Arama sonuçlarınız

1. burcu kağanoğlu

Mutemet Arşivi Taşeron İşçilerden Sendika Aidatı Kesilecek mi ? Öz büroişin yazısı

Aynı sıkıntı bizdede var Hak-İş Kesme demiş.Güven-İş Kes demiş aradım görüştüm bizim toplu iş sözleşmemiz 31.12.2018 itibariyle bitiyor dedi.
  2. burcu kağanoğlu

Çözümlendi | Kilitli Surekli işçiden sendika aidati kesilir mi ?

Bana 5 tane yazı gönderdiler ve hatta bugün bir yenisi geldi daha önce belirttiğimiz gibi üye olanlardan sendika aidatı olmayanlardan dayanışma aidatı kesin diyor.Ne yapmam gerek sizce bununla ilgili devletin resmi kurumlarının yayımladığı bir şey de yok galiba
  3. burcu kağanoğlu

Çözümlendi | Kilitli Yol yemek gün sayısı

Arkadaşlar bizim sözleşmede yemek bedeli 22 gün üzerinden verilmiş.Benim merakettiğim 1- Kadroya geçen arkadaşların çalışma günlerini yazarken cumartesi çalışıyor mu göstereceğiz.Çalışıyor gösterirsek fiilen çalışmadığı için yemek ve yol vermeyeceğiz galiba.Ancak biz cumartesi çalışıyor...
  4. burcu kağanoğlu

Mutemet Arşivi MYS (ÖDEME EMRİ BELGESİ)

Eskisi gibi 3 nüsha düzenleniyor.Elektronik imzalı onaylama işlemi şuan yapılmıyor o yüzden elektronik imzasız onaylanıp gönderiliyor.Gerçekleştirme görevlisi ve harcama yetkilisi onayladıktan sonra çıktılarını alıp ıslak imzalı olarak Maliyeye gönderiyoruz.Manuel harcama talimatına neden...
  5. burcu kağanoğlu

Mutemet Arşivi 2 Nisan'da Işe Başlayan Taşeron İşçi İlave Tediye (İkramiye) Nasıl Hesaplanır?

Keşke o Mali hakları yayımlarken bazı konularda tereddüte düşüleceğini öngörselermiş. Ödenir veya ödenmez diye net bir ifade olmadığı için muhtemelen açıklayıcı yeni bir belge yayımlanana kadar her Kurum kendi kafasına göre işlem yapacak.
  6. burcu kağanoğlu

Mutemet Arşivi 2 Nisan'da Işe Başlayan Taşeron İşçi İlave Tediye (İkramiye) Nasıl Hesaplanır?

Aslında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yayımladığı Mali Haklar da bu 52 günlük tediyeye rastlamadım 10 günlük bi ikramiye ödemesinden bahsediliyor ancak şahsi görüşüm Tediyeninde ödenmesi gerektiği yönünde.
  7. burcu kağanoğlu

Ben anlamadım şimdi 01.01.2018 itibariyle geçselerdi resmi gazeteye göre 1. ödemeyi 26 2.ödemeyi 26 gün üzerinden yapmayacakmıydık.Yani bu durumda biz haziranda 39 günlük vermeyecekmiyiz. Neden haziranda 13 dediniz anlamadım ??
  8. burcu kağanoğlu

Mutemet Arşivi Taşeron Hakları 2018-ÇSGB Hükümleri

Arkadaşlar bizde çalışan bir işçinin eski maaş bordrosuna bakıyorum Asgari ücretin %5 fazlasını alıyor ayrıca TİS ücret zammı diye bir tutar var.Şimdi bu son ÇSGB nin yayınladığı mali haklara göre %4 fazlası denilen olay nedir? Ben hem TİS ücret zammını verip hemde %4 zam mı ilave edeceğim kafam...
  9. burcu kağanoğlu

Mutemet Arşivi Aile Yardımı Geri İadesi

Forumda dolaşırken rastladım bu soruya bizde de şimdi aynı durum var bir memurumuzun eşi 19/04/2018 tarihi itibariyle ücretsiz izinde olan eşinin bugün göreve başladığını bildirdi bize.15.04.2018-14.05.2018 dönemi maaşı ile birlikte eş yardımı da aldı.Şimdi ben bu eş yardımının tamamını mı geri...
  10. burcu kağanoğlu

Mutemet Arşivi Sürekli İşçi Maaşları Hesaplama işlemleri YENİ

Arkadaşlar günaydın yeni site görünümümüz hayırlı olsun emeği geçen herkese teşekkürler. Firmalara sözleşme feshi nedeniyle tazminat ödeyen var mı Mys de 03.4.9.06 kodu için tanımla yaptık demişler ama hangi harcamanın altına koymuşlarsa bulamıyorum bir türlü.
  11. burcu kağanoğlu

Güzel yaklaşım lakin orda BES den de bahsedilmemiş o zaman BES de kesmeyeceğiz.Yani şunları yaparken işin uygulayıcısı mutemetlerden fikir alsalar aslında hiç soru işareti kalmayacak herşey genel hatları ile açıklanmış
  12. burcu kağanoğlu

Günaydın .Maaş ödeyen arkadaşlarımız sendikalı işçilerden sendika kesintisi yaptınız mı?
  13. burcu kağanoğlu

Arkadaşlar taşeronlardan kesilecek olan SGK prim oranlarını detaylı olarak yazabilecek var mı?
  14. burcu kağanoğlu

O ekran KBS ekranı mı sanki? Maaşlar için MYS den manuel öeb düzenlenmeyecek mi.Ayrıca bu işyeri sicil numaraları eskiden saymanlıklara bildiriliyormuş ama şimdi MYS den yapılacak ÖEB de 361 kod girerken işyeri sicil noyu biz kendimiz girecekmişiz.Saymanlıkla görüştüm ben bize bildirmenize...
  15. burcu kağanoğlu

Bizde dedik hatta GİB in Damga Vergisi Sirküleri/16 da açıkça yazmış ama yok illa direk size hitaben istiyoruz dediler.O yüzden özelge talebinde bulundum ben ki Ankara da bir çok kurumada bunu yapmış bazı SGM ler.
  16. burcu kağanoğlu

Damgadan muaf olduğunuza dair bilgi verdiniz mi SGK ya.Ben tescil yaptırıken yazıya yazmama rağmen muaf değil yapılmış sonrasında özelge talebinde bulunup muaf cevabını alında veri dairesi başkanlığından götürüp SGK ya verdim onlarda ekranlarından güncelledi durumu.
  17. burcu kağanoğlu

Neden giriş çıkış yapılacak ki statü olarak işçi sendikasına üyelerdi yine öyle olacak işçi olup da memur kadrolarına geçmediler ki :huh:
  18. burcu kağanoğlu

Çözümlendi | Kilitli TAŞERON DAİMİ İŞÇİ SON DURUM

Hayır bizim Başkanlık mail atmış tüm taşralarda aynı olsun 1-30 yapın diye yoksa resmiyette birşey yok.Benim tercihim olsan 15-14 ünü tercih ederdim 1-30 olduğu için ay içinde hiç boşluk kalmıyor.
  19. burcu kağanoğlu

Çözümlendi | Kilitli TAŞERON DAİMİ İŞÇİ SON DURUM

Arkadaşlar bizim Bakanlığımız maaşların 1-30 olarak yapılması için bize yazı göndermiş SGK ya yazı yazıp tahakkuk dönemini 1-30 yapın diyorlar.SGK genelgesinde ters iş yeri kodlaması yapılarak 1-30 şeklinde yapılır diye bir husus okumuştum ama çok da emin olamıyorum açıkcası olabilir mi bilginiz...
  20. burcu kağanoğlu

Mutemet Arşivi kbs nafaka kesilmiyor

Geçen ay bizimde son dakika yansımıştı nafaka.Görüştüğümüzde defterdarlık merkezden aktardıklarını söylemişti.Bu ay bir sıkıntı yaşamadık çok şükür defterdarlığınız veya mal müdürlüğünüz ile konuşun onlar mesaj atıyorlar sorunu sonra merkezden düşüyor sisteme.
  21. burcu kağanoğlu

Mutemet Arşivi KBS Hata Kodu

Yine bir sıkıntı var galiba sistemde çünkü tüm icraları çekmişler hiç biri görünmüyor.Bende sabah maaşları yapayım diye girdim icra,nafaka,kişi borcu hiç biri görünmüyor.
  22. burcu kağanoğlu

Mutemet Arşivi SGK İşveren Toplu İşe Giriş Bildirgesi (Taşeron, 4B Sözleşmeli)

Arkadaşlar bizim güvenlik görevlilerinin silah ruhsatı var ama işe silahsız alınmışlar galiba. -5414.11- Güvenlik Görevlisi (Silahsız) -5414.09-Güvenlik Görevlisi (Silahlı) -5414.02 Güvenlik Görevlisi Bunlardan hangisini seçsem kararsız kaldım.Direk 5414.02 seçsem olurmu silahlı veya...
  23. burcu kağanoğlu

Editörün Seçimi Sürekli işçi (taşeron) Maaş Programı

Elinize sağlık.Taşeronlarda BES olacak mı?
  24. burcu kağanoğlu

Mutemet Arşivi SGK İşveren Toplu İşe Giriş Bildirgesi (Taşeron, 4B Sözleşmeli)

RE: SGK İşveren Toplu İşe Giriş Bildirgesi Arkadaşlar - ''İşyerinin Çalışma ve Sos.Güvenlik Bakanlığı İşkolu'' kısmına 28-Genel İşleri , -''Sigortalı Meslek Adı'' kısmına güvenlik için 5414.11-Güvenlik Görevlisi (Silahsız) -''2821 SK gereğince belirlenen sigortalının görev kodu'' kısmına da...
  25. burcu kağanoğlu

Mutemet Arşivi Taşeron kadroya geçince maaş

Prim oranları eski oranlar üzerinden mi devam edecek.Biz daha önce bünyemizde taşeron olmadan hiç işçi çalıştırmadık oranlar ne olacak bilgi verebilirmisiniz
  26. burcu kağanoğlu

Mutemet Arşivi Sürekli işçi (taşeron) SGK işe giriş işlemleri

Arkadaşlar Maliye Bakanlığı nın kadroya geçen taşeron işçilerin maaşıyla ilgili bir çalışma yaptığı duyumu aldım 10 una kadar tamamlamaya çalışacaklarmış diyorlar.Ben hiç zannetmiyorum bu konuda bir çalışma yapılacağını daha mys bile oturtulamamışken bunların ki için çalışma yapmaları zor gibi...
  27. burcu kağanoğlu

Her SGK da ayrı bilgi veriyor.Ben dün görüştüm işyeri tescil formuna gerek yok zaten internet den e-SGK dan tescil için dolduruyorsun dediler onu istemedi ama damga vergisinden muaf olduğumuza dair vergi dairesi başkanlığından yazı getir dediler.bir anlık mutluluğumun üzerine kara bulutlar çöktü...
  28. burcu kağanoğlu

Arkadaşlar SGK ile görüştüm de maaş dönemini istediğini seçebilirsin dedi bana 15-14 veya 1-30 arası doğrumudur aceba İdarenin takdiri mi bu durum
  29. burcu kağanoğlu

Arkadaşlar takıldığım yerler var. 1- İşyeri Bildirgesi E-İşveren/İşveren Vekili kısmına İşveren Harcama Yetkilisini yazdım İşveren Vekili kısmına Şube Müdürünü mü kendimi mi yazayım veya boş mu bırakayım? 2-G-Kamu İdarelerinin Tahakkuk ve Tediye İle Görevli Kamu Görevlileri bölümüne kimi...
  30. burcu kağanoğlu

Benim genel bütçe napıcam şimdi temizlik için ayrı güvenlik için ayrı alırsam defterdarlık birini giremeyecek :huh: Yani gerçekten anlamıyorum neden uygulama birliği için Maliye Bakanlığı ve SGK ortak bir genelge yayınlamıyor.Tamam ikiside bilgi amaçlı bir genelge yayınladı ama genel hatları ile...
  31. burcu kağanoğlu

Bu mantıklı geldi aslında bana. Çünkü cuma günü defterdarlıkla görüştüm SGK dan sicil numarası aldıktan sonra bize yazı yazacaksınız SGK numaralarını veri tabanına işleyeceğiz sizin adınıza dediler.Ben güvenlik ve temizlik için ayrı alıcam dedim biz sadece bir tane girebiliyoruz gibi birşey...
  32. burcu kağanoğlu

Teşekkür ederim Halil hocam birşey daha sormak istiyorum temizlik ve güvenlik için ayrı ayrı yazı yazmamıza gerek var mı tek yazı ile işimiz görülür mü
  33. burcu kağanoğlu

Arkadaşlar üst yazıyı Ankara için Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ne mi yazacağız yoksa bağlı olduğumuz sosyal güvenlik merkezine mi mesela biz rüzgarlı sosyal güvenlik merkezine bağlıyız oraya mı yazmamız gerek ??
  34. burcu kağanoğlu

Arkadaşlar kafama bir şey takıldı biz İş Yeri Tescili mi Kurum Tescili mi yaptıracağız? SGK Kesenek Bilgi sistemi ana sayfasında bugün dikkatimi çekti orda Kurum Tescili var bide
  35. burcu kağanoğlu

Mutemet Arşivi KADROYA ALINAN TAŞERON İŞÇİLER İÇİN 2018/5 SAYILI SGK GENELGESİ

Arkadaşlar tescil işlemini nasıl yapacağız yazı mı yazıcağız veya online mı yapılıyor.Bizim daha önce hiç işçi kadromuz olmadı bu konuda epey acemiyim yardımcı olur musunuz.
  36. burcu kağanoğlu

Mutemet Arşivi KBS'de nafaka nasıl kesilir

Ben Defterdarlık ile görüştüm onlarda Bakanlığa mail atmışlar Bakanlığın güncellemesi gerekiyor bekliyoruz dediler.Teşekkürler.
  37. burcu kağanoğlu

Mutemet Arşivi KBS'de nafaka nasıl kesilir

Mart /2018 dönemi maaşı için nafaka girişi yapan varmı. Merkezde sıkıntı varmış galiba ben nafakası olan personelin dosya bilgilerini göremiyorum.Emanete alsam olur mu aceba?
  38. burcu kağanoğlu

Mutemet Arşivi Mys Doğalgaz Ön Ödeme

Arkadaşlar doğalgaz alımı için avans açan var mı
Geri
Üst Alt