Arama sonuçlarınız

1. Tolga

Çözümlendi | Kilitli Excell rakamlarda virgül yerine nokta nasıl yapılır yardım

Logolar şimdi dikkatimi çekti de merakımdan soruyorum. ÇKYS zaten prim listelerini hazırlayıp veriyor. SB 'de çalışan arkadaşlar bunu nerde kullanıyor acaba.
  2. Tolga

Çözümlendi | Kilitli Excell rakamlarda virgül yerine nokta nasıl yapılır yardım

Anladığım kadarıyla prim listesi hazırlayacaksınız ve virgülü noktaya çevireceksiniz. Sütunun aynısını sağ tarafa kopyalayıp hepsini seçin. Yukarıda bul ve seç ten değiştire basın. Aranan değer , (virgül işareti koyun) Yeni değer . (nokta işareti koyun) tümünü değiştir dediğiniz zaman olur.
  3. Tolga

Çözümlendi | Kilitli 696 KHK Sürekli İşçi Hapis Cezası nedeni ile Çıkış Verilmesi

Tuğrul hocam işin gerçeği üst kurum ve hukuk müşavirliği kendi alanında yorum yapsalarda olayı uygulamaya gelince ortak karar çıkmıyor. Mahkeme mart 2019 da bitmiş olduğu için bildirim süresini beklemeyin dediler. Türkiyede bu olay bir defa izmirde olmuş. Ama hangi hastane ne şekilde...
  4. Tolga

Çözümlendi | Kilitli 696 KHK Sürekli İşçi Hapis Cezası nedeni ile Çıkış Verilmesi

İdareciler hukuk birimleriyle görüşmüşler. Tazminatsız iş sözleşmesi feshedildi. Konuyu kapatabilirsiniz hocam. Yorumlarınız için teşekkür ederim.
  5. Tolga

Hukuk Müşavirliğinin görüşüymüş. Bilgi olarak paylaşıyorum. Belki başkasına lazım olur. 02 Nisan 2018 den beri kadrolu çalışan kişinin kadroya geçirilmemesini buyurmuşlar :) Bu konu kadroya geçerken imzalanan sulh anlaşmasıyla tazminatsız göndermeye doğru gidiyor galiba. Araştırmaya devam ediyorum.
  6. Tolga

Fatih hocam Hak ettiği maaşı ödüyorum ama kıdem tazminatı hakedermi yanar mı? Birde Sgk çıkış haricinde başka yapmam gereken bir şey var mı?
  7. Tolga

Özet olarak personelin mahkemesi kadroya geçtikten sonra sonuçlanmış ve hapis cezası almış, fakat denetimli serbestlik ile halen kurumumuzda çalışıyordu. İl Sağlık Md. mahkeme kararını isteyip böyle bir cevap gönderdi. Personel birimi çıkışını hazırlıyor. ? Sgk çıkışı için mantıklı gelen Kod:27...
  8. Tolga

Çözümlendi | Kilitli Sürekli İşçi Tediye Ödemesi

Cumhurbaşkanı Kararnamesi bekliyoruz...
  9. Tolga

Çözümlendi | Kilitli Ayrı Ayrı Raporlarda Hastalık Yardımı Ödenirmi?

C-HASTALIK YARDIMI: 1.Hastalık nedeni ile iş göremezliğe uğrayan işçilerin 3 (üç) gün ve daha fazla istirahatli olmaları hâlinde Sosyal Güvenlik Kurumunca ödeme yapılmayan günlere ait ücretlerin tamamı ve eksik ödeme yapılan günlere ait ücretlerin bakiyesi işverence ödenir. İşçinin hastalık...
  10. Tolga

Çözümlendi | Kilitli Ayrı Ayrı Raporlarda Hastalık Yardımı Ödenirmi?

Yıl içinde 5 rapora kadar her bir rapor için sgknın ödemediği kısmı ödeyeceksiniz.
  11. Tolga

Çözümlendi | Kilitli 4/D Sürekli İşçi Kıdem Tazminatı

Hayır, sizde çalıştığı tüm zamanı ödeyeceksiniz.
  12. Tolga

Çözümlendi | Kilitli 4D Sürekli İşçi (696 KHK) Uzun dönem askerlik ile ilgili

Hocam benim mantığımda bu şekilde ama neye dayanarak çıkış verilmeli? Bi resmi yazı varmı?
  13. Tolga

Çözümlendi | Kilitli 4D Sürekli İşçi (696 KHK) Uzun dönem askerlik ile ilgili

Eski konulara baktığımda bedelli askerlikte çıkış yapmayıp ücretsiz izin göstereceğimizde hemfikiriz galiba. Ama İşçi 12 ay uzun dönem askere gidecek. Sevk tarihi 25.04.2019. Şimdi bu arkadaş için il sağlık 12 ay boyunca ücretsiz izin göstermemiz yorumu yaptı. Ama Toplu iş sözleşmesinde böyle...
  14. Tolga

Mutemet Arşivi İŞKUR TYP Bordro Hesaplama

tamam sorun çözüldü. İşe giriş tarihini girerseniz 28 güne 2 eksik gün kabul edecektir.
  15. Tolga

Konu bu değil hocam. İki gün izni olan personele ocak bildirge yaparken ben 28 gün çalışma 2 gün eksik olacak diyorum arkadaş 29 gün çalışma 2 gün eksik olacak diyor. Çünkü program 2 ocakta başladı.
  16. Tolga

Sizin program başlangıcı 1 ocak mı 2 ocak mı? Eğer 28 güne 2 eksik gün hata verdi ise işe girişi 2 ocak seçmemişsinizdir. ben yukarıdaki tabloyu yüklediğimde hata vermedi kabul etti sistem...
  17. Tolga

Bu şekilde yükledim bildirgeleri
  18. Tolga

Programın içinde kalsaydı dahil edecektiniz. Ama sigorta başlangıçları 2 ocak. Dönem 01.01.2019-31.01.2019 ama işe giriş tarihi 02.01.2019 Yani bizim programımız 2 ocakta başladı. bütün kurumlar aynı diye biliyorum...
  19. Tolga

Hocam program 2 ocakta başladı. Zaten giriş tarihinden dolayı 1 gün eksik olacak. 30-2 olması lazım...
  20. Tolga

Çözümlendi | Kilitli 4-D 1. DERECE ENGELLİ İŞÇİ

Hocam bence yanlış yapıyorsunuz. ÇKYS zaten gerekli indirimi aşağıdaki tabloda olduğu gibi maaşa yansıtıyor. Siz vergiden tamamen muaf tutuyorsunuz.
  21. Tolga

Çözümlendi | Kilitli 4-D 1. DERECE ENGELLİ İŞÇİ

Tediye ve ikramiyelerde agi hesaplanmadığı için normal personelden kesilen gelir vergisi aynen kesilir. Engelli olması bişey değiştirmez.
  22. Tolga

Çözümlendi | Kilitli çkys hesaplama parametresi düzenleme

Biz yemek ücreti ödemediğimiz için düzenlemedim. Ama bildiğim kadarıyla 5in üstünde olduğu için siz ödüyorsanız 5 tlnin tamamı muaf olacak.
  23. Tolga

Çözümlendi | Kilitli 4D işçi kadrosunda bulunan çalışanlar için 2019 Tediye

6 Şubat ve 11 Martta iki personelim 180 gün ücretsiz izine ayrılacak. 30-31 Ocakta ödenmesi için kararname çıkar ise; Sizce ilk iki tediyede mi kesinti yapıyım yoksa yılın ikinci yarısındaki tediyelerdenmi...
  24. Tolga

Çözümlendi | Kilitli 4/d gelir tanimlama da brüt tutar mi yoksa yevmiyemi olmali

Brütü aylık girerseniz yılda 360 yevmiye, günlük girerseniz 365 yevmiye verirsiniz. Bu konu daha önce forumda konuşuldu. Net bir cevap oluşmadı ama geçişten önceki sistemi yani brüt aylık ücret olarak yapan çoğunluktaydı. Bende aylık olarak yaptım...
  25. Tolga

Çözümlendi | Kilitli 4/d sürekli işçi 14 günlük maaş

Saymanlık ve il sağlık yarın akşama kadar bekleyin. Yazı gelebilir dediler...
  26. Tolga

Çözümlendi | Kilitli 4D Sürekli 17 Günlük Maaş (Döner Sermayeden Ödenen)

Aynen hocam, Ben maaş ve bildirge dönemi olarak düşünüp tediyeyi kasım ayı döneminde hesaplamıştım. Ondan aralık 17 gün maaşını %20 kesiyormuş. Aralık tediyeyi 0 gelir olarak hesaplatıp kesinleştirdim. Vergi matrahı sıfırlandı şimdi.
  27. Tolga

Çözümlendi | Kilitli 4 d 17 günlük maaş hesaplama

Deneme amaçlı bende ÇKYSde hesaplattım. Gelir vergisini %20 alıyor. Personelin AGİsinden daha düşük bir tutar çıktığı için tutarı agi kısmına yazıyor. Gelir vergisi 0 çıkıyor. 14 günlük hesaplattığımda da AGİ boş kalıp vergiyi yine %20 hesaplıyor. İlk defa aralık maaşı yapıyorum. Bu işin...
  28. Tolga

Mutemet Arşivi işkur işçileri işe giriş işlemleri

Aynen Talat hocam, İşkur parayı gönderdikten sonra saymanlığa ödeme emri düzenliyoruz. Yalnız bizim saymanlık İşkura hazırladığımız bütün evraklardan birer adet istiyor. Yani aynı dosyayı bir de saymanlığa hazırlıyoruz. Geri kalanını onlar hallediyor.
  29. Tolga

Mutemet Arşivi işkur işçileri işe giriş işlemleri

Bir gün öncesi hafta tatili yada resmi tatil olduğunda aynı gün işe giriş bildirgesi verebilirsiniz. Açık işyeri olayında ise bütün kurumlar 31 Aralıkta bitecek ve 2 Ocakta başlayacak. Tekrar işyeri kapatıp açmaya gerek yok diye düşünüyorum. Bende aynı işyeri ile devam edeceğim.
  30. Tolga

Editörün Seçimi SGK Toplu İşe Giriş ve Çıkış Bildirimi

TYP başlarken bunu kullanmıştım. Şimdi yavaş yavaş çıkış listesini hazırlayım diye düşünmüştüm. Çıkış Listesinde bulunduğumuz ve önceki döneme ait hakedilen ücret kısmı ve eksik gün bilgileri var. bunları zaten bildirgede gösteriyoruz. Zorunlu alanmı? tekrar doldurmalımıyız? Bir de ayrılış...
  31. Tolga

Çözümlendi | Kilitli sgk gün sayısı

İstirahatten dönen personele göreve başlama yazısı yazıyormusunuz? Bizde böyle bir uygulama yok. Örneğin pazartesiden cumaya 5 gün rapor alan bir personelin cumartesi pazar yevmiyesini ödüyoruz. Bu durumda 2 gün çalışma 2 gün sgk 29 eksik gün gibi görünüyor. İşe gelme, yol, yemek =0
  32. Tolga

Çözümlendi | Kilitli İş görememezlik ve yevmiye kesme cezaları

Ödeme yaptıktan sonra ÇSGB'na yazı yazmamıza gerek varmıdır?
  33. Tolga

Çözümlendi | Kilitli SÜREKLİ İŞÇİ KISMİ ÇALIŞMASI

Başvuru halinde işkur belirtilen süreler için yarım asgari ücret ödüyor. 1 ay için 15 gün ssk biz yatırıyoruz. 15 gün de işkur yatırıyor. Yarım çalışma süresi; • Birinci doğumda 60 gün, • İkinci doğumda 120 gün, • Sonraki doğumlarda ise 180 gündür. Çoğul doğumlarda bu sürelere 30 gün...
  34. Tolga

Çözümlendi | Kilitli Çkys Yevmiye Kesme Cezası

Çkys de 1 gün yevmiye cezası kesmem gerekiyor. İşçinin devamsızlığı yok. Bildiğim kadarıyla Sgk tam yatması gerekiyor. Ayrıca brüt günlükten kesintiler olduktan sonra net ele geçeni ÇSGB hesabına aktarmam gerekiyormuş. Daha önce ceza uygulayan varsa örnek gönderirseniz yada bilgi verirseniz...
  35. Tolga

Çözümlendi | Kilitli İşçi Eylül ayı eğitim yardımı

Personelimin bir tanesi diyor ki: Ana okulu artık zorunlu olmuş. Çocuğunu ana okuluna kayıt yaptıran bir personel sizce eğitim yardımı alabilir mi ?
  36. Tolga

Çözümlendi | Kilitli Rapor Bildirimi İPC

Rapor onaylarını yapmak mutemetliğin mi yoksa özlüğün görevi mi? Resmi bir cevabı var mı bunun?
Geri
Üst Alt