Arama sonuçlarınız

1. Çözümlendi | Kilitli 657 Memurluktan İstifa Edip 4/B Sözleşmeli Olarak Göreve Başlayan Personelin Maaş Ve Ek Ödemesi

Anladım Yaşar hocam teşekkürler. Bende diyorum ÇKYS de neden gözükmüyor hizmet süreleri. İstifa edildiğinde her şey sıfırlanıyor galiba. Sözleşme ücretinde bir değişiklik olmayacak değil mi?
  2. Çözümlendi | Kilitli 657 Memurluktan İstifa Edip 4/B Sözleşmeli Olarak Göreve Başlayan Personelin Maaş Ve Ek Ödemesi

Merhaba. Daha önce Sağlık Bakanlığında 657 ye tabi memur olarak 6 yıl çalıştıktan sonra istifa ederek 4/B sözleşmeli personel(663 KHK 45/A) olarak göreve başlayan personelin ödemeleriyle ilgili; Maaş hesabı: Sözleşme ücretinde herhangi bir değişiklik yapılmaz. 4/B'li olarak çalışsaydı sözleşme...
  3. Mutemet Arşivi (Mys) Üzerinden Sgk-Kesenek Borç Sorgusu Yapılmasına Ve Ödemeleri̇ Hakkında Duyuru (08.09.2021)

Merhaba. Sgk Emanetten, tek bir ödeme emrinden birden fazla bildirge verdiğimizde; Ödeme Emri'ndeki Sgk kalemlerinden birini seçtikten sonra, bildirgelere paylaştırıp, kaydediyorum. Mys hepsi için ayrı bir borç numarası oluşturuyor. Mal Müdürlüğü, bendeki borç numaralarının karışık olduğundan...
  4. Çözümlendi | Kilitli Askere Gidecek Personel Için 5510 Sonrası Yeni Vergi Istisnalı Kişi Borcu Programı

https://www.maasmutemeti.com/forum/konu/5510-oencesi-ve-sonrasi-personel-kisi-borcu-hesaplama-programi-hk-vergi-istisnali.22273/#post-114973
  5. Çözümlendi | Kilitli Ücretsiz İzine Ayrılan 5510 Memurun Gss Bildirimi

Anladım hocam, ilginiz için teşekkürler. Ayın 25'inden sonraki ücretsiz izne ayrılmalarda siz nasıl bir yol izliyorsunuz?
  6. Çözümlendi | Kilitli Ücretsiz İzine Ayrılan 5510 Memurun Gss Bildirimi

Hocam ben tam anlayamadım. Personel 2 Şubatta ücretsiz ayrıldığından, 2-14 şubat tarihleri için, hesaplanıp ödemesi yapılacak Gss'nin bildiriminin, Gss kısmında yapılması gerekmiyor mu? Sözleşmeli olarak calışan personel, sözleşmeli görevinden istifa edip, 31 Ocak tarihinden itibaren kadrolu...
  7. Çözümlendi | Kilitli Ücretsiz İzine Ayrılan 5510 Memurun Gss Bildirimi

Süleyman hocam teşekkürler. Gss, Ek Mahiyette "Asıl bordro ile sehven gönderilmeyen GSS primi" bildirimlerinde maaş ödeme tarihini seçemiyoruz sadece dönem seçilebiliyor. Maaş ödeme tarihini seçtirmiyorsa bari ücretsiz izne ayrılma tarihini seçtir. Verdiğim bildirgeyede faiz işletmişler...
  8. Çözümlendi | Kilitli Ücretsiz İzine Ayrılan 5510 Memurun Gss Bildirimi

Merhaba. 4924 sözleşmeli personel olarak çalışan 5510'a tabi memur, 4924'ten istifa ederek 31.01.2022 tarihinde kadroya geçti. Daha sonra 02.02.2022 tarihi itibariyle ücretsiz izne ayrıldı. Personelin 4924 sözleşmeli ve memur kısıt maaşlarını hesapladım ve bildirimlerini yaptım. 13 günlük gss...
  9. Çözümlendi | Kilitli Kbs'ye Yüklenip Onaylanan Matrah

Hocam 5 dakika önce ulaştım ve çözdüler.:D Sabah sürekli aramıştım açmamışlardı, şimdi rahatladım Allaha şükür.
  10. Çözümlendi | Kilitli Kbs'ye Yüklenip Onaylanan Matrah

Hayırlı olsun hocam. Biz ümidi kestik. Biraz daha bekleyip düzelmezse, maaşları hesaplatıp göndereceğiz. Sonrasında eksik ödenen kısmı bir şekilde ödeyeceğiz.
  11. Çözümlendi | Kilitli Kbs'ye Yüklenip Onaylanan Matrah

Kbs den maaş hesaplaması yapılıp, muhasebe birimine gönderildiyse; Ekobs'tan vergi matrahlarını güncelle kısmından otomatik olarak aktarım yapıyor. 1644478391 Biz yükledik hocam, yüklemez olaydık:embarras: Matrah yükleyemeyen kurumlar olmuş, yükleme ekranında dönüp duruyor, kaydetmiyormuş.
  12. Çözümlendi | Kilitli Kbs'ye Yüklenip Onaylanan Matrah

Hocam hangi numarayı aradınız acaba
  13. Çözümlendi | Kilitli Kbs'ye Yüklenip Onaylanan Matrah

Hocam sadece whatsapp grubuyla olucak işler değil ki bunlar, duyuru yayınlarsın önceden önlemini alırsın. Çeşit çeşit Mutemet var. Ben bazen dün yaptığım işin mantığını sorguluyorum:)
  14. Çözümlendi | Kilitli Kbs'ye Yüklenip Onaylanan Matrah

Anladım hocam teşekkürler. 1644407563 Son zamanlarda düzensizlik aldı başını gidiyor hocam. Matrahları yüklerken dikkat etmiştim aslında, şablondaki vergi istisna tutarlarını KBS' ye yüklerken hepsini sıfır atmış sadece gelir vergisi ve net tutar gözüküyordu. Ben de nasıl olsa vergi istisna...
  15. Çözümlendi | Kilitli Kbs'ye Yüklenip Onaylanan Matrah

Hocam, maaş bilgi giriş ekranından nereden düzeltebiliriz. Vergi istisnasıyla ilgili kısım göremedim.
  16. Çözümlendi | Kilitli Kbs Döner Sermaye Şablonu Ekobs Ile Uyuşmama Sorunu

Ekobs'tan Ocak ayı için rapor aldığınızda, 14 günlük katsayı farkları da içinde olacak şekilde şablonu atıyor. Aralık ayı ek ödemeleri KBS'den "DSS NET TUTAR GİRİŞİ (Mahsup İşlem İçin)" kısmından net tutarların girilmesi gerekiyor. Ekteki kılavuzun 13. sayfasında açıklıyor.
  17. Çözümlendi | Kilitli Sözleşmeli Personellerin Derecesi Ekobs'ta İlerliyor Mu

4924 personellerin de emsali personele göre derece/kademe ilerletmesi olacak mı? 4/B li personelleri emsali personele göre ilerletirken, 4924 sözleşmeli personellerin ilerletmiyordum. 4924 personeli, Ekobs'a, ödemeye esas derece/kademesi neyse onu giriyordum. O zaman hatalı işlem...
  18. Mutemet Arşivi Kbs Çağrı Nasıl Açılır

Rica ederim. Bilemiyorum ama tanımlama yapılabiliyorsa, açabilir diye tahmin ediyorum.
  19. Mutemet Arşivi Kbs Çağrı Nasıl Açılır

Merhaba. İlk defa çağrı açıyorsanız bu şekilde hata veriyor, bizimde başımıza geldi:) Mal Müdürlüğü harcama yetkilinize yetki vermesi gerekiyor. Yetki verdikten sonra çağrı açabilirsiniz.
  20. Çözümlendi | Kilitli 14 Günlük Fark Maaş İşlemleri̇ İle İlgi̇li̇ Kbs Duyurusu

14 günlük memur maaş hesaplamasında bordroyu muhasebeye gönderdim. Ancak Bordroyu iade etmesi için Mal Müdürlüğünü aradığımda tutarın gelmediğini söylediler. Gün boyunca kontrol ettiler, bordro kayıp :lollol: Bordro durumunda "Bütünleşik Muhasebe birimine gönderildi." diyor. Normalde " Yeni...
  21. Mutemet Arşivi 2021 Yılı Aralık Ayına İlişkin Muhtasar Ve Prim Hizmet Beyannamesinin Verilme Süresinin Uzatılması Hakkında Duyuru

Hocam, E-bildirge üzerinden verilen bildirgeleri kapsamıyorsa, 4/B li personellerin katsayı farkını beklemeden bildirgeleri vermemiz gerekiyor.
  22. Mutemet Arşivi 2021 Yılı Aralık Ayına İlişkin Muhtasar Ve Prim Hizmet Beyannamesinin Verilme Süresinin Uzatılması Hakkında Duyuru

Hocam, E-Bildirge V2 sisteminden verdiğimiz bildirgeleri de kapsıyor mu acaba? Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesini ayrı olarak verdiğimizden emin olmak istedim.
  23. Çözümlendi | Kilitli 14 Günlük Fark Maaş İşlemleri̇ İle İlgi̇li̇ Kbs Duyurusu

Mys deki gibi Harcama Yetkilisi ödemeyi muhasebeden çekebilse güzel olurdu. Bu saatte de Mal Müdürlüğü aranmaz ki:lollol: Bugün ne uğraşlar verdim göndermek için, evrakları da çıkartmıştık. Umarım yarın 4/B sözleşmeli personelleri de açarlarda sıkıntı yaşamayız. Erken yaparsın sıkıntı, sona...
  24. Çözümlendi | Kilitli Mys Şifre Yenileme Ekranı Hatası

Hocam, Sağlık Bakanlığı e-postanızdan şifre güncellemesi yapıyorsanız hata verebiliyor. Şifreyi sms yoluyla güncellerseniz sorun yaşamayabilirsiniz. E- postanızı da Sağlık Bakanlığı haricinde başka bir e-postayla güncellerseniz, bundan sonraki şifre güncellemesinde sorun yaşamazsınız.
  25. Çözümlendi | Kilitli Çkys Programına Ait İlave Tediyeler Için Güncelleme Duyurusudur.

Hocam hata yaparak 17 günlüklerde vergi istisnası uygulamayarak damga vergisi kesmiştik, 14 günlüklerde damga vergisi istisnası uyguladı ancak SGK matrahı 5004 kimsenin bulmamıştı:) https://www.maasmutemeti.com/forum/konu/aralik-ayi-17-guenluek-maaslarda-agi-hesaplanirmi.21480/page-3#post-112660
  26. Çözümlendi | Kilitli Çkys Programına Ait İlave Tediyeler Için Güncelleme Duyurusudur.

Örneğin; 14 günlük bordroda personelin SGK pek tutarı 4014,58 Personelden 4014,58*7,59/1000= 30,47 damga vergisi kesilmesi gerekiyordu. Bu kadar istisna uyguladı. 37,98 de damga vergisi istisna tutarımız. 37,98-30,47=7,51 istisna uygulanamayan tutar kaldı. Tediye SGK Pek Tutarı : 2.621,58...
  27. Çözümlendi | Kilitli Çkys Programına Ait İlave Tediyeler Için Güncelleme Duyurusudur.

Evet Hocam. 15/12-14/01 maaşlarında damga vergisi istisna tutarı olan 37,98-TL yi tam uygulayamamışlardı. Şimdi kalan tutarı, tediyeden düşmüşler.
  28. Çözümlendi | Kilitli Çkys Programına Ait İlave Tediyeler Için Güncelleme Duyurusudur.

17 günlük maaşlarda fazla damga vergisi kesilmiş,14 günlük maaşlarda da damga vergisi istisna tutarını tam verememişlerdi, verilemeyip kalan tutarları tediyeden düşmüşler .
  29. Mutemet Arşivi 2022 Yılı Ocak Ayı İlave Tediyelerden Vergi İstisnası Uygulanacakmı

Şu an sistem çalışmıyor hocam, belki gene güncelleme yapıyorlardır.
  30. Mutemet Arşivi 2022 Yılı Ocak Ayı İlave Tediyelerden Vergi İstisnası Uygulanacakmı

Çkys, daha önce Tediyeleri vergi istisnası uygulayıp hesaplama yapıyordu. Bugün güncelleme gelmiş, şu anda vergi istisnası uygulamadan hesaplama yapıyor. Cumhurbaşkanlığı kararında yanlış yere baktığımdan tediyeler 23 ünde ödenecek sandım:lollol: Evrakları hazırlayıp göndermiştim, şimdi tekrar...
  31. Çözümlendi | Kilitli Çkys Programına Ait İlave Tediyeler Için Güncelleme Duyurusudur.

"Arkadaşlar Hayırlı Sabahlar İşçi Maaş için Güncelleme atılacakmış ÇKYS açık olanlar kapatmaları gerekli." "Kesinleştirilen TEDİYE Bordroları KESİNLEŞME İŞLEMİ KALDIRILACAKMIŞ ve Hesaplanan TEDİYE BORDROLARI sistemden silinip tekrar yapılması gerekiyor. Konuyu Strateji Geliştirme...
  32. Çözümlendi | Kilitli 2022 Yılı Mys Geçici Görev Yolluğu Harcama Talimatı

Merhaba. Mys den geçici görev yolluğu için harcama oluşturmaya çalışıyorum. 2022 bütçe yılı seçtiğimde, geçici görev yolluklarını yaptığımız 54.167.486.328-14.67-01-03.03.10 bütçe tertibi gelmiyor. 2021 yılını seçtiğimde geliyor. İl sağlıktan tanımlamamı yapmaları gerekiyor. 1642660513 İl...
  33. Mutemet Arşivi 2022 Yılı Ocak Ayı İlave Tediyelerden Vergi İstisnası Uygulanacakmı

Hocam, vergi istisna mantığını anladım sadece dönem olarak hangi tarih aralıklarını baz almamız gerektiği konusunda kafam karıştı.
  34. Mutemet Arşivi 2022 Yılı Ocak Ayı İlave Tediyelerden Vergi İstisnası Uygulanacakmı

Hocam, Dönemi 01/2022 olarak oluşturursak, Çkys hesaplamada 334,25-TL gelir vergisi istisnası uyguluyor, ocak ayı maaşında uyguladığı kadar kısmı düşecektir. Hesaplama kısmına "Gelir vergisi istisnası uygulama" diye seçenek yok. Gelir vergisi istisnası uygulayıp ödeyeceğiz de tediyeler 23...
  35. Çözümlendi | Kilitli 375 Khk Oranı 108 Olan

Hocam merhaba. Maaşlardan verilemeyen gelir vergisi indirimini ( 638,01-TL), sabitlerin net tutarına eklediklerinden; personellerin maaşlardan yararlandığı gelir vergisi indirimine göre, sabit ek ödeme net tutarı değişmektedir.
  36. Çözümlendi | Kilitli 107836637776770781504814 Kodlu Hata Oluştu.

Ekobs açıldı, dönem oluşturulabiliyor
  37. Mutemet Arşivi Sağlık Bakanlığı Sabit Ek Ödemeler Belli Oldumu?

Toplu sözleşmede böyle bir madde var ama bende anlayamadım.
Geri
Üst Alt