Arama sonuçlarınız

1. Emrah ÖZEN

Editörün Seçimi E-Bildirge V2 İçin XML Hazırlama Excel'i (Kodlama Hatası Düzeltildi)

Şuan için en düzgün çalışan şablon bu, An itibariyle * Tahakkuk Nedeni Hatası * Prim ile İkramiyeyi toplayıp Ücrete yazma Hatası düzeltilmiş durumda. 1581402438 A = Yasal Süresi İçinde Verilmiş APHB
  2. Emrah ÖZEN

Editörün Seçimi E-Bildirge V2 İçin XML Hazırlama Excel'i (Kodlama Hatası Düzeltildi)

Ömer Faruk bey, yarın ayrıntılı belirtirim ilgili kod satırlarını, Bu Excel indirip kendi kurum bilgilerinizi girip kullanabilirsiniz, şuan için bir hata oluşmadı. Ücret ve ikramiyeyi toplama hatasını yapmıyor bu excel.
  3. Emrah ÖZEN

Bunu denemedim, fakat bu sorun varsa kodlamayla düzeleceğini sanmıyorum. E-Bildirge sisteminin değiştirilmesi gerekebilir. 1580823405 UYARI ! 2. sayfadaki şablonu indiriniz, güncelleme mevcuttur
  4. Emrah ÖZEN

http://e.sgk.gov.tr/wps/portal/isveren/Ilgili+Diger+Uygulamalar/esgkEBildirgev2 SGK'nın orijinal şablonunda hata var, çünkü tahakkuk nedenini "A" yapamıyoruz. Sadece "D" yi kabul ediyor. "A = Yasal Süresi İçinde Verilmiş APHB D = Belge Türü ve / veya Kanun Numarası Değişikliği " Yazılımsal...
  5. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli 696 KHK Sürekli İşçi Tediyeleri

Hocam, ilk 26 kesin ama son 2 tediye ihtimal içeriyor gibi. Son ikinin çıkmadığı durum olmuş mudur acaba
  6. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli 696 KHK Sürekli İşçi Tediyeleri

SAYIŞTAY KARARI Sayıştay Başkanlığından Esas No : 1985/2 Karar No 4492/1 28 Nisan 1985 — Sayı : 18738 RESMİ GAZETE "Eğer, bu işçi yılın bitiminden önce işten ayrılacak olursa, İşe giriş tarihi ile ayrılış tarihi arasındaki hizmet süresine göre yeniden bir değerlendirme yapılması ve yukarıda...
  7. Emrah ÖZEN

Mutemet Arşivi 2020 Yılına Ait İşçi İlave Tediye - Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete

Ücretli analık hali iş göremezlik durumunda olan personel, tıpkı normal rapor veya yıllık izin almış gibi değerlendirilir. Yarı Zamanlı Çalışma durumunda kişi için 15 günlük maaş ve prim tahakkuk edeceğinden, ayın geriye kalan kısmı için eksik gün bildirileceğinden, bu sürelerin İlave Tediye de...
  8. Emrah ÖZEN

Mutemet Arşivi 2020 Yılına Ait İşçi İlave Tediye - Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete

Doğum izni dediğiniz; Analık sebebiyle geçici iş görmezlik mi? Yoksa Ücretsiz İzin mi?
  9. Emrah ÖZEN

Ocak ayı için Taşerondan kadroya geçen 4/D Sürekli İşçiler için 5 Günlük Ocak Ayı Toplu Sözlesme İkramiyesi Ve Cumhurbaşkanı Kararında tarihleri belirtilen 13 günlük İlave Tediye İkramiyesi alacaklar.
  10. Emrah ÖZEN

31/01/2020 Birinci Taksit 22/05/2020 İkinci Taksit tarihi.
  11. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli 4/D Sürekli İşçi (Taşeron) Kurumlararası Geçici veya Nakil Yoluyla Görevlendirme

Nakil işlemine ait evrakları ve yasal dayanakların yazdığı belgeleri paylaşma imkanınız var mıdır acaba?
  12. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli 4/D Sürekli İşçi (Taşeron) Kurumlararası Geçici veya Nakil Yoluyla Görevlendirme

4/D Sürekli İşçi (Taşeron) Kurumlararası Geçici veya Nakil Yoluyla Görevlendirme yapılan personeli olan arkadaşlar varsa yazabilirler mi?
  13. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli Sürekli İşçi Çalışma Saatleri

bazı kısımları açıklamaya çalıştım bahsedilen mevzuatları detaylı incelerseniz sorunlarınıza çözüm bulabilirsiniz, İyi Çalışmalar
  14. Emrah ÖZEN

Editörün Seçimi 5 Yılını Dolduran Sözleşmeli Personellerin Sözleşme Brüt Ücretleri ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararı

Mehmet Bey, çok gizli bir evraka ulaştınız şuan :) Bir bakanlık neden düzenli olarak yayınlamaz kurumlarına ulaştırmaz çok merak ediyorum. Bu rakamları Bakanlığı arayarak ulaştık, dedik ki neden yayınlamıyorsunuz? cevap- Niye yayınlayalım zorunlu mu ki!
  15. Emrah ÖZEN

Kaynaklara Taşındı Ön Sorgulama Ekranlı Telefon Rehberi

Kendi yaptığım çalışmamdır, İç birim ve Dış birim rehberi diye 2 ayrı rehber mevcuttur. Daha geliştirmek için görüşlerinizi bekliyorum.
  16. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli SGK E-Bildirgeler Yeni Sistemden Ne Zaman yapılacak?

Aralık ayında da v2 den yapsak olmaz mı peki? Deneme amaçlı bu ay v2'yi kullanayım dedim.
  17. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli e-Bildirge V2 XML Hazırlama Örneği

Yeni XML hazırlamada ilk soyadı'nı girdiğinizde hata verebiliyor yüklerken (hata 134) Silin ilk soyadı kısmını öyle gönderin.
  18. Emrah ÖZEN

http://e.sgk.gov.tr/wps/portal/isveren/Ilgili+Diger+Uygulamalar/esgkEBildirgev2 Burdaki şablonda hata var gibime geliyor çünkü tahakkuk nedenini "A" yapamıyoruz. Sadece "D" yi kabul ediyor. "A = Yasal Süresi İçinde Verilmiş APHB D = Belge Türü ve / veya Kanun Numarası Değişikliği " Yazılımsal...
  19. Emrah ÖZEN

Tuğrul Bey, Tahakkuk Nedeni "A" girince XML vermiyor hata veriyor. 1578916023 E Bildirge V2'den XML olarak bildirge gönderen yok mu acaba? Manuel'e dönmek istemiyorum :)
  20. Emrah ÖZEN

sürekli olarak V1'den XML olarak yapıyoduk bildirgeleri, V1'in xml i V2'ye olmuyor, V2'nin xml ininde ise hata alıyorum, HATA 134 adında. V2'den prim gönderen arkadaşımız varsa excelini gönderebilir mi acaba örnek olarak bakmak isterim 1578661875 Tahakkuk nedeni (A) yapamıyorum. Sadece...
  21. Emrah ÖZEN

Mutemet Arşivi Muhtasar Ve Prim Hizmet Beyannamesi Son Duyuru (Genel Bütçeli İdareler Muaf)

Pilot il olan Kırşehir Adliyesi 4/B ve İşçi (Taşeron 4/D) için acaba bizi kapsıyor mu diye sormuş geçmişte Genel Bütçeye tabi olduklarından herhangi bir beyanda bulunmuyorlardı, SGK cevap olarak bu yazıyı göndermiş. TYP ve daha önce muhtasar beyanname verenlerin yeni sisteme geçmeleri...
  22. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli Yemek Muafiyeti

98,10 %6'sı 5,886 yapıyor, yuvarlarsak 5,89 eder.
  23. Emrah ÖZEN

Mutemet Arşivi 2020 yılı asgari ücrete Göre Taşeron İşçilere ait Zam Oran ve Miktarı

Asgari ücret 01/01/2020 itibariyle günlük 98,10-TL 31/12/2019 tarihinde 95,20-TL olan bir personel için (% zam ile beraber 99,01-TL eder) Sadece %4 zam mı?, yoksa önce asgari ücrete çekip (98,10) sonra %4 zam mı? Bu konuyla ilgili bi arkadaşımın kurumuna gelen görüş yazısı var biraz aksini...
  24. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli Sözleşmeli 4/B Kaloriferci Personel

Sözleşmeli kaloriferci personeliniz var mı? Sözleşme ücreti olarak ne kadar veriyorsunuz.
  25. Emrah ÖZEN

Mutemet Arşivi 2020 Gelir vergisi dilimleri ve engelli İndirim tutarları resmi gazetede yayımlandı.

Hocam yanlış hatırlamıyorsam, Asgari Ücrete çalışan bekarların vergi matrahları %20 e girse bile yine %15 ten vergilendirileceklerine ilişkin tebliğ vardı. Bilginiz var mı bunla ilgili
  26. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli 4/D Sürekli İşçi (Taşeron) - Kıdem Tazminatı

Kararda net bir şekilde belirtmiş, Kişi 20 yıl yemek yardımı alsa son sene almasa gitti demektir. Adaletsiz gibi duruyor.
  27. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli 4/D Sürekli İşçi (Taşeron) - Kıdem Tazminatı

Tazminat hesabında biliyoruz ki, Yakacak Yol Yemek vs. sosyal ve daimi süreklilik arz eden ödemeler dahil ediliyor. Merak ettiğim husus şu; Malumunuz bu sene Toplu İş Sözleşmeleri yenileniyor Ekim Ayında. Diyelim ki şuan ödemekte olduğumuz Yemek yardımı yeni sözleşmede yer almaz ise bugüne...
  28. Emrah ÖZEN

Mutemet Arşivi 4/D 15.12.2018 - 14.01.2019 Dönemi Maaşı Nasıl yapılacak

Biz ÇKYS kullanmıyoruz, Adalet bakanlığının sistemi yok excel üzerinde devam ediyoruz işlere ondan dolayı herşeyimiz manuel
  29. Emrah ÖZEN

Mutemet Arşivi 4/D 15.12.2018 - 14.01.2019 Dönemi Maaşı Nasıl yapılacak

2020 Ocak ayında tahakkuk edecek tutar için gelir vergisinin %15'e indirilmesi hususunda bazı sorularım olacak, Gelir vergisini etkileyen durumlar; 1- Vergilendirme oranı (%15 vs.) 2- Vergi sınırları ( Yeni yılda belirlenir) 3- AGİ Tutarı (Yeni Yılda belirlenir) 4- Engellilik İndirimi (Yeni...
  30. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli 696 KHK LI 4 D İŞÇİNİN MAHKEME KARARI İLE İŞE İADESİNDE MAAŞ VE SGK İŞLEMLERİ

Konuyla alakalı değil bilgi amaçlı soruyorum; 1- personel neden çıkarıldı 2- kıdem ve İhbar tazminatı ödendi mi 3- çıkarılmasına disiplin kurulu mu karar verdi 4- işe iade sebebi nedir?
  31. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli 4/D Taşeron İşçi Taşıt Yardımı ve Taşıt Netten Brüt Hesaplama

Toplu İş Sözleşmesi: C-TAŞIT YARDIMI: Mevcut uygulamaya devam edilir. Eğer kadro öncesi, taşeron firmada iken yani en son 01.04.2018 tarihinde taşıt yardımı aldı ise aynen devam edilir, İhale gereği taşıt yardımı ödemesi taşeron şirkette iken yapılmıyor ise siz de şuan yapamazsınız
  32. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli 4/D Taşeron İşçi Taşıt Yardımı ve Taşıt Netten Brüt Hesaplama

Fiilen İşe Gelinen Gün Sayısı X Kadroya geçmeden önce taşeronda iken günlük ödenen taşıt yardımı tutarı
  33. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli 4/D Taşeron İşçi Analık İzninde Çocuk,Yakacak Yardımı ve AGİ

Ben bu ay 0 GÜN / 25,50 -TL / 31 EKSİK GÜN olarak gönderiyorum primi. Bildirge sistemi kabul ediyor. Maaş programım manuel Excel'de yapıyorum onun için bende sıkıntı yaşatmıyor.
  34. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli Karşılık Ayırmada Sürekli İşçi Kıdem Tazminatı

Karşılık ayırmadan mı bahsediyorsunuz, yoksa kıdem tazminatı ödemesi mi yapacaksınız? Karşlılıktan bahsediyorsanız; 2013 - 31.12.2018 arası dönem için örneğin 50.000,00 -TL tutar bulduğunuz farz edelim. 2019 yılı karşlılığı şöyle bulunur; (Benim Formülümce) * 2013 yılından 31.12.2019 yılına...
  35. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli 4/D Taşeron İşçi Analık İzninde Çocuk,Yakacak Yardımı ve AGİ

Bence bakılması gereken nokta, kişi bu sosyal yardımı Ücretli Doğum İzni sürecinde hak ediyor mu etmiyor mu? Netice itibariyle ücretli izin bir nevi rapor izniyle aynıdır ya da yıllık izin ile. Eğer yıllık izindeki bir kişiye ya da rapor kullanan birisine Yakacak ve Çocuk yardımı tahakkuk...
  36. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli 6245 sayılı harcırah kanunu,

Bizim hakim adaylarında aynı iş için 3 ayrı görevlendirme yapıyoruz. Akademiye ordan Danıştaya sonra tekrar akademiye gidiyorlar. Bunlar için genel olarak mahkemeler bu 3 görevi tek bir zaman gibi değerlendirirler. Yani 8 ay süre zarfında gerçekleşiyor, örneğin başlangıcı 01.04.2018 kabul...
  37. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli 4/D Taşeron İşçilerin İlave Tediye İadesi

Tamamdır hocam teşekkürler çok sağolun.
  38. Emrah ÖZEN

Editörün Seçimi Kıdem Tazminatı ile ilgili çalışma

Karşılık ayırma ile ilgili yeni yapmaya başladığım çalışmam.
  39. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli 4/D Taşeron İşçilerin İlave Tediye İadesi

Tuğrul hocam, yukarıda bahsettiklerinizi iyi anladım. Forumda daha önce bu konuya değinilmiş. Personelimin izni kesinleşmediği için şuan bi işlem yapamıyorum, tek isteğim 2020 girmeden 2019 un kişiborcunu açıp tahsil etmek. Burda takıldığım husus, bu alacağı 10 gün ücretsiz izinle beraber son...
Geri
Üst Alt