Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Biraz aklım karıştı.
Kişiye zamanında fazla ödenen parayı şuan devlet SGK'ya ödeyecek. Yani devletin SGKdan alacağı tutardan kişinin ödeyeceği tutarı düşüp iade tutarını eksik isteyerek kişiyede hazineye kişi borcu çıkaracağım. Bu durumda devlet SGK ya 443,41 kuruş fazla mı ödemiş olacak?
Kişi Yaşlılık -8332,40 TL
Kişi GSS 10.549,46 TL
Devlet Yaşlılık -10.934,01 TL
Devlet GSS -4.640,74 TL
Bu durumda kişiden alınması gereken tutar 2.217,06 TL
Sgk dan iade istenecek tutar (-8.332,40-10.934,01-4640,74)+(10549,46)=13.357,69 TL isteyip kişilerede kişi borcu açarak hazineye...
Arkadaşlar herkese kolay gelsin.
Statü değişikliği ile ilgili kişilerden alınması gereken tutarları nasıl tahsil ettiniz. Bizim ilçede kişi başı ortalama 2 şer bin lira almam gereken 18 kişi var. Bu durumu nasıl anlatacağımı nasıl isteyeceğimi bilmiyorum. Olayın suçlusu benmişim gibi isyanlar...
Askerde olduğu süre için gss ödemiş miydin? Bizimde çıkış tarihi 18/01/2019 - başlangıç tarihi 11/02/2019 olan bedelli askerlik yapan öğretmen var. Askere giderken 4 günlük kıst maaş ve 26 günlük manuel gss prim bordrosu düzenlemiştik. Asker dönüşü içinde 4 günlük kıst+tam maaş düzenledik. Şuan...
5434 e tabi bildirimi seçtim sağ üst köşedede yazıyor. Şimdi farkettim ilk ay prim ödeme gün sayısı 1 gün fakat hizmet tazminatını tam girdim. 30'a bölüp 1 günlük tutarı mı girmem gerekiyordu acaba.
14/06/2011 tarihinde kadrolu öğretmenliğe geçen fakat 5434 den kesenek ödenen biri için deneme yaptım. Sgk dan alacak çıkması gerekmiyor muydu? Nerede hata yaptığımı bulamadım yardım eder misiniz?
Bu kişilerin hesaplamasını yaparken kişinin prim ödeme gün sayısını 30 üzerinden mi hesapladınız. Geçmiş dönemde aylıksız izne vs. ayrıldıysa prim ödeme gün sayısı değişir bu bilgilere nereden ulaştınız.
İşkurla konuştum programdan haberi yok. Burada benden önce excel tabloda hesaplama yapıyorlarmış ve tabloda agi oranı çalıştığı gün azaldıkça azalıyor. Fakat ben gelir vergisi oranı eksiye düşerse aginin azaldığını aksi durumda agi oranını sabit kaldığını biliyorum. İşkur gönderdi dediğiniz ilk...
Programı indirdim ve kullanmak istiyorum.Programı hazırlayana ve bize ulaşmasında emeği geçenlere teşekkür ederim. Kurumumuzda işkur başlangıç tarihi 08 ekim ve aylık 24 gün çalışma günü var. Fakat sistem aylık olarak hesapladığından 31 gün üzerinden hesaplama yapıyor ve agiyide aylık...