Arama sonuçlarınız

1. Ömür Kandemir

Mutemet Arşivi Kasım ayı performans ek ödeme için ekobsta dönem açtığınızda düzenleme yapılmaktadır hatası

resmi gazeteyi takip edin, yönetmelik değişikliği yapılması şart olduğundan , yayınlanması şart.
  2. Ömür Kandemir

Çözümlendi | Kilitli MYS-Sürekli İşçi Yıllık kıdem Tazminatı Karşılıkları

Ekteki ilgili yazı gereğince muhasebe birimleri yapacak , siz hesaplama cetvelini üst yazı yazarak muhasebe/mal müdürlüğüne veriniz , muhasebeleştirme işleri onların.
  3. Ömür Kandemir

Çözümlendi | Kilitli 663 KHK Sözleşmeli personel maaş hesaplama

https://www.mutemet.net/ adresinde vardır , eski üyemiz Harun Kuru tarafından yapılmıştır.
  4. Ömür Kandemir

Çözümlendi | Kilitli ÇKYS 17 Günlük Maaş Bordrolarına Eklenen Matrah Sıfırlama Bölümü

Doğru bir uygulama ben geçen 2018-2019 yıllarında aynı şekilde yaptım. 166 seri nolu gelir vergisi tebliği gereğince bu şekilde yapılması gerekiyor. 166 seri no gv tebliği; "memur ve işçi olarak çalışan ücretlilere 15 Aralık-14 Ocak dönemi itibariyle yapılan ödemelere uygulanan gelir vergisi...
  5. Ömür Kandemir

Çözümlendi | Kilitli Sürekli İşçi Sendika aidatı

Gelir Vergisi Kanununun 63 üncü maddesinin birinci fıkrasının (4) numaralı bendine istinaden, çalışanlar tarafından ilgili kanunlarına göre, sendikalara ödenen aidatlar (aidatın ödendiğinin tevsiki şartıyla), ücretin safi değerinin tespitinde indirim konusu yapılmaktadır. Mevzuat gereğince...
  6. Ömür Kandemir

Çözümlendi | Kilitli EKOBS Parametre Yetkisi ve Asistan Yan dal Hesaplamama Sorunu

yazılım desteğe çağrı açınız , sistem yönetici onlar...
  7. Ömür Kandemir

Çözümlendi | Kilitli 4b den kadroya geçen personelin sigorta girişi

Kadroya geçtiği tarih esas alınacak.
  8. Ömür Kandemir

Çözümlendi | Kilitli Kıdem tazminat Hesaplamada Sosyal Yardımların hesaplanması

Kıdem tazminatı hesabında kullanılan sosyal haklarında günlük ücreti bulunup , kıdem tazminatına esas günlük ücret tutarına eklenmesi gerekiyor. kıdem tazminatına esas günlük ücret * 35 ile çarpılması gerekiyor. 1607676042 35 şudur ; TİS gereğince 35 günlük ücretleri tutarı kıdem tazminatına...
  9. Ömür Kandemir

Çözümlendi | Kilitli Geçmişe Dönük Cocuk Yardımı Ödenebilir mi?

Daha önce vermiş olduğu bir beyanname var ise ve mutemet hatası ile ödeme yapılmamış ise 5018 sk gereğince 5(beş) yıl geçmişe dönük verilebileceğini , beyanname vermemiş ise 3(üç) ay geçmişe dönük verilebileceğini düşünüyorum.
  10. Ömür Kandemir

Mutemet Arşivi 696 KHK işçilerin yeni toplu sözleşmeye geçiş mali ve sosyal haklar

5.maddeyi inceleyiniz. 5- Sosyal yardım; Bu hak, (Mülga) Çalışma Bakanlığı tarafından yayımlanan toplu iş sözleşmesinde yer alan “Çocuk yardımı ve Yakacak yardımı” nı kapsadığından dolayı tam olarak ödenen “Çocuk yardımı ve Yakacak yardımı” nın Kasım ayına tekabül eden kısmının (01-14 Kasım...
  11. Ömür Kandemir

Çözümlendi | Kilitli Sürekli İşçi Tediye Ödemesi

Uygulamanız yanlış. İlgili resmi yazı ekte, inceleyiniz.
  12. Ömür Kandemir

Tuğrul hocam birlikte yapılabilir , e-bildirge verilirken ayrı ayrı bildirilebiliyor ,ben öyle yapıyorum.
  13. Ömür Kandemir

İşçi maaş ödemeleri her ayın 14 ünde yapılması gerekiyor. Birlikte yapılabilir.
  14. Ömür Kandemir

Çözümlendi | Kilitli 657 de Fazla Mesai(Nöbet) Tanımı

Durumun hatalı olduğuna dair dilekçe verin , nöbet ile ilgili bordro,banka listesi,puantaj vb... hiç birşeye imza atmayın.İşiniz bordro yapmak ise yapın geçin boşverin.
  15. Ömür Kandemir

Çözümlendi | Kilitli 657 de Fazla Mesai(Nöbet) Tanımı

Sayıştay Raporunun 41-45 arası sayfalarını inceleyiniz.
  16. Ömür Kandemir

Çözümlendi | Kilitli 4/D Daimi İşçiye Sürekli Görev Yolluğu Ödenirmi?

"Nakil edilen işçilere" tabiri ve harcırah kanunu hükümlerine göre ödeme yapılır deniyor. Gayet açık ve net kanaatindeyim.
  17. Ömür Kandemir

Çözümlendi | Kilitli 4/D Daimi İşçiye Sürekli Görev Yolluğu Ödenirmi?

TİS(Sağlık Bakanlığı -Öz Sağlık İş arasından yapılan) de bununla ilgili madde vardır. Madde 24 inceleyiniz.
  18. Ömür Kandemir

Çözümlendi | Kilitli 5434 SK Tabi Personel Kıdem Yılı %100 Artış

%100 artış olduğuna göre personel 5434 sk tabi.5434 sk tabi personel için cari dönemin keseneğini verirken bulduğunuz farkı %100 artış kısmına yada intibak tashihi kısmına girerek yapınız.
  19. Ömür Kandemir

Mutemet Arşivi 696 KHK işçilerin yeni toplu sözleşmeye geçiş mali ve sosyal haklar

20 günü nasil bulmuşlar çok merak ediyorum doğrusu , sanki 30 gün ikramiye için ödenme Ekim tarihi baz alınmış gibi.Bu hesap bence hatalı.
  20. Ömür Kandemir

Çözümlendi | Kilitli 14 Günlük İşçi Ücretin BES Bildirimi ?

yeni bir sicil açtırmanız gerekiyor , ben o şekilde yaptım.yeni açılan sicile işçileri nakil gelen olarak(ziraat emeklilik) kayıt yapabilirsiniz.
  21. Ömür Kandemir

Arkadaşlar, işlemlerinizi gün hesabına göre yapın. *yılda 60 gün ikramiye ile yılda 10 gün verilen ikramiyenin gün sayıları eşit değildir. *eski tis göre(31.10.2020) çalışmadığı süreye isabet eden ikramiye süresi bulunacak. *yeni tis göre (01.11.2020-31.12.2020) çalışacağı süreye isabet eden...
  22. Ömür Kandemir

Çözümlendi | Kilitli Tek odeme emri olusturuldugu halde Banka aktar butonunda iki bordro gorunmesi?

KBS Çağrı merkezi(uygulama destek) ve 444 8300 şikayetlerinizi iletebilirsiniz.
  23. Ömür Kandemir

Yeni TİS Göre: 365 60 ise 61 x ....................... 61*60/365=10,03 gün Eski TİS Göre: 365 10 ise 61 x ...................... 61*10/365=1,67 gün Eski sözleşmeye 31.10.2020 tarihinde bittiği için 1,67 gün mahsup edilesi gerekiyor onun içinde 10,03-1,37=8,36 gün ödemek gerekiyor...
  24. Ömür Kandemir

Çözümlendi | Kilitli Üst Öğrenim Sayılmayan Lisans Mezuniyeti

Aşağıdaki ek gösterge cetvelini İnceleyiniz.
  25. Ömür Kandemir

Çözümlendi | Kilitli 4C Tescil Ekranındaki Hizmetleri 4C SPAS Ekranına Aktarma

4/C SPAS EKRANI =SAĞLIK PROVİZYON VE AKTİVASYON SİSTEMİ DEMEK. SPAS tescil sorgulama ekranında 4/C’ye tabi sigortalıların tescil bilgilerinin görünmemesi halinde nasıl bir işlem yapılmalıdır? 5434 veya 5510 sayılı kanuna tabi 4/C çalışanı olup SPAS tescil sorgulama ekranında söz konusu...
  26. Ömür Kandemir

çocuk yardımı , yakacak yardımı , ikramiye ödemesi mahsup edilecek tutar hesaplamak için hazırlanmıştır.
  27. Ömür Kandemir

Çözümlendi | Kilitli Evde Sağlık Hizmetleri Birimi Giyim Yardımı Hk.

657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi personele giyecek yardımı yapılmasına ilişkin usul ve esasları düzenleyen Yönetmelikte değişiklik yapıldı. Memurlara Yapılacak Giyecek Yardımı Yönetmeliğinde 06.06.2016 tarih ve 2016/8888 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yapılan ve bugün yürürlüğe giren...
  28. Ömür Kandemir

1 derece 2200 2 derece 1600 3 derece 1100 4 derece 800 Olacak onun için dikkat ediniz !!!
  29. Ömür Kandemir

Ek bilgi: 1-4 dereceye düştüğü zaman ek gösterge yüksek öğrenim görenler kısmından yapılması gerekiyor,dikkat ediniz !!!
  30. Ömür Kandemir

Mutemet Arşivi 15.10.2020-31.10.2020 tarihleri Arası Sürekli İşçi Sosyal Yardımları Nasıl Yapılmalı ?

Bence de bu şekilde olmalı.Fazla çalışma ,gece çalışması ödemesi 01.11.2020 den sonra farklılık arz ettiği için dikkat ediniz !!!
  31. Ömür Kandemir

Çözümlendi | Kilitli Sürekli işçi teknik personel olarak atanan personelin istihdam durumu ve mezun olduğu okul farklı olablir mi?

İlgili yazı gayet açık ve net "istihdamına ilişkin diplomaları" dendiği için yararlanamaz kanaatindeyim.
  32. Ömür Kandemir

Mutemet Arşivi 696 Khk Kapsamındaki İşçilerin İş Kolları Güncellemesi

Görüş istediğine göre , yönetim hizmetleri genel müdürlüğü yazı yayımlar.Yevmiye neden değişmesin ! Bence 111,45 TL olur.
  33. Ömür Kandemir

Mutemet Arşivi 696 Khk Kapsamındaki İşçilerin İş Kolları Güncellemesi

ben o kurum için dedim , o kurum döner sermeye bütçesi yok. Sağlık Bakanlığı için demedim yoksa tabi ki sıkıntı olur.
Geri
Üst Alt