Arama sonuçlarınız

1. Çözümlendi | Kilitli Elektrik Faturasında Damga Vergisi Kesintisi Kdv Matrahı Üzerinden Mi Yoksa Mal Hizmet Toplam Tutarı Üzerinden Mi Yapılır

Bazı Devlet kurumların elektrik ve havagazı vergisinden muaftır hangi bakanlıkların olduğunu araştırmak da fayda var.
  2. Mutemet Arşivi 8. Dönem Toplu Sözleşme - Güncel Öht Ve Ek Ödeme Cetveli Hakkında

Ben çok anlamam ama bir tis yapmışlar 40 tane kanuna atif yapmışlar bu memur kanunları sadelesmesi lazim yok şu kanun yok bu kanun iyi oturup aksama kadar kanun araştıralım.
  3. Mutemet Arşivi 8. Dönem Toplu Sözleşme - Güncel Öht Ve Ek Ödeme Cetveli Hakkında

hocam tabloda isim soyisimler var veri gizliliği sıkıntı çıkmasın
  4. Programlar İşçilerin Yemek Ücretlerinin netten Brüte hesaplama Programı

Tuğrul bey genelde G.V yemek istisna olarak kurumlar KDV hariç kısmı istisna olarak kullanıyor. Ben mi yanlış biliyorum
  5. Programlar İşçilerin Yemek Ücretlerinin netten Brüte hesaplama Programı

Tuğrul bey örnek olarak bende böyle bir hesaplama yaptım bana göre rakam 304,63 TL olması lazım ama bu tabloda bazı yerlerde - (eksi) tutarlar var.
  6. Programlar İşçilerin Yemek Ücretlerinin netten Brüte hesaplama Programı

programın güncellenmesi lazım yanlış hesaplıyor.
  7. Çözümlendi | Kilitli Yarı Zamanlı Çalışmak İsteyen Memurun Sgk İşlemleri̇

GSS kurum ve personel karşılıkları tam gerisi yarım. tabloyu incelersen ayrıca ben tabi olduğu vergi ve damga istisnalarını tam uyguladım.
  8. Çözümlendi | Kilitli Yarı Zamanlı Çalışmak İsteyen Memurun Sgk İşlemleri̇

KBS de yarım zamanlı çalışma işlem kodu Eylül maaşını yaparken açılmamıştı. ben personel ücretsiz izinden dönmediği için maaşını geç yaptım o sebeple ben önce tam maaş hesaplatıp bordrosunu kaydedip maaş hesaplanmayan koduna çekerek manuel hesapladım ve MYS den ödeme emri oluşturdum. Ancak...
  9. Çözümlendi | Kilitli Yarı Zamanlı Maaş İşlemleri̇ Hk.

Tşk ederim Mehmet bey aslında Süleyman beyin dediği sebeplerden ötürü bende aile ve çocuk yardımında bir tereddüt ettim ama dediğiniz gibi yönetmelik her şey yarım diyorsa gerisini kurcalamak bana düşmez.. Sadece benim mantığıma göre vergi ve damga istisnaları ben tam uygulayacağım. Sigorta...
  10. Çözümlendi | Kilitli Yarı Zamanlı Maaş İşlemleri̇ Hk.

Mehmet bey bu işlemler kolay ama sorun çocuk yardımı kıst mı ödenir toplu sözleşme ikramiyesi, sendika kesintisi, vergi ve damga istisnaları nasıl uygulanır bu kalemler hesaplamayı bayağı etkiliyor ortada bir dünya saçmalık var. KBS bile 2 aydır yapamadı.
  11. Çözümlendi | Kilitli Yarı Zamanlı Çalışmak İsteyen Memurun Sgk İşlemleri̇

hocam hem ücretsiz izindeki gss'si, kıst maaşı uğraşmamak için 14 izni bitirip 15 başlasın diye düşündük tabi bu başvurudan sonraki aybaşı aklımı karıştırmıştı. teşekkür ederim.
  12. Çözümlendi | Kilitli Yarı Zamanlı Çalışmak İsteyen Memurun Sgk İşlemleri̇

hocam o zaman onay istediğimiz gibi çıkarsa 15.09.2025 de yarım maaş olarak vereceğiz personel hali hazırda ücretsiz izindeydi.
  13. Çözümlendi | Kilitli Yarı Zamanlı Çalışmak İsteyen Memurun Sgk İşlemleri̇

Süleyman Kambuk hocam personel ücretsiz izinde 14.09.2025 tarihinde ücretsiz iznini bitirip 15.09.2025 tarihinde yarı zamanlı çalışmaya başlarsa 15.09.2025 tarihinde alacağı maaş tam mı olur yoksa yarım maaş mı alması gerekir.
  14. Çözümlendi | Kilitli Ücretsiz İzin Gss 1 Yıl Aşan Günlerin Tahsili

Cevap veren herkese teşekkür ederim. Bence konu anlaşılmıştır.
  15. Çözümlendi | Kilitli Ücretsiz İzin Gss 1 Yıl Aşan Günlerin Tahsili

Hocam son bir soru kişi 2024 kasımda çıktı 2025 marta ayına kadar GSS'nin hepsini 2024 Kasım katsayısına göre mi hesaplayacağız yoksa 2025 yılı katsayı artışını baz alacakmıyız ilgili olduğu aylarda
  16. Çözümlendi | Kilitli Ücretsiz İzin Gss 1 Yıl Aşan Günlerin Tahsili

bu yazıda % yüzde 12 GSS den bahsediyor ama normalde 5510 sayılı kanuna tabi memurun GSS primi %7,5+%5 12,5 ediyor. bunun hakkında bilginiz varmı.
  17. Çözümlendi | Kilitli Ücretsiz İzin Gss 1 Yıl Aşan Günlerin Tahsili

maalesef biz yapmadık şimdi geriye dönük GSS mi ödememiz gerekli bir ceza gelir mi
  18. Çözümlendi | Kilitli Ücretsiz İzin Gss 1 Yıl Aşan Günlerin Tahsili

Merhabalar forumda arattım ama yine de ikilemde kaldım 5510'a tabi bir personel DMK 108 (e) maddesi uyarınca ücretsiz izne ayrıldı benim aklımda bakmakla yükümlüsü olmayanlara kurum tarafından GSS gönderilmediği kalmış. Ama sonradan forumda da denk geldiğim yazılarda 1 yıl süreyle GSS...
  19. Çözümlendi | Kilitli Dövize Endeksli Birikim Primi Içermeyen Bir Hayat Sigortası

Dediğim gibi peşin maaş alanlarda bir sonraki maaş döneminde indirim yapılabiliyor. Ama 2 ay geçmişse önceki prim indirimi uygulanmaz. Ayrıca normal memurlarda (4B'de vergi çıkıyor) ekstra bir ücret almıyorsa zaten vergi ödemesi çıkmadığı için bu tür sigorta indirimlerinin personel bir faydası...
  20. Çözümlendi | Kilitli Dövize Endeksli Birikim Primi Içermeyen Bir Hayat Sigortası

Maaşını peşin alan personellerin 1 ay önceki sigorta primleri sonraki maaşlarına indirim olarak yansıyabiliyor. Örnek olarak personel nisan maaşını 15 nisan da aldıktan sonra sigorta yaptırdıysa nisan istisnasını Mayıs maaşından düşerek gidilebilir.
  21. Çözümlendi | Kilitli 5510 Memur Şubat Ayı Kisi Borcu Ay Böleni Kaç Olmalı

Kişi borcu programına 30 yazınca hesaplıyor ancak doğrusu nedir maaş unsurlarını 30'a mı 28'emi bölünmesi lazım. Bu kıst maas hesaplamalarda her zaman ayın gün sayısına bölunuyordu bu SGK da mı sıkıntı var bilemedim.
  22. Çözümlendi | Kilitli 5510 Memur Şubat Ayı Kisi Borcu Ay Böleni Kaç Olmalı

Sıkıntı maaş unsurlarını da 30 a bölerek hesaplaması zam ve tazminatlar ve aylık tutarda sıkıntı çıkarıyor.
  23. Çözümlendi | Kilitli 5510 Memur Şubat Ayı Kisi Borcu Ay Böleni Kaç Olmalı

Arkadaşlar Merhaba bir personel Şubat ayinda ucretsiz izne ayrılacak kisi borcu hesaplama programında ay günü olarak 28 sectigimde ve kesenek sisteminde verileri girdiğimde sgk kesintileri yanlış çıkıyor kesenek sisteminde hesaplama ayrıntılarına baktığımda Şubat ayını tüm ücretleri 30 a bölüp...
  24. Programlar İşçilerin Yemek Ücretlerinin netten Brüte hesaplama Programı

merhaba Yusuf bey program çok güzel olmuş elinize sağlık ancak vergi istisna kısmına bir bakma şansınız var mı acaba brüt üzerinden vergi istisnası yapıyor.
  25. Programlar Kadrolu (5434-5510) 83 Nolu Tebliğe Uygun Hazırlanan Kişi Borcu Hesaplama Programı

hocam memurlara sendikalı oldukları zaman her ay 2025 yılı için Top. Sö. İkramiye adı altında 715.88 TL ödeme yapılmaktadır. Resmi Gazetenin 2 Ağustos 2024 tarih ve 32620 sayılı Vergi Kanunları İle Bazı Kanunlarda Ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'u 59...
  26. Programlar Kadrolu (5434-5510) 83 Nolu Tebliğe Uygun Hazırlanan Kişi Borcu Hesaplama Programı

Hocam merhaba kişi borcu programında toplu sözleşme ikramiyesi bulunmuyor herhangi bir yere yazınca da kıst yapıyor bu doğru mudur. yoksa toplu sözleşme ikramiyesini tam mı vermesi gerekiyor
  27. Çözümlendi | Kilitli Aynı Dönemde Hem Maaş Hemde Ilave Tediye Vergi Istisnasının Düşümü

Tabi hocam belkide yil bazında ödediği vergi değişmeyecek ama vergi dilimlerinde vergi istisnalarinda artis oluyor bunu yil bazında hesaplamadik en iyisi sırasına gore ilerlemek. İyi akşamlar diliyorum
  28. Çözümlendi | Kilitli Aynı Dönemde Hem Maaş Hemde Ilave Tediye Vergi Istisnasının Düşümü

Tabiki hocam bende bu şekilde düşünüyorum ocak 15 de alinan maaşda ocak ayı istisnasını kullanmis oluyoruz normalde istisna kalmaz. Tediye ye istisna uygulanacak dediğiniz için bende ikilemde kaldım. ayrıca KBS ek ders hesaplamasinda 31 ocak da hesaplama yapınca ocak baz aliyor Bence nasıl ki...
  29. Çözümlendi | Kilitli Aynı Dönemde Hem Maaş Hemde Ilave Tediye Vergi Istisnasının Düşümü

Hocam burdaki istisnanın ay kavramı maaş dönemine gore mi yoksa her ayın 1 ile 30 u arasinda mı geçerli bizim bildiğimiz 1 ile 30 u 31 çekme durumuna gore 31 i arasındaki istisnadır. Yani 15 ocak da ocak ayı istisnası kullanıldı. bence 31 Ocak'a kadar ödenen hiç bir şeyde istisna olmaz kbs de...
  30. Mutemet Arşivi Taşerondan Kadroya Geçen İşçilerde Kıdem Tazminatı Hesabı

Biz ihale alan şirketler ihale aldığı dönemler ihale sartnameleri sozlesmeleri taseron sirketlere ne kadarlık bir tutarın rucu edileceğine kadar tüm belgeleri ekleyip rücu davası acilmasi diye yazi yaziyoruz. Bu belgeleri asli gibidir yapip en az 2 nüsha gonderiyorduk bakanlığa göre değişebilir...
  31. Editörün Seçimi Sgk Genelgesi 2024/17 Yemek Bedeli

ÖRNEK 4: Aynı işyerinde çalışan bazı sigortalılara işyerinde veya müştemilatında yemek verilmesi ve bazı sigortalılara da nakden ödeme yapılması halinde, nakden ödeme yapılan sigortalılara yemek bedeli adı altında yapılan ödemelerin günlük 158,00 TL’lik tutarı prime esas kazanca dahil...
  32. Mutemet Arşivi Taşerondan Kadroya Geçen İşçilerde Kıdem Tazminatı Hesabı

Evet hocalarım daha önce sgk günlerini alt alta toplayıp kıdem tazminatı verenleri gördük. Rapor ucretsiz izin ne varsa düşüp gün hesabıyla tazminat oduyorlardı. Misal taşeron de çok oldu personel işyerinde çalıştığı halde ihalenin gec yapilmasindan sgk si eksik olanlar var ben şahsen bunlara...
  33. Mutemet Arşivi İşçi Maaş Hesaplama Yemek Yardımı Ve Yol Yardımı Gelir Ve Sgk Açısından Muafiyet Uygulaması

Merhaba TİS sözleşmelerinde net üzerinden yemek ve yol ücreti anlaşılmış. Son 1 yıldır artık yemek çıkıp da yemek ucreti veren isyerlerinde yemek ücretinde SGK ve VERGİ istisnaları kaldırıldı. Buda dediğiniz gibi işverenin maliyetini artırıyor. Ama yapacak birşey yok anlaşma anlaşmadır. Ayrıca...
  34. Programlar 4B Sözleşmeli Kişi Borcu Hesaplama Programı - Vergi Istisnalı

Hocam bende baktım programa ama kesilmesi gereken sgk kesintilernde birde kesilmesi gereken vergi tutarında 0 atıyor sorun var sanki. Bildiğim kadarıyla vergi istisnası 15 gunluk maas da alsa tam uygulanır.
Geri
Üst Alt