Arama sonuçlarınız

1. Çözümlendi | Kilitli Emekliye Ayrılan İşçiden Ödenen İkramiye Geri Alınır Mı

Merhaba. Toplu iş sözleşmesine göre Mart ayında sürekli işçilere 30 günlük ikramiye ödemesi yaptık. İşçi 12/04/2021 tarihinde emekliye ayrıldı. Ödenen ikramiyenin çalışılmayan günler için geri alınacağını düşünüyordum. Forumda konunun daha önce açılmış ve ikramiyenin geri alınmaması...
  2. Çözümlendi | Kilitli Yeni Atanan Memurun Genel Sağlık Sigortası

Kesenek Bilgi Sisteminde 30 gün uyarısı verdiğinden öyle düşünmüştüm. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler hocam.
  3. Çözümlendi | Kilitli Yeni Atanan Memurun Genel Sağlık Sigortası

Teşekkürler Fatih Bey :) Peki Gss borcu olmasaydı, 30 prim gününü doldurmasada, sağlıktan yararlanabilecek miydi acaba.
  4. Çözümlendi | Kilitli Yeni Atanan Memurun Genel Sağlık Sigortası

Merhabalar. Hastanemize 24.03.2021 tarihinde pratisyen hekim atandı. Personelin Sigorta Tescil Uygulamasından girişini yaptım. Personel daha önce Sağlıktan yararlanmak için sigorta ödüyormuş ve prim borcu varmış. Hastaneden kayıt alamamış. Sigorta Tescilden Sorguladığımda; son bir yılda 30 gün...
  5. Çözümlendi | Kilitli Asgari Ücret Altında Ücretler Için Kesenek Sistemi Duyurusu 3 - (30.03.2021)

Bizimkilerde ödenmemiş görünüyor. Mal müdürlüğünü aradım ödedik dediler. Alt sınır aylığı için sistemlerini güncellediler ondandır belki.
  6. Çözümlendi | Kilitli Bireysel Emeklilik kesintisi muhasebeye geri döndü

Merhaba. Tahsilat İşlemlerinden, Bordro Mutabakat ve Kontrol girdikten sonra; İlgili dönemi seçip, Şablon indir kısmından excel dosyası indrilecek, Excel dosyasına ilgili bilgileri ve bes matrahını girmeniz gerekiyor ( 150-TL bes kesintisinin matrahı 5.000- %3 kesiliyorsa) En üst satır silinip...
  7. Çözümlendi | Kilitli Asgari Ücret Altında Ücretler Için Kesenek Sistemi Duyurusu -2- (15.03.2021)

Sgk ancak ceza kesip, primler için faiz işletmesini bilir :lollol: Kaç ay olmuş, insan şu programları ona göre düzenler. Kamuda nasıl bir kurumsal anlayış varsa artık bu işin eğitimini bile almamış insanlara yüklenir dururlar.
  8. Çözümlendi | Kilitli İşçi kıdem tazminatı sablonu

Merhaba. Sağlık Bakanlığı Kıdem Tazminatı Hesaplama Kılavuzunda; "Hastalık sebebiyle işe gelinmemesi durumunda 6 haftalık sürenin kıdem tazminatı hesabına dikkate alınmasını, artan sürenin ise kıdem tazminatı hesabından düşülmesi gerekmektedir" diyor. 6 haftadan fazla olan raporları düşmemiz...
  9. Çözümlendi | Kilitli Sürekli İşçiler Heyet Raporu Aldıklarında İkramiye ve Sosyal Hakların Ödemesi ( Sağlık Bakanlığı)

Hocam, vizite giriş sistemine girerek kontrol edebilirsiniz, rapor bitiminde 5 gün içinde raporu onaylayacaksınız. Maaşını; Toplu İş Sözleşmesinde raporla ilgili ibare varsa onu uygulamanız gerekiyor. Yoksa, Şubat maaşından 11 gün kesinti yapmanız, Mart maaşından da yevmiyelerinden 10 gün...
  10. Çözümlendi | Kilitli Sürekli İşçiler Heyet Raporu Aldıklarında İkramiye ve Sosyal Hakların Ödemesi ( Sağlık Bakanlığı)

Emrah Hocam, sosyal yardım maddesinde neden 30 günü belirtmişler onu anlayamadım. Belirtmeseydiler, raporlarda hiç bir şekilde kesilmeyeceğini anlardık.
  11. Çözümlendi | Kilitli Sürekli İşçiler Heyet Raporu Aldıklarında İkramiye ve Sosyal Hakların Ödemesi ( Sağlık Bakanlığı)

Sosyal yardım maddesi bana çok tuhaf geldi. Dönem içinde bir gün bile çalışsa sosyal yardım alacak o zaman.
  12. Çözümlendi | Kilitli Sürekli İşçiler Heyet Raporu Aldıklarında İkramiye ve Sosyal Hakların Ödemesi ( Sağlık Bakanlığı)

Yasin hocam teşekkürler. İkramiyelerden kesinti yok, Sosyal yardım konusunu tam anlayamadım. Kişi raporlu olup, o dönem içinde hiç çalışması yoksa, sosyal yardım verilmeyecek mi?
  13. Çözümlendi | Kilitli Sürekli İşçiler Heyet Raporu Aldıklarında İkramiye ve Sosyal Hakların Ödemesi ( Sağlık Bakanlığı)

Merhaba. 10.08.2020 tarihinde imzalanan toplu sözleşmeyle Sağlık Bakanlığında çalışan işçilere bazı haklar verildi ve bu sözleşmenin hükümleri halen devam etmekte. İşçilerin Heyet raporu aldıklarında, ikramiyelerin ve sosyal hakların nasıl ödeneceği konusunda emin olamadım. İşçi 10.11.2020...
  14. Mutemet Arşivi İşten ayrılış tarihinin yanlış hesaplanması

Eren hocam, personeller gün içinde kurumundan ayrılış yapıp, aynı gün diğer kurumda başlayış yapıyorlar. Personel birimleride üstyazıda bu şekilde bildiriyorlar. Bu hatalı olmuyor mu aslında?
  15. Çözümlendi | Kilitli Mys Sürekli Görev Yolluğu Bütçe Tertibi

Hocam, burada bahsedilmiş; https://www.maasmutemeti.com/forum/konu/mahkeme-karari-ile-suerekli-goerev-yollugu-faizi-ile-oedenmesi.10915/
  16. Mutemet Arşivi Sağlık Bakanlığı 2.Basamak Ek Ödeme Yönetmeliği Değişikliği(Kasım-Aralik)

Aralık ayı yönetici sabit dışı ek ödemede de aynı durum var. Ekobs dönemi baz alırken, Gelir Dairesi Başkanlığı ödendiği tarihi dikkate alıyor. Belki, ilerleyen zamanlarda sistemi düzeltirler.
  17. Mutemet Arşivi Sağlık Bakanlığı 2.Basamak Ek Ödeme Yönetmeliği Değişikliği(Kasım-Aralik)

Ekobs, süregelen vergi matrahlarını sıfırlamamış, vergi kesintilerini de 2020 yılındaki vergi diliminden yapıyor. Ödemeler 2021 yılında olduğundan vergi matrahları sıfırlanması gerekmez miydi ?
  18. Çözümlendi | Kilitli Sgk emanetteki parayı görüntüleme

https://uyg.sgk.gov.tr/IsverenBorcSorgu/borc/bankaEmanet.action
  19. Çözümlendi | Kilitli Mys Sürekli Görev Yolluğu Bütçe Tertibi

Teşekkürler hocam :) demek ki sistemsel sıkıntı varmış. Daha önce hiç çağrı açmamıştık. İlk giriş işlemini Mal Müdürlüğü yapıp, şifreyi onlar vereceklerdi değil mi hocam. 1610522183 Alt Faaliyet Kodunu; Devlet Hastanesi Hizmetleri yapınca, bütçe tertibinde 54.167.486.328.14.67.01.03.03.20.01...
  20. Çözümlendi | Kilitli Mys Sürekli Görev Yolluğu Bütçe Tertibi

Merhaba. Mys den yurtiçi sürekli görev yolluğu ödemesi yapacaktım. Harcama bilgi girişine girdiğimde, Alt program adı; Devlet Hastanesi Hizmetleri 480 kodunun olmadığını gördüm. Ödeme Emirleri Detayında, Yurtiçi Sürekli Görev Yolluğu kaleminde, Bütçe Tertibinde hiç bir kod çıkmamakta. Ne...
  21. Çözümlendi | Kilitli Sürekli İşçi MYS Ödeme Emri Hatası

Hocam, ödeme emrinde, gelir kısmındaki bütçe tertiplerini doğru şeçmeniz gerekiyor. İşçi ücretleri için ayrı bütçe tertibi, İsçilerin sosyal hakları için de ayrı bütçe tertibi seçiliyor.
  22. Çözümlendi | Kilitli ckys de 17 günlük hesaplanan maaşın vergi matrahini 14 günlüğe atmıyor

Hocam, aynı durumu bir başka mutemet arkadaşta yaşamıştı. Sonuçta yapılan iki maaşta aralık dönemin maaşı olduğundan, süregelen vergi matrahı kısmının "0" olması normaldir diye düşünüyorum.
  23. Çözümlendi | Kilitli 24 yaşına gelmiş eğitimini tamamlamış kız çucuğu için agi ödenir mi ?

Herkese merhaba. Forumda çok araştırdım bu konuyla alakalı takıldığım bir nokta var, yardımcı olabilir seniz çok sevinirim. Boşanma Durumunda: Memur olan Baba nafaka ödemiyor, çocuğun velayeti anneye veriliyor ve boşandığı eşi çalışmıyorsa; (Mahkemece çocuk yardımıyla ilgili karar verilmemiş)...
  24. Mutemet Arşivi 696 khk ve Sürekli İşçiLerin Günlük Yevmiyeleri

Anladım Tuğrul Hocam teşekkürler. 17 günlük maaşı ödemedik, döner sermaye bütçesinden sisteme giriş yapıldı, ödeme emri çıkartıldı, bekletiyoruz. 14 Ocakta, 17 günlük maaş ve 14 günlük maaş olarak iki ayrı ödeme yapılacak. Genel bütçeli işçilerin de 17 günlük maaşlarını hesaplayıp, Mys' den...
  25. Mutemet Arşivi 696 khk ve Sürekli İşçiLerin Günlük Yevmiyeleri

Tuğrul Hocam, maaşları Çkys programından yapıyoruz. 17 günlük Aralık ayı maaşlarını 2020 bütçesinden hesaplatıp, ödeme emirlerini çıkardık. 14 günlük maaşlarıda 2021 bütçesinden yapacağız. İkisini birlikte saymanlığa gönderip, ödemesi yapılıyor. Maaş farkı hesaplanmayacak, ne farkı olduğunu...
  26. Mutemet Arşivi 696 khk ve Sürekli İşçiLerin Günlük Yevmiyeleri

İşçilerin 17 günlük maaşını yaparken, gelir vergisini sıfırlayıp, 2020 yılındaki asgari geçim indirimi tutarlarından yararlandırdık. Strataji Geliştirme Başkanlığının yazısına göre asgari geçim indiriminin 2021 yılındaki tutarlar olması gerektiği yazıyor. Ben yanlış mı anladım acaba.
  27. Çözümlendi | Kilitli BES ziraat bankası sisteme yeni işyeri numarasını tanımlamadı.

Hocam aynı sorunu bizde yaşamıştık. İşyeri tanımlama formunu doldurup, mail attık ama tanımlama yapılmamıştı. Bireysel Emeklilik Şirketinin müşteri hizmetlerini birkaç defa aradık. Müşteri hizmetleri " Şu an yoğunluk olduğundan yeni iş yeri tanımlamanın ne zaman yapılabileceğini bilemediklerini"...
  28. Mutemet Arşivi 2020 Yiyecek Yardımı (Öğle Yemeği )

Devlet Memurlarının Yiyecek Yardımı Yönetmeliği Uygulama Tebliği, Resmi Gazetede yayınlandı.
  29. Çözümlendi | Kilitli 657 Memurluktan 4924 Sözleşmeliye Geçiş

Sencer Hocam teşekkürler. Şimdi 4924 Maaşa baktım da, Kesenek sigorta prim tutarları, 657 Kesenek prim tutarlarıyla aynı. Forumdan okuyunca, kesenekleri ayrı ayrı bildirmemiz gerektiğini anladım. Bir mantığı vardır ama bazı mutemetler sizin dediğini gibi yapıyorlarmış, bazıları da kesenekleri...
  30. Çözümlendi | Kilitli 657 Memurluktan 4924 Sözleşmeliye Geçiş

Ali Hocam teşekkürler. Keseneklerini bildirirken ayrılış sebebini ücretsiz izin olarak yaptım. Kesenekler de; Sgk 30 gün üzerinden hesapladığından, bende 31 gün üzerinden kişi borcu hesaplattığım dan, aylık tutar ve P.E.K Tutarında hata verdi, bende Kesenek Sisteminin düzelttiği şekilde...
  31. Çözümlendi | Kilitli 657 Memurluktan 4924 Sözleşmeliye Geçiş

İyi Günler. 23.12.2020 tarihi itibariyle 657 memurluktan, 4924 sözleşmeliye geçiş yapan doktora 23 günlük kişi borcu düzenleyip tebliğ ettim. Mal Müdürlüğüne üstyazıyla 23 günlük maaş keseneklerini gelir hesabına aldıracağım. 8 günlük Aralık maaşının Kesenekleri bildirirken ayrılış sebebini...
  32. Çözümlendi | Kilitli 5510 Terfi Farkı Keseneğini Yanlışlıkla 5434 Olarak Hesaplama

Anladım hocam teşekkürler. Demek ki Sgk'nın sistemleri tam gelişmemiş.
  33. Çözümlendi | Kilitli 5510 Terfi Farkı Keseneğini Yanlışlıkla 5434 Olarak Hesaplama

Yasin Hocam teşekkürler. :) Kesenek bildiriminde, kesenekler kalem bazında göründüğünden, bende SGK'nın 4 Keseneği de kontrol ediyorlar mı acaba diye düşünmüştüm.
  34. Çözümlendi | Kilitli 5510 Terfi Farkı Keseneğini Yanlışlıkla 5434 Olarak Hesaplama

Merhaba. 5510 personelin terfi farkını yaparken,terfileri 5434 olarak hesaplattığımdan, %5 GSS (Kişi) keseneğini kesmemiş. (4924 personellerin maaşını Hastanenin Bilgi Yönetim Sisteminden yapıyoruz.) Ek Mahiyette bildirim yaparken hata verdi. %5 Gss kişi keseneğini göndermeden, toplam tutarı...
  35. Çözümlendi | Kilitli Memurlar Hakkında Genel Sorular (Hizmet Birleştirme, Emeklilik İkramiyesi ve Sendika Kesintisi)

1) Tuğrul hocam, persolin Aralık ayı (15/12-14/01) maaşından sendika kesintisini yaptım. 2) 5510 sonrası memurun, derece-kademesini ilerletmemişler, sadece hizmet sürelerine ekleme yapmışlar.
  36. Çözümlendi | Kilitli Memurlar Hakkında Genel Sorular (Hizmet Birleştirme, Emeklilik İkramiyesi ve Sendika Kesintisi)

Herkese Merhabalar. Forumda yer işgal etmemek için memurlarla ilgili 3 soruyu tek bir konuda sordum. Yardımlarınızı bekliyorum, Teşekkürler:) 1) Sendika Kesintisinin İadesi Personel, sendika üyeliğinden çekilmek için formu bize 09.11.2020 tarihinde teslim etti. Aralık ayı maaşından unutarak...
  37. Çözümlendi | Kilitli Covid-19 tedavisi gören yada karantina uygulanan sağlık personelinin fiili hizmet günü

Hocam, bu konuda sorusu olan arkadaşlara katkı sağlaması için paylaşmıştım. Fiili hizmet zammı ödemesinde, Sgk tarafından bakıldığında; fiilen işin riskini maruz kalınması gerektiğinden, fiili hizmet gününden düşülmesi gerektiğini düşünmekteyim, Benim ki sadece bir yorum, bu konuda deneyimli...
  38. Çözümlendi | Kilitli Covid-19 tedavisi gören yada karantina uygulanan sağlık personelinin fiili hizmet günü

https://www.maasmutemeti.com/forum/konu/idari-izinli-sayilan-ve-esnek-calisan-personellerin-fiili-hizmet-zammi-verilir-mi.14965/ Özlem Hanım burada idari izinli sayılan personeller için fiili hizmet zammı verilip, verilemeyeceği tartışılmış...
Geri
Üst Alt