Arama sonuçlarınız

1. Çözümlendi | Kilitli 2019 ve 2020 olarak 180 günlük geçici görevlendirmede yevmiye

İyi çalışmalar, 1 yıl geçici görevli olarak kurumumuzda görevlendirilen personel için, - 2019(Eylül, ekim, kasım, aralık) ve 2020(ocak, şubat) yılına ait 2020 de E-Devletten bildirim yapılıp ödenen 180 günlük geçici görevlendirme ücretinde, sistem 2019 yılı görevlerini de 2020 yevmiyesi...
  2. Çözümlendi | Kilitli Terfi alan personelde FHZ Tutar Uyuşmazlığı Hatası (Yardım)

Merhaba kolay gelsin, 5510 personel 20.11.2019 tarihinde 9-2 sinden 8-1 e terfi aldı. KBS terfi bölümünden geçerlilik tarihini 2019 12. ay olarak seçtirmediğinden 2020 1. ay olarak seçmiştim. Ayın 15.inden önce maaşlarla beraber FHZ KBS den yapıp mal müdürlüğüne veriyordum. Kesenek...
  3. Çözümlendi | Kilitli KHK ile Taşerondan Geçen İşçi SGK Pirime Esas Matrah Hesaplaması Hk.

Merhaba kolay gelsin, Elimdeki taşerondan geçen işçinin Sgk prime esas matrah hesaplama formülünde ; (Sgk prime esas tutarlar) - (çalıştığı günsayısı * 5,8860) Yukarıdaki Sgk prime esas tutarlardan çıkarılan çalışma günü*5,8860 konusunda mevzuatı var mı? Olmaması mı gerekiyor Bizim program...
  4. Çözümlendi | Kilitli Maaş hesaplama sonrası KBS terfi girişi

Merhaba kolay gelsin, Aralık maaşını yaptıktan sonra gelen, 20.11.2019 tarihli (işlem türü: Ask+Aslt. Hiz.Değ.) terfi eden personel için KBS 12 aydan geçerli terfi girişine izin vermiyor. Terfiyi yeni yılda mı girmem gerek?
  5. Çözümlendi | Kilitli Geçmişe Dönük Aile Yardımı verilen 5510 personelin kesenek hatası

Merhaba, 10. ay'a ait Geçmişe Dönük Aile Yardımı verdiğim 5510 personelin keseneğinde resimdeki hata oluştu. Aile yardımıyla alakalı keseneklerdeki veriler boş. Ne yapmam gerekiyor. Yardımcı olabilir misiniz?
  6. Çözümlendi | Kilitli Eş durumundan (Harcırahsız) geçici ataması yapılan personele geçici görev yolluğu verilebilir mi?

Merhaba herkese kolay gelsin, Eş durumundan Geçici Görevli olarak "Atama Onayında Harcırahsız" yazılı personel, eski görev yerinden ikamet adresini aldırmadığını Geçici görev yolluğu ödenmesini talep ediyor. Personel ikamet aldırmamışsa da yeni görev yerinde ailesiyle kalıyor. Bu yüzden...
  7. Çözümlendi | Kilitli Taşerondan Kadroya Geçen İşçiye Çocuk Yardımı Şartı

Merhaba kolay gelsin, Kadromuzdaki taşerondan kadroya geçen işçinin 16 yaşında bir erkek çocuğu ve 20 ile 24 yaşlarında evlenmemiş okumayan iki kız çocuğu olmak üzere, üç çocuğuna çocuk yardımı veriyorduk. (75TL) 657 ye tabi Memurlarda evlenmeyen Kız çocuklarının 25 yaşına kadar çocuk yardımı...
  8. Çözümlendi | Kilitli Terfi Farkı Nasıl Bildirilir?

Merhaba aklımdaki soruyu nasıl izah edeceğimi tam bilmiyorum. O yüzden kusura bakmayın. 5510 sayılı kanuna tabi personelimiz asalet tasdiği nedeniyle 9/2 den 9/3 ne terfi etmiş. Terfi tarihi : 27.09.2019 KBS terfi bölümüne ilgili yerleri doldurdum. Fakat benden önceki mutemet, maaşa yansıyacak...
  9. Çözümlendi | Kilitli Telefon Fatura ödemesindeki Özel İletişim Vergisinden Damga vergisi Kesilir mi?

Merhaba kolay gelsin, Telefon faturalarını öderken kdv düşüp kalan tutardan damga vergisi hesaplatıyordum. Faturalarda yazan Özel İletişim Vergisinden damga vergisi kesilir mi kesilmez mi? Bununla ilgili herhangi bir yazı var mı? Yardımlarınızı bekliyorum..
  10. Çözümlendi | Kilitli 3 Günlük Aylık Kesimi Cezası Nasıl Hesaplanır?

Merhaba kolay gelsin, 3 günlük aylık kesimi alan personelin kesim miktarını nasıl hesaplarım. İnternette bulduğum tutarlar farklı çıkıyor. Yardımcı olursanız memnun olurum. İyi çalışmalar.
  11. Çözümlendi | Kilitli BES 'den çıkış yapmış personelin KBS 'den Bes kesintisi Nasıl Silinir?

Merhaba, Vakıfbank bireysel emeklilikten çıkış yapmış personelimiz var. KBS den Bes kesintisini silemiyorum. Bes kesintisini KBS'den kim silebilir, nasıl yol izlemem lazım?
  12. Çözümlendi | Kilitli FHZ java da gönder butonunun aktif olmaması

Merhaba herkese kolay gelsin, Kesenekleri yükledim. FHZ yüklemek istediğimde gönder butonu aktif olmuyor. Neden olabilir?
  13. Çözümlendi | Kilitli Terfi Hakkında

Merhaba herkese, Bir personelimize terfi evrakı geldi. Kbs terfi bölümünde 67. madde yok. Nasıl giriş yapmalıyım. Tek personele ait iki terfi geliyorsa, son derece kademesini mi girmeliyim? Önceki Terfi Ettiği Terfi Tarihi İşlem Türü kdr...
  14. Çözümlendi | Kilitli Taşerondan Geçen İşçi Tediye Ödemesi için Brüt Ücret Hesaplaması

Merhaba, Taşerondan geçen işçi için 13 günlük tediye ödemesi, günlük ücretini bulmak için brüt ücreti 30'a mı bölmek lazım, yoksa ağustos 31 çekiyor 31'e bölünmeli.
  15. Çözümlendi | Kilitli Fiyat Araştırma da Firma Kdv dahil mi? Kdv hariç mi? Fiyat olmalı.

Merhaba, Su malzemesi alımıyla alakalı ödenek talep edeceğiz. Öncesinde fiyat araştırması yapıp, ödenek yazısına eklememiz söylendi. Firmadan fiyat araştırma mektubuna kdv li mi hariç mi fiyat alınmalı. (Teklif Mektuplarını kdv hariç alıyordum)
  16. Çözümlendi | Kilitli Asansör Aylık Bakım Ücretini 3.5 bütçe tertibinden ödenir mi?

Merhaba, Kurum hizmet binasının Asansör aylık bakımını (yedek parça malzeme takılmıyor) 03.5.9.11 bütçe tertibinden ödeyebilir miyim? Analitik bütçe tertibinde 3.8 de asansör onarımı olarak geçiyor. Sadece bakım yaptırıyoruz. 03.5.9.11 Diğer Binaların İşletme Maliyetlerine Katılım...
  17. Çözümlendi | Kilitli Geçici Görev Yolluğu Tam Yevmiye Hakkında

Herkese kolay gelsin, acemi mutemet olarak geçici yolluk konusunda bilgi almak istediğim kişiler farklı şeyler söylüyor. Olması gereken konusunda aydınlatırsanız memnun olurum. Geçici görevlendirilen personel, bir günden fazla görevlendirme de aşağıdaki Kanun Maddesinden 3 gün...
  18. Çözümlendi | Kilitli Taşerondan kadroya geçen işçi için Vergi Dilimi nasıl hesaplamalıyım.

Merhaba, Taşerondan geçen işçinin bu ay ile Toplam Gelir Matrahı 19.284,04 TL 18.000 TL ye kadar %15 yapılıyordu. 40.000 TL'nin 18.000 TL'si için 2.700 TL, fazlası % 20 olarak nasıl hesaplamam lazım, 19.284,04 TL ye ne kadar gelir vergisi kesilmeli?
  19. Çözümlendi | Kilitli GEÇİCİ GÖREV YOLLUĞU 1 GÜN ÖNCESİ VE 1 GÜN SONRASI ÖDEMESİ HAKKINDA

Merhaba kolay gelsin, A ilinde çalışan personel için B ilinde görevde yükselme mülakatına gitmesi için 1 gün öncesi 1 gün sonrası olmak olmak üzere, mülakat günüyle beraber 3 gün geçici görevlendirme yapılıyor. Fakat personel görev yerine mülakat bitimi akşam (2. gün) dönüş yapıyor. (göreve...
  20. Çözümlendi | Kilitli Su Tesisatı için Değiştirilen Malzeme için Hangi Ödeme Kaleminden Ödenir?

Merhaba, Doğrudan teminle, Su deposunun çekvalf malzemesi ve boru alımı yaptım. Hangi bütçe tertibinden ödeme yapmalıyım?
  21. Çözümlendi | Kilitli Kesenek Yükleme kıdem hizmet süresinin birer ay arttırılması uyarısı

KOLAY GELSİN HERKESE, HAZİRAN AYI KESENEĞİNİ YÜKLEYECEĞİM. YUKARIDA ÇIKAN UYARIYA EVET Mİ HAYIR MI DEMELİYİM.
  22. Çözümlendi | Kilitli KBS den Fiili Hizmet Zammı Yükleme Hatası

Kolay gelsin, KBS den Fiili Hizmet Zammını hesaplatmak istediğimde aşağıdaki hatayı alıyorum. Derece, kademeleri bir personel için girip hesaplama yap dediğimde de aynı hatayı veriyor. Sistemsel mi? Ben mi yanlış yapıyorum? Yardımlarınızı bekliyorum.
  23. Çözümlendi | Kilitli Asansör Bakım Onarım Teklif Mektubu ve Ödeme Hakkında

Herkese iyi günler, Asansör bakım onarım için 3 yere teklif vermek gerekir mi? Yıllık Sözleşme teklif verilmeyerek bir firma ile imzalanabilir mi? Sözleşme yapıldığı firmaya her ay ödeme yapılırken, tekrardan 3 teklif verip piyasa araştırma yapmak lazım mı?
  24. Çözümlendi | Kilitli TAŞERONDAN GEÇEN İŞÇİLERİN GEÇİCİ GÖREV YOLLUĞU

Taşerondan geçen işçilerin geçici görev yolluğu nasıl ödenir. Kurumda 10 yıllık önceden çalışmışlığı var Günlük kaç lira olur yardımlarınızı bekliyorum
  25. Çözümlendi | Kilitli Prim Bildiriminiz Yok Hatası

Kolay gelsin. 5510 na tabi personel için kesenek bilgi sistemine FHZ asıl mahiyette veri eklemek istediğimde resimdeki hatayı alıyorum. Ayın 8. de KBS den FHZ bildirimi yapıp Mal Müdürlüğüne vermiştim. Mal Müdürlüğü işlemi biz yaptık diyor. Hatayı neden alıyorum yardımlarınızı bekliyorum...
  26. Çözümlendi | Kilitli Doğrudan Temin için yapılması gereken evraklar

Kolay gelsin, ilçe de yeni olarak hem mutemet hem satın alma vb. işleri tek kişi olarak yapıyorum. Doğrudan temin için; 1- Talep Müzekkeresi 2- Teklif Mektubu 3- Piyasa Araştırma Tutanağı 4- Muayene Kabul Belgesi 5- Fatura 6- Ödeme Emri ve Onay Belgesi Oluşturma haricinde hazırlanması gereken...
  27. Çözümlendi | Kilitli KBS Nisan ayı Asgari Geçim İndirimi Hesaplanmıyor

Merhaba, KBS Maaş raporlarında AGİ hesaplanmamış ve boş olarak görünüyor. Sebebi ne olabilir?
  28. Çözümlendi | Kilitli Kbs den Naklen Geçme ile başka saymanliga tayin olan personelin maaş bordro vb. listelerinde olması

İyi Akşamlar, Başka saymanlığa tayin olan personeli Kbs de dün Naklen Geçme olarak işlem yaptım. Nakil Bildirimine de yeni tayin olduğu yerde alacak şekilde maaşının yapılmadığını yazdım. Bugün Kbs den maaş hesaplama yaptığımda naklen geçen personel maaş bordro, kesinti gibi listelerde var...
Geri
Üst Alt