Arama sonuçlarınız

1. Çözümlendi | Kilitli Ekobsde Teşvik Ek Ödemesi

Kan alma, covid aşı birimi, diyetisyen, ekg, röntgen, laboratuvar gibi birimlerin tıbbı hizmet sunum alanını sistem "Diğer" olarak güncelledi. Şimdi bu birimler benle aynı katsayı üzerinden ödeme alacaklar. "Diğer Ayaktan Tedavi, Ünite ve Merkezleri" hizmet sunum alanı hangi birimler için...
  2. Mutemet Arşivi Yeni Atanan Memur Vergi Istisnasını Kbs Yanlış Hesaplıyor

Hocam, örneğin 15.000 brüt ücretle bir personel Temmuz ayında işe başladı. Bu personelin sonraki aylarda gelir vergi istisnası nasıl olmalı.
  3. Mutemet Arşivi Yeni Atanan Memur Vergi Istisnasını Kbs Yanlış Hesaplıyor

Vergi istisnası bitirdi bizi. Yeni göreve başlayanlarda hiç dikkat etmemişiz asgari ücretin kümülatif matrahına göre istisna uygulanacağına. İlgili ay da istisna neyse, o olacak sanıyordum. Kbs de yeni işe başlayanları bu şekilde istisna uygulayınca, yeni işe başlayan işçilerin de vergi...
  4. Çözümlendi | Kilitli Doğum Öncesi Analık Çalışır Raporu Hk.

Beklenen doğum öncesi 3 haftaya kadar çalışabiliyorlar. Böylelikle 5 hafta çalışmış, 3 hafta çalışmamış olabiliyor. Bizde Sgk ile protokol olduğundan çalışmamıştır yapıp onayladım. Protokol yoksa ve çalışmamıştır yapılırsa personel fazladan ödeme alacak. Onaylarken şu tarihe kadar çalışmış, şu...
  5. Çözümlendi | Kilitli 4/B Olarak Atanan Diyetisyen Sözleşme Ücreti

Ebys üzerinden üst yazıyla birlikte gönderdiler sözleşme ücretlerini.
  6. Çözümlendi | Kilitli 4/B Olarak Atanan Diyetisyen Sözleşme Ücreti

Merhaba. Hemşire, ebe gibi diğer lisans mezunlarıyla aynı, sözleşme ücreti 9.534,61-TL
  7. Çözümlendi | Kilitli Sabitlerin Genel Bütçeye Geçmesiyle Kısıt Sabit Ek Ödemeler Nasıl Ödenecek

Kolay gelsin, iyi çalışmalar. Yeni kayıt ekleye basıp, ilk önce tutarı (4) girmemiz gerekiyor, sonra "Tazminat Adı" (5) kısmından Sabit Ek Ödeme' yi seçip, kaydete tıkladığımızda kabul ediyor. Ben de bayağı denedim:D Bir an yapmasam mı diye düşünmüștüm. Ek dönem oluşturmaya izin vermeyip...
  8. Çözümlendi | Kilitli Sabitlerin Genel Bütçeye Geçmesiyle Kısıt Sabit Ek Ödemeler Nasıl Ödenecek

Hocam, sabit ek ödeme tazminat kodunu, "Maaş Bordro Girişi" nden anca yapabildim.:lollol: Buyurun Hocam.
  9. Çözümlendi | Kilitli Sabitlerin Genel Bütçeye Geçmesiyle Kısıt Sabit Ek Ödemeler Nasıl Ödenecek

Kolay gelsin. Maaş bordro girişinden hangi kalemden ödeme yaptınız acaba ? 1659967143 Hocam, muhtemelen güncelleme yapılacaktır. Şu an dönem açmamıza da izin vermediklerinden, sabit dışı ek ödeme, aylık mahsuplaşma ve kısıt sabitlerle ilgili düzenleme yapacaklarını umuyoruz.
  10. Mutemet Arşivi Temmuz 2022 Maaşında Memur İşçi Gelir Vergisi İstisna Tutarı

Yasin Hocam, Haziran ayı muhtasarı bildirirken gelir vergisi istisnalarında hata vermişti. Maaşta 825,06-TL gelir vergi istisnası uygulamıştık ancak muhtasarı bildirirken 638,01-TL olarak bildirdik. Muhtemelen gene hata verecek. Ben anlayamadım bu uyumsuzluğu.
  11. Çözümlendi | Kilitli Işçi Maaş Vergi Istsinası

https://www.maasmutemeti.com/forum/konu/temmuz-2022-maasinda-memur-isci-gelir-vergisi-istisna-tutari.23624/page-2#posts Asgari Vergi Matrahı toplamı 31.020,75 olunca, vergi istisnalarını doğru hesaplıyor. Yalnız yeni başlayan personeliniz varsa onların matrahlarını değiştirmeyin, onlara...
  12. Çözümlendi | Kilitli Sabitlerin Genel Bütçeye Geçmesiyle Kısıt Sabit Ek Ödemeler Nasıl Ödenecek

Teşekkürler Yasin Hocam. "Maaş Bordro Girişi" ne baktım girmek için meğer "Maaş Bilgi Girişi" ndeymiş. Duyurularda nasıl yapılması gerektiğinde dair bir şey yazmamışlar. İlerleyen dönemde güncelleme gelir inşallah.
  13. Çözümlendi | Kilitli Kbsde Kayıtlı Olan Derece Kademeyi Düşürme.

Merhaba. Terfileri girdiğimiz kısımdan değişikliğe izin vermiyor ancak, Kbs ön yüzünden değişikliğe izin vermesi lazım.
  14. Mutemet Arşivi Temmuz 2022 Maaşında Memur İşçi Gelir Vergisi İstisna Tutarı

Haziran dönemi işçi maaşları, Temmuz ayında ödendiğinden; asgari ücretli vergi matrahı 5.500,35-TL olarak alınıyor. Maaş döneminde ki değil, ödemenin yapıldığı ayda ki asgari ücretli vergi matrahı dikkate alınıyor.
  15. Çözümlendi | Kilitli Sabitlerin Genel Bütçeye Geçmesiyle Kısıt Sabit Ek Ödemeler Nasıl Ödenecek

Merhaba. Temmuz ayında sabitlerin genel bütçeye geçmesiyle, Kbs den ödeme yapılan personellerin sabit ek ödemeleri, maaşlarıyla birlikte yatmaya başlandı. Daha önce kısıt sabit ve terfi faklarını Ekobs tan "Ek Dönem" oluşturarak ödeniyordu. Temmuz ayında itibaren Ekobs Ek Dönem oluşturmaya izin...
  16. Çözümlendi | Kilitli Stajyer Üniversite Öğrencisi Olarak 20 Kişiden Az Maaşı Hangi Orana Göre Yapılır

Hayırlı günler. Yirmiden az personeliniz olduğundan; asgari ücretin yüzde onbeşi 5.500,35 x 0,15=825,05 TL Asgari ücretin yüzde otuzu 1.650,11 TL aday çırak ve çıraklar için geçerli. Yirmi ve üzerinde personeliniz olsaydı asgari ücretin yüzde otuzu 5.500,35 x 0,30=1.650,11 olacaktı.
  17. Mutemet Arşivi Temmuz 2022 Maaşında Memur İşçi Gelir Vergisi İstisna Tutarı

Ağustos ayında ödeme yapılacağından 1051,11-TL olması gerekiyor.
  18. Mutemet Arşivi 2022 Temmuz Ayı Nöbet Mesai Saati

Hocam, 13-14 günlerinde çalıştıysa mesai saatlerinden düşülmesi gerektiğini anladım. Başka nasıl nöbet ücreti ödenebilir ki. "....13 Temmuz 2022 Çarşamba ve 14 Temmuz 2022 Perşembe günlerinin haftalık/aylık çalışılması gereken süre içerisinde değerlendirilmesi gerekmektedir." ifadesini 13-14...
  19. Mutemet Arşivi 2022 Temmuz Ayı Nöbet Mesai Saati

İdari izin hakkında Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü' nün görüş yazısı.
  20. Mutemet Arşivi 14 Günlük Fark Maaş İşlemleri̇ İle İlgi̇li̇ Kbs Duyurusu Sıra No: (2022/10)

Çağrı açtım. Temmuz ayı sözleşme ücretini değiştirdiler ve hesaplamayı doğru yaptı
  21. Çözümlendi | Kilitli Haziran Maaş Sgk Muhtasar Bildirimi Yaparken Damga Vergisi 37,98

Bizde yeni istisna üzerinden hesaplama yaptık. Sgk yönünden Haziran maaşı ancak ödeme Temmuz ayında yapıldığından, Temmuz ayı istisna tutarlarından yararlanması gerekir diye düşünündük Aralık 2021 maaşını yaparken Ocak 2022 vergi istisna tutarlarından yararlandırmıştık. Muhtasara güncelleme...
  22. Mutemet Arşivi 14 Günlük Fark Maaş İşlemleri̇ İle İlgi̇li̇ Kbs Duyurusu Sıra No: (2022/10)

Haziran ayında sözleşme ücretini lise mezunu üzerinden olan 4/B Sözleşmeli Personel, üst öğrenim bitirerek Temmuz ayında sözleşme ücretini lisans mezunu üzerinden aldı. KBS, 14 günlük fark hesaplamasını Haziran maaşındaki sözleşme ücretindeki artışa göre yapması gerekirken, Temmuz ayındaki...
  23. Çözümlendi | Kilitli Memur Yolluklarında % 60 Artırım

Tuğrul Hocam, ek gösterge skalasıyla ilgili bir durum değil. Yeni H Cetveli 7 Temmuz itibarinden geçerli olacaktı ancak MYS, 7 Temmuzdan önceki tarihlerde de yeni h cetvelindeki gündelik tutarları baz alıyor.
  24. Çözümlendi | Kilitli Memur Yolluklarında % 60 Artırım

Mys' den yolluk hazırlamaya çalışırken; 2022 yılı için 7 temmuzdan önceki tarihleri seçtiğimde de gündelik yevmiyeleri yeni H Cetveli' ne göre yapıyor.
  25. Çözümlendi | Kilitli Yeni Atanan Sürekli İşçilerin Ücretleri

Yasin Hocam teşekkürler. Deneme süresi bittikten sonra, Hocaların dediği gibi sosyal yardım ve sendika aidatını kısıt yapmadan hesaplatıp ödedik. Yalnız sosyal yardımla ilgili Tis' te geçen ifadeyi kısıt yapılabilir gibi yorumluyorum hala.:lollol: Siz de sosyal yardım ve sendika aidatını tam...
  26. Çözümlendi | Kilitli Yeni Atanan Sürekli İşçilerin Ücretleri

Rıdvan Hocam teşekkürler. Günlük ücretleri konusunda sıkıntı yoktu. Deneme süresince diğer ödemelerden yararlanıp yararlanamayacağını merak ediyordum. Sadece asgari ücret alacağını anladım.
  27. Çözümlendi | Kilitli Yeni Atanan Sürekli İşçilerin Ücretleri

Konuyu tekrardan gündeme getireceğim ama :rolleyes: kafamda netleşmeyen bir husus var; deneme süresi ve sendika üyelik tarihi. İkramiye ve Tediye hesaplamasında işe başladığı tarihi dikkate aldık. Deneme süresinde olduğu 06-14 Haziran tarihlerinde asgari ücret dışında ödeme yapmamıştık. Ayrıca...
  28. Mutemet Arşivi Kbs Erişim Sorunu

Herhangi bir sorun yaşamadık hocam. Şu an giriş yapılabiliyor. Kbs' ye bu hafta hiç kod istemeden giriş yapıyoruz. (Sağlık Bakanlığı için geçerliymiş)
  29. Çözümlendi | Kilitli Kbs'deki Kıdem Yılı Hangisi Olmalı?

https://www.maasmutemeti.com/forum/konu/memurlarin-kidem-yili-ckys-deki-hizmet-suereleri-kismindakiyle-ayni-mi-olmasi-gerekiyor.16290/#post-98162
  30. Mutemet Arşivi Döner Sermaye Personeli Sabitleri Mys Bütçe Tertibi Kodu

375 sabit ve 209 sabit için ayrı ödeme emri kestik. Tek bir ödeme emrinde yapanlar da varmış. Bordrodaki toplam tutarları gösteren icmal tablosu oluşturmuşlar.
  31. Mutemet Arşivi 2022 Yılı Temmuz Ayına Ai̇t Mali̇ Ve Sosyal Haklara İli̇şki̇n Genelge (Sıra No:9)

İşçilerin 42,35 olup, memurların 41,69 olmasını anlayamadım. Ocak ayında yapılan %2,5 ek zam memurlarda düşülürken, işçilerde neden düşülmüyor acaba.
  32. Mutemet Arşivi İşçi Memur Zam Oranı Katsayılar Artışı (Gayri Resmi) % 42,35-41,69

Ocak ayında işçilere de %2,5 ek zam verilmişti. Yukarıdaki hesaba göre işçilerin zam oranı: 39,04 mü oluyor? 1,32422 X 0,05 = 0,066211 1,32422 + 0,066211 = 1,390431 1,390431 X 100 – 100= 39,04
  33. Çözümlendi | Kilitli 4B Üst Öğrenim Hk.

Ali Hocam, Personel, dilekçeyi verdiği tarihi takip eden aydan itibaren mi, yoksa mezun olduğu tarihi takip eden aydan itibaren mi üst öğrenim hak ve ücretleri geçerli olur?
  34. Çözümlendi | Kilitli Sabit Ek Ödeme Genel Bütçeye Geçiş

01.07.2022 Tarihli Ekobs Duyurusu: Sabit Ek Ödemelerin Genel Bütçeden Ödenmesi Hakkında! --- Temmuz 2022 döneminden itibaren sabit ek ödemelerin genel bütçeden yapılacak olması nedeniyle EKOBS’de güncelleme yapılmıştır. Temmuz 2022 döneminde Kurban Bayramı nedeniyle ödemelerin erken yapılacak...
  35. Mutemet Arşivi 2022 Temmuz Ayı Nöbet Mesai Saati

Emre Bey, ben de aynı şekilde düşünüyorum. Toplu Sözleşme' de "genel idari izin günlerinde fiilen görev yapanlara" dediğinden; idari izinde görev yapan personele izin kullandırılmayacaksa mesai saatinden düşülmesi, idari izinde görev yapmayan personelin ise mesaisinin düşürülmemesi gerekiyor...
  36. Çözümlendi | Kilitli Yeni Atanan Sürekli İşçilerin Ücretleri

Emekli olan personellerin sosyal yardımını ve sendika aidatı kesintilerini kısıt olarak hesaplama yapıyoruz. Personel bir gün dahi çalışsa sosyal yardımın tam ödenmesi ve sendika aidatını tam kesilmesini anlayamıyorum. Sonuçta ödemeleri günlük ücret üzerinden hesaplanıyor. Tis' te sosyal...
Geri
Üst Alt