Arama sonuçlarınız

1. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli İntihar Ederek Ölen Memur İçin İş Kazası Girişi Yapılmalı Mı?

Çok sağolun teşekkür ederim Kolay Gelsin Hepinize
  2. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli İntihar Ederek Ölen Memur İçin İş Kazası Girişi Yapılmalı Mı?

Memur hocam, mübaşir 5434'e tabi Hocam kişi intihar etti herhangi bir maddenin malzemenin tahrifi kırılması sökülmesi söz konusu değil kamera kayıtları da var. Başınıza geldi mi acaba bizimkine benzer bir durum. İş kazası ekranında bize uygun bir durumu pek bulamadım seçenekler arasında
  3. Emrah ÖZEN

Adliyemizde görevli Mübaşir 02 Temmuz'da hizmet binamızda saat 14:30'da 5. kattan atlayarak intihar etti. Bununla ilgili olarak iş kazası tescil ekranından giriş yapılması gerektiğine dair söylem var (intihar olsa dahi) Özel sektörde olsa bu işlem yapılıyormuş, acaba 5510 4/C olan bir...
  4. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli Sürekli işçi ikramiye Temmuz Ayındamı verilecek ve Bildirgede Nerede Gösterilecek

SGK Bildirgede İkramiyenin prime esas tutarını ücret olarak mı ikramiye olarak mı giriyorsunuz?
  5. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli Kamu kurumlarinin sgk ya eksik gun belgesi verme zorunlulugu var mi

Çok faydalı bir bilgi oldu hocam sağolun, borçlanma ile ilgili olarak 01-İstirahat eksik gün bildiriminin emeklilikte etkisi nedir acaba?
  6. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli Kamu kurumlarinin sgk ya eksik gun belgesi verme zorunlulugu var mi

Hocam taşeron işçilerdeki ücretsiz mazeret izni kullanımında eksik gün nedenini 21-diğer ücretsiz izin olarak seçiyorum. Uygun mudur yoksa 07 - Puantaj Kayıtları mı olmalı?
  7. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli 4/D İşçilerde KPSS ile Ataması çıkması halinde Kıdem Tazminatı alabilirmi?

peki ihbar süresi aranır mı hocam örneğin 4 yıl çalışmış birisi istifa sonrası 9 hafta çalışmak zorunda mıdır
  8. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli İstifa Eden İşçi İhbar Tazminatı

Tuğrul hocam ben 2 işçime uygulayacağım bu hususu, kanunda açık derecede mevcut konu ve bize bakanlığımızdan gönderilen yazıda 4857'ye harfiyen uyun diyor, özel işletmeler her personeline bu işlemi uyguluyor ki uygulamaması kanunsuzluktur. Bundan dolayı sizin de fikirlerinizi almak istedim
  9. Emrah ÖZEN

diyelim ki, Temizlik İşçisi ben yarından itibaren işe gelmiyorum istifa ediyorum demesi durumunda; a) İşveren İhbar ve Kıdem Tazminatı ödemez b) İşçi önceden haber vermediği ve bildirim süresine itibar etmediği için, işverene ihbar tazminatı öder benim bildiğim ve özel işletmelerdeki insan...
  10. Emrah ÖZEN

4857 İş Kanunu Madde 17 - Belirsiz süreli iş sözleşmelerinin feshinden önce durumun diğer tarafa bildirilmesi gerekir. İş sözleşmeleri; a) İşi altı aydan az sürmüş olan işçi için, bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak iki hafta sonra, b) İşi altı aydan birbuçuk yıla kadar sürmüş olan...
  11. Emrah ÖZEN

işçi istifa etmesi durumunda da ihbar süresine itibar etmesi lazım değil mi? ihbar olayı her iki taraf içinde geçerlidir diye biliyorum kim bu sürelere uymazsa karşı tarafa tazminat öder
  12. Emrah ÖZEN

İstifa eden işçi işçin ihbar süresi ve tazminatı olayı hakkında bilgi verirmisiniz
  13. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli Taşeron 4/D İşçi Heyet Raporu

Normal bir rapor gibi değerlendirip kesinti yapmalıyız değil mi Tuğrul hocam.
  14. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli Taşeron 4/D İşçi Heyet Raporu

Heyet raporu alınması durumunda, SGK işçiye geçici iş göremezlik ödeneği öder mi? ve maaş kesintisi yapmalı mıyız?
  15. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli 4D Taşeron Hem ayakta hem de yatarak tedavili olarak rapor alması

Aynen sorum 4/D taşeron personeller içindir. 4/B personellerim de var onlar için gerekli cevabı aldım teşekkürler.
  16. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli 4D Taşeron Hem ayakta hem de yatarak tedavili olarak rapor alması

4/D Taşeron işçi için hesaplanan işveren-SGK bakiyesi sebebiyle soruyorum
  17. Emrah ÖZEN

Burdaki kıstas ilk iki günün ödenmemesi midir? Kişi önce yatarak tedaviye başlamış ardından ayakta olarak devam ederse yine de mi ayaktaki gün kısmından düşmemiz gerekiyor 2 günü
  18. Emrah ÖZEN

Kişi tek raporda hem ayakta hem de yatarak tedavili olarak rapor alması durumunda işlem nasıl yapılacaktır. 2 günlük SGK tarafından ödenmeyen süre hangi tedavi süresinden düşülecektir?
  19. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli Arefe Günü Genel Tatil Çalışması 4/D İşçi

Bayramın 1. günü çalışan kişi için nasıl düşünüyorsunuz? farklılık varmıdır?
  20. Emrah ÖZEN

resmi tatil de hafta tatili gibi; kişi için verilmiş bir zaman dilimidir ve kullandırılmaması halinde ödeme yapılması ihtiva eder.
  21. Emrah ÖZEN

Y A R G I T A Y 7. Hukuk Dairesi 2014/13573 E. , 2014/22216 K. ..................yukarıda yazılı yasal düzenleme ve ilke kararına göre hafta tatili kesintisiz 24 saat olarak kullandırılmak zorundadır. Hafta tatilinde işçinin 1 saatlik çalıştırılması halinde dahi hafta tatilini kesintiye...
  22. Emrah ÖZEN

evet vardiyalı 6 gün çalışmış 7. güne denk geliyor bahsettiğimiz fazla çalışma
  23. Emrah ÖZEN

2 yevmiye bayram tatilinden 1 yevmiye hafta tatili çalışmasından 1 yevmiye de normal çalışmasından yani toplamda 4 yevmiye mi ödenecektir.
  24. Emrah ÖZEN

1 personelimiz için Ramazan Bayramı'nın 1.günü hem hafta tatili çalışması hem de resmi tatil çalışması yapacaktır. ikisini de ayrı ayrı değerlendirip ödeme yapılması gerekmekte midir?
  25. Emrah ÖZEN

Editörün Seçimi Çalışma Bakanlığından Günlük ve Maktu Ücret Görüşü - 4/D Sürekli İşçi

T.C AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI Çalışma Genel Müdürlüğü Sayı: 58186755-010.99- E.1091179 Konu: Ücret hesaplaması 02.05.2019 TÜRKİYE SAĞLIK İŞÇİLERİ GENEL...
  26. Emrah ÖZEN

Görüş Yazıları Çalışma Bakanlığından Günlük ve Maktu Ücret Görüşü - 4/D (Taşeron) Sürekli İşçi

T.C AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI Çalışma Genel Müdürlüğü Sayı: 58186755-010.99- E.1091179 Konu: Ücret hesaplaması 02.05.2019 TÜRKİYE SAĞLIK İŞÇİLERİ GENEL...
  27. Emrah ÖZEN

yarım ödememin sebebi tatil kanununda arefeyi yarım gün olarak almasıdır
  28. Emrah ÖZEN

bu fazla çalışma değil ki neye göre saat usulünde ödememiz gerekir
  29. Emrah ÖZEN

Arefe günü sabah 08:00'da işe gelen ve 16:30 da çıkış yapan taşerondan geçme işçi için tatil günü çalışma ücreti nasıl olmalıdır? 13:00 'dan sonra 1 saat dahi çalışmış olsa kişiye "yarım tatil çalışması ücreti" ödemem gerekiyor mu?
  30. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli Kamu İşyerlerinin Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi Göndermesi Hk.

http://www.alomaliye.com/2018/04/17/kamu-muhtasar-ve-prim-hizmet-beyannamesi/ https://www.ismmmo.org.tr/dosya/623/Mevzuat-Dosya/erteleme.pdf https://ebeyanname.gib.gov.tr/MUHTASAR_VE_PRIM_HIZMET_BEYANNAMESI.pdf yukarıdaki linklerde konu detaylı olarak yer almaktadır. tam anlamıyla mevzuyu...
  31. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli Taşerondan Geçme Güvenlik İşçisi Bekçilik Nedeniyle İstifası

İhbar öneli ve tazminatı hakkında da bilgi vermenizi istiyorum
  32. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli Taşerondan Geçme Güvenlik İşçisi Bekçilik Nedeniyle İstifası

375 KHK gereği kadroya geçen işçi bekçiliği kazanmış ve istifa edecek kıdem tazminatı yönü nasıl olur
  33. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli 4/D (Taşeron) S.İşçi İçin Hastalık Yardımı Gelir Vergisine Tabii Midir?

Peki 1 gün rapor alırsa 29 çalısma günü 29 sgk gunu 1 gün hastalık yardımı olarakmı verilicek ? Aynen tarif ettiğiniz şekilde yapıyorlarmış, İlçe sosyal güvenlik merkezini de aradım onlarda bunu söylediler. Israrla ilk iki gün ödeniyor dememe rağmen onlar prime dahil edilir fakat güne etki...
  34. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli 4/D (Taşeron) S.İşçi İçin Hastalık Yardımı Gelir Vergisine Tabii Midir?

İstanbul İl SGK Müdürlüğü Tahakkuk birimine az önce arayıp sordum kişi kaç gün rapor alırsa o kadar eksik gün girilecek dediler.600 küsür personelleri mevcut ve bahsettiğim uygulamayı yapıyorlar. diyelim 2 gün rapor alırsa 28 prim 2 gün eksik olacak, 2 günlük tutar Hastalık Yardımı adı altında...
  35. Emrah ÖZEN

Hocam size yine sormak istiyorum 2 gün rapor alması durumunda eksik gün bildirmemiz gerekir mi?
  36. Emrah ÖZEN

GELİR VERGİSİ KANUNU (G.V.K.) Kanun Numarası : 193 [Tazminat ve yardımlarda Madde 25 – Aşağıda yazılı tazminat ve yardımlar Gelir Vergisinden müstesnadır: 1. (Değişik:18/1/2019-7162/2 md.) Ölüm, engellilik ve hastalık sebebiyle verilen tazminat ve yardımlar ile ...] Sigortanın rapor alan...
  37. Emrah ÖZEN

Çözümlendi | Kilitli Vizite ekranında 'Personelim Değil' butonunda hata

Vizite ekranında 'Personelim Değil' butonuna bastığımızda " Sigortalinin Isveren Bilgileri Guncellenemedi. Daha Sonra Tekrar Deneyiniz! " hatası gelmektedir. Benden önceki dönemlerden kalan (2013 Yılı) rapor onaylarını kaldırmak istiyorum, SGK; Personelim değil butonuna basınız diyor ama...
Geri
Üst Alt