esnek çalışma saatleri kapsamında mı sayılacak?
  16. Çözümlendi | Kilitli 45 Gün Heyet Raporu alan işçinin Maaş ve SGK İşlemleri

Maaşında istirahat olsa da " İstirahat raporlarında 2 gününü işveren öder" kuralı gereği 43 günü SGK dan , diğer iki gününü kurumdan yani sizden alacak Çalışma günü 2 Sgk Günü 2 Yol Ücreti 0 Yakacak yardımı gibi yardımları kurumunuz idari kısmınızla görüşün bir isterseniz 2 gün ödeme de...
  17. Mutemet Arşivi MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ TEKRAR ERTELENDİ.!! (25/03/2020)

muhsgk yı bu ay gelir idaresinden değil. E bildirge v2 den bildireceğiz ?? Bilginiz varmı ?
  18. Çözümlendi | Kilitli Mezuniyet Durumu Değişen Sözleşmeli Personel

Evet , bir kaç kez görüş soruldu ve olumlu geldi bununla alakalı. Sanırım Diyanette çalışıyorsunuz. Yine de bir yazısı alıp, ek yaparak fark vermek daha mantıklı geliyor bana.
  19. Mutemet Arşivi Esnek Çalışma ile 4D İşçi Corona virüs nedeniyle Puantaj | Yol Yemek Ücreti

Sağlık Bakanlığı açısından konuşayım. Zaten kurumunuz 7/24 yataklı hizmet veren kurum ise , yemek ücreti yerine fiili çıkan yemekten yararlanıyorlar. Sağlıkçılara ulaşımın ücretsiz olmasından sebebiyle de , yol mali hakkı " mevcut hükümler uygulanır" maddesince saklı kalmalıdır. Kurum olarak...
  20. Çözümlendi | Kilitli Mezuniyet Durumu Değişen Sözleşmeli Personel

orta öğretim mezunu hemşire ön lisans veya lisans öğrenimi sonucu hemşire unvanını ihraz etmesi halinde ücret skalasında bu öğretim seviyesi için belirlenmiş olan ücret üzerinden sözleşme yapılmakta ve ücretini almaktadır.4/B'li sözleşmeli personelin, tamamlamış olduğu üst öğreniminin atandığı...
  21. Çözümlendi | Kilitli 4/B Personel Askerlik Dönüşü İşe Başlamada Karantina

Personel başlatılıyor. Dilekçesi alınıyor.( Whatspptan atılabılır ) Başlayış evrakların konu kısmına" Gıyabında Başlayış" yazılıyor. Ek yapılarak durum belirtir şekilde başlayış yazısı yazılıp, sistem girişi yapılıyor. Bizde naklen gelen personel meyil süresi içinde yurtdışına çıkmıştı...
  22. Çözümlendi | Kilitli 4 D Sürekli İşçi Ücretsiz İzin Sgk Beyanı

4 D sürekli işçi Annelik sebebiyle Ücretsiz İzine çıktı. SGK Beyanı nasıl olacak ? Gün ve Prim 0 girilerek , Neden Kısmında Ücretsiz İzin mi seçilecek ??
  23. Çözümlendi | Kilitli EKOBS Sisteminde Personel Silme

Teşekkür ederim bende aynı şekilde yaptım ama farklı bir yolu varmı diye merak ettim :)
  24. Çözümlendi | Kilitli EKOBS Sisteminde Personel Silme

Merhabalar, Ekobs sisteminde yanlış giriş yapılan bir personel var. Kişi kartı silme işlemi yapabiliyormuyuz?
  25. Mutemet Arşivi Kamu kurum ve idarelerinde esnek çalışmaya illişkin genelge

ÇKYS , EBYS ve EKOBS programları evden çalışıyor. Bu programlardan yapılan işlemleri bence halledebiliriz evden. Sadece imza için gelinebilir. Ama en son gemiyi terk eden birimlerden birisi mutemetlik olduğu için buna izin vermezler.
  26. Çözümlendi | Kilitli 4/D Sürekli İşçinin doğum izin sonrası SSK Prim Bildirimi

Şu an Şubat beyanını verecegiz. Şubat 20 ye kadar Analık İzni ( istirahat diye de geçiyor ). 21 Şubat yıllık izinli. 22 Şubattan itibaren ücretsiz izinde. MuhSGK uygulamasından yaptıgımız prim beyanını nasıl yapacağız ?? 1584010290 Kendi Kendimi çürüteyim ve Arkadaşlara bilgi paylaşımı...
  27. Çözümlendi | Kilitli 4D Taşerondan Geçen Sürekli İşçi Emekli Yolluk Ödemesi

696 KHK nın 23.maddesine tabi 4 D kadrosunda sürekli işçi ise disiplin yönetmeliği var. Ekten de bakabilirsiniz. Ayrıca İşçiye , iş Sözleşmesini imzalatırken bunu da imzalatmanız gerekiyordu. Özlük dosyasında mutlaka bulunması gereken evraklardan bir tanesidir. Bu durumları kabul ederek kadroya...
  28. Çözümlendi | Kilitli 4/D işçi statüsüne geçen işçilerin işe giriş bildirgede iş kolu kodu kaçtır.

Sağlık Bakanlığında "17. sağlık ve sosyal hizmetler " işkolu olması lazım.
  29. Mutemet Arşivi KoronaVirüs İçin Kamu Binalarında Alınması Gereken Tedbir Önerileri

Bir bayana göre de çare Çamaşır Suyu :)
  30. Çözümlendi | Kilitli 4/D Sürekli İşçinin doğum izin sonrası SSK Prim Bildirimi

Merhabalar , 4 D sürekli işçi kadrosundaki temizlik personeli ilgili ayın 20 sine kadar doğum izninde, 21 Şubatta 1 günlük yıllık izin alıyor. 22 Şubattan itibaren ücretsiz izne ayrılıyor. SGK Prim Beyanı nasıl olmalıdır ?? 1583931151 cevap verecek kimse yok sanırım.
  31. Çözümlendi | Kilitli Sürekli işçi yol ücreti

" Mevcut hüküm uygulanır." ibaresi yer almaktadır. Bursa Sağlıkda çalışan işçiler adına konuşayım, 10,64 e göre yani ücretin brütüne yuvarlanıp veriliyor. Ama görüş yazısı istendi. İl Sağlık Müdürlüğü de Bakanlığa sordu. Cevabını bekliyoruz. 10,64 e yuvarlayıp mı vereceğiz yoksa direkt 7,64...
  32. Çözümlendi | Kilitli Taşeron işçi evlilik izni hakkında

Merhabalar, Toplu iş sözleşmesi hakkıdır evlilik izni. Yıllık izin gibi sayılır. Yol ve yemek ücretini kesersiniz. Sigortasını ve maaşını tam ödersiniz. Ayrıca yine toplu iş sözleşmesi "Olaya Bağlı Sosyal Yardımlar Ve Diğer Sosyal Yardımlar:, A-EVLENME YARDIMI: 140 TL yardımı , kişiden dilekçe...
  33. Çözümlendi | Kilitli HASTANE YATIŞ

E- bildirgeyi verirken işveren olarak yatış raporunu "vizite giriş sisteminden" onaylamayı unutmayın :)
  34. Çözümlendi | Kilitli 4/b Personelin Nakil ayrılışında seçilecek kod türü

Evet tam olarak anlatamamışım. Elimde iki adet durum söz konusu ve SGK konusunda yardım istiyorum. 1. 4B li personelimin eş durumundan tayini çıktı farklı bir ile, Bunu çıkış mı yapacağım nakil mi ?? Nakil yapacaksam 30 belge türü ve 13 belge türünden çift bildirim beyanı yapıyorum . Hangi...
  35. Çözümlendi | Kilitli 4/b Personelin Nakil ayrılışında seçilecek kod türü

Hem 13 hem 30 belge türü var, Nakil ayrılışı yaparken hangisini seçeceğiz?
Geri
Üst Alt