Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bizim özel bütçemiz var. Mys'ye tabi değiliz. Farklı kurumlarda farklı uygulamalar var hala net bir karar veremedik. Kimisi sadece tıp öğrencileri diyor kimisi 20 gün üzeri olursa diyor, net bir talimat yok.
Merhaba, kariyer kapısı vasıtasıyla alınan stajyerlere şimdiye dek kanun gereği asgari ücretin %30'u kadar ücret ödeniyordu ancak bu sene haber sitelerinde Cumhurbaşkanı isteğiyle tam asgari ödenecek diyor. Bu seneki ödemelerin neye göre yapılacağı konusunda herhangi bir bilgi, belge, talimatı...
Örnek üzerinden sorumu sormak istiyorum. 1-31Ocak döneminde işçi 5 gün istirahat raporu aldı. Maaşını öderken 31-5+2(işverenin karşıladığı)= 28 günlük maaş ödedik. Bunda sorum yok ancak Ocak ayı sgk bildiriminde prim günü de maaş günü gibi 28 gün mü bildirilmeli yoksa 31-5=26 gün mü bildirilmeli?
Ben henüz bir şey yapmadım önce iki ayrı fark keseneği sonra asıl maaş keseneği mi gönderilecek yoksa farkları toplayıp ek bildirge olarak tek seferde verilip sonra mı asıl bildirge verilecek? ayrıca son gün bugun mü?
Mevcut uygulama devam eder hükmü bulunmaktadır. Bu işçiler için mevcut bir uygulama yok o da başka bir soru. Mevcut uygulama olan eski tis hükümlerine göre %4 zam verilmişti. Diğer kadrolu işçilere bireysel iş sözleşmeleri gereği memur zam oranı uygulandığından taşerondan kadroya geçenlere de...
Merhaba arkadaşlar. taşerondan kadroya geçen işçilere uygulanacak zam oranı belli olmadığından 01/01/2021 itibariyle asgari ücretin altında kalan işçilerin maaşını asgari ücret olarak düzenleyip ödedik. Yeni çıkan toplu iş sözleşmesinde memur zamm+enflasyon farkı kadar zam kararı çıktı. Bu...
2020/Eylül ayı bildirgesini yeni devreye giren Aylık Muhtasar ve Prim Beyannamesi üzerinden verdik. Şimdi bir işçiye o döneme ait ek bildirge vermem gerek. V2 ekranından ek bildirge vermek istediğimde önce iptal işlemi yapılması lazım uyarısı verdi ancak iptal edilecek bir durum yok. Sadece ek...
Toplu iş Sözleşmesinden kaynaklı ödeme. Sanırım V2 den girilmiyor nereden olduğunu bulamadım. eski bildirgeden iptal de yapmam gerekecek mi?
1609245745
İşveren Uygulama Tebliğinde Değişik: RG-28/11/2013-28835)(1) Kamu kurumlarında Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi...
Merhabalar. Bir işçimiz 14/10 da emekli oldu ve ayrıldı. En son sigorta bildirimi Eylül ayına ait olarak Ekimde verildi. Biz bu ay tüm personele geçmişe dönük ücret farkları ve Aralık tediyesi ödedik, dolayısıyla emekli işçiye de hakettiği nispette ödendi. Bunun sigorta bildirimi nasıl olur...
Kurumumuzda 696 Sayılı Kanun kapsamında kadroya geçen sürekli işçilerden emekliliğe ayrılanlar var. İşçilerin kıdem tazminatı hakedişini hesapladık ancak Harcama Belgeleri Yönetmeliğine göre ödeme dosyasında "Daha önce çalıştığı yerlerden ayrılırken kıdem tazminatı alıp almadığını gösterir...