Arama sonuçlarınız

1. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli Ücretsiz İzne Ayrılacak Personel Hk.

Ayın 15 inde ayrılırsa sizin için ve kendisi için iyi olur. Aksi taktirde ya 1 günlük maaş yapacaksınız yada tam maaş yapıp sonra 1 günlük kısmı personele ödeyecek geri kalan kısmı personelde iade almak zorunda kalacaksınız Kbs den (eğer bayan ve doğum sonrası ücretsiz izne ayrılan ise yada...
  2. Ali Selvi

Farklı bir bakanlık personeli olduğum için bilgim olmadığı için soruyorum personeliniz 5510 sayılı sgk tabi 657 kadrolu maaşını peşin alan personel mi?
  3. Ali Selvi

15 ocak ta ayırırsanız herhangi bir ödeme yazmaz ve herhangi bir iade almak zorunda kalmazsınız. Personel statüsü nedir? ona göre yapılacak işlemleri yazalım.
  4. Ali Selvi

Mutemet Arşivi 2020 Gelir vergisi dilimleri ve engelli İndirim tutarları resmi gazetede yayımlandı.

Yine vergi dilimlerinde ki artış oranları çok az.
  5. Ali Selvi

Mutemet Arşivi 2020 yılı asgari ücret belirlendi.

Max 4 +1 olur bizimki bence
  6. Ali Selvi

Mutemet Arşivi 2020 yılı asgari ücret belirlendi.

Oransal olarak iyi artış
  7. Ali Selvi

Mutemet Arşivi Ziraat Emeklilik Kullanım Klıvazu

Biz de aynı durumdayız BES firmamız değişmeyecek bizim. Yani maaş promosyon anlaşması sadece personel ödemeleri ile ilgili yapılmış BES leri kapsamıyor sizin sözleşmeniz nasıl incelemek lazım. O sebeple maaş bankamız ile promosyon firmamız farklı farklı olacak bir sorun olmayacaktır.
  8. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli Yanlış girilen vergi Matrahların hesaplanması

Dediğim gibi perf. ek ödeme almış sa ona bak vergiden dolayı kaybı olmuş mu. Bir de her ay kbs ye aktardığın süregelen vergi matrahları fazla gittiği için maaşından fazla gelir v. kesilmiş mi ona bak fazlalık var ise kişiye ödeme yapman gerekebilir.
  9. Ali Selvi

Sabit ek ödeme neti gelir vergisi ne kadar artarsa artsın değişmez sadece süregelen vergi matrahı fazla olduğu için perf. Ek ödeme den kesilen gelir vergisini artırır ve kbs ye aktardiginiz ds. Vergi matrahı fazla olduğu için maaş vergi matrahini da artırır.
  10. Ali Selvi

Bordrolarını çıkarın Excel maaş hesaplama bordronuz varsa ödenen ve ödenmesi gereken şeklinde ay ay karşılaştırma yapın fark olan ayları hesaplayarak ödeyin.
  11. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli Aylık Mahsuplaşmadan icra kesintisi Oranı Kaç Olmalıdır?

İcra kararına bakın genelde maaşının 1/4 üne ve diğer alacaklarının tamamına veya maaşının ve diğer hak ve alacaklarının 1/4 üne yazar. Duruma göre kesinti yaparsınız.
  12. Ali Selvi

Mutemet Arşivi MYS Error : Request was rejected due to server error hatası

Request was rejected due to server error hatası için dün her hata aldığımda işlemi yineleyerek 2 adet fiş kaydettim ve muhasebeye gönderdim. Bu gün herhangi bir işlem yapmadım o yüzden yazmıştım.
  13. Ali Selvi

Mutemet Arşivi Sitemiz Yeni Sunucuya Taşınmıştır 18/12/2019

Eline emeğine sağlık Üstad
  14. Ali Selvi

Mutemet Arşivi MYS Error : Request was rejected due to server error hatası

beklemeyin yaptığınız işlemi tekrar yapın örneğin kaydet dediniz bu hatayı verdi arkasından tekrar kaydet yapın bu kez kaydedecektir ben bu şekilde dün yaptım ödemelerimi
  15. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli 4/b li personel yıl sonu sgk bildirge işlemi

Söylediğiniz işlemler doğru ben de yıllardır aynı şekilde yapıyorum.
  16. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli Geriye Dönük Promosyon ödemesi

Maaş ödemeye başladığınız aydan itibaren yıl sonuna kadar sayın ve 475/12=39,58 'i bulduğunuz ay sayısı ile çarpın ödemeniz gereken promosyon tutarını bulursunuz. Bunu Ziraat bankasının promosyon ödeme excel dosyası var oradan txt oluşturarark tıpkı diğer ödemeleri yaptığınız gibi mail atarak...
  17. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli 5434 YILLIK FİİLİ HİZMET GÖNDERİM HATASI

Yıl sonunda bence fhz gün listesini yeniden isteyin ve yaptığınız bordrodaki bilgiler ile kontrol edin. Değişiklik olabilir.
  18. Ali Selvi

Henüz yıl bitmediği için fhz gün hesabınız doğru olmaz. Yılın sonuna kadar kimin ne kadar çalışacağını tam olarak tuturamayabilirsiniz. (izne ayrılan, rapor alan gibi)
  19. Ali Selvi

Bildiğim kadarıyla yıl bittikten sonra yapılması gerekiyor du. Zaten 2020 mart ayına kadar süresi vardı.
  20. Ali Selvi

5434 FHZ neden şimdiden göndermeye çalıştınız? ayrılan personel için kıst mı yaptınız?
  21. Ali Selvi

Mutemet Arşivi Saymanlık Yıl sonu sgk borcu yoktur yazısı

her yıl sonunda rutin isteniyor sağlık bakanlığında
  22. Ali Selvi

Mutemet Arşivi M.E.Bakanlığı Maaşları Tek Bankada Toplama Çalışması

Kamu hastaneleri zamanında yıllık 475 TL ye anlaşmış tı 5 yıllığına. Kandırıldık yani.
  23. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli 4B li Personel bildirge Prim Farkı

Bu tür problemler genelde nöbet ödemelerinde yanlış brüt tutarı yazmaktan kaynaklanıyor. sizinki başka bir problem olmalı.
  24. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli 4B li Personel bildirge Prim Farkı

Bordronuzda sgk kesinti tutarları %2, %11, %7,5 gibi ayrılmış olması gerekiyor sizin yazdığınız sgk matrahının örneğin %2 sini aldığınızda bordronuzda yazan ile tutuyor mu?
  25. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli Malmüdürlüğü girilen icra dosya numarası tutmuyor

bende de bir tane bu şeklilde açılmış dosya var dosya numarasını yazmamışlar icra dairesi kodu ile ayırt edebiliyorum. Muhasebede dosyayı açan personelin işgüzarlığı dosya no ya yanlış yazmış yada hiç yazmamış olabilir düzelttirebilirsiniz.
  26. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli KBS FHZ

Personelin kadrosuna göre ayarlıyor sanırım.
  27. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli KBS FHZ

Evet doğru hesaplıyor ancak 5434 fhz. yıl bittikten sonra yapılıyor hatırlatayım.
  28. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli Memur İcra Yazısının KBS'ye Geç girilmesi

Yada hiç uğraşmayın gelecek ay çift kesinti yapın. Avukat ve alacaklı için önemli olan kesilen tutardir. Avukatini arayıp bilgilendirin sorun edeceklerini dusunmuyorum
  29. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli Bes Girişi (Acil)

siz silemezlisin bes firmanıza başvurun onlar işlemi gerçekletirsinler.
  30. Ali Selvi

Mutemet Arşivi 2020 Yılı Ücret Gelirlerinde Vergi Dilimlerine Esas Tarifeler -Resmi Gazete

Böyle iyi değil ya direk ocaktan %20 den başlatsınlar
  31. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli Zorunlu olduğu halde kesilmeyen Bes Kesintilerinin Ödenmesi

Geldikleri kurumda zorunlu besten ayrılmışlar ise tekrar dahil edilmeleri zorunlu değil. Ancak personel kendisi isterse dahil edilebiliniyor.
  32. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli Zorunlu olduğu halde kesilmeyen Bes Kesintilerinin Ödenmesi

Eğer daha önceden Bes ten ayrilmamişsa siz de devam ettirecek siniz.
  33. Ali Selvi

Eğer daha önceden Bes ten ayrilmamişsa siz de devam ettirecek siniz.
  34. Ali Selvi

Besten caymak isteyen personel ilgili bes firmasına kendisi başvurarak ayrılışını yapacak. Bu genellikle müşteri hizmetlerini arayarak yapılıyor.
  35. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli 4B Performans Ücret Ödemesi

Evet o sebeple sordum hakuk'u eğer personel özellikli birimde ise ek ödeme hesabı doğru
  36. Ali Selvi

personelin hakuk değerini kurum özlük bilgilerinden bakıp söyleyebilirmisiniz.
  37. Ali Selvi

Ziraat BES' İn sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum İlgili personellerinize durumu bildirirseniz iyi olur haberleri olmuş olur.
  38. Ali Selvi

Benzer durumdaki hastanemizde görev yapan idari destek görevlisi (lise) mahsup edilen sabit ek ödeme brütü 329,46 ve ekim ayı net perf. tutarı 609,44 tl dir. İlgili personelinizin eksik günü varmıdır? hesaplamanızda bir yanlışlık olabilir.
  39. Ali Selvi

Evet yeni başlayanlar için BES kesintisi zorunlu. Hatta sizin gibi kesinti yapmayanları tespit etmek için bundan böyle sgk entegrasyonu ile yeni başlayan pesonele bes kesintisi yapılıp yapılmadığının tespit edileceğini ve ilgililere cezai müeyyide uygulanacağına dair Bes firmamızdan duyuru...
Geri
Üst Alt