Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Tuğrul bey vergi dairesinden söyle bir cevap aldım. Kurumunuzun mükellefiyet kaydı yoktur. Önce stopaj kaydı yapılacak. Sonra e beyanname şifresi ve kullanıcı adı tanımlanacak.
6.1 kurumun destek kodunda ise ilçe milli eğitim sizin adınıza ödeme işlemini yapar. Direk kurumun hesabına düşecek ise mal müdürlüğü gelen parayı muhasebelstirirse size tanımlı ödeme tertibine düşer. Mys de hiç bir milli eğitim müdürlüğüne tanımlama yetkisi yoktur. Her kuruma her tertip...
Kredi ve avans açarken oluşturduğunuz harcama talimatına ait ödeme yaparsınız. Malı aldıktan sonra aynı harcama talimatına ait 2. Ödeme emrini kesmek zorundasınız yoksa açtığınız avans ve krediye ait mahsup getir işlemi yapamazsınız.
Mys yi satin almalar ve değer artırılmasında kullanıyoruz. Devir aldığınız bir malzemeye ait tifi muhasebeye göndermeniz yeterli. Fiziksel ortamda muhasebeye belgeleri götürmeniz durumunda onlarda sistemden onaylayacaklardır.
Öncelikle yıl sonu yaklaştığı için bence avans açılması gerekiyordu. Kredinin yıl sonu islemleri bazen problem oluyor. Krediyi açmışsınız. Tasinir islem fişi kesmeden krediyi kapatacaksınız.
Mal müdürlüğünden ödemeyi geri çekin. Vif ile harcama talimatını birbirinden ayırın. Vifi tkys ye iade edin. Tekrar sureci baştan başlatın. Bu sefer düzelecektir. Çok yaşadık. Tamamen sistemsel.
Postane için yaklaşık 1700 tl kredi açacağım. Tasinir islem fişi kesmem gerekir mi yani haberleşme giderimi alsam yok sa mal ve hizmet alimi olarak mi.
Kolay gelsin. Halk eğitimi müdürlüğü için posta pulu gerekti. Mebbis ödenek talebini neye gore yapıyoruz. Demek istediğim. Ödenek modülüne hangi tür evraklar yüklenecek.
Iyi akşamlar. Yaklaşık 50.000 tl lik hurda demirbaş malzemenin kayıtlardan çıkarılması için tkys de çıkış yaptım fakat muhasebe birimi 630 lar çalışmış felan dedi. Bu malzemelerin amortismanı da var. Bir türlü maliye çözemedi. Neden olabilir.
Getirdiği kömüre aitse ve güncel ise olabilir. Aslında doğrudan teminlerde en büyük problem bu. Detaylı özellik belirtilmemesi. Doğrudan teminlerde de sartname hazırlansa daha sağlıklı olur.