Arama sonuçlarınız

1. Çözümlendi | Kilitli ÇKYS 17 Günlük Maaş Bordrolarına Eklenen Matrah Sıfırlama Bölümü

Ömür hocam, konu işçilerle ilgili ama gelir vergisi matrahıyla ilgili bir sorum vardı, Sağlık Bakanlığında yapılan işlemlerle ilgili; Memur maaşlarını yaparken, bir ay önceki sabit ek ödeme matrahlarını KBS'ye yüklüyoruz, Sabitleri de yaparken, hesaplattığımız maaştaki vergi matrahını Ekobs...
  2. Çözümlendi | Kilitli 5434 Kesenek Bildiriminde Hatalı Girilen Tc Kimlik Ve Emeklilik Sicil Numarası

Teşekkürler Mehmet Hocam :D 1608123263 Sgk Kesenek iletişimle görüştüm. Durumu açıklayan bir üstyazıyı, Primler Daire Başkanlığına posta yoluyla gönderin dediler. Konu çözülmüştür, teşekkürler.
  3. Çözümlendi | Kilitli 5434 Kesenek Bildiriminde Hatalı Girilen Tc Kimlik Ve Emeklilik Sicil Numarası

Merhabalar. Bugün, ücretsiz izinden dönen memur, E-devletten Hizmet Dökümüne baktığında; Haziran 2020 döneminde farklı bir ismin yazdığını belirtti. Başka bir personelde E-devletten Haziran 2020 döneminde prim görülmediğini söyledi. Kesenek Bilgi Sistemine girdiğimde Haziran 2020 döneminde...
  4. Çözümlendi | Kilitli Ayın 15 inde memurun eşi ücretsiz izne ayrılırsa ek olarak aile yardımı bildirimi ödenmez mi ?

Hocam, mantıksız gelse de terfiler gibi oluyor anladığım kadarıyla, ayın 14'ünde ayrılsaydı yararlanması gerekecekti.
  5. Çözümlendi | Kilitli Bütçe tertibi Yıl Sonu Eksi duruma düşmesi

Bizde de yolluk ödemelerinde, belli bir süre kullanılmadığında ödeneği geri alıyorlar. Ödeneği çektiklerinde, bütçe eksiğe düşmüştü.
  6. Mutemet Arşivi KBS-MYS-TKYS sorunları

Tam odaklanıyoruz ödemeleri yapmaya, MYS dur bir dakika diyor. :D
  7. Mutemet Arşivi 696 KHK işçilerin yeni toplu sözleşmeye geçiş mali ve sosyal haklar

Hocam, 52 günlük tediye ödemelerinde herhangi bir değişiklik olmadı ki, sadace yeni Tis ile 60 gün ikramiye eklendi. Eski Tis'e göre alınması gereken 10 gün ve yeni Tis'e göre alınması gereken 60 gün orantılama yapıldı. 1607422537 Merhabalar. 1) 10.11.2020-10.12.2020 tarihinde bir ay heyet...
  8. Çözümlendi | Kilitli Haftalık/Aylık Mesaisini Doldurmamış İşçi Fazla Mesai Alabilir Mi?

Tuğrul Hocam, TİS'te göre hafta tatilinde çalışmışsa veriliyor. Aylık mesaisini doldurmadıysa vermemeli miyiz? 1606915026 Yasin hocam teşekkürler. Biz her ay puantajlar da, geçen ayla denkleştirme yapılmıştır yazıyorduk. O zaman hep hatalı oluyormuş. Haftalık olarak denkleştirme yapmamız...
  9. Çözümlendi | Kilitli Haftalık/Aylık Mesaisini Doldurmamış İşçi Fazla Mesai Alabilir Mi?

İşçilerde mesailer haftalık olarak denkleştirme yapılabiliyor, peki aylık olarak denkleştirme yapılabiliyor mu? Bizde çoğu zaman aylık olarak mesailerinin dolduramıyorlar? Bu bir sorun teşkil eder mi? Memurlarda mesai haftalık 40 saat olarak hesaplanırken nöbet puantajların da gelmediği günler...
  10. Mutemet Arşivi Vizite rapor onay/ceza

Biz de işçilerin primleri için 6661 asgari ücret desteği teşviğinden yararlandırılıyorduk. Bazı aylarda SGK para iadesi yapıyordu, biz tekrardan iade tutarlarını geri ödüyorduk. Üstyazıyla bildirdik, en sonunda düzeldi. Bu ayda işçiler yeni iş yerlerine geçtiğinden, eski iş yerinden verdiğimiz...
  11. Çözümlendi | Kilitli uzman hekim olarak ünvanı değişen Araştırma Gör. maaş ve ek ödeme farkı

Herkese çok teşekkürler.:) Hekime dilekçe yaz, bordrolarını da ekle, farkı bu ay yaparım dedim bide.:lollol: Olur yazısını alta ekledim yinede, yorumlamayı yanlış yapmışık, az kalsın fark yapacaktık.
  12. Çözümlendi | Kilitli uzman hekim olarak ünvanı değişen Araştırma Gör. maaş ve ek ödeme farkı

https://www.maasmutemeti.com/forum/konu/kuruma-baslayis-oencesi-gelen-terfi-ve-uenvan-icin-fark-bordrosu.17418/ Hocam ben burada sormuştum, olur tarihine 06/11/2020 göre ünvanı ve derece/kademesi değişen ve 16/11/2020 tarihinde kurumumuza başlayan hekimin, Kasım ayı için fark yapabileceğini...
  13. Mutemet Arşivi Vizite rapor onay/ceza

Hocam, ben yanlış anlamışım, teşekkürler:)
  14. Mutemet Arşivi Vizite rapor onay/ceza

Hocam, peki şimdi Sgk ödemeyi her türlü yapıyorsa, vizite onayında çalışmıştır, çalışmamıştır şeklinde onaylamayı neden istemekte. 1606747225 Hocam işçilerdeki eksik gün olayı bana çok karmaşık gelmekte. TİS'e göre, geçici iş göremezlikten eksik yatan tutar kurum tarafından ödendiğinden, bazı...
  15. Çözümlendi | Kilitli Sürekli işçi puantaj hesaplama excel cetveli

Hocam, 696 KHK ile kadroya geçen sürekli işçiler, gün üzerinden hesaplama yapılmıyor mu? Mesai saatini 7,5 saat üzerinden, 1 gün hafta tatili olacak şekilde hesaplıyoruz. Mesai saati neden eksik diye sorduğumda, diğer aylarda denkleştirme yapıldığını ya da kendilerine ara açtıklarını...
  16. Çözümlendi | Kilitli Sürekli işçi puantaj hesaplama excel cetveli

İşkurdan atanan yada 696 KHK ile çalışan sürekli işçilerin puantajların da mesailerini doldurmuyorlar. Bu ay atıyorum 195 saat çalışması gerekirken, 180 saat çalışıyorlar. Bu bir sıkıntı olur mu acaba?
  17. Çözümlendi | Kilitli Kuruma Başlayış Öncesi Gelen Terfi ve Ünvan İçin Fark Bordrosu

Hocam, kişiye güveniyoruz da, denetime gelseler, neye göre yaptın derseler, yani bizim görmemiz yeterli olur mu:rolleyes:
  18. Çözümlendi | Kilitli Kuruma Başlayış Öncesi Gelen Terfi ve Ünvan İçin Fark Bordrosu

Hocam teşekkürler. E-devletten bordoroları borkodlu vemiyor zannediyordum. Maaş bordrosunu borkodlu veriyor ama sabit bordrosunu borkodlu vermiyor, bu yüzden resmi olarak geçerli oluyor mu?
  19. Çözümlendi | Kilitli SGK idari para cezaları MYS ödeme işlemi Hk.

Değerli arkadaşlar,üstatlar, benim anlamadığım nokta; Sgk cezalarında, kurumlar Mys'den ödeme yapıyorlar. Bu cezalar kişilere rücu ediliyorsa neden Mys den ödeme yapmaya izin veriyorlar. Daha hızlı ödenmesi için mi yapılıyor. Yoksa bunun takibini nasıl yapıyorlar, yani kurumlara kalırsa kişilere...
  20. Çözümlendi | Kilitli Kuruma Başlayış Öncesi Gelen Terfi ve Ünvan İçin Fark Bordrosu

Merhaba. Hastanemize, 17.11.2020 tarihinde başlayış yapan uzman hekim, daha önce Asistan olarak çalıştığından, Kasım ayı maaş ve sabitini buna göre eski kurumlarından almış. 06/11/2020 tarihli karar oluruyla; Personelin derece/kademesi; 5/1'inden 4/1'ine düşmüş ve ünvanı; tabiplikten, uzman...
  21. Mutemet Arşivi KBS-MYS-TKYS sorunları

KBS, Chorome'de açılmıyor, Mozilla da açabildim.
  22. Mutemet Arşivi KBS-MYS-TKYS sorunları

Anladım kadarıyla yoğunluktan dolayı sıkıntı çıkarıyor. Dün akşam maaşları yapıp, Gerçekleştirme Görevlisinde gönderdim, bugün giriş yapamadık.:embarras:
  23. Çözümlendi | Kilitli 4d maaşlarında 14 günlük kısımlarını yaparken günlük ücret

Yasin hocam teşekkürler. Ek ödeme ve giyim yardımı, kısıt yapılarak ödenecek mi
  24. Çözümlendi | Kilitli 4d maaşlarında 14 günlük kısımlarını yaparken günlük ücret

Evet, ilçemizde belediyece toplu taşıma uygulaması bulunmadığından rayiç bedelden ödemiyoruz.
  25. Mutemet Arşivi 15.10.2020-31.10.2020 tarihleri Arası Sürekli İşçi Sosyal Yardımları Nasıl Yapılmalı ?

Yeni TİS ile,gece çalışması saati de değişmekte, vardiyası 00.00-08.00 olan işçinin gece çalışması, çalışma süresinin yarısını geçtiğinden; 8 saat gece çalışması olacak, Eski TİS'e göre 6 saatti. Doğru anlamışım değil mi?
  26. Çözümlendi | Kilitli 4d maaşlarında 14 günlük kısımlarını yaparken günlük ücret

35) İlave Tediye ve İkramiye; Yalnız bu madde de işçiler, eski TİS'e göre 10 gün ikramiye verilmişti. Şimdi, işçiler 2 ay çalışmadığından şu şekilde olması gerekmez mi; 61*10/365=1,67 hak edilmeyen gün Yeni TİS'e göre hak edilen; 10,03 gün 10,03-1,67= 8,36 gün 8,36*106,10= 887,00-TL...
  27. Çözümlendi | Kilitli 4d maaşlarında 14 günlük kısımlarını yaparken günlük ücret

Merhaba. Ben aşağıdaki gibi hesapladım, yanlışlık varsa düzeltebilir misiniz ? Günlük Ücret : 106,10-TL 38) Sosyal Yardım : 182,17-TL (403,37/31*14) 40) Yol Yardımı : 38,73-TL ( 85,77/31*14) 41) Giyim Yardım : 46,73 -TL (279,59*61/365) 57) EK Ödeme : 148,53-TL (...
  28. Mutemet Arşivi KBS-MYS-TKYS sorunları

Mys de sorun var mı diye bakayım dedim, KBS gitti. :lollol:
  29. Çözümlendi | Kilitli ekim ayı sürekli işçi çalışma saati 29 ekim günü 8 saatmi 4 satmi eklenir

Hicran Hanım, resmi tatilleri günlerini, çalışma saatinden düşmeniz gerekiyor. 28 Ekim 13.00 ile 29 Ekim saat 23.59 arası ulusal bayram günü olduğundan bu tarihleri hem çalışma saatinden, hem de bu tarihlerde çalışılmışsa işçinin mesai saatinden düşülüyor. Bu tarih aralığında yapılan çalışmalar...
  30. Mutemet Arşivi 15.10.2020-31.10.2020 tarihleri Arası Sürekli İşçi Sosyal Yardımları Nasıl Yapılmalı ?

Hocam, 40. maddeye göre ; Belediyece toplu taşıma bulunmayan yerlerde; Personel ücretsiz izindeyse ya da işe gelme günü çok az olsa dahi 85,77-TL yi alacakken, Belediyece toplu taşıma bulunan yerlerde ise ; Fiilen işe geldiği kadar ödenir diyor , yani madde kendisiyle çelişiyor. Bu konuda...
  31. Görüş Yazıları riskli birim/alanlarda çalışan işçilere süt parası ödenmesi yönünde görüş yazısı

Gül Hanım, teşekkürler. Sağlık Müdürlüğü için alt birim belirtmediniz mi? Sağlık Bakanlığına iletilmek için yazdığınızda, İl Sağlık Müdürlüğünün den sorun yaratmadılar mı? Yani bizde cevaplayabiliriz, niye Sağlık Bakanlığına iletilmek için yazdın gibi.... İlk defa görüş soracağım da, o yüzden...
  32. Görüş Yazıları riskli birim/alanlarda çalışan işçilere süt parası ödenmesi yönünde görüş yazısı

Gül Hanım, yazıyı İl Sağlık Müdürlüğünde; Hukuk Birimine mi yazdınız, yoksa başka başkanlığa mı? Bizde işçilerle ilgili görüş sormayı düşünüyoruz da.
  33. Mutemet Arşivi 15.10.2020-31.10.2020 tarihleri Arası Sürekli İşçi Sosyal Yardımları Nasıl Yapılmalı ?

Hocam bizde de, ilçe de özel halk minibüsleri var. Diğer kurumların birçoğu belediyeden ya da şoförler odasından rayiç bedel yazısı almışlar. Sözleşmeye göre Belediyece toplu taşıma uygulaması bulunmadığından ; 85,77-TL ödenmesi gerekir, ama şöyle bir durum oluyor; İşçilerin bazıları ayda 25 gün...
  34. Mutemet Arşivi 15.10.2020-31.10.2020 tarihleri Arası Sürekli İşçi Sosyal Yardımları Nasıl Yapılmalı ?

Hocam, biz yeni işyeri açtırdık. Primleri bildirirken. 15/10/2020-31/10/2020 tarihlerini eski işyerinden, 01/11/2020-14/11/2020 tarihlerini de yeni işyerinden bildireceğiz. Bu yüzden iki ayrı bordro yapacağız.
Geri
Üst Alt