Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Günaydınlar herkese ;
Sağlık bakanlığı , AII dal hastanesiyiz. Acil servisimiz ünite şeklinde hizmet vermektedir. Bu ünitede de pratisyen hekimlerimiz çalışmaktadır. Teşvik ek ödemede standart hesaplamadan değerlendirilmektedir.
Defaatle ifade edilmesine rağmen , arkadaşlar acil farkı...
Hocam merhaba.
Şahıstan muhakkak talep dilekçesi alın, sizde sehven unutulduğuna ve ödeneceğıne dair yazı yazıp ilgili ayın altına evrak şeklinde ilave yapın. Sonra Rıdvan hocanın dediklerini uygulayın. İşçierde her zaman resmi evrakla kendine garantör oluşturma taraftarıyım ben. :) malum işçi...
Merhabalar hocam,
aynı maddenin c bendinde " çalışma süresinin yarısından çoğu gece dönemine rastlayan postanın çalışması, gece çalışması sayılır" ifadesine istinaden 7,5 saatten ödenir kanaatindeyim.
Herkese merhabalar.
Bir firmadan personele ait poliçe makbuzu ulaştı. Tutar 10 bin küsür.
Altında ibare var.
"* 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu uyarınca, aylık brüt ücretinizin veya beyan ettiğinizgelirin %15’ini ve asgari ücretin yıllık tutarını aşmamak şartıyla gelir vergisimükellefiyseniz...
Hocam, işçinin dilekçeyle beyan ederek talep ettiği tarihten itibaren ödeme yapıyoruz.
Sebebi de işçi doğum izninden sonra ücretsiz ve mazeret izni kullanabiliyor. Böyle durumlarda hakediş olmadığı için emzirme ödeneğide veremiyoruz. İşe başlıyor. Talep ediyor ödeme yapıyoruz.
aynen doğru.
Taşerondan kadroya geçerken personele evrak imzalatıldı. "Tüm haklarımla geçiş sağlandi " diye. Firmalara da ( bazıları doğrudan teminle bazıları ıhale yoluyla personel calıstıran fırmalardı) yazı gönderildi. Personelinizin özlük haklarını tez zamanda ödeyiniz, personelleriniz...
Hocam hem kullandığınız programlara güncelleme gelecektir hemde kurumunuzun bağlı olduğu bakanlıktan bir yazı yayımlayacaklardır.
Ancak kendi bakanlığım adına konuşayaım. Her sene bu dönemde sıfır vergı ( Yani % 15 ile ) başlarız .
Kişi beyanına esastır ve özlük durumunun değişiminde beyanla yükümlüdür. biz sadece kişi Ne zaman güncellemek isterse yeni duruma göre ödemekle yükümlüyüz.
Sıkmayın ufak şeyler için canınızı :)
Hocam, şöyle bir durum var burda;
Ek Ödeme Yönetmeliği İkinci Bölüm 5. Madde b bendi kapsamında oluşturulan İnceleme Komisyonunca karar veriliyor. Pratıkte de söyle yapıyorlar
1. Çalışma son 6 ay içinde yayımlanmışsa eğer değerlendirmeye alınarak 6 ay bilimsel çalışma puanı veriliyor.
2...
Hocam 4B li personel Eğitim durumu Lisans olunca sende mecburen güncelleme yapacaksın. Özel Hizmet Tazminatı yükseliyor. Teşvik ödemeyi tavandan alan personel için fark oluşuyor. Kadroya geçtiğinde de derece kademe güncellemesi direkt lisansa göre geliyor. Ve oradaki geçerlilik tarihi diplomayı...
Eğerki ilgili muhasebe / saymanlık bir sıkıntı yapmazsa Sosyal yardımın ıcıne gömerek ödeme yapabilirsiniz.
Ama yerinizde olsam önce bunun talep dilekçesini alırdım. Daha sonra ödemeyi yapar. Ödemeyi Teslim aldığına dair tutanak imzalatır. Maaşın kanıtlayıcı evraklarına ekleme yapardım :)
Hocam bu şekilde yapıldığında bizde sıkıntı cıktı. Personel kadrosu sizin kurumda bile olmasa , diğer kurum da hesaplamalar karıştı. En temizi iki kayıt yapılarak ayrı ayrı tarihler girilmesi.
Sözleşmeli bitecek normal çalışma başlayacak, normal çalışma bitecek sözleşmeli başlayacak...
Merhabalar.. Hocam bu konu azıcık karışık ve ödemelerde de karışıklığa sebebiyet veriyor. O yüzden kolay olanından baslayıp adım adım yazayım.
Daha önce sizde normal hekim olup yöneticiliğe ayrılan personel için ;
1. EKOBS üzerinden kişi kartını açıyorsunuz. Ücretsiz izin gösteriyorsunuz...
O puan olmadan hesaplama yapamazsınız. Eğer hesaplama yapana kadar düzeltilmiş hali gelirse bekleyın. Ama gelmezse mecburen mevcuttan hareket edıp , düzeltilme durumunda fark/borç yapmanız gerekebılır.
Merhabalar.
Kalite denetlemesi sonucu hastanenize verilen kalite puanıdır. Kalite birimiyle irtibata geçerseniz onlar size sistem çıktısı şeklinde verebilirler. Yıllık olur. Yönetici ek ödeme Detay kısmına girdiğinizde hastanenizin yatak doluluk oranı, tahakkuk verisi aralığı , diğer...
Bu konudaki görüşü kurumunuz amirinden isteyin..
Yani Başhekiminizden kaç dönem kesinti yapılacağına dair bir iç olur / emir isteyin hem mutemet olarak kendinizi garanti altına alırsınız.
Yeni vergi istisnasıyla alakalı ÇKYS de güncelleme olur. Onu beklemekte fayda var. Ama 2. Seçeneği yapacaksanız Haziran Maaşına da yaparsınız.
Bir maaş Bordrosunun içinde Ücret - Ücret 14 günlük fark olarak gözükür.
Ücret kısmını = Çalışma gününden
Ücret 14 Günlük Fark kısmını = Siz manuel...
Hocam merhaba.
İki seçeneğin var ;
1. Arkadaşların bahsettiği gibi parametrelerden eski -yeni tanımlama yaparsın o şekilde hesaplatırsın.
2. Eski ücretten tüm ayı çalışma gün sayısından çektirerek tam verir. Parametrelerden 14 günlük farkı ücret olarak tanımlarsın. Bu şekilde verebilirsin
Merhaba..
Hocam senin bir şey istemen gerekmeyecek ama benim gibi opsesif birisiysen ya da sicilin özlük dosyasında bulmak zor olur dersen Kimlik fotokopisi , Güvenlik belgesi, Genel Bütçe işçisiyse kura sonuç evrağı / döner sermaye işçisiyse Tayin ya da becayiş evrağı, ıban bilgisi , yol...
Merhaba, Oluşturmak istediğiniz bordro ek bordrodur.
Kişiye ilgili dönemlere ait bir ödeme yaptıysanız alacak veya borç için fark bordrosu yapabilirsiniz. Hiç hakediş hesaplanmamış kişiye sadece ek bordro yapabilirsiniz.
Hocam, fark bordrosunun içinde yaptık. Lakin ayrı bir icmal yapıp belirttik. Keserken Saymanlık ayıracak. Çağrıya ne zaman dönecekleri belli değil maaelesef
Hocam , gelir tanımlama ve hesaplama parametrelerinin tarihlerini 15.01.2023 ya da 15.12.2022 yapmış olabilirsin. 01.01.2023 yaparsan düzelir diye düşünüyorum.
Öncelikle Merhaba,
1- Sgk tarafından emekli aylığı bağlanacak olan personeli emekli edebilirsiniz. Bunun içinde İşçiyi Sgkya gönderıceksınız kendisi dilekçe ile SGKdan "emekli olur " yazısı alacak. Daha sonra size gelecek olur yazısıyla beraber emeklilik işlemlerinin yapılması için size dilekçe...
Bu konuyla alakalı daha çok kafa karıştırmak istemem lakin Sağlık bakanlığı işçilerinde şöyle birde durum var. " 7,5 saatı aşan gece calısmalarında, aşan süre kadar fazla mesaide ödenir." Siz personeli 12 saat çalıştırmıssanız, 7,5 saati geceden kalan 4,5 saati fazla mesai olarak vermeniz...
Aynı duyguları yaşıyoruz hocam. Cuma günü yönetmelik açıklanır, pazartesi ödeyin derler. Programlarda zibilyon tane hata olur, kayıt açar söyleriz. "Olsun yetiştirin sonra düzeltiriz" derler. Her ay yeni maraton başlar. Çekilecek ve yapılacak iş değil. Kurumdaki diğer memurlara "Yetişemiyorum...