Arama sonuçlarınız

1. Özcan Turan

Görüş Yazıları Araştırma Görevlilerine Uzman Tabip Olarak Atanması Durumunda Uzmanlık Farkı Ödenemeyeceğine Dair Görüş Yazısı

Üniversite kadrosunda Araştırma Görevlisi kadrosunda görev yapan personellerin Sağlık Bakanlığına Uzman Tabip olarak atanması durumunda uzmanlık farkı ödenemeyeceğine ilişkin Hazine ve Maliye Bakanlığınca Sağlık Bakanlığına verilen görüş yazısı
  2. Özcan Turan

Çözümlendi | Kilitli Kesenek Bilgi Sisteminden İstenilen İade Tutarları Hk.

Yazı yazmanıza gerek yok ret ve iade modülünden kendiniz ödeme emri ile kişi paylarını ödeyebilirsiniz genelde muhasebe birimleri tahsilat olarak kaydediyor bu şekilde gelen tutarları tahsilat kaydını bulup iade için ödeme emri oluşturabilirsiniz
  3. Özcan Turan

Çözümlendi | Kilitli Ücretsiz İzinden Dönecek Olan Personelin Kesenekleri

15'inden sonra görev başlayan personele münferit maaş yapılmaz bir sonraki ay kıst ve tam maaşı ödersiniz bu ay hesaplanan GSSP primini kesenek sistemine 5 günlük giriş yapıp fazla kalan tutarı muhasebe birimine gelir olarak kaydettirirsiniz
  4. Özcan Turan

Çözümlendi | Kilitli Emanette Bir Ödeme Var Ödeme Emri Oluşturamıyorum.

Bu hesap kodundan siz ödeme emri oluşturamazsınız henüz tüm emanet kodları kurumların kullanımına açık değil muhasebe müdürlüğüne yazı yazarak kişiye ödenmesini sağlayın
  5. Özcan Turan

Çözümlendi | Kilitli 929 Sayılı Kanuna Tabi Uzman Tabip Albay 1.Derecede Ek Göstergesi Kaç Acaba?

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=926&MevzuatTur=1&MevzuatTertip=5
  6. Özcan Turan

Çözümlendi | Kilitli Sağlık Ve Teknik Hizmetler Sınıfı Ek Ödeme Oranları

Evet doğru anlamışsınız siz üniversitesi çalışanı olduğunuz için KBS duyurusunda yer alan 2547 sayılı kanunun 58 maddesinin c ve f fıkralarını kontrol etmeniz lazım bu maddeler kapsamında ödeme yaptığınız personeller bu artıştan yararlanamaz bu maddelerin kapsamı dışında personeliniz varsa...
  7. Özcan Turan

Turan hocam sabit ek ödemelere getirilen %20 artıştan bahsediyorsanız eğer sendika yerine ben cevap veriyim toplu sözleşmenin sağlık ve sosyal hizmetler bölümünün son maddesi gereği bu artış uygulanmaya devam edecek
  8. Özcan Turan

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararının “Tabip ve diğer sağlık personelin ek ödeme” başlıklı 38 inci maddesinin 2 nci fıkrasının Taşra teşkilatımızca uygulamasında tereddüt yaşandığı öğrenilmiştir. Uygulamanın aşağıdaki şekilde yapılarak yersiz/fazla ödeme yapılmaması gerekmektedir. Bilindiği...
  9. Özcan Turan

Çözümlendi | Kilitli Adsm Yurtiçi Sürekli Görev Yolluğu

Altta yer alan harcama bilgileri sekmesini açarak gerekli bilgileri doldurursanız harcama ekle aktif olur
  10. Özcan Turan

Çözümlendi | Kilitli Sürekli̇ Görev Yolluğu - Bütçe Terti̇pleri̇

4924 Maaş için 54.167.480.16802.14.67.01.01.02 54.167.480.16802.14.67.01.02.02 İşçi Maaşları için 54.167.480.16802.14.67.01.01.03.10 54.167.480.16802.14.67.01.01.03.30 54.167.480.16802.14.67.01.02.03 İşçilerin fazla mesaisi varsa ve ödeneğiniz bulunuyorsa 54.167.480.16802.14.67.01.01.03.40
  11. Özcan Turan

Çözümlendi | Kilitli Sürekli̇ Görev Yolluğu - Bütçe Terti̇pleri̇

Faaliyet kodunu yanlış seçmişsiniz sürekli görev yolluğu için 486 kodunu seçmeniz gerekiyor
  12. Özcan Turan

Çözümlendi | Kilitli Ekim 2022 Ayında Harcırah Ve Konaklama Değerleri Kaç Olur

Şu yazıya göre işlem yapmanız gerekir maliye size olması gerekeni söylemiş
  13. Özcan Turan

Mutemet Arşivi Harcamaların Elektroni̇k Ortamda Gerçekleşti̇ri̇lmesi̇

MYS Dyurusu 18 Ekim 2022 tarih ve 31987 sayılı Resmi Gazete ile MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 78) (HARCAMALARIN ELEKTRONİK ORTAMDA GERÇEKLEŞTİRİLMESİ) yayımlanmıştır. Söz konusu Tebliğ ile kamu idarelerinin harcama süreçlerinin elektronik ortamda yürütülmesi...
  14. Özcan Turan

Mutemet Arşivi Harcamaların Elektroni̇k Ortamda Gerçekleşti̇ri̇lmesi̇

Tüm kurumları ilgilendiriyor tebliğin 1 ve 2. maddeleri kapsamı belirtmiş
  15. Özcan Turan

Çözümlendi | Kilitli Kbs Maaş Bordro Girişi Diğer Tazminat Sorunu?

Önce tutarı yazıp sonra listeden seçim yaparak deneyin
  16. Özcan Turan

Çözümlendi | Kilitli Kbs Diğer Tazminatlar Sabit Ek Ödeme Fark

Hocam hesaplamada bir yanlışlık yoktur muhtemelen eğer kişinin vergi dilimi %35'lik dilimdeyse eğer kişi %35 vergi diliminde ise hesaplama şu şekilde 8398,46-2939,46-63,74=5395,26 TL 209'a göre aldığı fakat 375 KHK gereği alması gereken 6021,58-45,70=5975,88 aradaki fark 580,62 bu tutardan brüte...
  17. Özcan Turan

Çözümlendi | Kilitli Sabitlerin Genel Bütçeye Geçmesiyle Kısıt Sabit Ek Ödemeler Nasıl Ödenecek

Kolay gelsin arkadaşlar iş yoğunluğundan cevap yazamadım Kadir hocam kusura bakmayın benim yerime arkadaşımız resimli bir şekilde anlatmış onada teşekkür ederim maaş bordro girişinde dediğiniz gibi sabit ek ödeme tazminat kısmına rakam yazıp kaydedince rakamı sıfırlıyor ama dolaylı yoldan ekleme...
  18. Özcan Turan

Çözümlendi | Kilitli Sabitlerin Genel Bütçeye Geçmesiyle Kısıt Sabit Ek Ödemeler Nasıl Ödenecek

Sabit ek ödeme tazminat kodundan hocam manuel olarak personelin brüt tutarını vergileri hesaplayıp maaş bordro girişine 7.ay olarak ekledim
  19. Özcan Turan

Herkese kolay gelsin bu şekilde kıst sabit ek ödeme yapılacak personel için maaş bordro girişinden manuel olarak bordro oluşturabilirsiniz benim iki personelime o şekilde giriş yaparak ödeme oluşturdum sabit ek ödeme tazminat üzerine eklemek pek doğru gelmedi bence maaş bordro girişinden yapmak...
  20. Özcan Turan

DUYURU Personel Maaşlarının Erken (Bayram Öncesi) Ödeme Genelgesi 28.06.2022

Personel Ödemelerine İlişkin KBS Duyurusu DAĞITIM YERLERİNE PERSONEL ÖDEMELERİ İLE İLGİLİ KBS DUYURUSU SIRA NO: (2022/8) 1- TEMMUZ– 2022 MAAŞ DÖNEMİ MAAŞ/ÜCRETLERİN ERKEN ÖDENMESİ KAPSAMINDA YAPILMASI GEREKEN ÇALIŞMALAR; Bakanlığımız 28.06.2022 tarihli ve 1324909 sayılı Genelgesi...
  21. Özcan Turan

Çöp Kutusu Mys'den Geçici Görev Yolluk Ödeme Bütçe Değiştimi?

Alt faaliyet türünü teşhis ve tedavi hizmetleri seçin yeni tertip gelir
  22. Özcan Turan

Hocam öyle bir kod tanımlı değilse ödeneğiniz yoktur o yüzden gözükmez
  23. Özcan Turan

Sağlık Bakanlığı için geçici görev yolluklarının yeni tertibi 54.167.480.17695.14.67.01.03.03.10
  24. Özcan Turan

Çözümlendi | Kilitli 4-B Sözleşmeli Büro Personellerinin Kıst+Tam Maaş Hesaplamasında Eski Ücretten Hesaplıyor

Benim askerden dönen 4B Personelim var dediğim şekilde yaptım ve sonra sağlamasını yapınca doğru hespalama yapıyor belki sizin durumda başka bir problem vardır bilmiyorum
  25. Özcan Turan

Çözümlendi | Kilitli 4-B Sözleşmeli Büro Personellerinin Kıst+Tam Maaş Hesaplamasında Eski Ücretten Hesaplıyor

Çağrı açmaya gerek yok hocam personelin toplam vergi matrahının olduğu yerdeki ilk sözleşme ücretine 2021 yılı Aralık ayı sözleşme ücretini yazarak hesaplama yaparsanız doğru hesaplama yapıyor KBS
  26. Özcan Turan

Çözümlendi | Kilitli Başka Kurumdan Gelen Brüt Bodrosu (Ekobs) Personel Gelmiyor

Bu şekilde giriş yaptıysanız normalde personel seçim ekranına gelmesi gerekir programda bir değişiklik yapıldıysa bilmiyorum
  27. Özcan Turan

Çözümlendi | Kilitli Başka Kurumdan Gelen Brüt Bodrosu (Ekobs) Personel Gelmiyor

Sabit ek ödemeyi sen ödediysen kişiye çalışma görevlendirme bilgilerinden görev ekle diyerek diğer kurumlara görevlendirilen personel olarak hangi tarihler arasında gitti ise onu yazıp kaydettiğin halde mi gelmiyor
  28. Özcan Turan

Sabit Ek Ödemesini siz hesaplamadığınız için geçici görev bordrosuna gelmez sabitini kim ödedi ise onun geçici görev bordrosunu oluşturması gerekir
  29. Özcan Turan

Çözümlendi | Kilitli Hayat sigorta poliçeleri ile şahıs sigorta poliçelerinde indirim konusu yapılacak prim tutarının tespiti hakkında KBS duyurusu

Benim bir personeliminde aynı şekilde eksik hesaplamış KBS'nin yaptığı hesaplamadaki rakam personelin aylık ek gösterge taban aylık kıdem aylık ve yan ödeme tutarlarının %15'ne denk geliyor anlaşılan maliye bakanlığı vergi kanununda yer alan aylık brüt ücretin %15'i geçemez kısmını aylık...
  30. Özcan Turan

Çözümlendi | Kilitli KBS İşten Ayrılma Problemi

Genel bir sorun var gibi gözüküyor sistemde çünkü daha önce bizim kurumumuzda çalışırken istifa edip şuan başka bir hastaneye yeniden ataması yapılan bir doktoru ben kendi ekranımda göremiyorum mal müdürlüğüde kişiyi saymanlık işlemlerinde buluyor fakat maaş işlem kodunu değiştirmeye sistem izin...
  31. Özcan Turan

Mutemet Arşivi COVİD-19 EK ÖDEME

Birde hocam hastanede covid-19 hastalarına hizmet vermek için bir servis tamamen bu hastalara ayrıldı idarede bu serviste çalışan personeli pandemi servisi olarak liste verdi bu kişiler için özellikli birim adı ne olarak seçilmeli ben izolasyon odası olarak seçtim
  32. Özcan Turan

Şu sebepten sordum rıdvan hocam hastanede covid-19 şüphesiyle test yapılan bir hasta pozitif çıkmasına rağmen durumunun iyi olması nedeniyle evde takip amacıyla gerekli önlemler alınarak evde bakım birimine ait hasta nakil aracıyla evine götürülmüş
  33. Özcan Turan

Bir soruda ben soruyum evde bakım hizmetlerinde çalışan personele başhekim kararıyla pandemi hizmet sunumu kapsamında tavan katsayısı 2 olarak uygulanabilirmi sizce
  34. Özcan Turan

Çözümlendi | Kilitli Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesine İlişkin Duyuru (28 Kasım 2019)

Ömür hocam kusura bakmayın profil mesajınıza bakamadım ben bizim yaptığımız uygulamayı anlattım belki bizimki yanlıştır bilmiyorum ama buradaki ne vergi dairesi ne de sgk il müdürlüğü genel bütçe içinde muhtasar beyanname verilmesi gerektiği söylemedi gerçi şunu söyleyim ilgili vergi...
  35. Özcan Turan

Çözümlendi | Kilitli Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesine İlişkin Duyuru (28 Kasım 2019)

Rıdvan Ercan YILDIZ evet aynen bu şekilde ayrıca buraya özel bütçeli kurumlarıda eklemek gerekir üniversiteler gibi mesela
  36. Özcan Turan

ben bizim yaptığımız uygulamayı kısaca özetlersem muhtasar beyannameyi sadece döner sermaye bütçesinden maaş ödediğimiz işçi ve 4b li personel için kullanıyoruz bunun dışında benim anladığım genel bütçeden ödenen işçi ve 4b maaşlarından yapılan vergi kesintileri mal müdürlüğü tarafından ödeme...
Geri
Üst Alt