Arama sonuçlarınız

1. bariskelez

Mutemet Arşivi MYS yeni arayüz

Sistemin yavaşlığı ile mi uğraşalım, nokta virgül atmıyor onunla mı uğraşalım. İcrayı atmıyor onunla mı uğraşalım. Böyle bir şey olabilir mi ya ?
  2. bariskelez

Bende sadece görüntüle ve işlem geçmişi butonları var Yeni Harcama butonu yok bu nasıl iş ya
  3. bariskelez

Arkadaşlar kolay gelsin. Hangi butona bassam reddedildi diyor. Yeni Harcamayı nereden yapıcaz ?
  4. bariskelez

Çözümlendi | Kilitli Ek ödeme yönetmenliği (Covid-19)

Merhabalar herkese kolay gelsin. Sağlık Bakanlığının ek ödeme dağıtımı ile ilgili duyum haber vs alan var mı acaba ? 3 aylık periyot bildiğimiz üzere son buldu. Bir kaç arkadaşta Ankara’da tanıdıkları olduklarını, bakanlığın yeni bir genelge açıklayacağını falan söylediler ama. Malum Haziran ayı...
  5. bariskelez

Mutemet Arşivi EKOBS SİSTEM GÜNCELLEMESİ

Yeni güncelleme arkadaşlar bilginize...
  6. bariskelez

Çözümlendi | Kilitli Sürekli İşçi Resmi Tatil Fazla Mesai Hesaplaması

24 Mayıs 09:00 da ki mesaiye gece 00:00 a kadar total de 3 yevmiye hak edecek şekilde hesaplanır. 7,5 saati aşan kısımlar fazla mesai olarak hesaplanır ve geceye denk gelen kısımlarda ayrı hesaplanır. 25 Mayıs 09:00 da biten mesai için 25 Mayısın başladığı gece 00:00 dan itibaren 7,5 saat...
  7. bariskelez

Çözümlendi | Kilitli İŞKURDAN ATANAN SÜREKLİ İŞÇİ RESMİ TATİL ÇALIŞMASI

Merhaba hocam. Resmî tatil çalışması ayrı bir olay , fazla mesai ayrı bir olay. İş ve işçi kanununa göre resmî tatilde çalışan bir işçiye , yevmiyesi hariç 1 yevmiye fazla ödenir ibaresi var. Eğer 7,5 saatten fazla çalışıyor ise ; fazla mesaileri %50 artırımlı ödenir ibaresi var. Yanıltmak...
  8. bariskelez

Editörün Seçimi İşkur Tarafından Atanan Yeni İşçiler Hk.

Hocam açıktan atanan işçilerde kendi günlük yevmiyeleri dahil toplamda 3 yevmiye alır ibaresi nerede yazıyor neye göre totalde 3 yevmiye veriyorsunuz ? 1588715302 İş kanununda resmî tatiller için bir yevmiye fazla ödenir ibaresi mevcut. Fazladan 2 yevmiye olduğu yazılmış önceki cevaplarda ama...
  9. bariskelez

Mutemet Arşivi COVİD-19 EK ÖDEME

Hocam bizde yok öyle dünyanın peşindeyiz de güncellemeden sonra girip baktınız mı hiç bordroya ? Covid-19 da görevli tabip tanımlaması yapılırken çalıştığı gün bazından değil dönem bazında yapılmış. 1 günde çalışsa mart döneminde 31 günde çalışsa dönem bazında değerlendiriyor.
  10. bariskelez

Mutemet Arşivi COVİD-19 EK ÖDEME

Merhabalar üniversiteden haftanın belirli günleri görevlendirilen uzman diş tabibimiz var. 01.03.2020 tarihinden itibaren aktif çalışmışlığı kurumumuzda yok. (COVİD-19 nedeni ile) Ek ödeme bordrosunda nasıl bir yol izleyebiliriz. Düşündüğümüzde aktif çalışamama nedeni Covid-19 süreci. Esnek...
  11. bariskelez

DUYURU COVİD-19 Pandemisi nedeniyle Sağlık Tesislerinde Ek Ödeme Yapılmasına İlişkin Usül ve Esaslar

Hocam işte tam olarak oradayım. 1 gün bile gitse %100 alacak sonucu çıkıyor. 1 gün giden ile tam ay giden saçma olmayacak mı ? İkiside aynı yüzdeden alacak ek ödemelerini. Bunu mutlaka suistimal eden yerler olacak. Olurlar tam ay üzerinden alınacak belki de görev yerlerine bile gidilmeyecek...
  12. bariskelez

DUYURU COVİD-19 Pandemisi nedeniyle Sağlık Tesislerinde Ek Ödeme Yapılmasına İlişkin Usül ve Esaslar

Merhabalar. Hekim sadece bir hafta görevli tüm ayı pandemi şeklinde mi alacak %100 bu o kadar saçma ki. Süreye bakılmaksızın ibaresi var çünkü yazıda. 1 günde gitse tüm ay da gitse %100 mü alacak yani.
  13. bariskelez

Çözümlendi | Kilitli EKOBS Mesai Dışı

Herkese iyi günler kolay gelsin. Diş Hastanesinde görev yapıyorum. Üniversiteden görevlendirme ile gelen uzman hekimimiz var. Mesai dışı çalışma günlerimiz Salı-Çarşamba ve Perşembe günleri. Yalnız hekimin görevlendirmesi Çarşamba - Perşembe ve Cuma günleri. Bu personel mesai dışı çalışmasına...
  14. bariskelez

Mutemet Arşivi Tdms A2-Ekobs-Dağıtılabilir Tutar

Hocam vallahi bizde bu noktadayız allah sabır versin sadece telefona göre iş yapmaya çalışıyoruz resmiyete dökmek için uğraşıyoruz bununla da mutemetten başka kimse ilgilenmiyor ☺️ Allah herkesin Yardımcısı olsun hata payı yüksek bir iş inşallah kazasız belasız atlatırız
  15. bariskelez

Yasin bey bizde de karışıklığa neden olan şu , Ali Akar bey ile görüştük , o da Hazine Payının %1 alınacağı dağıtım oranında %46.5 alınacağını söyledi. Biz hala %39.5 almaya devam ediyoruz fakat şifaen falan demiyor direk %46.5 a kadar dağıtabilrsiniz diyor telefonda.
  16. bariskelez

Zaten Zaten bu maddeye istinaden %1 e kadar düşürülmedi mi oran ?
  17. bariskelez

Mavi olan yer I bendi buraya göre %1 alınabiliyor. Kırmızı kısımda durdurma kararı Danıştayın.
  18. bariskelez

Şurada anlaşamıyoruz. Durdurma kararını , durdurma kararı aldı demiyorum zaten ben. 4.maddenin ı bendi uyarınca Hazine payı oranı %1 ' e kadar düşürülebiliyordu. Bu kararın durdurulduğu yazıyor. Durdurulmanın , durdurulması değil.
  19. bariskelez

Mehmet Bey diş hastanesiyiz öncelikle bunu söyleyim bizden yöneticiler sadece sabit dışı ek ödemelerini alıyorlar bu yüzden yönetici payı yok. EAH de ki mutemet arkadaşlarla görüştüm onlar yönetici payı olduğunu söylüyor , yönetici payları düşüldükten sonra sabit dışı ek ödeme oranlarının...
  20. bariskelez

Durdurulmasına istinaden bir yazı göremedim dediniz. Attığım yazıları daha öncede okudum dediniz. Şu an çelişki var zaten yazıları okudu iseniz kararın durdurulduğunu görmüş olmanız gerekiyor ki. Konunun en başında sorulan buydu zaten. Maliye bakanlığı bazlı düşündüğünüzde hazine payının %15...
  21. bariskelez

Siz yöneticilerinize 375 khk dssö ödüyor musunuz ? Ödüyorsanız brüt tutardan zaten mahsup ediyor EKOBS sabitlerinizin içinde bunlarda dahil oluyor. Biz ödemiyoruz mesela bizim sabitlerimize dahil değil.
  22. bariskelez

Yönetici bordrosu ayrı ve bu ekranda yer almıyor herhangi bir veri. Dağıttınız sabit + sabit dışının total oranı %39,5 u geçmeyecek deniyordu. Şu anda %46,5 gibi görünüyor bu oran.
  23. bariskelez

Bu da Amasya’nın görüş yazısına istinaden cevabı. Eki de vardı bulamadım şu anda. Durdurulmasına istinaden sorulan görüş ve durdurulmanın iptal olmadığı ve hala uygulandığına dair 08-2019 tarihli cevap.
  24. bariskelez

Ali bey hazine payı ile ilgili konu açmıştım geçen hafta. 2 tane yazı var. Biri Danıştayın %1 alınmaması gerektiğini söylüyor. %1 kararının durdurulduğu yazıyor. Bu yazı 8.ayda gelmiş 2019 yılına ait. Bir de 1-1-2018 de gelen bir yazı var bakanlıktan %1 alınmasına yönelik. Daire başkanına...
  25. bariskelez

Çözümlendi | Kilitli Rapor Alan Memur Için Rapor Onayı Yapılırmı?

SGK-4C emekli sandığına bağlı olduğundan rapor onaylama işlemleri falan yok bildiğim kadarı ile.
  26. bariskelez

Çözümlendi | Kilitli Rapor Alan Memur Için Rapor Onayı Yapılırmı?

4C emekli sandığındaki bağlı olduğundan rapor onaylama gibi işlemleri yok bildiğim kadarı ile.
  27. bariskelez

Anladığımız kadarı ile tdms %15 almaya devam ediyor hazine payını. Ama Sağlık Bakanlığı %1 alınacağını söylüyor. Ekobs da verileri tdms den güncellendiği için baktı maliye bakanlığı hala %15 den hesaplıyor. Bende kaldırayım ki %1 alınıp dağıtılabilir oran %39,5 değil , %46,5 olsun dedi.
  28. bariskelez

Bu bilgileri gelir tahakkuk servisinden alabilirsiniz faturanın formulü bu şekilde hesaplayıp teslim ediyorlar zaten.
  29. bariskelez

Bununla alakalı görüştüm bugün yazılım destek ile halledeceklerini söylediler hocam sizde yazın isterseniz.
  30. bariskelez

Mutemet Arşivi Döner Sermayede Hazine Payının düşürülmesi ile ilgili yazı Gerekmektedir.

Hocam bu ekobs koordinatörleri grubunda yazılanı kesinlikle doğru buluyorum ama resmiyette elimizde herhangi bir evrak yok. Buna ulaşabileceğimiz bir yer var mı ? %1 aldıktan sonra neye istinaden böyle yaptınız demesinler malum ilk soru mutemete gelecektir ☺️
  31. bariskelez

Mutemet Arşivi Döner Sermayede Hazine Payının düşürülmesi ile ilgili yazı Gerekmektedir.

Tekrar iptal olmuş. Ve üzerine Amasya il sağlık müdürlüğünün güncel bir sorusu var. 01.08.2019 tarihinde %1 alınması kararına ilişkin kararın daha önceden durdurulduğu ve durdurmanın devam edeceği yazıyor.
  32. bariskelez

Hazine payını %15 almak ile %1 almak arasında hiçbir farkın olmadığını söylüyorsunuz. Çünkü tdms dağıtılabilir tutarı %39,5 baz alıyor farkındayım. Ama hazine payına %15 yerine %1 aldığımızda diğer ayın sabitlerinin brüt oranı düşmüş olmuyor mu ? Yani %39,5 dağıtılabilir oranın bu ay için %19,5...
  33. bariskelez

Bu yazı yeterli cevap olacaktır kurumdakilere. Çok teşekkür ederim ilginiz için.
  34. bariskelez

Çok teşekkür ederim. Bu yazıdan sonra danıştay kararının olduğunu ve durdurulma kararının durdurulduğunu söylediler bize bunun doğruluk payını araştırıyorum. Yine de çok teşekkür ederim.
  35. bariskelez

Eğitime gittik hocam Ankara'ya bu muhabbet açıldı ve herkes %1 aldığını bu konuyla alakalı danıştay kararı olduğunu söyledi. Yazıyı bulamıyorum eğer bulabilirseniz bekliyorum çok teşekkür ederim.
  36. bariskelez

Merhabalar kolay gelsin herkese. Hazine payının %15'den %1 e düşürülmesi ya da düşürülebilmesi ile alakalı bir yazı var Kamu Genel Sekreterliği döneminde. Biz %15 almaya devam ediyoruz yalnız Ankara'da EKİP maaş modülü eğitiminde arkadaşlara sorduğumuz da çoğu ilin %1 aldığı öğrendik. Acaba...
  37. bariskelez

Çözümlendi | Kilitli Mesai Dışı Çalışma Geçici Görev İle Gelen Personel

Mesai dışı çalışma yönetmeliğinde kendi pratisyen hekimin sayısı yeterli ise önce onlar mesai dışına görevlendirmelidir yazıyor ve kurum dışından gelen personeli görevlendirmek istiyorsan vilayet onayı alınması gerekiyor diyor ama ? Ve mesai dışı hasta yoğunluğu sebebi ile çıkarılan bir uygulama...
Geri
Üst Alt