Arama sonuçlarınız

1. Yaşar Yarımoğlu

Mutemet Arşivi Eş durumu yolluk ?

:) evet eş durumu, ama eşten boşanma durumu; eşinden boşananlara istediği yere atanma hakkı verilir. personelin eşinin gelmediği ve herhangi bir harcırah almadığı atama yazısında açık. siz bilirsiniz
  2. Yaşar Yarımoğlu

Mutemet Arşivi Eş durumu yolluk ?

öncelikler mesajlarınızı küçük harflerle yazınız. boşanma nedeniyle mazeret ataması yapmış olduğundan normal yolluk yapmalısınız.
  3. Yaşar Yarımoğlu

Mutemet Arşivi Yeni doğan ünitesi

yönetmelik açık hocam, inceleyiniz lütfen; Sağlık tesislerinde özellik arz eden birimler; ameliyathane (Ek ibare:RG-5/7/2014-29051) (2) anjiyo üniteleri, yoğun bakım, doğumhane, yenidoğan, süt çocuğu, yanık ünitesi/merkezi, diyaliz, acil servis/poliklinik, kapalı psikiyatri servisleri, AMATEM...
  4. Yaşar Yarımoğlu

Mutemet Arşivi Karşı kurum yolluğu ödememiş.

döner sermaye bütçe personeli için bu durum her zaman başlarına gelen ve utanç duyulacak bir konu. ayrıldığı kurum vereceği üç kuruşun hesabını yapar (mutemet değil, yöneticiler) mutemede ödememesini söyler, gittiği kurum böyle süründürür. benim kurumumda da bu tür olaylar oldu; personeli...
  5. Yaşar Yarımoğlu

Mutemet Arşivi Ek Ödeme

yeni göreve başlasa da maaş ödemesi yapılmıştır. farzedelim martta başladı. martta nmaaş ödediniz, sabit ödediniz. bu ay mart ek ödemsi için maaş vergi matrahı+sabit vergi matrahını alınız. (bu arada bu saate kadar ek ödeme hesaplaması yapılmamış ise nisan maaş ve nisan sabitini de eklemelisiniz.)
  6. Yaşar Yarımoğlu

Mutemet Arşivi Tabip Emekli Kesenekleri

tmm :) problem yok hocam... doğru yapmışsınız.
  7. Yaşar Yarımoğlu

Mutemet Arşivi Tabip Emekli Kesenekleri

kıst ödeme için kesenek hesaplanır ... Ben bu farkı e sgk da nasıl göstercem bilen varsa yardımcı olabilir misiniz? sorusunu açar mısınız?
  8. Yaşar Yarımoğlu

Mutemet Arşivi Verimlilik Karne Uygulamasında Ek Ödeme Oranı

sonuç: ek ödeme daire başkanlığı, veri analiz ve raporlama birimi ile tel görüşmesi sonucunda TDMS ek ödeme raporu P1 (brüt tutar) üzerinden değerlendirilme yapıldığı hk. görüş verildi. buna göre; verimlilik karne uygulaması gösterge kartları V.05 'e göre P1 oranı 0,38 ve üzeri olursa 100...
  9. Yaşar Yarımoğlu

teşekkür ederim üstad. bundan sonraki dağıtılacak tutar hesaplamalarında buna göre hesaplama yapmam gerekiyormuş. ben hesaplayacağım, ek ödeme komisyonu da karar aldık diye imzalayacak :)
  10. Yaşar Yarımoğlu

Arkadaşlar, verimlilik karne uygulamalarında ek ödeme oranı hesaplanırken (TDMS'de verilen rapor A2) karne için brüt ek ödeme tutarı mı yoksa net ek ödeme tutarı mı değerlendirmeye alınır?
  11. Yaşar Yarımoğlu

Mutemet Arşivi Uzmanlık Eğitimi için Kurumdan Ayrılış

hocam, adam devlet memurluğuna devam ediyor, almasan da olur. zira maaş nakli yapacaksınız. maaşı ödenmiştir ibaresi gittiği yer için yeterli olacaktır. sabit meselesine gelince çiftçi58 in yazdıkları doğrultusunda kendine bir yol şeç.
  12. Yaşar Yarımoğlu

bugün ayrılacaksa sabitinin tamamını geri alabilirsiniz. yarın ayırırsanız; kıst hesaplama yapmanız icap edecek.
  13. Yaşar Yarımoğlu

Bu yazıya istinaden, personel özlükteki ÇKYS kullanıcısı ayrılış işlemi yapınca atama kararını alabilirsiniz.
  14. Yaşar Yarımoğlu

evet. naklen atanmış... yazdığım gibi, normal ayrılış olacak. maaş nakline de maaşı sabiti ödenmiştir diye not yazın. tamam
  15. Yaşar Yarımoğlu

:) şimdi benim de kafam karıştı; ilk mesajda KHK bağlı olmayan ün. hastanesi demişsiniz, şimdi KHK bağlı eğitim araştırma diyorsunuz. KHK bağlı olmayan ün. hastanesi ise önceki yazdığım bilgileri değerlendiriniz. KHK bağlı eğitim araştırma ise (mutlaka bir karar vardır, sadece yazı olmaz.)...
  16. Yaşar Yarımoğlu

ayrıca bu yazıya da bakınız. madde 14
  17. Yaşar Yarımoğlu

yalnız, atama kararını inceleyiniz. "kadrosu kendi kurumunda kalmak şartıyla, uzmanlık eğitimi için görevlendirilmiş" ise yukarda yazdığım gibi. yok eğer naklen atanmış ise (genelde bu durum görülmez) o zaman normal bir ayrılış yaparsınız ki ayın 15 inden sonra olması sizin için daha...
  18. Yaşar Yarımoğlu

uzmanlığa giden tabibin maaşını zaten siz ödeyeceksiniz. ayrıca sabitini de siz ödeyeceksiniz. ne zaman ayrıldığını bir önemi yok. hiçbirşey almanıza gerek yok.sadece bu aydan sonra sabit ek ödeme değil 375'e göre ek ödeme yaparsınız. kendinizi yormayın üstadım.
  19. Yaşar Yarımoğlu

Mutemet Arşivi Memur emeklilik yaş şartları

personel tarafından en çok sorulan sorlardandı... teşekkürler...
  20. Yaşar Yarımoğlu

Mutemet Arşivi YOLLUK HAKKINDA

bu konu da sonuçlanmış ve hortlamış bile... kilitlendi.
  21. Yaşar Yarımoğlu

Mutemet Arşivi TAKSİ BEDELİ

sonuç; her ne kadar beyan önemli desek de sayıştay (kanuna göre) mutat araç varken paşa! kontenjanından taksi ücreti alanlara birer öpücük vermiş. htsumer üstadın tecrübesini de gözönüne alarak öncelik mutat araç tarifesi olarak değerlendirilmesi uygun gözükmekte. konu daha fazla uzamasın...
  22. Yaşar Yarımoğlu

Mutemet Arşivi sendika

hocam, sendika takip derken neyi kastediyorsunuz? biraz daha detay lütfen.
  23. Yaşar Yarımoğlu

Mutemet Arşivi %10 Eğitim Ek Puanı kimlere verilir

arkadaşlar konu hakkında daha önce topic açılmış cevaplanmıştı. lütfen arama yapmadan konu açmayınız. 1. https://www.maasmutemeti.com/forum/Thread-egitim-veren-personel?highlight=e%C4%9Fitim+hem%C5%9Fire 2...
  24. Yaşar Yarımoğlu

:) ne yapayım üstadım, sabahtan beri beynim dondu zaten. işten güçten sigara içmeye bile çıkamadım. foruma bakıyorum bazen kafam dağılsın diye :) mremre, umarım yanlış anlamaz.
  25. Yaşar Yarımoğlu

Mutemet Arşivi MUTEMETLİK YAPAN PERSONEL EK ÖDEMELERİ

mutlu insan, seni mutsuz edecek bir cevap vereyim. kaldı ki bu konu olayın ne kadar haksızlıklar içerisinde olduğunun ispatı. genel idare hizmetleri sınıfı personeli olarak aldığınız sabit ek ödeme maalesef sizin için hesaplanan ek ödeme tavan matrahını zaten aştığı için, ne kadar ek puan...
  26. Yaşar Yarımoğlu

:) aracın çıkış kilometresi alınır, dönüşteki kilometresi ile karşılaştırılır. sonra aracın hangi marka olduğu araştırılıp, yetkili servisten o aracın km de kaç TL yakıt yaktığı üst yazı ile istenir. personelin yol masrafı buna göre hesaplanır. desem, hadi ordan diyeceksiniz. :) üstad...
  27. Yaşar Yarımoğlu

bu bilgi çok önemli... teşekkürler.
  28. Yaşar Yarımoğlu

arada bir sayıştay öpücüğü iyi gelir :) hayırlısı diyelim arkadaşlar... "sayıştay öpücüğü" terimine açıklama : terim, kuruma bir hakaret içermeyip, kurumca yapılan denetimler "mutemet dilinde" tariflendirilmiştir.
  29. Yaşar Yarımoğlu

:) zor bir durum... ancak personel bu ödemeyi belgelendirdiği için genel olarak ödemeyi yapıyoruz. son tahlilde; aykırı bir durum söz konusu olacaksa da, personel imza atacak... sorumluluk, vicdan ve hak o personele kalıyor :)
  30. Yaşar Yarımoğlu

geçici görev bitince ödenir. şu an belki avans verebilirsiniz. görev bitimi ayrılış-başlayış yazısı size gelince nisan-haziran 90 gün 01.04.2016 - gidiş yol ücreti+ 1 günlük yevmiye 02.04.2016- 29.06.2016 88 gün* 1 günlük yevmiye 30.06.2016 dönüş yol ücreti + 1 günlük yevmiye belge getirirse...
  31. Yaşar Yarımoğlu

Mutemet Arşivi KONAKLAMA BEDELİ

her fatura ayrı tarihlerde olacağı ve ayrı birer belge olduğu için, bağımsız olarak hesaplanmalı. A= yevmiye*1,5 aşıyorsa hesap tutarı, aşmıyorsa fatura tutarı B=yevmiye*1,5 aşıyorsa hesap tutarı, aşmıyorsa fatura tutarı C=yevmiye*1,5 aşıyorsa hesap tutarı, aşmıyorsa fatura tutarı şeklinde.
  32. Yaşar Yarımoğlu

Mutemet Arşivi Kişi borcu süresi ve takibi

MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO:16) A- ALACAKLARIN TAKİP VE TAHSİLİNDE UYULACAK ESASLAR Bilindiği üzere, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 1 inci maddesinin ilk fıkra hükmü ile akitten, haksız fiil ve haksız iktisaptan doğan alacakların takip ve...
  33. Yaşar Yarımoğlu

Mutemet Arşivi mesai dışı

teşekkürler, konu kilit.
  34. Yaşar Yarımoğlu

Mutemet Arşivi resen görevlendirme

konu burada tartışıldı https://www.maasmutemeti.com/forum/Thread-ge%C3%A7ici-gorevli-tabip-ek-odeme-hesaplama lütfen araa yapmadan konu açmayınız. resmi yazı için https://www.maasmutemeti.com/forum/attachment.php?aid=652
  35. Yaşar Yarımoğlu

Mutemet Arşivi Döner sermaye nasıl dağıtılır ?

konu hakkında güncelleme.... gençmutemet kardeşimizin yaptığı çalışma ışığında, yönetici ek ödemeleri konusundaki tartışma sonlandı... 2015 yılında kafa karışıklığına sebep olan konu 2016 yılında yönetici ek ödemelerinin ekonomik kodları değiştirilerek TDMS raporları için de ayrı olarak...
  36. Yaşar Yarımoğlu

Mutemet Arşivi Aylık Ek Ödeme Analiz ve Raporlama Tablosu

şimdi hbys firmasının yazılımcıları ile tam papaz olduk :)
  37. Yaşar Yarımoğlu

Mutemet Arşivi Piyasa araştırma görevlileri

Ek ödeme yönetmeliğinin ek 5 ek puan tablosunda ihale-satın alma komisyonu üyelerine görevlendirildiği sürece % 10 ek puan verilir denilmektedir. Doğrudan temin ile alım yöntemi bir ihale usulü olmasa bile bir satın alma yöntemi olduğu için ek puan verilir. EKOBS için yayınlanan soru cevap...
Geri
Üst Alt