Arama sonuçlarınız

1. Çözümlendi | Kilitli Yeni Atanan Doktor Sürekli Görev Yolluğunda Hangi Derece Kademe Esas Alınır

Merhabalar. Tıp Fakültesinden, hastanemize atanan Araştırma Görevlisi doktorun; eski derece/kademesi 5/4 iken, atamayla birlikte yeni derece/kademesi 2/2 si ve ünvanı uzman doktor oluyor. Sürekli görev yolluğunu eski derce kademesine göre yaptım. Yeni derece kademesine göre mi yapmam...
  2. Çözümlendi | Kilitli 696 Khk Ile Kadroya Geçen Sürekli Işçinin Sosyal Yardım Ve Kıdem Tazminatı Hesaplamasında Bir Yıl Için Kaç Gün Verilecek

Hocam, görüş yazısını size yazmışlar, Bizde sadece TİS var şuan için :lollol: Kime sorsam 35 günden ödüyoruz diyorlar. Gerçekten anlam veremiyorum, uygulama birliği nasıl olmaz.
  3. Çözümlendi | Kilitli 696 Khk Ile Kadroya Geçen Sürekli Işçinin Sosyal Yardım Ve Kıdem Tazminatı Hesaplamasında Bir Yıl Için Kaç Gün Verilecek

Hocam, ilk defa kıdem tazminatı hesaplaması yaptım. Çevre hastanelere sordum ve forumdan bakarak doğrusunu bulmaya çalıştım. Sonuç: Kafam çorba oldu:cry: Bazı şeyler gerçekten anlam veremiyorum. TİS'te neden 35 günden ödenir diyor. Evrakları saymanlığa gönderdim, o zaman geri çekmemiz gerekeçek...
  4. Çözümlendi | Kilitli Mys Şifre Güncelleme

Özkan Bey, şifre hatırlatmadan tekrardan güncelleme yapıp deneyin. Cep telefonuna gelen kodu yanlış girince yapıyor genelde. Mail adresinize gelen linkten güncelleme yaptıktan sonra, Mys girişini aynı sayfadan yapınca düzeliyordu.
  5. Mutemet Arşivi Arttırımlı Nöbet Ücretinin Geri Alınması Ve Sigortaların Mahsubu

İsmail Bey, ben daha önce Sgk'dan istediğimde ek bildirge verin, Ek bildirge verince de ceza gelebilir demişlerdi. Ben de kişiden almıştım. Ne yapmamız gerektiğini, bende merak ediyorum.
  6. Çözümlendi | Kilitli 696 Khk Ile Kadroya Geçen Sürekli Işçinin Sosyal Yardım Ve Kıdem Tazminatı Hesaplamasında Bir Yıl Için Kaç Gün Verilecek

Tuğrul Hocam teşekkürler. Hastanelerin çoğunluğu geriye dönük son bir yıla bakmadan, son alınan sosyal yardım ve ikramiye tutarlarından ödeme yapıyorlar. Diğer hastanelerle kıyaslayınca 7 bin liralık fark var aramızda.
  7. Çözümlendi | Kilitli 696 Khk Ile Kadroya Geçen Sürekli Işçinin Sosyal Yardım Ve Kıdem Tazminatı Hesaplamasında Bir Yıl Için Kaç Gün Verilecek

Merhabalar. 12.04.2021 tarihinde emekli olan 696 Kanın Hükmünde Kararname ile 375 sayılı KHK eklenen geçici 23. madde kapsamında sürekli işçi kadrosuna geçiş yapan sürekli işçinin kıdem tazminatını şu şekilde hesapladım. Geriye dönük 1 sene içinde aldığı tutarların ortalamasını alarak hesaplama...
  8. Mutemet Arşivi Arttırımlı Nöbet Ücretinin Geri Alınması Ve Sigortaların Mahsubu

Hocam, biz İl Sağlığa yazdık. Onlarda Sağlık Bakanlığı'na yazacakmışlar. 1624440281 Merhabalar. Kişi borcu için basit bir exceli ekledim. Excelde hatalar ve kuruş farkı olabilir. Yasal faiz; nöbet ödeme tarihinden, borç çıkarılma tarihine kadar geçen süre yer alıyor. Personellere tebliğ etmedim...
  9. Mutemet Arşivi Sağlık çalışanına Nisan Ayı İtibari İle 4 Ay Ek Ödeme Hk.

Covid-19 aşı odalarında görev yapan personellere, ek ödeme hayırlı olsun😀
  10. Mutemet Arşivi Arttırımlı Nöbet Ücretinin Geri Alınması Ve Sigortaların Mahsubu

Mehmet Bey, kişi borcu excelinin bir örneğini de paylaşabilir misiniz acaba.
  11. Mutemet Arşivi Sağlık çalışanına Nisan Ayı İtibari İle 4 Ay Ek Ödeme Hk.

Hak edilen brüt tutar 629,99 TL ancak; tavanı 2.180,40 TL olduğundan, Nisan ayı personel sabit ek ödemesi (1669,86 TL ) mahsup edildiğinde kalan tutar 510,54 TL . Ek Öd. Matrahı :1.282,59 TEÖK Öd. : 1,7000 Tavan :1.282,59*1,70 = 2.180,40 Sabit Ek Ödemesi...
  12. Mutemet Arşivi Sağlık çalışanına Nisan Ayı İtibari İle 4 Ay Ek Ödeme Hk.

Gül Hanım, İl sağlıktan onay aldınız mı? Ben bugün onay için yazıyı gönderdim, birkaç güne açarlar. İl sağlıktan da bakanlığa gönderiyorlar galiba.
  13. Mutemet Arşivi Sağlık çalışanına Nisan Ayı İtibari İle 4 Ay Ek Ödeme Hk.

Özlem Hanım kesin olarak bilmiyorum, gün olarak iki farklı şekilde giriş yapılabiliyor. 16 saat calışmışsa, 3 gün girmeniz gerekiyor. 16/168=0,10*30= 3
  14. Mutemet Arşivi Sağlık çalışanına Nisan Ayı İtibari İle 4 Ay Ek Ödeme Hk.

Özlem Hanım, 2020 yılındaki gibi hesaplanacaksa; 24 saat: 24/168=0,14*30=4,2 4 gün 16 saat: 16/168=0,10*30=3 3 gün
  15. Mutemet Arşivi Sağlık çalışanına Nisan Ayı İtibari İle 4 Ay Ek Ödeme Hk.

1) Mesai saatleri dışında acile hizmet veren röntgen ve laboratuvarlarda çalışan personellerin Ekobs'a girişini nasıl yapıyorsunuz? 2020 Kasım döneminde "Tıbbi Hizmet Sunum Alanından" yapmıştım, diğer hastanelere sorduğumda "Çalışma ve Görevlendirme Bilgileri" kısmından giriş yapmamı...
  16. Çözümlendi | Kilitli İşçi idari izin günlerinde yemek ve yol ücreti ödenir mi

Anladım, belki diğer mutemet arkadaşlarda görüş bildirirler. İşçi maaşlarında, doğrusunun ne olduğunu bazen kafam almıyor, memurlar gibi her şey net olsa, "acaba" demeden yolumuza devam edeceğiz.
  17. Çözümlendi | Kilitli İşçi idari izin günlerinde yemek ve yol ücreti ödenir mi

Ümmü Hanım, ne karar verdiniz acaba ? Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı'nın yazısında, 2021/8 sayılı Genelge' yi ilgi olarak göstermiş. 2021/8 sayılı Genelge de; "Bu Genelge kapsamında çalışanlar fiilen göreve gelmedikleri süre zarfında idari izinli ve istihdamlarına esas görevlerini...
  18. Çözümlendi | Kilitli İşçi arife günü yemek parası ödenir mi

Hocam, Sağlık Bakanlığı'ndaki Toplu İş Sözleşmesi Yemek Yardımı bölümünde; "Yarım gün çalışılan günlerde de işçiler yemek hakkından yararlanır." hükmü yer alıyor. Ticaret Bakanlığı'nın Toplu İş Sözleşmesi'nde nasıl bir hüküm var, ona göre işlem yapmak gerekir.
  19. Çözümlendi | Kilitli Sürekli İşçi Ek Ödeme

Hocam, biz daha önce ücretsiz izinde olup, şu anda görevde olan personele kısıt hesaplayarak ödeyeceğiz. Kasım 2020 de, Strateji Geliştirme Başkanlığı'nın "696 KHK Kapsamında Kadroya Alınan İşçilerin Yeni Toplu İş Sözleşmesine Geçişleri Dolayısıyla Mali ve Sosyal Hakları" hakkındaki görüş...
  20. Çözümlendi | Kilitli Kbs'de harcama yetkilisinin onayladigi bi maaş iade edilerek yeniden hesaplanabilir mi?

Hocam, hatırladığım kadarıyla; Harcama yetkilisi ödeme emrini iade edince: Gerçekleştirme görevlisi ödeme emrini düzenleyip, tekrardan harcama yetkilisine gönderebiliyor. Harcama yetkilisi ödeme emrini iptal ederse: Ödeme Emri siliniyor diye biliyorum.
  21. Çözümlendi | Kilitli İşçilerin İdari İzin Günlerinde Mesai Saati Hesaplaması

Tuğrul hocam teşekkürler. Başka bir konuda da yardımcı olabilirseniz: Devlet Personel Bașkanlığı'nın izinler hakkında görüş yazısında, Memurlarda; Yıllık izin süreleri içinde kalan ve mesai günlerine denk gelen idari izinli sürelerin, yıllık izne dahil edilmemesi gerektiği belirtilmiş. Aynı...
  22. Çözümlendi | Kilitli İşçilerin İdari İzin Günlerinde Mesai Saati Hesaplaması

Merhaba. Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı'nın yazısıyla; Kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm çalışanların 10 Mayıs 2021 Pazartesi ve 11 Mayıs 2021 Salı günleri tam gün, 12 Mayıs 2021 Çarşamba günü yarım gün idari izinli sayılacağı bildirilmiş. Hastanemizde, İşçi puantajlarını saat...
  23. Çözümlendi | Kilitli Covid 19 Yakalanan işçi İdari İzinli günlerde yemek taşıt ödemesi

Hocam, biz covid 19 yakalanıp, raporlu olanların; yemek, yol gibi fiilen çalıșma gereken haklarını ödemedik. Genelgelerde bahsedilen idari izinliler hamileler, ağır kronik hastalığı vb. olanlardı. Sonradan hamilelere hafta sınırı getirmişlerdi. İlk zamanlarda, temaslı olanları idari izinli...
  24. Çözümlendi | Kilitli Naklen Tayin Olan Memur BES Kesintisi

Teşekkürkler Gökhan hocam :D
  25. Çözümlendi | Kilitli Naklen Tayin Olan Memur BES Kesintisi

Gökhan Hocam, Kuruma nakil gelen, daha önce besten caymış personeli, Bes'e dahil etmemiz gerektiği söyleniyordu. Şirketler Türkiye Hayat Emeklilik çatısında birleştiğinden, cayan personeli tekrardan Bes'e dahil etmememiz gerektiğini belirttiniz. Bende dahil etmiyordum, sonra dahil edilmesi...
  26. Çözümlendi | Kilitli Emekliye Ayrılan İşçiden Ödenen İkramiye Geri Alınır Mı

Tuğrul hocam teşekkürler. 3. yolda işçi ve işveren paylarını nasıl eşitleyeceğiz. Kişi borcundan açtığım prim tutarlarına ne yapmam gerektiğini tam anlayamadım
  27. Çözümlendi | Kilitli Kamu İşyeri SGK Siciline Asgari ücret desteği Uygulanması

Hocam, özel sektöre uygulanıyor, kamu kurumlarına uygulanmıyor. Bağlı bulunduğunuz ilçe sgk müdürlüğüne bildirebilirsiniz. Telefonlada halledebiliyorlar ya da yazı isteyebilirler. Asgari ücret desteğinden ne kadar yararlandıysanız, Sgk ya tekrardan ödenmesini sağlayın.
  28. Mutemet Arşivi Arttırımlı Nöbet Ücretinin Geri Alınması Ve Sigortaların Mahsubu

Hocam biraz bekleyin isterseniz. Bizim 2019 dan önce Hastaneyi mahkemeye verip kazanan ve artırımlı nöbet ücreti alan personel bile varmış. Faizi mahkeme ödesin:lollol:
  29. Çözümlendi | Kilitli Emekliye Ayrılan İşçiden Ödenen İkramiye Geri Alınır Mı

Hocam, İşten ayrılışta Şubat ve Mart ayları için ücret ve ikramiye tutarlarını girdim. E-Bildirgeden, kişi borcu açtığım kadar prim tutarını eksik bildirceğimden, Sgk bir sıkıntı çıkarır mı acaba. İşten ayrılışta bildirdiğin prim tutarıyla, E-Bildirge de bildirdiğim prim tutarı aynı...
  30. Çözümlendi | Kilitli 24 saat çalışan işçi ramazanda oruc tuttugu icin verdigi dilekceye gore bir gun icin kac öğün yemek parasi odenir?

Sağlık bakanlığında yemek çıkıyor. Toplu İş Sözleşmesi Madde 39-Yemek Yardımı: "Ramazan ayında oruç tutmaları nedeniyle yemek hakkından istifade edemeyen işçilere çalıştıkları günler için ........ yemek yardımı yapılır diyor" Bu maddeye göre işçiler öğlen yemek hakkından yararlanamadığından...
  31. Çözümlendi | Kilitli Emekliye Ayrılan İşçiden Ödenen İkramiye Geri Alınır Mı

Mart ayında emekliliğini unutarak 30 gün ikramiye verdik. İkramiyenin dönemi Şubat, Mart döneminden ikramiye için açılan kişi borcunun PEK tutarını düşeceğim için bir sorun olamaz demi hocam. Sgk Çıkışını verdik, Pek tutarlarını normal bildirdik. Pek tutarlarını düşemezsek, Sgk kesintileri nasıl...
  32. Çözümlendi | Kilitli Emekliye Ayrılan İşçiden Ödenen İkramiye Geri Alınır Mı

Tuğrul Hocam, ikramiye ödemesi için emekli olan personele, kişi borcu düzenlemem gerekiyor anladığım kadarıyla.
Geri
Üst Alt