Arama sonuçlarınız

1. Çözümlendi | Kilitli 4b sözleşmeli personel geriye dönük sgk primlerinin ödenmesi

Çok teşekkür ediyorum Hocam. Ben birkaç gün içerisinde hem maliye hem ilçe sgk ile de yüz yüze görüşüp sgk ödemeleriyle ilgili detaylı bilgi alacağım. Konuyu netleştirdiğimde ve çözüme kavuşturduğumda da buradan deneyimimi paylaşacğım diğer arkadaşlarımız için. Tekrar teşekkür ediyorum
  2. Çözümlendi | Kilitli 4b sözleşmeli personel geriye dönük sgk primlerinin ödenmesi

Mehmet Hocam, Yazıda ki maddelerden benim için geçerli olan madde hangisi oluyor emin olamıyorum. söz konusu kişi 4 b sözleşmeli personel olduğu için f maddesini mi baz almalıyım?
  3. Çözümlendi | Kilitli 4b sözleşmeli personel geriye dönük sgk primlerinin ödenmesi

Fatih Hocam öncelikle teşekkür ederim. Sözleşmeli personelde geriye dönük sigorta ödemesi süresi hakkında bir bilginiz var mı peki? Geriye dönük ücretlerinin ödendiği tarihten itibaren 10 gün içinde sigortasının onaylanması gerekiyor diye duyum aldım. Bu konu hakkında bilginiz var mıdır?
  4. Çözümlendi | Kilitli 4b sözleşmeli personel geriye dönük sgk primlerinin ödenmesi

Merhabalar, Göreve iade edilen sözleşmeli personellerimden birinin 2016 kasım- 2019 nisan arası dönem için maaş hesaplamasını yaptım. Bu forumdaki hocalarımızın göndermiş olduğu hesaplama programı sayesinde de doğruluğunu teyid ettim. Benim duyduğum kadarıyla; • Geriye dönük maaş tutarını...
  5. Çözümlendi | Kilitli İcra Kesintisi Hesaplama

Tamamdır , teşekkür ediyorum :)
  6. Çözümlendi | Kilitli İcra Kesintisi Hesaplama

Normalde sizin dediğiniz gibi yapıyorum. Eline geçecek ücret - aile ve çocuk yardımı diye hesaplayarak kalan tutarın 1/4 ünü kesiyordum. Sendika kesintisi olan bordroda ne yapılması gerektiği kafamı karıştırdı.
  7. Çözümlendi | Kilitli İcra Kesintisi Hesaplama

Merhabalar, 4B sözleşmeli personel için maaşının 1/4'ünün icraya kesileceği yazısı geldi. İcra kesintisini hesaplarken keseceğimiz tutarı nasıl hesaplıyoruz? Yani kişinin alacağı maaş tutarından hangi kalemleri düşerek 1/4 ünü icraya kesmeliyiz? Bordroda Sendika kesintisi, Toplu Sözleşme...
  8. Çözümlendi | Kilitli Promosyon hesaplaması - 2019 şubat ve sonrası girişler

Okudum hocam sağ olun :) Her konu muamma olmak zorunda mı, hep bir netsizlik... Bizim banka da ısrarla personele yatırılan tutar üzerinden yapın dedi durdu. Acaba onların dediği gibi yapsam ve banka tarafından böyle yapılmasının söylendiğine dair bir yazı yazıp imza alsam elimi güçlendirmiş olur...
  9. Çözümlendi | Kilitli Promosyon hesaplaması - 2019 şubat ve sonrası girişler

Hocam peki yazdığınız üst yazıda kesintilerle ilgili nasıl bir dayanak gösteriyorsunuz?
  10. Çözümlendi | Kilitli Promosyon hesaplaması - 2019 şubat ve sonrası girişler

Mehmet Hocam merhaba, Bankadaki yetkili ile görüştüğümde o da sizin gibi ilk tam aylıktan itibaren ağustos dahil hesaplacak dedi. Yani Mart-Ağustos toplam 6 ay için. Ancak hesaplama yaparken "İLK TAM MAAŞ üzerinden hesaplayın ve kişilerin hesaplarına yatan ücret üzerinden hesaplama yapın" dedi...
  11. Çözümlendi | Kilitli Promosyon hesaplaması - 2019 şubat ve sonrası girişler

Merhabalar, İlk kez promosyon hesaplaması yapacağım. (adalet bakanlığı) Bu konuyla ilgili sitede açılmış konuları araştırdım ve okudum. Eylül ayı Promosyonları için temmuz ayı maaşının %10 u + 341₺ Ve buna ek olarak kişilerin var olan kesintilerinin toplamının %10 unun ekleneceği yazılmış...
  12. Çözümlendi | Kilitli Bireysel Emeklilik Sistemi - Üretim şablonu oluşturma

Hocam peki 1. madde için ; işten ayrılan kişide herhangi bir işlem yapmadım. Bahs ettiğiniz işten ayrılma bildirimi siz her işten ayrılışta yapıyor musunuz? Nasıl bir işlem bu ?
  13. Çözümlendi | Kilitli Bireysel Emeklilik Sistemi - Üretim şablonu oluşturma

Merhabalar, Bireysel emeklilik ile ilgili hiç bir bilgiye sahip değilim. Bu konuyla ilgili tek bildiğim ; 4b sözleşmeli personel işe girişlerinde 1 kereye mahsus üretim şablonu hazırlanıp kişi bilgilerini sisteme yükleniyor diye biliyorum. 1. Bireysel emeklilik kesintisi devam ederken işten...
  14. Çözümlendi | Kilitli 4b sözleşmeli personel KBS işlem kodları ve başlama tarihleri hk.

Mehmet Hocam, Detaylı bilgilendirmeniz için çok teşekkür ediyorum. Kafamdaki soru işaretleri kalktı :) Elinize sağlık
  15. Çözümlendi | Kilitli 4b sözleşmeli personel KBS işlem kodları ve başlama tarihleri hk.

Mehmet hocam öncelikle teşekkür ederim. Peki ihraçtan dönen personelde işe başlama tarihi ve birimde başlama tarihi nasıl olmalıdır?
  16. Çözümlendi | Kilitli 4b sözleşmeli personel KBS işlem kodları ve başlama tarihleri hk.

Hocam merhaba, Kbs giriş çıkış durumları için sordum
  17. Çözümlendi | Kilitli 4b sözleşmeli personel KBS işlem kodları ve başlama tarihleri hk.

Merhabalar, 4b sözleşmeli personellerin KBS de ki işlem kodları ve tarihleri hakkında genel bir bilgi almak istiyorum. Öğrenmek istediğim genel bilgiler ; 1. İşe giriş ve çıkışlarda hangi durumlarda hangi işlem kodu seçiliyor? Örneğin ihraçtan dönen bir personel için "ihraçtan dönüş" ya da...
  18. Çözümlendi | Kilitli 4B sözleşmeli personel kişi borcu - iş görememezlik ödeneği

:) Hata yapmamak için mücadele veriyorum hocam :) çok yeniyim, doğru öğreneyim istiyorum en başından :) Sizlerin ve platformdaki arkadaşların da sayesinde olacak inşallah. eksik olmayın
  19. Çözümlendi | Kilitli 4B sözleşmeli personel kişi borcu - iş görememezlik ödeneği

Özgür bey merhaba, Öncelikle teşekkür ediyorum :) Aslında gönderdiğiniz exceldeki iş göremezlik ödeneğini tahakkuk ettirilen kısmında gösteriyoruz ancak borca dahil etmiyoruz. bu durumda. Sizin yanıtınızı görmeden hemen önce telefon ile görüştüğüm bir mutemet de bana "hiç eklemeyin" demişti...
  20. Çözümlendi | Kilitli 4B sözleşmeli personel kişi borcu - iş görememezlik ödeneği

Gökhan Hocam, Net ödenecek olan maaş üzerinden dediğiniz? Excel dosyayı ekliyorum. üstünde gösterme şansınız var mı, olması gereken halini yapabilir misin zahmet olmazsa?
  21. Çözümlendi | Kilitli 4B sözleşmeli personel kişi borcu - iş görememezlik ödeneği

Merhabalar, 22.05.2019 tarihinde ücretsiz izne giden 4b sözleşmeli personelim var. 15.05.2019-22.05.2019 arası 8 gün çalıştığı için 23 günlük kişi borcu çıkarıyorum. Ancak kişinin 28 günlük rapor kesintisi olarak maaş bordrosunda iş görememezlik ödenek tutarı adı altında 1794,52 TL mevcut...
  22. Çözümlendi | Kilitli 4b sözleşmeli personelin 03.06.2019 Arife günü (idari izin) sgk girişi başlatılabilir mi?

Askerden dönen 4B sözleşmeli personelin komisyon tarafından 03.06.2019 (pazartesi) Arife günü işe başlatılacağı bilgisi geldi. Arife gününün İdari izin günü olması sebebiyle bu konuda bir sıkıntı yaşanır mı? 03.06.2019 arife günü personelin sgk girişini yapabilir miyiz?
  23. Çözümlendi | Kilitli Sgk girişi iptali ve geriye dönük yeniden sgk girişi işlemi

Sgk ile az önce telefonda görüşüp teyid istedim. Ancak geriye dönük istisnai durumu seçtiğimde ceza gelmeyeceği konusunda teyid alamadım." Ceza gelir heralde bir gün önceden yapmadığınız için " şeklinde çok kararsız bir yanıt aldım
  24. Çözümlendi | Kilitli Sgk girişi iptali ve geriye dönük yeniden sgk girişi işlemi

Gökhan Hocam, verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ediyorum. Meslekte çok yeniyim, anlayacağım şekilde bir cevap ve çözüm dönmüşsünüz gerçekten çok sağ olun. Geriye dönük yapacağım sgk giriş bildirgesi için; sözleşmeli personel girişlerinde tiklemiş olduğumuz fotoğrafta gönderdiğim alanı...
  25. Çözümlendi | Kilitli Sgk girişi iptali ve geriye dönük yeniden sgk girişi işlemi

Şöyle bir yazı okudum ; “ İşe girişi bildirilen, ancak işe başlamayan sigortalıların ise işe giriş tarihini takip eden ilk iş günü 23:59’a kadar e-sigorta yolu iptal edilme imkanının bulunduğu” Bu yazıya göre 21.05.2019 tarihinde 22.05.2019 için sgk giriş işlemi yapılan personelin işe giriş...
  26. Çözümlendi | Kilitli Sgk girişi iptali ve geriye dönük yeniden sgk girişi işlemi

22 mayısa çıkış yapmam durumunda gün ve pek belirtmeme şansım var mı? Hiç bir kazanç almamalı ki ben 20 sine giriş yapacağım çünkü
  27. Çözümlendi | Kilitli Sgk girişi iptali ve geriye dönük yeniden sgk girişi işlemi

Hocam ceza da gelse amacım sgk girişini 20 Mayıs pazartesi tarihli yapmak. En az zararla işi halletmek için çözüm yolu nedir? Şuan sgk girişi iptali ettiğimde gelecek para cezası ne olur?
  28. Çözümlendi | Kilitli Sgk girişi iptali ve geriye dönük yeniden sgk girişi işlemi

Merhabalar, 22.05.2019 tarihinde sözleşmeli personelin sgk girişi başlatıldı. Ancak komisyon kararında personelin sgk giriş işleminin 20.05.2019 tarihine yapılması gerektiğinin bilgisi geldi. Sorularım; 1) 22.05.2019 tarihli sgk girişini iptal edip 20 mayıs için giriş yapma şansım var mıdır...
  29. Çözümlendi | Kilitli 657 4/B Sözleşmeli Personele yolluk ödemesi yapılır mı?

Merhabalar, Yer değişikliği sebebiyle başka bir ildeki adliyede göreve başlayan 4b sözleşmeli personel savcılığımıza yazı ile yolluk ödemesi talebinden bulundu. Sürekli görev yolluğu talebinde bulunan sözleşmeli persoenellere bu güne kadar ilgili cevap olarak " sözleşmelerinde sürekli Görev...
  30. Çözümlendi | Kilitli Sözleşmeli personel sgk girişinin geç verilmesi

Merhabalar, Sözleşmeli personel pazartesi günü işe başladı ve sgk girişinin aynı gün yapılması gerekiyordu. Ancak personelin işe başladığı, pazartesi yerine salı günü öğrenildi. Bu personelin geriye dönük sgk giriş işlemini nasıl yapabilirim? Sgk giriş işleminin geç yapılmasından dolayı...
  31. Çözümlendi | Kilitli Kıst maaş bordrosu sgk prim tutarı (sözleşmeli)

Hayır hocam Hayır hocam, geriye dönük maaş için sormamıştım tesadüf 14 günlük kıst maaş bordrom var onun için sormuştum. Ama kıst bordroda ve 14 günlük fark bordrosundaki hesaplama mantığı aynı olacak sanırım?
  32. Çözümlendi | Kilitli Kıst maaş bordrosu sgk prim tutarı (sözleşmeli)

Yeni memurum, kimseden iş devri alamadan göreve başladım ve bu konuları sorabileceğim kimse yok. Bu yüzden Yanlış bişey yapmamak için (belki size çok basit gelen şeyler olabilir) emin olmak adına soruyorum.
  33. Çözümlendi | Kilitli Kıst maaş bordrosu sgk prim tutarı (sözleşmeli)

Merhabalar, Sözleşmeli bir personelin sözleşme ücreti brüt 2934,51 TL. Kişiye 14 günlük kıst bordro yapıldı. 14 günlük Kıst bordrosundaki tutarlar ise şu şekilde ; * Sözleşme ücreti tutarı : 1325,26 * Emekli kes. matrahı tutarı : 1369,44 Kişinin sgk primi bildirilirken girilmesi gereken tutar...
  34. Çözümlendi | Kilitli 4b sözleşmeli personel ihraç dönüşü geriye dönük maaş hesaplama

Hocam merhaba, Kbs personel bilgisinde kişinin toplam vergi matrahı olarak 6180,88 yazdığı için dediğiniz gibi ilk kümülatif vergi matrahı olarak bu rakamı baz aldım. 2016 Kasım ayından 2019 Nisan ayı için maaş yaptığım için kümülatif vergi matrahı epey yükseldi. Eklemiş olduğum fotoğraflara...
  35. Çözümlendi | Kilitli 4b sözleşmeli personel ihraç dönüşü geriye dönük maaş hesaplama

Öncelikle hazırlanan excel programı çok ama çok işime yaradı elinize emeğinize sağlık. Exceliniz üzerinde çalışırken deneyimli bir mutemet bana "Ocak ve Temmuz aylarında personellerin sözleşme ücretleri değiştiği için ayrıca o dönemlerde 14 günlük maaş da hesaplaman gerekir" dedi. Sanırım böyle...
Geri
Üst Alt