Arama sonuçlarınız

1. Çözümlendi | Kilitli Yeni Atanan Sürekli İşçilerin Ücretleri

Çok teşekkürler Onur Hocam. 2) Deneneme süresi 05.07.2022 tarihinde biteceğinden, Haziran maaşında (15.06.2022-14.07.2022) sosyal yardımı 9 günlük kısıt olarak ödememiz gerekir mi acaba yoksa tam mı ödemeliyiz? Ek ödeme ve giyim yardımı gün hesaplaması yapılırken deneme süresini de geçirdiği...
  2. Çözümlendi | Kilitli Görüş Yazısının İl Sağlık Müdürünün İmzasıyla Çıkacağına Dair Bakanlık Yazısı.

Hocam, biz 2021 yılında İl Sağlık Hukuk Birimi' ne Başhekim imzasıyla görüş sorduk, cevapta verdiler. Ancak bakanlığa sorulacak görüş yazıları için önce İl Sağlık Müdürlüğü'ne yazılması gerektiğini belirtiler. İl Sağlık Müdürlüğü üstyazıyla bakanlığa bildiriyormuş. Görüş yazısını İl Sağlık...
  3. Çözümlendi | Kilitli Yeni Atanan Sürekli İşçilerin Ücretleri

Merhaba. Hastanemize İş-Kur kurasıyla atanan işçi, 06.06.2022 tarihinde göreve başladı ve 08.06.2022 tarihinde sendikaya üye oldu. Toplu İş Sözleşmesi gereği, yeni göreve başlayan işçiler bir ay deneme süresindeler. Personele bir ay boyunca sadece asgari ücret ödeyeceğiz. 1) Deneme süresi...
  4. DUYURU 6772 Sayılı Kanun Kapsamına Giren Kurumlarda Çalışan İşçilere, 2022 Yılında Verilecek İlave Tediyenin Sürelerinin Belirlenmesi

Hocam, ödeme gecikmeyecek mi? Aynı gün içinde ödeyebiliyor musunuz? Bizde işleyiş şu şekilde oluyor; Ödemeler hesaplandıktan sonra imzalanıp, muhasebe sistemine yükleniyor. Muhasebe sisteminden saymanlıkça onaylandıktan sonra ödeme emirleri imzalanıyor. Evraklar hazırlanıp, il merkezindeki...
  5. DUYURU 6772 Sayılı Kanun Kapsamına Giren Kurumlarda Çalışan İşçilere, 2022 Yılında Verilecek İlave Tediyenin Sürelerinin Belirlenmesi

4 Temmuz da enflasyon rakamları açıklanacağından tediyeler eski ücretlerden ödenecek, sonrasında fark yapılacak. Neden 4 Temmuz da ödenmesine karar verilmiş anlayamadım.
  6. Çözümlendi | Kilitli 4/B Sözleşmeli Personelin Eski Hizmetleri 5 Yılı Doldurması Halinde Etkilermi?

Teşekkürler Mehmet Hocam. Bazen mantık yürütmekte zorlanıyor insan. Bana da kişi borcu düzenlemek kaldı o zaman :lollol:
  7. Çözümlendi | Kilitli 4/B Sözleşmeli Personelin Eski Hizmetleri 5 Yılı Doldurması Halinde Etkilermi?

Mehmet Hocam, buna benzer konu açmıştım. Daha önce memurluktan istifa edip, 4/B sözleşmeli olarak göreve başlayan personelin sabit ek ödemesinde memurlukta geçen hizmet sürelerini ekleyerek ödeme yapmaya başlamıştım. Yukarıdaki husus sadece maaşı için mi geçerli yoksa sabit ek ödemleri içinde...
  8. Çözümlendi | Kilitli Sürekli Görev Yolluğunda İkametgahı Taşımayanlar

Yaşar hocam, peki ikametgahı burada olmayıp ilçelerden gelen personellerin, başka bir memuriyet mahalline ataması olduğunda sürekli görev yolluğunu nasıl yapmamız gerekir
  9. Çözümlendi | Kilitli Sürekli Görev Yolluğunda İkametgahı Taşımayanlar

Tuğrul hocam, bizim personellerin bir kısmının ikametgahı burada değil, farklı ilçelerden geldiğinden ya da ilk atama olanlar ikametgahını genelde aldırmıyorlar.
  10. Çözümlendi | Kilitli Sürekli Görev Yolluğunda İkametgahı Taşımayanlar

Merhaba. 3 yıldır kurumumuzda görev yapan ve fiilen burada oturan personelin, başka bir ilçeye (memuriyet mahalli dışında) ataması olacak. Personel ikametgahını buraya aldırmamış , ikametgahı il dışında başka bir yerde. Biz, sürekli görev yolluğu ödemelerinde; personellerin ataması yapılan yer...
  11. Çözümlendi | Kilitli Yeni Gelen Personele Promosyon Hesaplaması

Aldığı ilk maaştan itibaren hesaplama yapmanız gerekiyor. Aldığı ilk maaştan, promosyonun bitim tarihi arasında kaç ay varsa, kısıt promosyon ödemesi o şekilde hesaplanıyor. Kalan ay * Aylık Promosyon Tutarı = Ödenecek Kısıt Promosyon Tutarı Banka promosyon anlaşmasında da belirtmişlerdir.
  12. Çözümlendi | Kilitli Sürekli̇ İşçi̇ Kıdem Tazmi̇natı Hesabında İkramiye Hesabı Son İkramiyesine Göremi Hesaplanır?

Anladım hocam teşekkürler. 1)Toplu sözleşmede verilen ikramiyeler son aldığı tutara göre, 2) Cumhurbaşkanlığı kararına göre ödenen tediyeler de ise son bir yılda aldığı tutarlara göre hesaplama yapılması gerekiyor. Hocam sadece şu ifade kafa karıştırıyor; "Yıl içinde düzenli ve belirli...
  13. Çözümlendi | Kilitli Kısıt Sabit Ek Ödemelerin Ödeme Zamanı

Teşekkürler Yaşar Hocam. Aradığım cevabı buldum, konu çözülmüştür.
  14. Çözümlendi | Kilitli Kısıt Sabit Ek Ödemelerin Ödeme Zamanı

Anladım hocam teşekkürler. Şimdi sabit ek ödemelerin, ödeme zamanı konusu kafamda netleşti. Asgari Geçim İndirim kalkmadan önce, personeller beklemeden kısıt sabit alsın diye ödemişliğimiz olmuştu daha önce :lollol:
  15. Çözümlendi | Kilitli Kısıt Sabit Ek Ödemelerin Ödeme Zamanı

Hocam, maaş vergi matrahını tahminen, manuel olarak giriyordum. 1653916841
  16. Çözümlendi | Kilitli Sürekli̇ İşçi̇ Kıdem Tazmi̇natı Hesabında İkramiye Hesabı Son İkramiyesine Göremi Hesaplanır?

Buradaki mahkeme kararına göre tediye ve ikramiyelerde son alınan tutara göre hesaplama yapılaması gerektiğini belirtiyor. 1 yılda kaç gün tediye ve ikramiye hak ediyorsa, son aldığı günlük tutara göre çarpıp 365'e böldüğünüzde çıkan tutarı günlük brüt ücrete ekleyebilirsiniz. Bazı kurumlar...
  17. Çözümlendi | Kilitli Kısıt Sabit Ek Ödemelerin Ödeme Zamanı

Hocam, o zaman kısıt sabitini Mayıs ayı içinde ödenirse vergi istisnasından yararlanabilecek iken, Haziran ayı içinde ödenirse de vergi istisnasından yararlanamayacak. Sadece ödeme dönemi değişince; 638,01 gelir vergisi indirimi ve 37,98 damga vergisi indirimi toplam 675,99-TL fark oluşmayacak mı?
  18. Çözümlendi | Kilitli Kişi Borcu Taksit Faiz Oranı Kaç Olmalıdır

Mehmet hocam teşekkürler. Kişi borcu nöbet ödemeleri için açıldı, döner sermaye bütçesine iade edilecek ve personel bizde geçici görevli bir hafta çalışmıştı. İade edilecek tutarda 216,41-TL. Personelin çalıştığı kuruma yazı yazarak kişi borcunu tebliğ ettirdik. Personel kendi kurumu...
  19. Çözümlendi | Kilitli Kişi Borcu Taksit Faiz Oranı Kaç Olmalıdır

Tuğrul hocam, kişi borçlarında yasal faizi %9 olarak yapıyoruz ancak taksit hesabında da %9 yapınca çok yüksek faiz tutarı ortaya çıkıyor. Tablo, banka kredisi hesabına göre hesaplama yapmış. Tabloda değişmesi gereken bir şeyler var sanki.
  20. Çözümlendi | Kilitli Kısıt Sabit Ek Ödemelerin Ödeme Zamanı

Merhaba. 24.05.2022 tarihinde ücretsiz izin dönüşü göreve başlayan personelin Mayıs ayı kısıt sabit ek ödemesini hesaplayıp, saymanlığa gönderecektim ancak; Kbs, kısıt maaşları tam maaşla birlikte ödemekte, kısıt sabit ek ödemeleri de tam sabit ek ödemesiyle birlikte mi ödememiz gerekiyor...
  21. Çözümlendi | Kilitli Kişi Borcu Taksit Faiz Oranı Kaç Olmalıdır

Merhaba. Kişi borcu tebliğ edilen personel, taksitle ödeme yapmak istiyor. Taksitlerde faiz oranının kaç olması gerekiyor? Ekteki tabloda 0,75 olarak belirtmişler. Tablodaki taksit hesaplaması doğru mu acaba?
  22. Çözümlendi | Kilitli Ekobs Sabit Ek Ödeme Farkında Vergi İndirimi

Hocam, bizden dönem dönem istiyorlar. En son 01.08.2021-31.12.2021 tarihleri arası tarama ve excelleri ile son on yılın extrelerini istediler. Ben extreleri göndermedim. İl sağlıktakiler daha önce istedikleri 01.01.2021-31.07.2021 tarihleri arası dönemin kontrollerini daha bitirememişler...
  23. Çözümlendi | Kilitli Ekobs Sabit Ek Ödeme Farkında Vergi İndirimi

Ocak ayındaki gelir vergisi kalan kısmını maliyeden "0" olarak çektiğinden, fark hesaplamasında vergi indirimini düşüyormuş. Yazılım destek, ocak ayı matrahını manuel yüklemem için izin verdi. Diğer aylarda sıkıntı yok sadece ocak ayını maliyeden çekmiyor. Konu çözülmüştür.
  24. Çözümlendi | Kilitli Ekobs Sabit Ek Ödeme Farkında Vergi İndirimi

Yasin hocam teşekkürler. Matrahları maliyeden otomatik çekti. Maaştan kalan vergi indiriminide Ocak 2022 dönemi için doğru uygulamış. Terfi farkı için ocak ayına dönem oluşturduğumda; hesaplamada vergi indirimini neden düştüğünü anlayamadım. Acaba sorun Ekobs'ta mı, yoksa benim kaçırdığım bir...
  25. Çözümlendi | Kilitli Ekobs Sabit Ek Ödeme Farkında Vergi İndirimi

Merhaba. Ekobs'tan terfi farkı hesaplamak için Fark Dönem oluşturup hesaplama yaptığımda; daha önce sabit ek ödemeye uyguladığı gelir vergisi indirimini, alması gereken tutardan düşüyor. Vergi indirimini neden düşüyor anlayamadım, hatalı mı hesaplama yapıyor?
  26. Çözümlendi | Kilitli Vergi İstisnasının Terfilerde Ve Maaş Dönemi Değişikliğinde Uygulaması

Mesajınızı şimdi farkettim hocam. Sınava girmiyorlar. İl Sağlık Müdürlüğü, belirli dönemlerde 4924'e yerleşmek için hastanelere pozisyon açıyor ve doktorlar başvuru yapıyorlar. Hizmet puanı ve süresine göre alım yapılıyor...
  27. Çözümlendi | Kilitli Asistan Ve Araştırma Görevlisi İken Uzman Olarak Atanan Doktorlar İçin Manuel Maaş Farkı Hesaplama Tablosu

Hocam bu konuya bir göz atın isterseniz. https://www.maasmutemeti.com/forum/konu/uzman-hekim-olarak-uenvani-degisen-arastirma-goer-maas-ve-ek-oedeme-farki.17443/#post-101515
  28. Çözümlendi | Kilitli Staj Ücretleri Ödemelerinde Hangi Devamsızlıklarda Ücret Kesintisi Yapılmalıdır?

Mehmet hocam çok teşekkürler:) Bir stajyer öğrencinin sözleşmesinde, mesleki eğitime başlama tarihinin 28.02.2022 olarak girilmiş ancak öğrenci 28.02.2022 tarihinden itibaren 8 gün raporlu ve sözleşmeyi rapor bitiminde imzalamış. Stajyer öğrenciyi imza çizelgesinde ve puantajda raporlu olarak...
  29. Çözümlendi | Kilitli Staj Ücretleri Ödemelerinde Hangi Devamsızlıklarda Ücret Kesintisi Yapılmalıdır?

Merhaba. Staj ücretleri hakkında net olamadığı iki soru var; 1)Rapor alan stajyerlerin ücretlerinden kesinti yapılmalı mı? "Özürsüz olarak devam etmeyen" dediğinden, raporlarda kesinti yapılmayacağını anlıyorum ama çoğu kurum kesinti yapıyormuş. 2) İdari izinlerde (kar yağışı nedeniyle valilik...
  30. Çözümlendi | Kilitli 4B Sözleşmeli Personelin Nöbet Ödemelerinde Kullanılmak Üzere Gerekli Olan “Prim Kesinti Bilgileri” Sekmesi Eklenmiştir.

Benim anladığım; 4/b sözleşmeli personellerin nöbet ücretlerindeki sigorta matrahı, sgk tavanı geçmeyecek şekilde belirlenecek. Tavanı geçen kısmı hesaplamaya dahil edilmeyecek ve böylelikle nöbet ücretinden daha az kesinti yapılacak ya da kesinti yapılmayacak.
  31. Çözümlendi | Kilitli Kbs Sistemi Maaş Kesinti Ekranı Bes Kesintisi Kayıt Sil Butonu Aktif Değil Nasıl Silinir

Besten ayrılıp, ödemelerini alan ancak Kbs den çıkışı yapılamayıp, maaşından kesinti yapılan personelin kesinti tutarı, Bes şirketi tarafından Mal Müdürlüğü'ne iade edilmemiş. Tutarın iadesi için kişi tekrardan şirkete başvurumu yapması gerekiyor yoksa biz ne yapabiliriz
  32. Çözümlendi | Kilitli Vergi İstisnasının Terfilerde Ve Maaş Dönemi Değişikliğinde Uygulaması

Tuğrul hocam çok teşekkürler İdare ilişiklerini ne zaman keselim diye sordu. Benden kaynaklı gecikme olmaması için hemen geçirebileceğimizi söyledim. 4924 sözleşmeli maaşları, kadroluya göre bir hayli fazla. Aynı işi yapan iki uzman hekim arasında sadece statü farkından maaşında 10.000 Tl yi...
  33. Çözümlendi | Kilitli Vergi İstisnasının Terfilerde Ve Maaş Dönemi Değişikliğinde Uygulaması

Tuğrul hocam teşekkürler. 4924 sözleşmeli maaşlarını KBS den yapmıyoruz. Manuel ya da HBYS programlarını kullanıyoruz. Kişi borucunu oluştururken aşağıdaki Harun KURU hocanın yaptığı vergi istisnalı programı kullandım. Mart dönemi kadrolu maaşını Mart ayında aldı. Maaşından kalan istisna...
  34. Çözümlendi | Kilitli Vergi İstisnasının Terfilerde Ve Maaş Dönemi Değişikliğinde Uygulaması

Merhaba. Vergi istisnasının, asgari ücrete uygulanan vergi istisna tutarı kadar, ay içinde yapılan ödemelere (istisnadan kalan kısım olursa) uygulandığını biliyorum ancak kafamda netleşmeyen iki husus var: 1)Kbs, terfi hesaplamalarında vergi istisnası uygulamıyor, bunun mantığı nedir? 2) Maaş...
  35. Mutemet Arşivi (Mys) Üzerinden Sgk-Kesenek Borç Sorgusu Yapılmasına Ve Ödemeleri̇ Hakkında Duyuru (08.09.2021)

Hocam, bende "Kısmi Ödendi" yazan bildirgeler var. Mal Müdürlüğü'nden kaynaklı bir durum olmuş olabilir. Mal Müdürlüğü'nden "Ödenmedi" yazan bildirgeler için dekontları isteyip, Sgk'ya yazıyla bildirebilirsiniz. 1647525368 Sgk Emanetteki tutarları eşleştirmeyi, Mal Müdürlüğü'yle sıkıntı...
  36. Çözümlendi | Kilitli Taşeron Sürekli İşçilerde Fazla Mesai Nasıl Hesaplanır?

Sağlık Bakanlığı'nda çalışan işçiler için %60 zamlı ödeniyor. Gündüz Fazla Mesai Saati * Günlük Ücret * 1,6 / 7,5 Günlük Ücret: 206,70 Saat Ücreti 27,56 Bir Saatlik Gündüz Fazla Mesai Ücreti: 206,70*1,6/7,5= 44,1
  37. Çözümlendi | Kilitli 4924 Sayılı Kanun Ve 4B Sözleşmelilerde Derece İlerlemesi Olmadığına Dair Resmi Yazı

Yaşar Hocam, 4924'lü personellerde kafamı karıştıran; Emekliliğe Esas Derece/Kademesi ilerlerken, Sgk Kesenekleri Ödemeye Esas Derece /Kademeye göre kesiliyor. Fakat memurluğa geçtiğinde 4924'te geçen hizmet süreleri eklenerek Ödemeye Esas derece/kademesi ilerletiliyor. Burada Sgk kesintileri az...
  38. Çözümlendi | Kilitli 657 Memurluktan İstifa Edip 4/B Sözleşmeli Olarak Göreve Başlayan Personelin Maaş Ve Ek Ödemesi

Tam emin olmadan olmuyor hocam teşekkürler:D Hizmet birleştirme yaparsa geriye dönük sabit ek ödemesi farkı oluşacak mı yoksa hizmet birleştirme yapıldığı tarihten itibaren mi yeni derece/kademe ye göre ödeme yapılacak?
Geri
Üst Alt