Arama sonuçlarınız

1. Çözümlendi | Kilitli Vekaleten Görev Yürüten Memur Maaş Borcu

Vekaleten şef görevini yürüten memurun izinli olduğu süreler için maaş borcunu hesaplarken, vergi ve vergi istisnası nasıl hesaplanacak?
  2. Çözümlendi | Kilitli 4B Personel Denetim Ücreti Alabilir Mi?

4B Personel denetim kurulunda görevlendirilebilir mi? 4B Personele sözleşme ücreti dışında denetim kurulundaki görevine karşılık denetim kurulu ücreti (ek çalışma karşılığı) ödenebilir mi?
  3. Çözümlendi | Kilitli Fikri Çıktı Ücretinde Gelir Ve Damga Vergisi

Hocam ayrıca proje sözleşmesi kapsamında "ulusötesi proje toplantıları" bütçesi altında bir ödeme daha yapılacak personele. sözleşmedeki metni eke koydum. bu ödeme türünü harcıraha benzettim ancak toplantı ücreti olarak ta değerlendirilebilir mi? harcırah kabul edilirse sadece damga vergisi...
  4. Çözümlendi | Kilitli Fikri Çıktı Ücretinde Gelir Ve Damga Vergisi

Teşekkür ederim. Örneğin, Nisan döneminde ödenen personel maaşından kalan gelir vergisi istisna tutarı varsa, kalan tutar kadar istisna uygulanabilir değil mi? (Yukarıda cevaplamışsınız teşekkürler.)
  5. Çözümlendi | Kilitli Fikri Çıktı Ücretinde Gelir Ve Damga Vergisi

Konuyu açacak başka bölüm bulamadım. AB Projesi kapsamında personele fikri çıktı ücreti ödenecek. 13.11.2017 tarih ve 445692 sayılı özelgede, bu ücretlerden de gelir vergisi kesintisi yapılması gerektiği belirtilmiş. Maaştaki gibi fikri çıktı ücretinde de Gelir vergisi istisnası söz konusu olur...
  6. Programlar Maaş Ve Kişi Borcu Hesaplama Programı (Tam, Kıst, Günlük, 2/3, 1/3, Katsayı Farkı Vb)

Elinize sağlık. 5510 öncesi maaş hesabında, terfi olduğunda artış farkını prime esas kazanca ekliyor. Aksine prime esas kazançtan çıkarması gerekmez mi?
  7. Çözümlendi | Kilitli Vekaleten Görevlendirilen Memurun Maaş Borcu

Vekaleten şef görevini yürüten memurun izinli olduğu süreler için maaş borcunu hesaplamam gerekiyor. Program var mıdır?
  8. Çözümlendi | Kilitli . İki Farklı Ayda Ödenen Tediyelere Ilişkin Gelir Vergisini Ocak Ayı Beyannamesi

Bizde ise 15 Ocak - 14 Şubat maaşı dönem sonunda ödeniyor. Ödeme zamanına göre değil de, dönem bazlı olarak önden bildirip ödeme yapsak sıkıntı yaşar mıyım?
  9. Çözümlendi | Kilitli . İki Farklı Ayda Ödenen Tediyelere Ilişkin Gelir Vergisini Ocak Ayı Beyannamesi

Merhaba, İşçilere 27.01.2022 tarihinde tediye, 24.02.2022 tarihinde ise tediye farkı ödendi. İki farklı ayda ödenen tediyelere ilişkin gelir vergisini Ocak ayı beyannamesi ile bildirip ödesem sorun olur mu?
  10. Çözümlendi | Kilitli Nakit Teminatların İadesinde Zamanaşımı

O halde nakdi teminatların iadesinde, zamanaşımına ilişkin başlangıç tarihi idarenin yazılı uyarısı ile değil, nakit teminatın hesabımıza girdiği tarih ile başlamaktadır diyebiliriz doğru mudur?
  11. Çözümlendi | Kilitli Nakit Teminatların İadesinde Zamanaşımı

Hayır, maalesef bir çözüme ulaşamadım
  12. Çözümlendi | Kilitli Doğrudan Temin Şekli

En son bu şekilde işlem yaptık: 1- Harcama yetkilisi mutemedine, harcama talimatı ile hizmet alım avansı verdik. 2- Mutemet, parayı odanın hesabına yatırdı. 3-Ödeme yapıldıktan sonra, odadan gelen yetkili incelemesini yaptı ve raporunu tuttu. 4-İşin tamamlanmasından sonra mutemet ödeme emri...
  13. Çözümlendi | Kilitli Doğrudan Temin Şekli

Kurum hizmet binasının elektrik kapasitesinin yeterlilik tespitine ilişkin elektrikçiler odasından bilirkişi hizmeti satın alınacak. Ancak oda, ödemeyi peşin istiyor. Bilirkişi hizmeti farklı firmalardan da temin edilebilir ancak resmi olmasa da bu hizmetin odadan alınmasına karar kılınmış. Bu...
  14. Çözümlendi | Kilitli MUHSGK Kanuni Süresinden Sonra Prim Ek Bildirge

Diğer ekran görüntüleri de ekteki şekilde.
  15. Çözümlendi | Kilitli MUHSGK Kanuni Süresinden Sonra Prim Ek Bildirge

Kanuni süresinden sonra MUHSGK üzerinden prim ek bildirgesi verdim. Ancak ekteki resimde görüleceği üzere yaklaşık on gündür SGK nezdinde onay bekliyor. Konu hakkında ayrıca yapmam gereken farklı bir durum var mı?
  16. Çözümlendi | Kilitli MUHSGK Kanuni Süresinden Sonra Ek Prim Bildirgesi

Ceza geleceğini biliyorum. Dün sizin mesajınızdan önce iptal ve ek bildirgeyi muhsgk üzerinden gönderdim. İptal tahakkuk tutarı 1.000,00-TL, ek bildirge tahakkuk tutarı 1.100,00-TL gösteriyor. Ama ben daha önce 1.000,00-TL yi ödediğim için faizi ile birlikte 10,00-TL ödeyeceğim doğru mudur...
  17. Çözümlendi | Kilitli MUHSGK Kanuni Süresinden Sonra Ek Prim Bildirgesi

Konuyu örnekle izah etmeye çalışacağım. Umarım anlatabilirim: MUHSGK 4b sözleşmeli personelin 10/2020 dönemi prime esas kazanç tutarını sehven 1.000,00-TL girdim. Ancak kanuni süre geçtikten sonra (idari para cezası kesileceğini biliyorum) personelin 10/2020 dönemi prime esas kazancının...
  18. Çözümlendi | Kilitli Nakit Teminatların İadesinde Zamanaşımı

16.08.2004 tarihinde Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan 2 Sıra No.lu “Emanet Yabancı Kaynaklar, Ödenecek Vergi ve Yükümlülükler ve Özel Tahakkuklar Hesaplarının Ayrıntı Kodları ve Zaman Aşımı Süreleri” konulu genelgesinde; C- İki Yıllık Zamanaşımına Tabi Olan Emanetler; "Kamu...
  19. Çözümlendi | Kilitli MUHSGK Üzerinden Hatalı Bildirilen Meslek Kodu cezası varmıdır?

SGK ile görüştüm. Kanunda ilgili madde bulunsa da halihazırda böyle bir uygulama olmadığı söylendi. Üst yazı ile düzeltme vermem ve yazıda "sehven hata yapıldığı" hususunu belirtmem istendi. Ayrıca eğer Kanun maddesine ilişkin idari para cezası uygulaması başlarsa bunun geriye dönük olarak...
  20. Programlar 4/B Sözleşmeli Memurların Rapor Kesintisi Programı

Harikasınız. Aynen dediğiniz gibi görünüyor. O halde personele bilgi vereyim SGK ile görüşsün. Teşekkür ederim.
  21. Çözümlendi | Kilitli MUHSGK Üzerinden Hatalı Bildirilen Meslek Kodu cezası varmıdır?

Peki cevap hala geçerli mi? Yani para cezası uygulanmıyor değil mi?
  22. Çözümlendi | Kilitli MUHSGK Üzerinden Hatalı Bildirilen Meslek Kodu cezası varmıdır?

Teşekkür ederim. Primleri muhsgk üzerinden bildirdiğimiz için TC yazınca meslek kodu otomatik gelmiyor. Daha doğrusu, bordro programımız üzerinden txt dosyası yüklüyoruz muhsgk sistemine. Ama nasıl olduysa meslek kodları karışmış.
  23. Programlar 4/B Sözleşmeli Memurların Rapor Kesintisi Programı

2.183,81-TL çıkıyor.
  24. Çözümlendi | Kilitli MUHSGK Üzerinden Hatalı Bildirilen Meslek Kodu cezası varmıdır?

4/B personellerimizin Aralık/2020 prim bildirgesinde meslek kodlarını hatalı bildirmişiz. Bunun cezası oluyor mu? Düzeltme nasıl yapılıyor?
  25. Programlar 4/B Sözleşmeli Memurların Rapor Kesintisi Programı

E-vizitede daha önce onaylanmış bir raporun son üç ay prim bilgilerini nasıl görebilirim?
  26. Programlar 4/B Sözleşmeli Memurların Rapor Kesintisi Programı

Hesaplanan Tutar: 2.159,15 Kişiye Ödenen: 2.204,52 Neyi kaçırıyor olabilirim?
  27. Programlar 4/B Sözleşmeli Memurların Rapor Kesintisi Programı

Rapor alınan tarihten geriye dönük 3 aylık prim toplamı 3.470,06*3=10.410,18 10.410,18/90=115,67 30-2=28 (115,67*28)*2/3=2.159,15
  28. Programlar 4/B Sözleşmeli Memurların Rapor Kesintisi Programı

Bu hesaplama tablosuna göre 21.12.2020 - 19.01.2021 tarihinde Bu hesaplama tablosuna göre 21.12.2020 - 19.01.2021 tarihinde toplam 30 gün raporlu olan personelin alması gereken 2.159,15-TL çıkıyor ama SGK 2.204,12-TL ödemiş. Nedeni ne olabilir? - brüt ücret 3.470,06-TL - prim gün sayısı 90 -...
  29. Çözümlendi | Kilitli Sürekli İşçilerin Yıl Sonu Vergi Dönemi

Tabi ki Aralık dönemini seçip Şubat ayında beyan vermeyeceğim. 15 Aralık - 14 Ocak maaşını Ocak ayında ödediğimden Ocak beyannamesi ile Şubatta bildireceğim. Bu doğru mudur bunu sormaya çalışıyorum.
  30. Çözümlendi | Kilitli Sürekli İşçilerin Yıl Sonu Vergi Dönemi

Bu arada özel bütçeli bir Kurumuz. Şimdi kılavuza baktım. Kılavuzdaki ibare şöyle: "Ayın 15 i ile takip eden ayın 14 ü arasındaki çalışmaları karşılığı ödeme peşin yapılmışsa, bu takdirde vergi kesintileri de aynı döneme ait beyannamenin konusuna girecektir. Ancak ödeme bir aylık çalışma dönemi...
  31. Çözümlendi | Kilitli Sürekli İşçilerin Yıl Sonu Vergi Dönemi

Bu tabloya göre; 15/12/2020 - 14/01/2021 ücretini 15 Ocakta ödüyorsam vergi kesinti beyanını 26 şubata kadar vermem gerekir diye anlıyorum. Neden son gün 26 Ocak olsun?
  32. Çözümlendi | Kilitli Sürekli İşçilerin Yıl Sonu Vergi Dönemi

Merhaba, sürekli işçilerimizin maaşlarını çalışma dönemi sonrasında ödüyoruz. 15.12.2020 - 14.01.2021 dönemi ücretleri 15 Ocak tarihinde ödendiğinden, bu dönem ücretlerinin gelir vergisini Ocak/2021 beyannamesi ile 26 şubat tarihine kadar bildirmemiz gerekmekte doğru mudur? Yoksa yılın son ayına...
  33. Çözümlendi | Kilitli Yol Masrafı

Çok teşekkür ederim.
  34. Çözümlendi | Kilitli Yol Masrafı

Teşekkür ederim, peki ilçeden değil de başka yakın bir ilden görevlendirme olsaydı ve memur her gün gidip gelseydi, yine de her gün için gidiş geliş ödenir miydi?
  35. Çözümlendi | Kilitli Yol Masrafı

Karacabey Hizmet Merkezimizde görevli olan bir personel bir haftalığına İl Müdürlüğümüzde görevlendirildi. İl Müdürlüğüne ikamet ettiği ilçeden her gün gidip geldi. İl merkezinde kalmadı yani. Yol ücretini sadece tek sefer gidiş ve tek sefer dönüş olarak mı alır yoksa her gün gidip geldiği yol...
  36. Mutemet Arşivi Geriye dönük Bölge Tazminatı Ödemesi

5510 sonrası personelin geriye dönük özel hizmet tazminatı ödenecekse bu bordronun hesaplanması yeterli midir? Bordroda emekli keseneklerinin de yer alması gerekmez mi? Sonuç olarak prime esas kazanç değişmiyor mu?
  37. Çözümlendi | Kilitli Aylık Prim Hizmet Belgesini MUHSGK Üzerinde Düzeltme

SGK Mesajı: A Tahakkuk nedeni ile sadece cari dönem bildirgesi girilebilir. SGK Mesajı: B Yasal Süresi Dışında verilmiş APHB tahakkuk nedeni ile ilgili 2020/07 öncesi döneme belge gönderemezsiniz. E-Bildirge sistemini kullanınız. Eklediğim resimler de girdiğim veriler: 1598535367 SGK yı...
  38. Çözümlendi | Kilitli Aylık Prim Hizmet Belgesini MUHSGK Üzerinde Düzeltme

Gönderdiğim resimlerin altında hata nedenleri yazıyor, ama ne yapmam gerektiğini anlayamıyorum.
  39. Çözümlendi | Kilitli Aylık Prim Hizmet Belgesini MUHSGK Üzerinde Düzeltme

Aşağıdaki resimlerdeki gibi hata alıyorum. Nerede yanlış yapıyorum?
Geri
Üst Alt