Arama sonuçlarınız

1. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli 4/D Taşeron İşçilerin İlave Tediye İadesi

Gelir vergisinden kastım şudur, personelim 15 Aralık - 25 Aralık 2019 arası için 10 ücretsiz izin aldı, ben de buna istinaden ödenen Toplu Sözleşme İkramiyesinden kesinti yapmak istiyorum. 365 Gün İçin x 10 Günlük İkramiye 355 Gün İçin x ? Günlük İkramiye formülü ile yapıyorum fakat, yıllık...
  2. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli 4/D Taşeron İşçilerin İlave Tediye İadesi

Kullanılan ücretsiz mazeret izni sebebiyle ödenen ilave tediyenin iadesini nasıl sağlıyorsunuz? Örneğin, son tediyeyi 13 aralıkta vereceğiz, birisi çıkıp ta 15 aralıkta 10 günlük ücretsiz mazeret izni alsa bunu nasıl yansıtmamız gerekir? Doğal olarak 10 gün ücretsiz izin alan kişi için son...
  3. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli 4/D Taşeron İşçi Analık İzninde Çocuk,Yakacak Yardımı ve AGİ

D-YAKACAK YARDIMI: İşçilere her ay 30,00(otuz)TL./Ay yakacak yardımı yapılır. bu hüküm gereği ödeneceği kanaatindeyim Aksi yönde bildiğiniz mevzuat varsa paylaşırsanız sevinirim.
  4. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli 4/D Taşeron İşçi Analık İzninde Çocuk,Yakacak Yardımı ve AGİ

Siz nasıl yapıyorsunuz genel olarak? Bahsettiğim uygulamayı yapan pek görmedim Defterdarlığmızda sizce bu yardımları tahakkuk ettirip gelir vergisine indirim uygulamalı mıyım, yoksa bu muallakta bir konudur yapsanız da olur yapmasanız da olur mu dersiniz?
  5. Emrah ÖZEN

Excel ile kendi programladığım bi uygulama kullanıyorum, istediğim değişikliği yapabilirim sıkıntı yok, burada esasen olması gereken nedir.
  6. Emrah ÖZEN

Daha önceki konularımızda analık izninde olan personel için 0 TL ve 0 Gün Prim gönderileceği eksik gün girilerek nedenine istirahat yazılacağını teyitleşmiştik. Sorum şudur ki; kişi analık izni ile Ücretli İzin kullanmaktadır. Neticede de Geçici iş göremezlik raporuna sahiptir. Normal maaş...
  7. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli Bir İşçiyi (Taşeron) Vardiya Amiri Tayin Edip Brüt Ücreti Yükseltilebilinir Mi?

Aynen hocam taşeron işçiler, Biz temizlikçilerden birisini fiili olarak amir gibi deverlendiriyoruz. Puantajı ve vardiyayı çalışma yerlerini o ayarlıyor. Puantajın altında kendisinin imzası olduğundan defterdarlık Temizlik Sorumlusu tayin edilmesini yazı ile kendilerine bildirmemizi istiyor...
  8. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli Bir İşçiyi (Taşeron) Vardiya Amiri Tayin Edip Brüt Ücreti Yükseltilebilinir Mi?

Bir İşçiyi (Taşeron) Vardiya Amiri Tayin Edip Brüt Ücreti Yükseltilebilinir Mi? Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa cevap yazmalarını rica ediyorum. * 01.04.2018 itibariyle Temizlikçilerden sorumlu herhangi bir amir bulunmamakta. Geçmiş yapılan ihalelerde amir kadrosu verilmemiş.
  9. Emrah ÖZEN

Mutemet Arşivi Çalışabilir Kağıdı Rapor Yerine Geçer Mi?

Tamamdır hocam çok sağol konu çözülmüştür.
  10. Emrah ÖZEN

Ne yapmam gerekir bu konuyla alakalı acaba? Sadece bilgilendirme amaçlı mıdır bu kağıt
  11. Emrah ÖZEN

Mutemet Arşivi Kişi Borçlarının Yatırılmasını Nasıl Yapıyorsunuz?

Bu konuyla ilgili çağrı açtık cevap henüz verilmedi. Elden para olayının çok yanlış ve saçma olduğunun farkındayım. Bu konuyu açmamdaki maksat sizlerin nasıl bir yol izlediğidir. Anlaşılan bizim gibi saçma bir uygulamaya giden yok bu beni sevindirdi açıkçası. Mantık olarak adı "Kişi" olan bir...
  12. Emrah ÖZEN

375 KHK TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ C-HASTALIK YARDIMI: .................................................. 2.İşçinin, işyerinin bulunduğu mahal veya başka bir mahale sevk suretiyle viziteye çıkması hâlinde, işyerinden ayrı kalacağı zamanlarda; işçiye istirahat verilmeksizin ayakta tedavisine lüzum...
  13. Emrah ÖZEN

Ekte bulunan raporu temizlik işçimiz getirdi (Taşeron 375). Bu belgeyi normal İş Göremezlik Raporu gibi değerlendirip vizite ekranından manuel giriş mi yapılacak, yoksa herhangi bir geçerliliği mevcut değil mi?
  14. Emrah ÖZEN

Bizim burada alışılmış bir durum var, Faiz işletmek istemeyenler zarfa parayı koyup bize teslim ediyorlar defterdarlığa yatırmak için. Bağcılarda kurumumuz defterdarlık Sultanahmet bölgesinde gitmek istemiyorlar. Defterdarlık ise hesaba para gönderilmesi olayını yapmıyor istemiyor. Genelde...
  15. Emrah ÖZEN

Kişi borçlarının defterdarlık veya mal müdürlüklerine yatırılmasını nasıl sağlıyorsunuz? Parayı siz teslim alıp vezneye yatırıp makbuzu mu iletiyorsunuz, yoksa kişi borcunun esas muhatabını maliye bakanlığı ile baş başa bırakıp siz mi makbuz istiyorsunuz? Ya da Defterdarlık veya Mal...
  16. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli Taşerondan kadroya geçen güvenlik görevlileri

Bizim harcama yetkilimizin kendi isteği üzerine fazla çalışma yapıyor güvenlikçi arkadaşlar, Fazla Mesai Puantajı düzenliyoruz altına da imza atıyor sorumluluk bizden direk çıkmış oluyor. Günde 3 saati yılda 270 saati aşmamasına dikkat etmekten başka mutemet e birşey kalmıyor. Birde yasa...
  17. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli 4/B'li Sözleşmeli Personel İstifa Ederse İş Sonu Tazminatı Alabilir Mi?

Bakanlar Kurulu Karar Sayısı : 2005/9245 Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar Madde 2 — ".......Kamu kurum ve kuruluşlarının yurt dışı teşkilatlarında sözleşmeli olarak çalıştırılan yabancı uyruklu personel ile haftalık çalışma saati süresi...
  18. Emrah ÖZEN

Mutemet Arşivi Yıllık İzni Kullanmak İstemeyen İşçilere Toplu İzin Hk.

Ne demek hocam, devlet bize itimat edip görev vermiş bize düşen bunu eksik aksak yapsak dahi doğrusunu yapma gayretinde çalışmaktır. El elden üstündür ilkesi gereği bence herkesin birçok kritik konularda bilgisi olduğuna inanıyorum. Bu platform bilgiyi diğer kişilere aktarmak için gayet uygun...
  19. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli 696 Sayıkı KHK ile Kadroya Geçenler Yıllık izinlerini Ne zaman kullanır.

4857 sayılı İş Kanunu’nun “Yıllık ücretli izin hakkı ve izin süreleri” başlıklı 53 üncü maddesinde; Yıllık ücretli izin hakkından vazgeçilemeyeceği hüküm altına alınmıştır.”
  20. Emrah ÖZEN

Mutemet Arşivi Yıllık İzni Kullanmak İstemeyen İşçilere Toplu İzin Hk.

4857 'ye tabi olarak çalışan işçilerin genellikle yapmak istedikleri, izinlerini biriktirip kıdem tazminatı ile beraber yüklü bir izin parası almaktır. Yasa gereği her ne kadar işçiye devretme hakkı tanınmış ise de, İşverene de toplu izin kozunu vermiştir. Bu konudan müzdarip olanlardan bir...
  21. Emrah ÖZEN

Mutemet Arşivi Sürekli İşçi 4/D (Taşeron) İşten Ayrılışta Yıllık İzin Ücreti Hakkında Görüş Yazısı

Sürekli İşçi 4/D (Taşeron) İşten Ayrılışta Yıllık İzin Ücreti Hakkında Görüş Yazısı hakkında araştırma yapıp yazı hazırlamak isteyenler için şablon ektedir. Benim kendi şahsi görüşümde ekte bulunmaktadır.
  22. Emrah ÖZEN

Mutemet Arşivi Sürekli İşçi 4/D (Taşeron) Disiplin Cezaları Hakkında Görüş Yazısı Yazılacaktır.

4/D Taşeron İşçilerin Disiplin cezalarının nasıl uygulanacağı hakkında Forumumuza ait Strateji Geliştirme Birimi tarafından "Görüş Yazısı" yazılacaktır. İlgilenenlerin ekte bulunan Word formatında yazı örneklerini göndermeleri ekleri mevcut ise eklerini de belirtmeleri rica olunur. Gönderilen...
  23. Emrah ÖZEN

Mutemet Arşivi Sürekli İşçi 4/D (Taşeron) Gece Çalışması Zamları Hakkında Görüş Yazısı

4/D Taşeron İşçilerin gece çalışması ve ücretlerine uygulanacak zamlar hakkında Forumumuza ait Strateji Geliştirme Birimi tarafından "Görüş Yazısı" yazılacaktır. İlgilenenlerin ekte bulunan Word formatında yazı örneklerini göndermeleri ekleri mevcut ise eklerini de belirtmeleri rica olunur...
  24. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli Lise Stajyer Öğrenci İçin Rapor Kesintisi

Forumda açılmış olan ilgili konuları inceledim fakat tam olarak ortak kanaat oluşmamış. Adalet Lisesinden gelen 50 e yakın stajyerimiz var, maaş yönünden bize sgk yönünden okullarıyla irtibatlılar. Eylül-Haziran arası çalışacaklar. Bu öğrencilerden herhangi birisi, Rapor alması durumunda; Bu...
  25. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli Taşeron Analık Ödeneği Hk.

çok sağolun teşekkür ederim tekrardan, Konu Çözülmüştür.
  26. Emrah ÖZEN

Teşekkür ederim, Başlıkta Taşeron olarak kısaca belirttim istihdam türünü. 696 KHK idi. Kişiye doğal olarak maaş yapmıyorum ilgili günlere ait ve ne alacak ne de verecek oluşmuyor. SGK dan da 0 Gün 0TL prim eksik gün 30 31 nedenine de 01 istirahat seçiyorum değil mi tekraren teyit etmek istedim.
  27. Emrah ÖZEN

Geçici iş göremezlik ödeneği alan işçi için, alınan tutar ile maaşı arasındaki bakiye ücret işveren tarafından ödeniyor Hastalık Yardımı olarak. Peki analık raporu alan personel için de SGK dan yatacak ücret ile kişinin brüt ücreti arasındaki fark için tamamlama ödemesi yapılmalı mı? Analık...
  28. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli Sürekli İşçi Kaç gün Rapor alabilir? Rapor alması nedeniyle İşten Çıkarılması için nasıl yol izlenir?

Sözleşme Feshi (İşten Kovma) için. İmzalattığınız herhangi bir Bireysel İş Sözleşmesi yoksa, sadece 4857 sayılı İş Kanunu'nun 25 inci maddesinde yazılan genel hükümleri uygulayabilirsiniz.
  29. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli sürekli işçi vefat etmeden yatan fazla maaş

Peki mayıs 2019 da işe girdiği söyleniyor, 6 aylık çalışma için tazminat ödemesi yapılır mı?
  30. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli 4/D Sürekli işçi fazla çalışma ücreti ve ödenmesi hakkında

4857 Fazla çalışma ücreti Madde 41 - Ülkenin genel yararları yahut işin niteliği veya üretimin artırılması gibi nedenlerle fazla çalışma yapılabilir. Fazla çalışma, Kanunda yazılı koşullar çerçevesinde, haftalık kırkbeş saati aşan çalışmalardır. .......... Her bir saat fazla çalışma için...
  31. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli Taşeron 4/D için Bireysel Belirsiz Süreli İş Sözleşmesi Örneği Lazım

Taşeron 4/D için Bireysel Belirsiz Süreli İş Sözleşmesi imzalayan var mıdır? Özellikle ekte belirttiğim Sağlık Bakanlığı'nın sözleşmesinin WORD hali varsa göndermenizi rica ediyorum. Sağlık harici diğer kurumlardan da taşeronlar için hazırlanan ve imzalatılan sözleşme örnekleri varsa...
  32. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli Vizite Onay Ekranı PEK Tutarları Gözükmüyor

Sizce bildirgeyi Mart primini 18 Nisanda onaylasaydım SGK iş göremezlik ödeneği için hangi dönem primlerini alacak?
  33. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli Vizite Onay Ekranı PEK Tutarları Gözükmüyor

17.04.2019 da raporu başlayan personelim vardı, Mart Bildirge onayını da 17.04.2019 da yapmıştım. Sistem Mart Primini de dahil etmiş PEK hesabına. burda prim onaylama saatine kadar önemli midir?
Geri
Üst Alt