Arama sonuçlarınız

1. Sacide

Çözümlendi | Kilitli İşçi̇ Bi̇ldi̇rge İptal Ve Ek Hakkında

Merhaba, Sürekli işçilerimizden biri 30 gün raporlu olmasına rağmen sehven tam maaş ödenmiş ve muhtasarda tam bildirge verildi. SGK ile konuştum sadece hatalı olan kişi için prim iptal et daha sonra o kişi için süresi geçmiş olarak ek bildirge vermelisin dedi sıfır gün sıfır tutar olursa idari...
  2. Sacide

Çözümlendi | Kilitli 3 Günlük Kıst Maaşta Vergi̇ İsti̇snaları Uygulanırmı?

ücretsiz izindeyken 08.07.2024 tarihinde izinden dönüş yapıp 11.07.2024 tarihinde aile sağlığı merkezine sözleşme imzalayıp giden bir hemşiremiz var 3 günlük kıst maaş hesaplayıp ödeyeceğim ancak vergi istisnası uygulayıp uygulamama konusunda tereddüt yaşıyorum. Bu kıst maaşta istisna...
  3. Sacide

Çözümlendi | Kilitli Giyecek Yardımında Damga Ve Gelir Vergisi Istisnası Hakkında

istisna uygulamasını istemediğimden maaş bordroları hesaplandıktan sonra giyim yardımı ödemelerini hesaplayıp kontrol edeceğim teşekkürler
  4. Sacide

Çözümlendi | Kilitli Giyecek Yardımında Damga Ve Gelir Vergisi Istisnası Hakkında

istisnası dolmuş hocam örneğin yüklediğim excelde en üstdeki uzman hekimin aylık GV matrahı 30227,73 %27 vergi diliminde 8161,49 GV kesilmesi gerekir 2550,32 istisna uygulanıp 5611,17 tl GV Kesintisi oldu maaşından 1717578391 mayıs ayına hesaplama yaptım
  5. Sacide

hocam maaşta istisna tutarı doluyor kalanı yok normalde o yüzden uygulamaması lazım ancak böyle bir problemle karşılaştım
  6. Sacide

herkese kolay gelsin, giyim yardımı KBS den hesapladım bordroda gelir ve damga istisna uyguluyor bunun nedeni nedir nasıl düzeltilir karşılaşan bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?
  7. Sacide

Çözümlendi | Kilitli Daha Önce Mi̇lli̇ Eği̇ti̇mde 4/B Olarak 1 Yıl Çalışıp Promosyon Alan Personel Bi̇r Başka Kuruma Tekrar 4/B Olarak Atanıp Promosyon Alabi̇li̇rmi̇?

Alabilir, kamu bankaları (ziraat, Halk, vakıf gibi) promosyon konusunda ortak bir veri kontrolü kullanıyorlar uyarı veriyor örnek veriyorum 31.12.2024 tarihine kadar promosyon almıştır gibi ancak personel özel bir bankadan aldıysa promosyon tekrar ödenebiliyor tavsiyem siz hazırlayıp ödemeye...
  8. Sacide

Çözümlendi | Kilitli 5434'E Tabi Personele Kıst Maaş Ve Terfi Farkında Sgk Kesintileri Hakkında

mehmet bey manuel bir fark bordro oluşturup mys den ödeme emri keseceğiz çünkü 21 şubat tarihinden itibaren olan farkını mart ve nisan maaşlarında vermeyi unuttuk o yüzden mysden ödeme emri yapacağız yinede ayrı mı olmalı ?
  9. Sacide

Çözümlendi | Kilitli 5434'E Tabi Personele Kıst Maaş Ve Terfi Farkında Sgk Kesintileri Hakkında

süleyman bey ek gösterge ve aylık tutarındaki farkı ödemeyecekmiyiz
  10. Sacide

Çözümlendi | Kilitli 4/B Yeni̇ Atama Di̇yeti̇syen 2024 Maaş Unsurları

Ekobs tanımlamada lisans olarak kadro derece 8/1 seçiyoruz 375 Katsayısı = 108 Ek Gösterge = 1400 Yan Ödeme =1700 ÖHT =94 KBS de Lisans Brüt ücret = 21746,25
  11. Sacide

Merhaba arkadaşlar bir sorum olacaktı 21.02.2024 tarihinde ünvan değişikliği sonucu kurumumuza atanan 5434lü bir personel var, 21 şubattan itibaren ünvan değişikliği farkını kıst maaş olarak ödeyeceğiz, aynı zamanda 21.02.2024 tarihinden geçerli ünvan değişikliğinden kaynaklı terfide geldi, bu...
  12. Sacide

Çözümlendi | Kilitli Yarı Yıl Tatilinde Stajyer Öğrencilere (Lise) Staj Parası Ödenir Mi ?

yarıyıl tatilinde staj yapacağı sözleşmesinde varsa staj yaptığı günler sadece ödenir. normal eğitim döneminde sağlık raporu özürlü devamsızlığa girer ödenir ancak yaz tatili, yarıyıl tatilinde iş günü üzerinden staj sözleşmesi yapılıyor o yüzden bu dönemlerde geldiği gün kadar ödenir eksik...
  13. Sacide

Çözümlendi | Kilitli Birikimli Ve Birikimsiz Sigortalar Ve Tamamlayıcı Sağlık Sigortaları Hakkında

Merhaba bilgimin yetersiz olduğu bir kaç konuda desteğinize ihtiyacım var soru 1- bir personelimiz hem birikimli hemde birikimsiz sigortası var birikimli için 5996,20 birikimsiz için 1499,05 TL ödeme yapmış bunların KBS girişleri nasıl olmalı ? Ben 5996,20*%50 =2998,10 + 1499,05 =4497,15 TL...
  14. Sacide

Çözümlendi | Kilitli Devlet Hizmeti Yükümlülüğü(Dhy) Kurası Ile Atanan Yabancı Uyruklu Doktorların Maaşları Hakkında

aynen 999 ile başlayan bi tcleri var ataması normal hekim gibi geldi sadece çalışma izni alındıktan sonra başlatın notu vardı çalışma izni alındıktan sonrada başlatıldı.
  15. Sacide

Çözümlendi | Kilitli Devlet Hizmeti Yükümlülüğü(Dhy) Kurası Ile Atanan Yabancı Uyruklu Doktorların Maaşları Hakkında

konu hakkında bilgisi olan var mı ? hekim türkiye vatandaşı değil çalışma izni alındı hiç bi yerde bu konuyla ilgili bi netlik bulamadım
  16. Sacide

DHY kurası sonucu açıktan atanan yabancı uyruklu hekim maaşını KBS den mi hesaplıyoruz normal hekimler gibi bilgisi olan cevaplayabilir mi teşekkürler.
  17. Sacide

Çözümlendi | Kilitli 4/B Sözleşmeli Personelin Maaşında Ssk Kesinti Prim Oranları Neye Göre Kesilir,

prim matrahı 13414,50 yazıyor ancak sadece kısa vadeli sigortayı bundan kesmiş diğer 11 ve 7,5 neye göre kesmiş anlamayadım 9 ve 5i sözleşme brütünden kesmiş
  18. Sacide

Çözümlendi | Kilitli 4/B Sözleşmeli Personelin Maaşında Ssk Kesinti Prim Oranları Neye Göre Kesilir,

sözleşme ücreti 12.680,37 olan lise mezunu hemşirenin kesenekleri aşağıdaki gibi %11 ve %9 neye göre kesmiş olabilir? bildirge girerken sözleşme ücretine ne yazmalıyım bulamadım bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi ? %11 =1541,67 %9 =1141,23 %7,5 =1042,80 %5 =634,02 %2 =268,29
  19. Sacide

Çözümlendi | Kilitli Döner Sermaye Katkı Payı Tutarı

bu konuda bizede çok soru geliyor bordroda döner sermaye katkı payı şu kadar görünüyor ama bana bu kadar yattı gibi sorular çok oluyor incelediğimde ağustos maaşı hesaplamadan önce haziran temel ve teşvik brüt net matrah yüklüyoruz ikisinin netlerinin toplamını atıyor oraya
  20. Sacide

Çözümlendi | Kilitli Askerlik Borçlandırması Yapan Işçi Veya Memura Maaşda Vergi Indirimi Uygulanır Mı

Herkese kolaylıklar dilerim, Askerlik borçlandırması yaparak toplamda 37270,80 tl ödeme yapan bir işçim var vergi indirimi uygulanıyormuş diye bir dönüş aldım ancak ilk kez karşılaşıyorum bununla karşılaşan indirim uygulayan çkys de bu işlemlerin nasıl yapılacağını bilen varsa yardımcı olabilir mi?
  21. Sacide

Çözümlendi | Kilitli Katsayı Değişimlerinde Nöbet Nasıl Ödenmeli

kolay gelsin arkadaşlar bir sorum olacak 30 haziranda 16.00-08.00 nöbet tutan fazla mesaisi olan birini katsayı değiştiği için ekobs da nöbetini nasıl veriyorsunuz
  22. Sacide

Mutemet Arşivi Sağlık Bakanlığı Sürekli İşçi 2023-2024 Toplu Iş Sözleşmesi

Bende öyle biliyorum ancak SGK iş yeri temsilcisiyle görüştüğümde aldığım cevap e bildirge verecekseniz 23.06.2023 son tarih dedi 1687099589 işe 2023 yılında başlayanların deneme süreleri bittiği tarihten sonra TİS fark hesaplıyorduk değil mi ?
  23. Sacide

28.02.2023 tarihinde ilk kez işe başlayan işçiye tis farkı üçüncü aydan itibaren hesaplayacağız değil mi 1687089573 bu arada sgk il müdürlüğüne son bildirge tarihi ne zaman diye sordum 23.06.2023 dedi bilginize, muhtasarla veriyorsanız 26.06.2023 ama e bildirge ile verecekseniz 23.06.2023 son...
  24. Sacide

Mutemet Arşivi Ti̇s Farklarda Tediye Ve İkramiyenin Çkys Girişleri Hakkında

Evet benim çağrımada aynı dönüş yapıldı merkez kurumdan böyle bir talep gelmedi merkez kurumunuzla görüşün diyor :/
  25. Sacide

Mutemet Arşivi Ti̇s Farklarda Tediye Ve İkramiyenin Çkys Girişleri Hakkında

öncelikle kolaylıklar diliyorum, ÇKYSde TİS farkları normal bordro ile aynı bordroda istemiyor saymanlık tediyeyi ayrı bordro yapmam gerek ancak bir türlü çkys de hesap yapamıyorum 14 günlük fark bordro hesaplasam giderilmemiş istisna uyarısı veriyor sürekli TİS hesaplamalarında Tediye...
  26. Sacide

yemek yardımı brüt hesaplayan olduysa bilgilendirme yapabilir mi
  27. Sacide

Yemek yardımını brüte çeviren oldumu 78,90 sgk istisnası, 110 tl de gelir istisna tutarı uygulanacak
  28. Sacide

Çözümlendi | Kilitli Emekli Olan Işçiden Tediye Iade Alınır Mı?

tediyelerden iade alınmaz gibi bişey okuduğumu hatırlıyorum ama bulamıyorum asıl sormak istediğim iade almalımıyım ?
  29. Sacide

Çözümlendi | Kilitli Emekli Olan Işçiden Tediye Iade Alınır Mı?

merhaba, ocak ayındaki tediyesini aldıktan sonra mart ayında emeklilik için dilekçe veren işçiden tediye kıst hesaplanıp iade almak gerekir mi?
  30. Sacide

Çözümlendi | Kilitli 2023 Yılı Çkys Yemek Yardımı Tanımlaması

60,72 tl gelir istisnası ve sgk istisna tutarının altında kaldığı için neti brüte çevirirken sadece damga uygulayarak çevirin buda 61,18 yapar ÇKYS tanımlarken tutar kısmına 61,18 yazın gelir istisna kısmına 61,18 SGK istisna kısmına da 61,18 yazın yada bir diğer yöntem sgk ve gelir kesinti...
  31. Sacide

Çözümlendi | Kilitli Geçmiş Dönem Ek Gösterge Hesaplanması Ve Kesenek Bildirilmesi

Kolay gelsin, personelimizin ek gösterge puanı 2200 olması gerekirken tayin gelirken 1500 olarak kayıt yapılmış ve 2019 yılından itibaren ek göstergesini eksik aldığını tespit ettik geriye dönük hesap yapacağım bunun için bir program veya Excel olan varsa paylaşabilir mi, hesapladıktan sonra...
  32. Sacide

Çözümlendi | Kilitli Psikolog, Sosyal Çalışmacı Vb. Ünvanların Ek Göstergesi Artırıldımı ?

KBS ve mevcut kullandığımız HBYS programı bu iki ünvana güncelleme yapmamış o yüzden şüpheye düştük
  33. Sacide

Çözümlendi | Kilitli Psikolog, Sosyal Çalışmacı Vb. Ünvanların Ek Göstergesi Artırıldımı ?

Günaydın Kolay gelsin, ünvanı psikolog ve sosyal çalışmacı olan personellere ek gösterge artırımı yapılmamış bu ünvanlarda artış olup olmayacağı hakkında bilgisi olan varmı şimdiden teşekkür ederim.
  34. Sacide

Mutemet Arşivi Ekobs Rapor Girişleri

Bende sizin gibi düşünüyorum heyetleri 5 kodundan değilde 2 kodundan girilir olarak yorumluyorum ancak bu konuda ömür bey gibi düşünende çok
  35. Sacide

Çözümlendi | Kilitli Röntgen Ve Laboratuvar Kısmi Süreli Çalışma Hakuk Farkı

2022-2023 toplu sözleşme 3. bölüm özellik arz eden birimde çalışanlar MADDE 11- (1) Sağlık Bakanlığında görev yapan ve mesai saatleri dışında, acil servise hizmet veren röntgen ve laboratuvarlarda çalışan personelin (sözleşmeli personel dahil) bu birimlerde fiilen çalıştıkları süreler özellik...
Geri
Üst Alt