Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Aaskerden dönen bakmakla yükümlüsü olmayan personelin 5 temmuzda askerliği bitti.9 temmuzda göreve başladı. 3 günlük GSSp yaptım.bildirgeyi düzenlemeden 03124587804 nolu tel aradım. idari para cezası çıkacak yazı yazmam gerekir mi diye orası yazı yazmana gerek yok bildirgeden sonra hemen ara...
e-devletten mutemete gönderilen aile bildirimlerini ilgiliye imzalattırmıyoruz.strateji bu konuda zorluk çıkarıyor.neye göre imzallattırmıyorsunuz diye.acaba imzalanmamasınıbelirten bir yazı varmı?
Mahkeme kararıyla 2001-2018 yılları arası fiili hizmet yapıyorum.ek mahiyette bir veya birden fazla dönem kısmına girdiğimde 2008 yılına kadar tutarları sistem hesaplamıyor.Onları kendi bordroma göre giriyorum.Ama 2008 ve sonrası sistemin hesapladığı tutar benim hesapladığım tıtarlardan...
29 haziranda askere giden personelin çıkışını unutmuşum bu gün yaparsam ceza gelecek sanırım.Ne yapmalıyım. hiç bir şey yapmasammı acil cevap verirseniz sevirim
bedelli askerden dönen personeli sgk hareket güncelleden bedelli yerine er olarak sigortalı işe giriş yaptım.güncelemeye çalıştığında ekteki hatayı veriyor.sıkıntı olurmu birde işe giriş bildirgesinde ilk kez göreve giriş işaretli tekrar göreve giriş yerine
bedelli askerden döndüklerinde aşağıdaki iade yazısını yazacağım. bakmakla yükümlüsü olan ve olmayan tüm personel çalışılmayan günlerin kişi borcu ile %9-%11 i stratejiye ödeyecek. ayrıva sgk da bu tutarları geri iade edecek. bu şekilde olura kurumumuza fazla paara dönüyor.
yine bakmakjla...
bir personelin kız çocuğu ücretli öğretmen olarak çalışıyordu.14.06.2019 işten ayrıldı.02.07.2019 edevletten bildirim göndermiş.temmuz maaşına çocuk yardımı gireceğim.haziran için de alabilirmi.
bakmakla yükümlüsü olmayan 29 haziranda bedelli giden 19 temmuzda askerliği bitiyor ama cumartesi pazar olduğu için 22 temmuzda başlayacak
döndükten 2 gün GSS primi yaptığımızda idari para cezası çıkacak.Bunun yerine temmuz maaşında GSS kesilir yapıp 28 günlük kısmı geri iade alınsa daha mı iyi...
mahkeme kararıyla geriye dönük fiili hizmet zamlarını kesenek bilgi sistemi EK mahiyette "önceki çalışmalarından dolayı FHZ yararlanma" yerine yani ceza çıkmaması için kesenek sisteminden göndermesek başka yolu varmıdır.Ayrıca Kesenek bilgi sistemi 200-20018 arasınıu girdiğimizde 2008 yılı ve...
Geçmişe dönük fhz 200-20018 arası yıllarını yaparken 2000 yılını yapacağımız zaman kişinin 2000 yılındaki derece kademe ünvanını ve 2000 yılının katsayılarınımı kullanacağız
Okullar 14 haziran cuma günü kapanıyor.Ücretli öğretmenlik yapan23 yaşındaki kız çocuğu için haziran ayı dahil olmak üzere okullar yeniden başlayana kadar çocuk yardımı verebilirmiyiz.Edevletten 15 haziranda beyanname doldurursak haziran ayını elden yapıp ödeyebilirmiyiz.Yoksa temmuz ve ağustos...
Ayrıca ekte gönderdiğim personel dairesinden yazı geldi.hukuk müşavirliğinin yazısını ve mahkeme kararını eklemişler.
bu yazıya istinaden yapabilirmiyiz.hukuk müşavirliğinede yazacağım
Bir personelimiz geriye dönük fiili hizmetlerinin verilmesi ile ilgiliolarak sgk yı ve kurumumuzu mahkemeye vermişti.Mahkeme zımnen reddine karar vermişti.Bu kararı bozdurmak için tekrar dava açmış ve Ekteki mahkeme kararı ile kazandı.
Bu mahkeme kararına istinaden geriye 2000 yılından bugüne...
askere hareket evrakını 31 mayısta alabilecek. edevletten alınan ekran görüntüsünde sevk tarihi 15.06..2019 bu kişi 14 ü mesai bitimindemi ayrılacak yoksa ayın 15.de çalışmış gözükecekmi. yani bu kişiyi maaştan çıkabilirmiyiz.
Ayın 15'inde çalışmadan bedelli askerlik için ayrılacak.Askere gidiş evrakını gidiş tarihinden 15 gün önce alabiliyormuş.O yüzden en erken 31 mayısta alabilecek.Bizde tatile giriyoruz.Olur falan alınacak.
1. personeli haziran maaşına dahil etmesem olurmu döndüğünde kıst ve tam maaş verecem...
yazacağım yazıda kuruma iade edilecek tutar için kurum ıban numarasına- kişiye iade edilecek tutarın iadesi içinde kişinin ıban numarasını belirteceğim
Mart ayında 5434 ten 5510 sayılı kanuna Statü düzelme ile ilgili işlemlerimi yaptıktan sonra sgk ya yazmaları için kişiye ve kuruma iade edilecek tutarların iadesi için strateji geliştirme dairesi başkanlığına yazı yazdım.(dış kuruma birim olarak yazamıyoruz.) onlar yazmamışlar.ekli yazıyı bize...
kesenek bilgi sitemindeki kullanıcı ve yönetici değişikliğine girip tanımlayacağım yöneticinin bilgilerini kaydet dediğimde güvenlikle ilgili evet hayır tikli bir yazı çıkıyordu.Evet veya hayırda desem yinede yönetici değişikliği formunu vermiyor yani kaydetmiyordu.İntenetten araştırdığımda...
ödenecek toplam tutar sıfır çıkacaktır.
9233,23 - 6699,30 =2533,93 tl kişiden fazla kesilen tutar kişiye iade
11874,10+5912,88 =17786,98 tl kurumun fazla yatırdığı tutar kuruma iade edilmesi için sgk ya yazı yazılacak.bildirgeleri de ekle.