Arama sonuçlarınız

1. Çözümlendi | Kilitli Fesih edilen Şöförlü araç İhalede çalışmaya devam eden personelin maaşı

Arkadaşlar süreç şöyle devam eder.ihale fesh edilmiş ancak hizmetin gerekliliği kamu hizmetinin aksamaması için 3 er aylık doğrudan temin yapılır.(Mevcut Personelle) ta ki yeni bir ihaleye çıkılıp sözleşme imzalanana kadar.Uygulama budur.
  2. Çözümlendi | Kilitli İŞKUR Asgari Ücret Destek Prim Kesintileri

Kamu Kurumlarında Asgari Ücret Destek Priminin Gereksizliği ile ilgili Sgkya yazı bile yazdım daha önce.
  3. Çözümlendi | Kilitli İŞKUR Asgari Ücret Destek Prim Kesintileri

Agi degil bu, Asgari Ücret Destek Primi. Şayet hakedişten kesinti yapmışşsanız düzeltin diyor.
  4. Çözümlendi | Kilitli Fazla çalışma ve Fazla sürelerle çalışma ücreti

Cevabınız için teşekkür ederim. Sorumu tam izah edemedim galiba. Kısaca işçinin Resmi tatilde haftalık çalışma süresini aşan kısım olursa (40 saat) Hem Resmi tatil ücreti hem 40 saati aşan kısım ayrı yarı ödenirmi? Takıldığımız nokta buydu. İkisinin birlikte ödenip ödenmeyeceği.
  5. Çözümlendi | Kilitli Fazla çalışma ve Fazla sürelerle çalışma ücreti

İyi çalışmalar arkadaşlar. hafta tatili ve bayram çalışmalarında mesai hesaplamasıyla ilgili bilgilerinize ihtiyacımız var. Örnek vermek gerekirse Kamu işçisi cumartesi 6 saat çalIşması halinde kendisine hem "cumartesi" çalışması için saatlik %75 artırımlı ücret hem de "fazla çalışma ve fazla...
  6. Editörün Seçimi 4/D Taşeron Daimi Sürekli İşçi Yemek Yardımı Nasıl Hesaplanır ?

Ramazanda yemek çıkmadığı için yemek yardımı ödenir.
  7. Editörün Seçimi 4/D Taşeron Daimi Sürekli İşçi İkramiye Nasıl Hesaplanır ?

Galiba sizin kurumda işçilere son maaşları üzerinden yevmiye belirlenmedi.Biz son maaşlarına göre yevmiye belirleyip akit düzenledik her işçi ile. yani her ay işçye yevmiyesi olan 70,36 TL üzerinden maaş hesaplanır. İkramiyede aynı şekilde yevmiye*13. Ayrıca MEB yazısna göre 2,5 günlük ocak ve...
  8. Editörün Seçimi 4/D Taşeron Daimi Sürekli İşçi Yol Taşıt Yardımı Nasıl Hesaplanır ?

Yol ücreti TİS sözleşmesinde "mevcut uygulamanın ayne devam edeceği" şeklindeydi. Mevcut uygulama da her kurum ihalede nasıl belirlemişse o şekilde olur.Örneğin ben ihalede günlük brüt "5,60 TL" ödenir şeklinde madde koymuştum.Net ödeyemem.
  9. Çözümlendi | Kilitli Taşeronların Geriye dönük Ücretlerine ait Fark Bildirgesi Dikkat!!

Hocam normalde SGK yazısına göre 23'üne kadar verilebiliniyor ancak sistem buna uygun değil, sözleşmne tarihinden itibaren 30 gün kabul ediyor.Bana da SGK da çalışma dönemini değiştirmeyi teklif ettiler ancak ben kabul etmeyince başka bir yöntemle halletim.
  10. Çözümlendi | Kilitli Taşeronların Geriye dönük Ücretlerine ait Fark Bildirgesi Dikkat!!

Yıllardır bu işi ypıyoruz ama mutemetlik yapılacak iş değil gerçekten.
  11. Çözümlendi | Kilitli Taşeronların Geriye dönük Ücretlerine ait Fark Bildirgesi Dikkat!!

Taşerondan kadroya geçen işçilerin geriye dönük farklarına ait bildirgeler, SGK'nın 10.04.2018 tarihli duyurusuna göre 23.05.2018 tarihine kadar verilecekti.Ancak SGK nın sistemi mevcut kadrolu işiçilere göre düzenlendiği için TİS sözleşme tarihi olan 12.04.2018 tarihinnde itibaren 30 günlük...
  12. Çözümlendi | Kilitli 02.04.2018 14.04.2018 e bildirge gondermelimiydik.

Firma 1-30 Mart dönemiinin bildirgesini bildirdi. Siz 1-14 nisanda ödediğinizi bildirmeniz gerekirdi. Daha sonra bu ayda 1-14 nisan için fark yaptıysanız ayrıca ilgili dönemi sigortadan açtırıp ek bildirge bildireceksiniz.
  13. Çözümlendi | Kilitli Güvence Bedeli Ödemesi

Ben Bankadan 150 bin TL teminat mektubu alıp vermiştim Başkent Elektik A.Ş ye.
  14. Çözümlendi | Kilitli MEB in 696 SAYILI KHK İLE GEÇEN PERSONELİN ÜCRET VE SOSYAL HAKLAR YAZISI

Bizim tarım bakanlığından gelen yazı da da sadece ilgili hükmü kopyala yapıştır, başka birşey yok. Bu tür konularda yani mevzuatı değerlendirme, görüş verme konularında yine en iyi hareket eden iki bakanlık Sağlık baknlığı ve milli Eğitim.
  15. Çözümlendi | Kilitli MEB in 696 SAYILI KHK İLE GEÇEN PERSONELİN ÜCRET VE SOSYAL HAKLAR YAZISI

1-14 nisan farkı, sosyal yardımlardan fazla olanın(Tis ve Bireysel sözlşemedeki) verilmesi, ayırıca 7,5 gün ikramiye..
  16. Çözümlendi | Kilitli MEB in 696 SAYILI KHK İLE GEÇEN PERSONELİN ÜCRET VE SOSYAL HAKLAR YAZISI

Evet, bu şekilde anlaşılıyor. Biz de ne yapacağımız şaşırdık.
  17. Çözümlendi | Kilitli Taşeron Fark Maaşları

Evet, zaten bzim yuklenci firmlar ilk dönemlerde hatali hakedis getirdikleri için onlarin hakedislerini de ben hazirliyordum, onlara sadece fatura düzenleme işi kaliyordu.Ihale yine bana kaldi
  18. Çözümlendi | Kilitli Taşeron Fark Maaşları

Sayin fatihbey.Farzedelim ki yüklenci farklar için hakedisleri düzenlemege yanaşmadi.Bunun için nasil bir yaptirimniz olur?Zaten 3 aylik istege bagli uzatma yapilmiş, verilen teminatlarin suresi dolmuş.
  19. Çözümlendi | Kilitli Taşeron Fark Maaşları

Size hakedis farklarini hazirlayip getirirler, bildirgeler icin geçmiş 3 ayi açtiracaklar.Bildirgelere ait tahakkuklari size getirdiklerinde ödersiniz.
  20. Çözümlendi | Kilitli Taşeron Fark Maaşları

ilgilendirmez olur mu?SGK genelgesinde "kamu kurum ve kuruluşlarin söz konusu farklarin ödenmesi ve bildirgelerin zamaninda bildirilmesi ile ilgili onlemi alir" diye hükmu var.
  21. Çözümlendi | Kilitli Taşeron Fark Maaşları

İyi günler Arkadaşlar. Sosyal güvenlik kurumuna taşeron fark maaşları için görüşmeye gittim bugün. geriye dönük maaş farklarına ait bildirgede sorun yaratacağı için bizim ödemeyi yüklenici firmaya yapmamızı, firmanın fark tutarlarını işçilere ödemesini ve SGK bildirgesini de yüklenici firmanın...
  22. Çözümlendi | Kilitli Surekli işçiden sendika aidati kesilir mi ?

Daha oncede belirtmistim, sendikalar 2020 kadar devre dışı birakıldi.
  23. Çözümlendi | Kilitli Taşeron Fark Maaşları

Işci brut maasi yevmiye×gündur. Aydaki gun sayisi kadar.Ancak SGK 30 olur (rapor vb.durumlar haric)
  24. Çözümlendi | Kilitli Taşeron Fark Maaşları

Aydaki gün gün sayisina gore.
  25. Tanışma Mutemet Cafe

Ankaradan selam.
  26. Çözümlendi | Kilitli Emekli olan Süreki İşçi Tazminatı

Arkadaşlar Bende de aynısı var.Mevzuata göre ödenmemesi gerekiyor hatırladğım kadarıyla. bakanlık görüşü olmadan ödemem.
  27. Çözümlendi | Kilitli Taşeron Fark Maaşları

şahsen ben güvenlik personeli için fark bordrolarini hazirladim.Yarinda temizlik personeli için hazirlayip ödemeyi yapacagim.
  28. Çözümlendi | Kilitli Taşeron Fark Maaşları

Daha önce TİS'e tabi çalışan taşeronlar için "Fark Ödemeleri" yükleniciye Hakediş olarak ödenecek, yüklenicilerde işçilere. Ancak önceden TİS'e tabi olmayıp "Bireysel Sözleşme"ye yani kurum ile yüklenici arasında bir sözlşmeye tabi olan işçilere ise bizler fark yapacağız.
  29. Çözümlendi | Kilitli Taşeron Fark Maaşları

Yüksek Hakem Kurulunun karara bağladığı ve 01.01.2018 tariihnden geçerli TİS sözleşmesi.
  30. Çözümlendi | Kilitli Taşeron Fark Maaşları

İyi Pazarlar. Fark Maaşlarına Esas Veriler: 1- 1-31 Ocak (Ocak Maaş Farkı) 2- 1-28 Şubat (şubat Maaş Farkı) 3- 1- 31 Mart (Mart Maaş Farkı) 4- 1-14 Nisan (Nisan Kıst Maaş Farkı) 5- 5 Günlük Ocak TİS İkramiyesi............. Fark Yevmiye: 91,47-87,95 = 3,52 TL Sosyal Yardımlar: Çocuk Yardımı :25...
  31. Tanışma Ankara Merhaba

ben tarimdayim çarsamba gunü ögretmnlik basvurusu yapmak için ugramayi düşünuyordum MEB'e. Forumda orda calisan varsa bi cayını içerdik
  32. Çözümlendi | Kilitli İşçi Maaşı Hesaplama Robotu

Fiilen calisilan gunlere odenir.zaten vardiyali calismayi fiilii gune orantiladiginizda yaklasik 20-22 gune denk geliyor.
  33. Mutemet Arşivi Taşeron daimi işçilerden sağlık raporu kesintisi neden yapılır?

Aylik kabul ederseniz sabit ucret olur, 28 ceken ayda da 31 çeken ay da ayni maasi almasi gerekir.
  34. Mutemet Arşivi Taşeron daimi işçilerden sağlık raporu kesintisi neden yapılır?

Ayrica ödenen ucretin aylik mi günluk mu oldugu hususunda ise şunu söylemek isterim. asgari ücretin 2.029.50 TL olduguyla ilgili hic bir kanun veya yönetmelikte rastlayamazsiniz.Asgari ücret Günlük belirlenir.
  35. Mutemet Arşivi Taşeron daimi işçilerden sağlık raporu kesintisi neden yapılır?

oncelikle belirtmek isterim ki hastalik ödeneginde mehmet beye katiliyorum.Tis sözlesmesindeki hükum bu sekilde.taseronlar içun çikan bu hüküm mevcut daimi işcilerinden farkli.
  36. Tanışma Ankara Merhaba

hayir hocam.
  37. Çözümlendi | Kilitli Taşeron İşçi Maaşı Lise Mezunu Önlisans Mezunu maaşları değişir mi?

Taseron iscilerinin kadroya gecis surecinde T.is ank.sube baskani 3 kez kuruma gelmisti.kendsi ile o donemde yaptgim gorsmede biz 2020 kadar devre dışıyız dedi.bizim scilerle gorusme icin geldiklerinde resmi üyeliklerinin 2020den sonra alincagini bizzat kendisi de söyledi. gayri resmi olarak bir...
Geri
Üst Alt