Arama sonuçlarınız

1. Tartışma İşçi Yemek Yardımı Hesaplama Sgk-Gelir-Damga Muafiyeti

Maaşlarda asgari ücretin brütü kadar damga vergisi matrah istisnası uygulanıyor ya yemek içinde günlük 240 istisna uygulandığında brüt asgari ücretten daha fazla damga vergisi matrah istisnası uygulanmış olmuyor mu? Aylık uygulanabilecek damga vergisi matrah istisnası brüt asgari ücret kadar...
  2. Konu Çözüldü Yarı Zamanlı Çalışmak İsteyen Memurun Sgk İşlemleri̇

DEVLET MEMURLARININ YARIM ZAMANLI ÇALIŞMA HAKKININ KULLANIMINA İLİŞKİN 2025/13 SIRA NOLU KBS DUYURUSU 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun ek 43 üncü maddesi gereğince, Devlet Memurlarının Yarım Zamanlı Çalışma Hakkının Kullanımına İlişkin Yönetmelik yayımlanarak 657 sayılı Devlet Memurları...
  3. Tartışma İşçi Yemek Yardımı Hesaplama Sgk-Gelir-Damga Muafiyeti

Bir ay içinde uygulanabilecek damga vergisi matrahı istisna tutarı ne kadardır?
  4. Konu Çözüldü 2. Kez Ücretsiz Alan 5510 Na Tabi Personelin Gss

İlk kez karşılaşıyorum. Sgk tüm mutemetlere mail atacağına zahmet edip kurumlara yazsaymış ya. Acayip bir durum.
  5. Çözümlendi | Kilitli Kişi Borcu Tebliğini Almak Istemeyen Personel

Burda muhakekat mı yoksa kurumların hukuk birimi mi devreye girer? Buna benzer bir durumu bende yaşıyorum. Kişi borcu çıkardık ( kphys-sgk entegrasyonu - yersiz ödenen aile ve çocuk yardımı ) itiraz edileblecek bir hususta yok. Kişi borcu evraklarını resmi yazıyla personele bildirdik. 1 ay geçti...
  6. Çözümlendi | Kilitli Gi̇yi̇m Yardımı Hakkında Aklımıza Takılan Sorularımız ?

Madde 5 – Giyim ve kullanma süresi bakımından beraberliği sağlamak amacıyla; a) Kışlık kıyafete ait giyecek eşyaları Eylül-Ekim aylarında, b) Yazlık kıyafete ait giyecek eşyaları Nisan-Mayıs aylarında, c) Mevsimle ilgili olmayan giyecek eşyaları ise Nisan-Mayıs aylarında, verilir. Göreve...
  7. Çözümlendi | Kilitli 8. Dönem Toplu Sözleşme Karalarına Göre 1. Derece Mühendis Ek Ödeme Oranı

150+20+20 ( 7.Dönem 20 puan artış. 8.Dönemde ise 7.dönemle birlikte (20+20=40 puan) artış. Haliylen 1-2 derecedeki mühendis 150+40=190
  8. Editörün Seçimi Maaş/Ücret Işlemleri Kbs Üzerinden Yapılan Personel Ödemelerine Ilişkin Ödeme Emri Belgesi 01.03.2025 Den Itibaren Hys Üzerinden Yapılacak

Bu entegrasyon çalışması ile Muhasebe Müdürlüğüne evrak gönderilmiyor peki kendimiz için bir suretini tutma mecburiyetimiz var mıdır? Sizlerde uygulama nasıl
  9. Çözümlendi | Kilitli Ünvan Deği̇şi̇kli̇ği̇ Sınavı Yolluk Ödemesi̇

6245 sayılı harcırah kanunu Ehliyet tespiti, imtihan ve hava değişimi için başka yere gönderilenler:[7] Madde 18 – (Değişik: 11/12/1981 - 2562/8 md.) (Değişik: 17/4/2008-5754/78 md.) Memurlar, yardımcı hizmetler sınıfına dahil personel ve kurumlarda yalnız ödenek mukabili çalışanlardan...
  10. Ödeme Emri Örnek 2025 Öğreti̇m Yılı Hazırlık Ödeneği̇ Hk

01.01.30 Ödenekler İlgili mevzuatı gereğince üniversite ödeneği, idari görev ödeneği, geliştirme ödeneği, eğitim öğretim ödeneği, akademik teşvik ödeneği, öğretim yılına hazırlık ödeneği, yargı ödeneği ve ek ödenek gibi “ödenek” adı altında yapılan her türlü ödemeler ile toplu sözleşme...
  11. Çözümlendi | Kilitli Geçici Görev Yoluğu Uçak Ücreti

Aydında faal havaalanı yok. Samsun-İzmir arası uçak, İzmir-Aydın mutat vasıta ödenmesinde herhangi bir sakınca yok. ( Görevlendirme onayında uçak belirtilecek ) Havalimanları Web Siteleri
  12. Çözümlendi | Kilitli Naklen Tayin Ile Ayrılan Personellerin Çalışmadıkları Günlere Ait Bölge Tazminatı Iadesi

160 sayılı Devlet Memurları Kanunu Genel Tebliği https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2006/05/20060511-5.htm 4- Kararın 6 ncı maddesinin birinci fıkrasında, zam ve tazminatların ödenebilmesi için, Karara ekli I, II ve III sayılı cetvellerde gösterilen personelin kadro unvanı ile kariyer ve...
  13. DUYURU Ai̇le Yardımı Sosyal Güvenli̇k Kurumu Si̇stemi̇ İle Entegrasyon

İade alınması halinde süre sınırlaması olacak mı? 5 yıldan fazlası geri alınır mı? Faiz uygulaması olacak mı? Olacaksa ödeme tarihi mi tebliğ tarihi mi baz alınacak?
  14. Çözümlendi | Kilitli Engellilik İndiriminin Süresi

Yılda bir koşulu yok engellilik indirimine ilişkin yazıda belirtilen süre önemli. Sürelide olabilir süresizde
  15. Çözüm Bekliyor Her İkisi De Memur Olan Eşlerin Sürekli Görev Yolluğu

Valilik emrinden muhtemelen başka bir yere verilecek. Bu yer eşi ile aynı yerde olabilir sorun bu.
  16. DUYURU Ai̇le Yardımı Sosyal Güvenli̇k Kurumu Si̇stemi̇ İle Entegrasyon

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SİSTEMİ İLE ENTEGRASYON SIRA NO: (2025/11) Bilindiği üzere, aile yardımı ödenmesinde Kamu Personeli Aile Bildirim Sistemi aracılığı ile personel bildirimi esas alınmaktadır. Aile yardımı ödenmesine esas teşkil eden kamu personeli yakınlarının çalışma durum bilgilerinin...
  17. Çözüm Bekliyor Her İkisi De Memur Olan Eşlerin Sürekli Görev Yolluğu

Dönem tayinleri kapsamında nokta atama ile x şehrinin y ilçesine atanan eş (kadın) ile eş durumundan x şehri valililik emrine atanan eş (koca) personellerimiz var. Nokta atama ile atanan personelin sürekli görev yolluğunda sorun yok ancak eşini nasıl değerlendireceğiz tereddütümüz var...
  18. Sistemsel Sorunlar 4/B Sözleşmeli Personel 14 Günlük Farklar İade Edildi.

Ettim taslak ödeme emrinde sorun yok. Görüştüm tüm kurumlarda böyle bir sorun var denildi. Tekrar gönderdim.
  19. Sistemsel Sorunlar 4/B Sözleşmeli Personel 14 Günlük Farklar İade Edildi.

4/b Sözleşmeli Personellerin 14 Günlük Farkları "kbs de ekler görünmüyor ödemeye eklensin" gerekçesiyle iade edildi. Benzer durumla karşılaşan oldu mu?
  20. Çözümlendi | Kilitli Yurtiçi Sürekli Görev Yolluğunu Hangi Kurum Öder

Bu yazı kurumlararası nakil için. Söz gelimi x bakanlığından y bakanlığına atanma durumunda sürekli görev yolluğunu y bakanlığı öder. Ancak x bakanlığının y biriminden z birimine atanma durumunda y birimi öder. Kurum ve birim ifadeleri karıştırılıyor düşüncesindeyim.
  21. Tartışma Sözleşme Ücreti Asgari Ücretin Altında Olan 4/B Sözleşmeli Personel

Sözleşme ücreti asgari ücretin altında olup yasa gereği prime esas kazancı asgari ücretten gönderilen personellerin 14 günlük fark matrahı da dahil edildiğinde asgari ücretin üzerine çıkıyor. Misal sözleşme ücreti 22748,23 ama pek tutar 26005,50. 14 günlük fark matrahı 1652,89. Dönem toplamı...
  22. Çözümlendi | Kilitli Görev Yerine Geliş Gidiş Saatlerine Göre Yevmiye

Günübirlik görevler için geçerli dediğiniz. 6245/39
  23. Tartışma Konaklama Belgesine Konaklama Ücreti Ödenirmi?

Aslında 213 sayılı vergi usul kanununda fatura tanımı yapılmış akabinde fatura yerine geçen belgelerde sıralanmış. Bu kapsamda baktığımızda alındı belgesi fatura yerine geçmiyor. Öte yandan Kamu sosyal tesisler tebliği var. Burda da yanılmıyorsam alındı belgesi verileceği belirtilmiş.
  24. Çözümlendi | Kilitli Danışmanlık Tedibiri Nasıl Hesaplanır

Böyle bir paylaşıma denk geldim işinize yarar umarım.
  25. Çözümlendi | Kilitli Kurumlar Arası Görevlendirmelerde Geçici Görev Yolluğu

482 sayfa. Taratılmış karar olduğundan metin içinde arama yapamadım o nedenle özellikle sordum. Teşekkürler
  26. Çözümlendi | Kilitli Kurumlar Arası Görevlendirmelerde Geçici Görev Yolluğu

16 Mayıs 2025 tarihli resmi gazetede dayanak madde değiştirilmiş. Yeni yönetmelikte eli kulağındadır. https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2025/05/20250516-5.htm MADDE 24- 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 25 inci maddesi başlığıyla birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir...
  27. Çözümlendi | Kilitli Kurumlar Arası Görevlendirmelerde Geçici Görev Yolluğu

Benim sorduğum resmi gazetede yayımlanma tarihi.
  28. Çözümlendi | Kilitli Kurumlar Arası Görevlendirmelerde Geçici Görev Yolluğu

İptal tarihi yanlış yazdınız sanırım. Resmi gazetede yayınlandığı tarihi paylaşabilir misiniz?
  29. Çözümlendi | Kilitli Kurumlar Arası Görevlendirmelerde Geçici Görev Yolluğu

İç görevlendirme görevlendirildiği kurumun meselesi de bu görevlendirme kapsamında (iller arası) ilgilinin kadrosunun bulunduğu ve mali -sosyal haklarını aldığı kurumun harcırah unsurlarından tümünü yada en az birini ödeme mecburiyeti var mı? Verilmiş bir görüş yazısı da işimi görür. Ekli linki...
  30. Çözümlendi | Kilitli Kurumlar Arası Görevlendirmelerde Geçici Görev Yolluğu

375 sayılı KHK nın ek 25 inci maddesi kapsamında düzenlenen Kurumlararası Geçici Görevlendirme Yönetmeliği kapsamında harcırah ödemesi yapılabilir mi? Ekli linkte yer alan ticaret bakanlığı 100 soruda harcırah rehberi sayfa 348-350 de harcırah ödenemeyeceği gibi anlam çıkardım. Konuya ilişkin...
  31. DUYURU Ek Gösterge Anayasa Mahkemesi İptal Kararı

Basın Duyurusu: https://www.anayasa.gov.tr/tr/haberler/norm-denetimi-basin-duyurulari/bazi-ek-gosterge-rakamlarindan-yararlanabilmeyi-belirli-bir-tarihten-once-atanma-sartina-baglayan-kurala-iliskin-itiraz-basvurusu-hakkinda-karar/ Bazı Ek Gösterge Rakamlarından Yararlanabilmeyi Belirli Bir...
  32. Tartışma Sgk Ekranı Üzerinden Rapor Nasıl Arşive Kaldırılır.

Normal olanı rapor bitiş tarihinin içinde bulunduğu bildirge döneminin son bildirilme tarihine kadar bildirmek. Değerlendirmeyi siz yapın artık.
  33. Tartışma Sgk Ekranı Üzerinden Rapor Nasıl Arşive Kaldırılır.

Rapor bitiş tarihine sözleşmeliden ayrılış tarihini yazın. 1-2 gün içinde ödeme çıkmaz. 2 günden fazla ise ödeme çıkabilir
Geri
Üst Alt