Arama sonuçlarınız

1. Mutemet Arşivi Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi (MPHB) Nasıl Kullanılır | E-Bildirge Artık Kullanılmayacak

Hocam bizim tahakkuktaki arkadaş bu programı kullanıyor zaten vergiler için.yinede şifre almak gerekiyor mu?
  2. Mutemet Arşivi 4/D 15.12.2018 - 14.01.2019 Dönemi Maaşı Nasıl yapılacak

Ömür hocam 4924 ler için de mi böyle yani.biz 15 ocak 2020 de 15 aralık-14 ocak maaşı yapacaz.ben bunları aralıktaki vergi diliminden kesiyorum vergilerini,zaten programda oyle yapıyor.bunların hepside %35 deler.şimdi onları %15 e mi düşürecez??
  3. Çözümlendi | Kilitli 6245 sayılı harcırah kanunu,

Bu yolluklarla ilgili beni rahatsız eden bir durumu sizinle paylaşıp yorumlarınızı belliyorum.Kişinin çalıştığı ilçe hastanesinden bizim il hastanesine görevlendiriliyor.İkameti de il merkezinde.Benden yolluk isityor.Üstelik de nöbet usulü çalıştı ayda 7 kere hastaneye geldi.ama görevlendirme 1...
  4. Çözümlendi | Kilitli Açıktan atanan İşçi

Yazdıklarınızdan anladığım şu bu aralıkta başlayan işçiye şuanki asgari ücreti verecem(85,28)2020 ocak ayında da asgari ücret ne olacaksa onu verecem. O zaman 2019 ocak ve mayıs ayında başlayan işçilere 2020 ocaktaki %3 zammı verecem.Doğru anlamışmıyım.:))
  5. Çözümlendi | Kilitli Açıktan atanan İşçi

12 aralık 2019 tarih itibariyle açıktan eski hükümlü işçi işe başladı.Protokole göre % 4 vermiyorum.asgari ücret olan 85,28TL yevmiye verecem.2020 ocak ayında ikinci yıl birinci altı ay zammı olan %3 ü verecem. Yaptığım işlem doğrumudur acaba??
  6. Çözümlendi | Kilitli 5434'e Tabi memur yıl içinde görevinden ayrılırsa fiili hizmet zammı ne zaman yapılır

manuel yapacaksınız bordrosunu.kbs de kişi yok çünkü çıkmaz ismi.bildirimi de ayrı olacak.en son hakettiği ay olarak gireceksiniz sgk ya.
  7. Çözümlendi | Kilitli 5434'e Tabi memur yıl içinde görevinden ayrılırsa fiili hizmet zammı ne zaman yapılır

5434 de tbi personeli 2019 yılı için mart 2020 ye kadar bildirebiliyorsun.kişi yıl içinde ayrılsa bile.ben SGK ya sormustum.emekli olduğu aydan sonraki ayda bildirebilirsin yada mart 2020 ye kadar.ben geçen sene öyle yaptım.diğerleri ile birlikte bildirdim.ceza yok.sadece gerekçesine yıl içinde...
  8. Çözümlendi | Kilitli Kadrolu personel yurt dışı (Suriye) tazminat ödemesi nasıl olacak?

Hocam bu en sonki eğitimde de bahsedilmiş.ama bu suriyeye gidenler için miş.benim personelim nijer ve bangadeş e gitti.bunlara olmaz dimi??
  9. Çözümlendi | Kilitli Kadrolu personel yurt dışı (Suriye) tazminat ödemesi nasıl olacak?

Ömür hocam bugun bu konuyu duydum.benimde iki tane memurum var yurdışı görevinde.biz bunlara maaşta ne yapıyoruz ki??
  10. Editörün Seçimi Sözleşmeli Personel Fiili Hizmet Zammı (FHZ) Tam ve Kıst Hesaplama ve Bildirge Oluşturma 90 Gün (33 Nolu Belge)

Hocam çok başını ağrıttım biliyorum ama bu işi düzeltmem lazım.Diyelim ki maliyeyi ikna ettim.peki bu ay nasıl yapacam.çünkü ben ekim aylarını ekim ayında bildirmiştim.Bu kasım ayında ekimin nöbetlerini bildirecektim 30 nolu da, keza fiili hizmeti de.şimdi nasıl yapacam.
  11. Editörün Seçimi Sözleşmeli Personel Fiili Hizmet Zammı (FHZ) Tam ve Kıst Hesaplama ve Bildirge Oluşturma 90 Gün (33 Nolu Belge)

Benim muhasebem götürmesemde bildirgeleri, ayın sonunda primleri ödüyor bekletmiyor.Mesala ben bu ay kasım ayı olarak 13-30-33 nolu bildirgeleri veriyorum malesef.ekim nöbetleri de kasım ayı olark 30 nolu bildirgenin içinde bildiriyorum.Bende biliyorum fhz çalışıp bildirilmesi gerektiğini ama...
  12. Editörün Seçimi Sözleşmeli Personel Fiili Hizmet Zammı (FHZ) Tam ve Kıst Hesaplama ve Bildirge Oluşturma 90 Gün (33 Nolu Belge)

Mehmet hocam ozaman siz bu ay sadece ekim ayı için 30 nolu ve 33 nolu bildirgeleri veriyorsunuz.aralık ayı geldiğinde kasım ayının bildirimlerini veriyorsunuz.eğer doğru anladıysam peki maliye primleri bekletmiyor bu işi nasıl çözdünüz.
  13. Editörün Seçimi Sözleşmeli Personel Fiili Hizmet Zammı (FHZ) Tam ve Kıst Hesaplama ve Bildirge Oluşturma 90 Gün (33 Nolu Belge)

Peki bunlar peşin maaş alıyor.Bu ay kasım maaşı aldılar ve kasım bildirgesi veriliyor.nasıl ekim ayını bildiriyorsunuz??
  14. Editörün Seçimi Sözleşmeli Personel Fiili Hizmet Zammı (FHZ) Tam ve Kıst Hesaplama ve Bildirge Oluşturma 90 Gün (33 Nolu Belge)

Kafamı karıştıran bir durumu size sormak istiyorum.örneğin bu ay dan bahsedelim.4B lilerin fiili hizmetini hangi ay olarak yaptınız,hangi tarih aralığını aldınız ve hangi ayın bildirgesinin içinde verdiniz??
  15. Çözümlendi | Kilitli Biyologlara Fiili Hizmet Zammı Ödenir mi?

Saçma değil mi hocam ya psikolog sağlık mensubu sayılıyor,biyolog sayılmıyor.yada laborant sayılıyor biyolog sayılmıyor,aynı yerde aynı işi yapıyorlar.bunlar mahkemeye verse kesin kazanır bizede iş çıkar sonrasında.
  16. Çözümlendi | Kilitli Biyologlara Fiili Hizmet Zammı Ödenir mi?

Biyologlara Fiili Hizmet ödeyen varmı.
  17. Çözümlendi | Kilitli Sürekli işçi ÇKYS Asgari ücret altına düşmesi

Ömür hocam gelir vergisi kanununda var ama.ben mi yanlış yorumladım yoksa.kişi zaten %20 ye girdiği için asgari ücretin altında kaldı.Madde ile ilgili yorumunuzu bekliyorum.
  18. Çözümlendi | Kilitli Sürekli işçi ÇKYS Asgari ücret altına düşmesi

asgari ücretle çalışan yeni işçilerden biri bu ay asgari ücretin neti olan 2020,90tl nin altında kaldı.bu nedenle gelir vergisi kanununa göre asgari ücrete aradaki fark kadar ekleme yaptım.ancak bunu çkys de yaptığım bordroda asgari geçime müdahale edemediğim için sosyal hak larak işledim.doğru...
  19. Çözümlendi | Kilitli ÖZEL SAĞLIK SİGORTA VERGİ İNDİRİMİ

Ben bu taslaktan anladığım şu;biz zaten işveren olarak genel sağlık sigortası ödeyip vergi matrahından düşüyoruz.neden tekrar kişinin özel sigortasınıda matrahtan düşelim.özel işyerlerinde geçerli bu özel sağlık sigortası bence.siz nasıl yorumladınız??
  20. Çözümlendi | Kilitli ÖZEL SAĞLIK SİGORTA VERGİ İNDİRİMİ

Bir personel kendisi ve çocuklarına özel sağlık sigortası yaptırmış ve bunu maaştan vergi indirimi yapılması için talepte bulunmuş.Benim bildiğim sadece hayat sigortasında vergi indirimi uygulandığı.yardımcı olursanız sevinirim.
  21. Çözümlendi | Kilitli 4/D Sürekli işçi fazla çalışma ücreti ve ödenmesi hakkında

270 saati aşanları ne yapıruz peki.yinede fazla mesailerini ödüyormuyuz??
  22. Mutemet Arşivi KBS Maaş Muhasebeye Gönderme Hatası

Sistem geldi ama yine muhasebeye göndermiyor...
  23. Mutemet Arşivi E-Çıkış Sisteminde Nakil Gideceği İşyeri Sicil Menüsü Açıldı

Hocam kafam karıştı benim.bizim 4b li personelin eş durumundan tayini çıktı başka ildeki hastaneye gidiyor.Şimdi ben çıkışını nakil diye mi bildireceğim yoksa diğer nedenler mi??
  24. Editörün Seçimi Memurlarda Yarım çalışma (Doğum Nedeniyle) Bilgi edilmesi için

Peki maaş işlemleri nasıl oluyor.yarım çalışan memurun??
  25. Çözümlendi | Kilitli Yarı Zamanlı Çalışma Ve Maaş Ödemesi

Hüseyin hocam.bizde de bir personel doğum sonrası bu yukarıdaki genelgeye göre yarım çalışma talep ediyor.kbs ye baktım böyle bir işlem kodu yok.ne yapmamız gerkiyor.
  26. Çözümlendi | Kilitli Uzmanlık eğitimine giden tabibe biz görevlendirildiği süre boyunca tabip maaşımı yaparız yoksa asistanmı?

Uzmanlık eğitimine giden tabibe biz görevlendirildiği süre boyunca tabip maaşımı yaparız yoksa asistanmı??
  27. Çözümlendi | Kilitli İşKur Tarafından atanan işçilerin Sosyal Hakları

19 mayıs çalışması var.1 yevmiye veriyoruz.iş kanununa göre doğru dimi,bir de 8 saat fazla mesaisi var saati 10.66*8=85.28tl.de fazla mesai ücreti veriyoruz??*sizce??
  28. Çözümlendi | Kilitli İlave Tediye Gün Hesaplaması

hesabını nasıl yaptın.kıst hesapladın galiba.çünkü bend de açıktan atanan işçiler var mayıs ayında başladı.
  29. Editörün Seçimi E-Devletten Gelen Askerlik Borçlanmasının Ödendiğinin Tespit Edilmemesi ile ilgili (SMS) Mesaj ve yapılacaklar

TLF ile ankara sgk yı aradım.kişiler kendileri posta ile göndersin dedi.kurum olarak göndermeyin dedi.
  30. Çözümlendi | Kilitli Stajyer üniversite öğrenci maaşları

Stajyer üniversite öğrenci maaşlarını nasıl hesaplıyorsunuz.haftasonları dahilmidir????
  31. Çözümlendi | Kilitli FHZ Ücreti SSK Primlerinde %1 Prim Farkı

Ama biz maaş genel bütçeden nöbeti dönersermaye bütçesinden ödüyoruz.nöbet için %1lik farkı dönersermayden ödeteceğiz ozaman.
  32. Çözümlendi | Kilitli FHZ Ücreti SSK Primlerinde %1 Prim Farkı

Tuğrul hocam 4b lilerin prim kesinti oranı %34,5 ya maaşı bu şekilde kesiyor.biz ne yapıyoduk fhz için %1 prim farkı yapıyoruz.sonra 30 nolu bildirgede atıyorum mart ayı için 21 gün giriyorum 10 gün eksik gün.13 nolu bildirgeyede 9 gün giriyorum.buraya kadar tamam.prim tutuyor.ama nöbetlerden...
  33. Çözümlendi | Kilitli FHZ Ücreti SSK Primlerinde %1 Prim Farkı

Benim farkım nöbetten kaynaklı çıkıyro. Çünkü nöbet ücretlerinin kesintisi toplamda %34,5 dan kesiyo.ama ben bu nöbet ücretlerini 30 nolu bildirgeye giriyorum.ama sistem %35,5 dan kesiyo.bu fark burdan çıkıyo.buna ne yapabilirim????
  34. Çözümlendi | Kilitli SGK e-bildirge kuruş farkı

Tuğrul hocam bildiğiniz gibi 4b lilerin nöbet ücretlerinden de prim kesiliyo.biz bildirgeyi hem 30 hemde 13 den bildiriyoruz.maaşdaki bürüte göre %1 lik fark da yapıyoruz.bildirgeyi verirken 30 nolu bildirgeye nöbet ücretlerinide ekliyorum.ama bildiğiniz gibi nöbetteki primler %34,5 a göre...
  35. Mutemet Arşivi 4/B Sözleşmeli Memurların Kefalet Giriş Aidatları

Ben sildim.tekrar ekledim.rakamı otomotik attı.düzeldi yani
  36. Çözümlendi | Kilitli 4d işci şubata E bildirge Nasıl düzenlenecek

TAMAM hocam doğru asgari ücretli olan yeni atanan gün hesabı yok onda. 30 yani asgari ücret.standart.ama diğeri eski işçi onun için o ay kaç çekiyosa o. bu ay 28 çekiyo maaş 28.primde mi 28 gün hesabına göre olacak ozaman.off.bu kadar sormamın sebebi kafamın net olmaması.kusuruma bakmayın.
Geri
Üst Alt