Arama sonuçlarınız

1. Çözümlendi | Kilitli Taşerondan Kadroya Geçen işçilerde Mali Sorumluluk Tazminatının Karantina sürecindeki durumu

14 gün kurumda çalıştıktan sonra 14 gün evlerinde duruyorlar ve evde geçirdikleri zaman mesai izni olarak adlandırılıyor. Evde geçirdikleri zamanda sadece yol, sorumluluk tazminatı ... vb fiili çalışmaya bağlı sosyal hakları ödenmiyor. Normalde günde 7,5 saat çalışana da 1 günlük sorumluluk...
  2. Çözümlendi | Kilitli Sürekli İşçi 17 günlük bordro işlemlerinde AGİ Tammı ödenir?

Hocam bende aynen böyle yapıyorum da, bişey sorucam. Değişen agi fark tutarını da ocak 14 günlük maaşa ekliyorum ama bir maaş döneminde 2 defa agi verilmez ya, bununla ilgili bir yazı vardı biliyor musunuz o yazıyı? Buna istinaden aginin hepsini ocak 14 günlük maasta mı vermek daha uygun olur?
  3. Mutemet Arşivi 696 khk işçi yuzdelik dilimler

yazı var doğru Çalışma Genel Müdürlüğünün 04/09/2020 tarih ve Yüzdelik Dilimlerin Ödenmesi Hk. konulu. Aslında konu başka içeriği başka. yazının içeriği 2019 ve 2020 güncellenen, maaşlara yansıtılmayan asgari ücret fiyat farkının ödenmesi hakkında. internette her yerde dolaşıyor.
  4. Mutemet Arşivi 696 khk işçi yuzdelik dilimler

Valla çocuk hizmetleri anca kendi yazısını iptal bu yazıyla, çalışma genel müdürlüğünün yazısını anca çalışma iptal eder. yani çalışmadan aksi bir şey gelene kadar geçerli :) şahsen ben şuan yazıyı ekine koyup müdürlüğüme dilekçe vereceğim.
  5. Mutemet Arşivi 696 khk işçi yuzdelik dilimler

Yani şimdi kesin olarak 2019 ocaktan dan bu yana olan asgari ücret fiyat farkını hesaplayıp (maaş, ikramiye, tediye) 696 ile kadroya geçen tüm 4d li personele ödeme yapacağız değilmi, sendikalı olsun olmasın. Açıkçası tedirginim, yok hayır yanlış anlaşıldı denecek diye
  6. Mutemet Arşivi Banka Promosyonundan 4/D Sürekli İşçileri (Taşerondan Geçen) Muaf Tutmak Mümkün mü?

Banka promosyonu Kurumumuz adına çok iyi geçti, 3 yıllık imzalandı. Emekli olan yada istifa eden olursa promosyon geri istenmeyecek. Yeni gelen personele protokol bitimine kalan aylarla orantılı olarak promosyon verilecek. Ve Memur, İşçi, Ekders Karşılığı çalışanı ayrımı yapılmaksızın herkese...
  7. Çözümlendi | Kilitli Sürekli İşçi Kişi Bordrosu

Bir sonraki maaşından kesin. ben hep öyle yapıyorum bir sorunla da karşılaşmadım.
  8. Mutemet Arşivi Banka Promosyonundan 4/D Sürekli İşçileri (Taşerondan Geçen) Muaf Tutmak Mümkün mü?

Promosyon ihalesi şartnamesinde kurum tarafından eğer ayrım yapılırsa (memur ve 4/D işçiye ayrı ayrı teklifler alınacak ... gibi) yada 4/D personel hiç protokole dahil edilmezse tek çözüm yolu adli merciler sanırım. yani kurum isterse bu ayrımı yapabilir mi?
  9. Mutemet Arşivi Banka Promosyonundan 4/D Sürekli İşçileri (Taşerondan Geçen) Muaf Tutmak Mümkün mü?

Haziranda son maaşımızı alıcaz. Umarım ortak sonuç olur. durumun sonucunu paylaşacağım.
  10. Mutemet Arşivi Banka Promosyonundan 4/D Sürekli İşçileri (Taşerondan Geçen) Muaf Tutmak Mümkün mü?

Malesef hocam bu ayrım asla bitmez bence. Kısacası promosyon ayrımcılığına karşı yapılabilecek hiçbir yasal dayanak yok gibi görünüyor. Zaten sendikal hakta yok şuanda. Gene olan (inşallah ayrım yapılmaz) 4/D ye olacak o zaman.
  11. Mutemet Arşivi Banka Promosyonundan 4/D Sürekli İşçileri (Taşerondan Geçen) Muaf Tutmak Mümkün mü?

evet hocam taşerondan, 4/D sürekli işçi kadrosuna geçiş yapanlar
  12. Mutemet Arşivi Banka Promosyonundan 4/D Sürekli İşçileri (Taşerondan Geçen) Muaf Tutmak Mümkün mü?

Teşekkürler tuğrul bey. Bende 4D personelim ve maaşlarımızı ve 4d ile ilgili işleri yapıyorum. Açıkçası idarenin bu düşüncede ve araştırmada olduğunu algıladım ve böyle bir ayrımla karşılaşma durumunda nelere itiraz edip edemeyeceğimizi öğrenmeye çalışıyorum. Sendikalar müdehale eder diyorsunuz...
  13. Mutemet Arşivi Banka Promosyonundan 4/D Sürekli İşçileri (Taşerondan Geçen) Muaf Tutmak Mümkün mü?

Arkadaşlar araştırdım ama sağlıklı bir sonuca ulaşamadım. 1 - Yeni bankayla çalışmaya başlayacağız, promosyon çalışmaları içindeyiz, yeni anlaşmada maaş promosyonlarından 4/D işçileri muaf tutmak yada daha az bir promosyon ücretiyle anlaşmak mümkün mü? 2 - Mesela memura 1000 TL promosyon...
  14. Çözümlendi | Kilitli Herşey Dahil Otel - gündelik

tamam onu anladım da peki, tüm masrafları görevli personel ödediği zaman (madem gündelik ücret=konaklama+yemek ise) neden ayrı ayrı hem gündelik, hem de kanunda belirtilen oranlarda konaklama bedeli ödüyoruz o zaman? tüm masrafları personel karşılığında sadece kaldığı gün kadar günlük ödemiyoruz?
  15. Çözümlendi | Kilitli Herşey Dahil Otel - gündelik

HARCIRAH KANUNU (1) Kanun Numarası : 6245 Kabul Tarihi : 10/2/1954 Yayımlandığı Resmî Gazete : Tarih : 18/2/1954 Sayı : 8637 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 3 Cilt : 35 Sayfa : 321 Muvakkat vazife harcırahı (Yol masrafı ve yevmiye): Madde 14 – Aşağıda gösterilen memur ve hizmetlilere muvakkat...
  16. Çözümlendi | Kilitli 4/D Sürekli İşçi "Kadın Hizmet Erbabına Sağlanan Kreş ve Gündüz Bakımevi Yardımında Gelir Vergisi İstisnası" dan yararlanabilir mi?

Teşekkür ederim bende aynı şeyi düşündüm fakat, maliyeye sorduğumda indirimden faydalanabilirsiniz dedi kafam çok karıştı birde sizlere sormak istedim.
  17. Çözümlendi | Kilitli 4/D Sürekli İşçi "Kadın Hizmet Erbabına Sağlanan Kreş ve Gündüz Bakımevi Yardımında Gelir Vergisi İstisnası" dan yararlanabilir mi?

Hayır. Bu konuda hiçbir şey yapmıyoruz. Sormak istediğim çocuğunu kreşe gönderen 4/D işçi (30448 Tebliğe göre her ay faturasını ibraz ettiği takdirde en fazla asgari ücretin %50 si kadar Gelir Vergisinden muaf oluyor) ilgi tebliğdeki vergi muafiyetinden yararlanabiliyor mu? Eğer böyle bir yasal...
  18. Çözümlendi | Kilitli 4/D Sürekli İşçi "Kadın Hizmet Erbabına Sağlanan Kreş ve Gündüz Bakımevi Yardımında Gelir Vergisi İstisnası" dan yararlanabilir mi?

KHK ile kadroya geçen 4/D Sürekli İşçi; 11 Haziran 2018 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30448 TEBLİĞ Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı)’ndan: GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 303) yayınlanan tebliğe göre " Kadın Hizmet Erbabına Sağlanan Kreş ve Gündüz Bakımevi...
  19. Çözümlendi | Kilitli kadro karşılığı sözleşmeli personel Ek Ders Ödemesi

Arkadaşlar Kadro Karşılığı Sözleşmeli Personele Ek Ders Ödemesi yapılır mı yapılır ise dayanağı nedir yapılmaz ise dayanağı nedir
  20. Çözümlendi | Kilitli icra kesintisi

Doğru. Zaten icra dairesine 1., 2. .. sıradasınız falan diye haciz müzekkeresine yazıyla cevap veriyorsunuz ayrıca borçluya da maaşından icra kesintisinin olacağını tebliğ edeceksiniz. sonradan başınız ağrımasın benim haberin yok niye maaşımdan kesiyorsun demesin.
  21. Çözümlendi | Kilitli 4/D ASDEP Personeli Danışmanlık Ücreti

evet kural böyle ama 4/d ASDEP personeli her ne kadar işçi sıfatında olsa da kişinin çalıştığı kurum personeli görevlendirdiği zaman mahkeme görevlendirilen kişiyi kabul edip danışman olarak kabul ediyorsa ücretini de alabilmeli diye düşünüyorum. bir şey daha sormak isterim 4/D personel...
  22. Çözümlendi | Kilitli 4/D ASDEP Personeli Danışmanlık Ücreti

Cevabını alır almaz hemen paylaşacağım :)
  23. Çözümlendi | Kilitli 4/D ASDEP Personeli Danışmanlık Ücreti

sanırım sonunda bakanlıktan görüş istemek zorunda kalacağım.
  24. Çözümlendi | Kilitli 4/D ASDEP Personeli Danışmanlık Ücreti

Arkadaşlar hiç bir bilgi olan yok mu bu konuda?
  25. Çözümlendi | Kilitli 4/D ASDEP Personeli Danışmanlık Ücreti

Merhaba arkadaşlar 4/D olarak kadroya geçen ASDEP (Meslek Elemanı) personelini müdürlüğümüz mahkemelerden talep geldiği takdirde danışman olarak görevlendiriyor (görevlendirebilir mi?) ASDEP çalıştığı müdürlük tarafından görevlendirildiği takdirde danışmanlık ücreti (memurlardaki EK49 gibi)...
  26. Çözümlendi | Kilitli Mahkeme giderleri için çekilen avans (avans kapatma son günü geçmiş) nasıl kapatılır?

Peki zamanında kapatılmayan avansın faizini nasıl hesaplayacağız?
  27. Çözümlendi | Kilitli Mahkeme giderleri için çekilen avans (avans kapatma son günü geçmiş) nasıl kapatılır?

Mahkeme harç ve giderleri için avukat adına çekilen avans (eksik dekontlardan dolayı) 1 ay içinde kapatılamadı. avans fazlası (son kapatma gününden 3 gün sonra ) EFT ile muhasebe hesabına yatırıldı, mys işlemleri yapılıp faturalar muhasebeye teslim edildi (son kapatma gününden 5 gün sonra) ama...
Geri
Üst Alt