Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Soruşturma sebebi yüz kızartıcı bir suç ise hızlı bir şekilde iş sözleşmesini 3 ay askıya alabilirsin. Sözleşmesi askıya alınan personel de ne emekli olabilir, ne de kıdem tazminatı talep edebilir.
Hocam başka ilden ocak 2022 maaşını almadan tayinle gelerek 17.01.2022 tarihinde kurumumuzda başlayışı yapılan sendikasız personel, 17.01.2022 tarihinde sendikaya üye olarak münferit alacağı ocak 2022 maaşında toplu sözleşme ikramiyesi hak eder mi?
burdaki kıstas maaşını almadan ocak ayı...
Sabitlerin genel bütçeye aktarılma durumunda gelişme var mı hocalarım? Döner Sermaye bütçesine ödenek ayrılmadı, ekobs kilitli hesaplama yaptırmıyor. KBS sisteminde herhangi bir ek ödeme yansıtılmamış. 11i oldu maaşları haala göndermedik, kime sorsam çarşambayı bekleyeceğiz diyorlar. Sizlerin...
Sağlık Bakanlığı'na bağlı kurumlarda dediğiniz şekilde sözleşme imzalanarak yönetici pozisyonlarına atanıyorlar. Sözleşme imzalamadan önce kadrolu kurumundan ücretsiz izne ayrıldığı için maaşını iade alıyoruz. genel uygulama da bu şekilde. Sanırım burdaki ayrıntı; Memuriyeti devam ederek başka...
Herkese kolaylıklar diliyorum,
657 memurlarımızın fiili hizmetlerini hastanemizin sbys programından yaparak mys ile ödeme emri oluşturuyoruz. Önümüzdeki ay KBS üzerinden yapmayı düşünüyorum. Eylül 2021 için bir deneme yaparak hesaplattım fakat emsan txt dosyası oluşmadı. Harcama yetkilisine...
Süleyman hocam bu formatta sürekli aynı hatayı alıyorum da, deneme yaptınızmı hiç, yoksa benmi bir yerde hata yapıyorum. Hata satırı 7 diyor. Biraz internetten araştırdım. İlk sigortalı kişideymiş sorun. İlk kişiyi değiştirdiğimde yine aynı hata geliyor.
Yıl ortasında nakil gelen işçiler için ne yapmayı düşünüyorsunuz? Örneğin bana personel 4. ayda gelmiş. İlk 3 ayın farkını geldiği kurummu ödemeli yoksa bizmi?
Mal müdürlüğü ile çok muhattap olmamak için farklı yollar aradım ama bulamadım maalesef. 5510 sonrası için terfi farkının kalemlerini borç tutarına manuel yazarak kaydet yapacaksınız. sonra malmüdürlüğünden o id numarayı onaylattıktan sonra varsa kıst maaş için aynısını yapacaksınız. mal...
Arkadaşlar kolay gelsin.
Sehven ödeme yapılmayan gece mesaisini müteakip ay ödeyeceğiz. Fakat personel İl Md.ne şikayet etmiş. Sehven ödenmeyen ücretin müteakip ay ödenebileceğine dair bir yazı vardı diye hatırlıyorum ama bulamadım. Hatırlayan varmı acaba?
Nakilden önceki 17 günün primini eski işyerinden bildireceğimiz için bu şartlarda maaşı da 17 ve 14 gün olarak iki parça mı yapmamız gerekecek diye bir soru oluştu kafamda.
Konu çözüldü teşekkürler.
Doldurduğum hali doğruymuş. Tavanı geçmeyen kadar tutarı bu ay bildirecekmişim. Kalan tutar için saymanlığa parayı emanete aldırıp takip eden ay bildirgeye ekleyip göndermem gerekiyormuş.
İŞKURdan ödeme alabilmeleri için eksik gün sadece yarım çalışma ise 23 kodu, hem yarım çalışma hem rapor varsa 24 ile bildiriyoruz. Aksi takdirde İŞKUR ödeme yapmıyor.
1581589123
İşkur ödemelerinde 1 ay çalışma karşılığı 15 gün prim ve yarım maaş biz veriyoruz. İşkur da 15 gün prim ve yarım...
Yok hocam o kadar çok denedimki onu en son resim çekmek için tc fln silerken bakmadan doldurmuşum. Problem o değil de Asgari ücretin 7.5 katı tavan aşımına takıldığımı anladım ama tavan ücret ile alakalı diye biliyorum ve ücret 116,02 TL.
Çalışma günü 0 olsa istediğim kadar ikramiye yazabiliyorum.
Herkese kolay gelsin.
Bildirge verirken bir sorun yaşıyorum. SGK’ya gittim görüştüm. 3 kişi uğraştı çözemediler.
15 Ocak – 12 Şubat = Doğum Sonrası Analık İzni (29 Gün İstirahat)
13 – 14 Şubat Yarım Çalışma Ödeneği (1 gün biz, 1 gün işkur ödeyecek ve prim yatıracak)
1 Gün Ücreti :116,02
Ocak...
(Forum dışı alıntıdır)
KHK ile Atanan Arkadaşlar...
Bilindiği üzere birkaç arkadaşımız yüzdelik ler ile alakalı kişisel dava açmış ve dava açtığı tarihten öncesini mahkeme kararıyla tahsil etmiştir. Ama davayı açtığı tarihten sonrasını ve şuanda halen alamamaktadır.
Edindiğim bilgileri...
Nazan Hanım
Geçen sene yaptığım bordrolarda 17 güne verilen yakıt ve çocuk yardımını çkys otomatik olarak 14 günün içinde vermiyordu. Ama bu sene örneklerde iki bordroda da verildiğini farkettim.
Yazılım destek sistemine yazdım bu sorunu. Bana toplu gelir silmeyi tarif etmişler :)
Yakıt yardımı...
Bu gün teyit etmek için 1 işçi üzerinden Aralık 17 gün maaşını hesaplattım. Yıllık vergi 0 tl ve %15 ile hesapladı. Burada önemli olan son tediyeyi Aralık İkramiye bölümünden hesaplayıp kesinleştirmekte hocam.
Geçen sene de bu konu grupta konuşulmuştu ama bulamadım hocam. Tediyeyi kasım 11. dönem hesaplatanlar Aralık 17 gün maaşından %20 vergi kesilmişti. Ama doğrusunun tediyeyi aralık dönemine hesaplatmak olduğunu bulmuştuk.
Yani son tediyeyi aralık döneminin ikramiyesine hesaplatan arkadaşların...
696 KHK Sürekli İşçi personelimiz Disiplin Ceza Cetveli 18. Madde 2. defa kavga çıkarmaktan işten çıkış cezası verilerek iş akdi feshedildi.
SGK Çıkışını 26 nolu koddan (Disiplin Kurulu Kararı ile fesih) yaptım.
İnternette yaptığım araştırmalarda İşsizlik maaşı, kıdem tazminatı ve ihbar...