Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Yersiz ödeme tespit edildiğinden personele muhasebeden kişi borcu açıldı. Açılan kişi borcu personele tebliğ edildi. Ama personel aylar gecmesine rağmen borcunu ödemiyor.
Burada sormak istediğim KBS'den kesinti kısmındaki kişi borcu bölümünden kesinti yapabilirmiyiz? ve hangi oranda kesinti...
Müftülükte Yardımcı Hizmetler sınıfında çalışan bayan hizmetliye giyim yardımında Tayyör mü yoksa, Takım Elbise parası mı ödenir. Yönetmelikte tam cevap bulamadım. KBS de takım elbise ve Tayyör ücretleri farklı görünüyor. Acaba hangisi ödenir?
Tuğrul bey. paylaştığınız linkleri inceledim. hatta sitede araştırma yaptım ama genelde 5510 u 5434 çevirme ile alakalı paylaşımlar var. Benim aradığım 5434 ü 5510 a çevirme hakkında.
Arkadaşlar bir personelimizin emekli kesenekleri 5510'a tabi iken 5434 sayılı kanuna göre gönderilmiş. fotoğrafa göre ne gibi bir işlem yapmam lazım. Anladığım kadar SGK dan iade istenecek. Kişiye iadeyi kurummu ödeyecek yoksa SGK mi gönderecek. Elinizde her iki kanuna göre farkı gösteren örnek...
5434 tabi iken 5510 olarak gönderilen kesenekler icin kesenek bilgi sisteminden düzeltme yapildi ve fotodaki tutarlar cikti. Ödeme emri düzenleyecem. Kisi alacakli oldugu zaman gelir vergisi ve damga vergisi kesirmi acaba.