Arama sonuçlarınız

1. Çözümlendi | Kilitli 2019 ve 2020 olarak 180 günlük geçici görevlendirmede yevmiye

İyi çalışmalar, 1 yıl geçici görevli olarak kurumumuzda görevlendirilen personel için, - 2019(Eylül, ekim, kasım, aralık) ve 2020(ocak, şubat) yılına ait 2020 de E-Devletten bildirim yapılıp ödenen 180 günlük geçici görevlendirme ücretinde, sistem 2019 yılı görevlerini de 2020 yevmiyesi...
  2. Çözümlendi | Kilitli Terfi alan personelde FHZ Tutar Uyuşmazlığı Hatası (Yardım)

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Konu çözülmüştür. Ben şablonu (önceki mutemetten öğrendiğim şekilde) maaşlarla beraber ayın 8 i gibi hazırlayıp Mal müdürlüğüne veriyordum. Dediğiniz gibi Kbsden hazırladığım Şablonda eski tutar (ayın 15 inden önce hazırladığım için) 15 inden sonra...
  3. Çözümlendi | Kilitli Terfi alan personelde FHZ Tutar Uyuşmazlığı Hatası (Yardım)

Merhaba kolay gelsin, 5510 personel 20.11.2019 tarihinde 9-2 sinden 8-1 e terfi aldı. KBS terfi bölümünden geçerlilik tarihini 2019 12. ay olarak seçtirmediğinden 2020 1. ay olarak seçmiştim. Ayın 15.inden önce maaşlarla beraber FHZ KBS den yapıp mal müdürlüğüne veriyordum. Kesenek...
  4. Çözümlendi | Kilitli KHK ile Taşerondan Geçen İşçi SGK Pirime Esas Matrah Hesaplaması Hk.

Tuğrul bey teşekkür ederim, yemek yardımı istisna tutarıymış. konuyu kapatabiliriz
  5. Çözümlendi | Kilitli KHK ile Taşerondan Geçen İşçi SGK Pirime Esas Matrah Hesaplaması Hk.

Merhaba kolay gelsin, Elimdeki taşerondan geçen işçinin Sgk prime esas matrah hesaplama formülünde ; (Sgk prime esas tutarlar) - (çalıştığı günsayısı * 5,8860) Yukarıdaki Sgk prime esas tutarlardan çıkarılan çalışma günü*5,8860 konusunda mevzuatı var mı? Olmaması mı gerekiyor Bizim program...
  6. Çözümlendi | Kilitli Maaş hesaplama sonrası KBS terfi girişi

Hocam çok Teşekkür ederim. İyi çalışmalar
  7. Çözümlendi | Kilitli Maaş hesaplama sonrası KBS terfi girişi

Hocam 3 personel var terfisi gelen 1. 9-2 den 8-1 e 2. 8-1 den 8-2 ye 3. 7-1 den 7-3 e terfi etmişler. 2020 ocakta yapılacak ozamn
  8. Çözümlendi | Kilitli Maaş hesaplama sonrası KBS terfi girişi

Merhaba kolay gelsin, Aralık maaşını yaptıktan sonra gelen, 20.11.2019 tarihli (işlem türü: Ask+Aslt. Hiz.Değ.) terfi eden personel için KBS 12 aydan geçerli terfi girişine izin vermiyor. Terfiyi yeni yılda mı girmem gerek?
  9. Çözümlendi | Kilitli Geçmişe Dönük Aile Yardımı verilen 5510 personelin kesenek hatası

Merhaba, 10. ay'a ait Geçmişe Dönük Aile Yardımı verdiğim 5510 personelin keseneğinde resimdeki hata oluştu. Aile yardımıyla alakalı keseneklerdeki veriler boş. Ne yapmam gerekiyor. Yardımcı olabilir misiniz?
  10. Çözümlendi | Kilitli Zorunlu olduğu halde kesilmeyen Bes Kesintilerinin Ödenmesi

Geldikleri kurumda Bes den ayrılmışlar, bizim kurumda göreve başladıklarında yeniden Bes girişi zorunlu mu? Zorunluluk sadece yeni memurluga atananlar için mi? Şimdiden cevabınız için tşk ederim.
  11. Çözümlendi | Kilitli Zorunlu olduğu halde kesilmeyen Bes Kesintilerinin Ödenmesi

Ali bey, kurumiçi atanan personele Bes kesintisi yapmak zorunlu mu?
  12. Çözümlendi | Kilitli Eş durumundan (Harcırahsız) geçici ataması yapılan personele geçici görev yolluğu verilebilir mi?

Merhaba herkese kolay gelsin, Eş durumundan Geçici Görevli olarak "Atama Onayında Harcırahsız" yazılı personel, eski görev yerinden ikamet adresini aldırmadığını Geçici görev yolluğu ödenmesini talep ediyor. Personel ikamet aldırmamışsa da yeni görev yerinde ailesiyle kalıyor. Bu yüzden...
  13. Çözümlendi | Kilitli Taşerondan Kadroya Geçen İşçiye Çocuk Yardımı Şartı

Cevabınız için teşekkür ederim. Geriye doğru almak istesek 2 aylık çocuk yardımını alabiliyoruz.
  14. Çözümlendi | Kilitli Taşerondan Kadroya Geçen İşçiye Çocuk Yardımı Şartı

Ali bey çocuk yardımında elimizde bilgi olmadığından Memur a uygulanan çocuk yardımı şartına göre işçiye yardım vermiştim. Genelde herkes de memur çocuk yardımına göre işçiye uyguluyordu. Ekli yazıya göre mi yardım yapmalıyım
  15. Çözümlendi | Kilitli Terfi Farkı Nasıl Bildirilir?

Yasin bey, Terfi alan personelle alakalı Kasımda Fiili Hizmet Zammı yüklerken ilgili personelle alakalı herhangi bir FHZ de değişiklik yapılması gerekiyor mu? Her ay 7.5 gün bildiriyorum.
  16. Çözümlendi | Kilitli Taşerondan Kadroya Geçen İşçiye Çocuk Yardımı Şartı

Merhaba kolay gelsin, Kadromuzdaki taşerondan kadroya geçen işçinin 16 yaşında bir erkek çocuğu ve 20 ile 24 yaşlarında evlenmemiş okumayan iki kız çocuğu olmak üzere, üç çocuğuna çocuk yardımı veriyorduk. (75TL) 657 ye tabi Memurlarda evlenmeyen Kız çocuklarının 25 yaşına kadar çocuk yardımı...
  17. Çözümlendi | Kilitli Terfi Farkı Nasıl Bildirilir?

Teşekkür ederim yasin bey cevabınız için. konuyu kapatabiliriz.
  18. Çözümlendi | Kilitli Terfi Farkı Nasıl Bildirilir?

Yasin bey, terfi geçerlilik tarihi cari ay değil, terfi onayı yeni geldi. Terfi tarihi : 27.09.2019 11. ay maaşına yansıyacak. 10. ayda bir kaç lira olursa terfi farkı olursa bunun kesenekleri nasıl bildirilir?
  19. Çözümlendi | Kilitli Terfi Farkı Nasıl Bildirilir?

Merhaba aklımdaki soruyu nasıl izah edeceğimi tam bilmiyorum. O yüzden kusura bakmayın. 5510 sayılı kanuna tabi personelimiz asalet tasdiği nedeniyle 9/2 den 9/3 ne terfi etmiş. Terfi tarihi : 27.09.2019 KBS terfi bölümüne ilgili yerleri doldurdum. Fakat benden önceki mutemet, maaşa yansıyacak...
  20. Çözümlendi | Kilitli Telefon Fatura ödemesindeki Özel İletişim Vergisinden Damga vergisi Kesilir mi?

Hocam cevabınız için çok teşekkür ediyorum. Bende sizin yaptığınız gibi devam edeyim.
  21. Çözümlendi | Kilitli Telefon Fatura ödemesindeki Özel İletişim Vergisinden Damga vergisi Kesilir mi?

Cevabınız için teşekkür ederim. Fakat yukarı tebliğde damga vergisi KDV hariç hesaplanır diyor. ÖİV alakalı bırsey göremedim. Yapılması gereken toplam tutardan KDV ve ÖİV yi düşüp mü Damga vergisini hesaplatmak?
  22. Çözümlendi | Kilitli Telefon Fatura ödemesindeki Özel İletişim Vergisinden Damga vergisi Kesilir mi?

Merhaba kolay gelsin, Telefon faturalarını öderken kdv düşüp kalan tutardan damga vergisi hesaplatıyordum. Faturalarda yazan Özel İletişim Vergisinden damga vergisi kesilir mi kesilmez mi? Bununla ilgili herhangi bir yazı var mı? Yardımlarınızı bekliyorum..
  23. Çözümlendi | Kilitli 3 Günlük Aylık Kesimi Cezası Nasıl Hesaplanır?

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Sorun çözülmüştür.
  24. Çözümlendi | Kilitli 3 Günlük Aylık Kesimi Cezası Nasıl Hesaplanır?

Hocam cevabınız için çok teşekkür ederim. alt sınır 1/30 ve üst sınır 1/8 oranını nasıl buluyor orasını anlayamadım.
  25. Çözümlendi | Kilitli 3 Günlük Aylık Kesimi Cezası Nasıl Hesaplanır?

Rıdvan bey kesinti oranının paydası diye bölüm var, Oraya kaç girmem gerekiyor
  26. Çözümlendi | Kilitli 3 Günlük Aylık Kesimi Cezası Nasıl Hesaplanır?

Merhaba kolay gelsin, 3 günlük aylık kesimi alan personelin kesim miktarını nasıl hesaplarım. İnternette bulduğum tutarlar farklı çıkıyor. Yardımcı olursanız memnun olurum. İyi çalışmalar.
  27. Çözümlendi | Kilitli BES 'den çıkış yapmış personelin KBS 'den Bes kesintisi Nasıl Silinir?

Öncelikle, cevap yazan herkese çok teşekkür ederim. Bes kesintisiyle alakalı Mal müdürlüğü kendisi çağrı açacakmış. (Daha önceden bizim kuruma Mal müdürlüğü uğraşmasına rağmen, KBS çağrı yetkisini verememiş) Şimdilik sorun çözülmüş görünüyor. Konuyu kapatabiliriz. Teşekkürler...
  28. Çözümlendi | Kilitli BES 'den çıkış yapmış personelin KBS 'den Bes kesintisi Nasıl Silinir?

Hocam, bizim kuruma KBS den çağrı yetkisi verilmemiş, çağrı açamıyoruz. Mal müdürlüğündeki personel Bes kesintisinin nasıl silindiğini bilmediğini ve birilerine soracakmış.
  29. Çözümlendi | Kilitli BES 'den çıkış yapmış personelin KBS 'den Bes kesintisi Nasıl Silinir?

Bes den personel 3 ay önce çıkmış. Bize çıktığını bildirmedi. Çıkış yaptıktan sonra kesinti tutarı her ay tekrar hesabına geri yatırılmış. Bes sistemi kontrol ettiğimde çıkmış olduğunu gördüm, Mal müdürlüğüne sordum biz silmiyoruz dediler.
  30. Çözümlendi | Kilitli BES 'den çıkış yapmış personelin KBS 'den Bes kesintisi Nasıl Silinir?

Merhaba, Vakıfbank bireysel emeklilikten çıkış yapmış personelimiz var. KBS den Bes kesintisini silemiyorum. Bes kesintisini KBS'den kim silebilir, nasıl yol izlemem lazım?
  31. Çözümlendi | Kilitli FHZ java da gönder butonunun aktif olmaması

Rıdvan bey personel ve çalışma süresi bizde değişmediğinden benden önceki mutemet FHZ bildirimi unutmamak için Keseneklerle birlikte gönderiyordu. Bende bu şekilde devam ediyorum. Javanın açılır menü bölümünde "verileri kontrol et" dedikten sonra gönder butonu aktif oldu. Sorun çözülmüştür...
  32. Çözümlendi | Kilitli FHZ java da gönder butonunun aktif olmaması

Merhaba herkese kolay gelsin, Kesenekleri yükledim. FHZ yüklemek istediğimde gönder butonu aktif olmuyor. Neden olabilir?
  33. Çözümlendi | Kilitli Terfi Hakkında

Tuğrul hocam ilginize çok teşekkürler ederim. sorunu çözdüm
  34. Çözümlendi | Kilitli Terfi Hakkında

Merhaba herkese, Bir personelimize terfi evrakı geldi. Kbs terfi bölümünde 67. madde yok. Nasıl giriş yapmalıyım. Tek personele ait iki terfi geliyorsa, son derece kademesini mi girmeliyim? Önceki Terfi Ettiği Terfi Tarihi İşlem Türü kdr...
  35. Çözümlendi | Kilitli Taşerondan Geçen İşçi Tediye Ödemesi için Brüt Ücret Hesaplaması

Tuğrul hocam maaşla birlikte ikramiyeyi toplatip SGK ve vergileri kesiyorum. Maaş ve ikramiyeyi tek tutar olarak e-bildirgeye girmemde sorun olur mu
  36. Çözümlendi | Kilitli Taşerondan Geçen İşçi Tediye Ödemesi için Brüt Ücret Hesaplaması

Hocam konuyu yanlış yerden açmışım kusura bakmayın. Konu Sürekli işçi 4/D. program olarak excel var. 13 günü Manuel hesaplayıp yazıyorum. cevabınız için teşekkürler.
  37. Çözümlendi | Kilitli Taşerondan Geçen İşçi Tediye Ödemesi için Brüt Ücret Hesaplaması

Merhaba, Taşerondan geçen işçi için 13 günlük tediye ödemesi, günlük ücretini bulmak için brüt ücreti 30'a mı bölmek lazım, yoksa ağustos 31 çekiyor 31'e bölünmeli.
Geri
Üst Alt