Arama sonuçlarınız

1. DUYURU 2024 Yılı Bütçe Giderleri Ve Yıl Sonu İşlemlerine İlişkin Merkezi Yönetim Bütçe Uygulama Genelgesi

2024 YILI BÜTÇE GİDERLERİ ve YILSONU İŞLEMLERİNE İLİŞKİN MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE UYGULAMA GENELGESİ (Sıra No 2) Merkezi yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin bütçe giderlerinin gecikmelere mahal verilmeden zamanında gerçekleştirilmesi, yılsonu işlemlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesinin...
  2. Programlar Kadrolu (5434-5510) 83 Nolu Tebliğe Uygun Hazırlanan Kişi Borcu Hesaplama Programı

(6) 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun geçici 4 üncü maddesi gereğince emekli kesenek ve kurum karşılıkları, 8/6/1949 tarihli ve 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanununun mülga hükümlerine göre tespit olunan kamu görevlilerinden...
  3. Çözümlendi | Kilitli 4/B Gi̇yecek Yardımı Ödemesi

SÖZLEŞMELİ PERSONEL ÇALIŞTIRILMASINA İLİŞKİN ESASLAR Madde 3- (Ek:22/11/2010-2010/1169) Sözleşmeli personelin ücreti; pozisyon unvanı, bu unvana ilişkin eğitim düzeyi, kamu kurum ve kuruluşlarında aynı kadro veya pozisyon unvanında(2) geçen hizmet süresi dikkate alınarak tespit edilir...
  4. Mutemet Arşivi Ayniyat Saymanı Özel Hizmet Tazminatı

https://webdosya.csb.gov.tr/db/yerelyonetimler/icerikler/ayn-yat-saymani-20241007090807.pdf
  5. Çözümlendi | Kilitli Yurtdışı Tazminatı Alan Bir Personel Doğu Tazminatınıda Aynı Dönemde Alır Mı?

Görevin fiilen yapılması MADDE 6 - (1) Zam ve tazminatların ödenebilmesi için, I, II ve III sayılı cetvellerde gösterilen personelin, kadro unvanı ile kariyer ve yürüttüğü görevin gerektirdiği hizmetleri kanunların öngördüğü durumlar saklı kalmak üzere fiilen yapması zorunludur. Bölgelere göre...
  6. Mutemet Arşivi Ayniyat Saymanı Özel Hizmet Tazminatı

Hocam Memursen genel başkanı Ali Yalçın ın x platformunda paylaşımı var. Kafa bulandıranda aslında bu.
  7. Mutemet Arşivi Ayniyat Saymanı Özel Hizmet Tazminatı

Görüş tarihi tamam ama içerikte ve görüş talep tarihine bakılırsa zam ve tazminat kararnamesine değinilmediğini düşünüyorum.
  8. Mutemet Arşivi Ayniyat Saymanı Özel Hizmet Tazminatı

Yazıyı buldum ancak ilgi tutulan İstanbul Teknik Üniversitesinin yazısını bulamadım. Görüş yazısında da tarihe bakılırsa görüş talep yazısında da zam ve tazminat kararnamesinde yapılan değişikliğe değinilmemiş.
  9. Mutemet Arşivi Ayniyat Saymanı Özel Hizmet Tazminatı

Linkte ayniyat saymanının özel hizmet tazminatı ile ilgili görüş paylaşılmış. Görüş yazısı resmi yazı olarak yok sadece aşağıdaki gibi paylaşılmış ve yazıda " Kararının 55 inci maddesinde sayılan unvanlar arasında ayniyat saymanı unvanına yer verilmemesi sebebiyle mezkur maddede yer alan ilave...
  10. Köşe Yazıları Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliği (Sıra No: 83) Kişi Borcu Hesaplama Konusunda Tereddütler Ve Çözümler

(7) 5510 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonra bu Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında ilk defa sigortalı sayılanlardan; a) 5434 sayılı Kanunun 40 ıncı maddesinde belirtilen yaş hadleri ile sıhhi izin sürelerinin doldurulması sebebiyle memuriyeti sona eren...
  11. Köşe Yazıları Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliği (Sıra No: 83) Kişi Borcu Hesaplama Konusunda Tereddütler Ve Çözümler

(6) 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun geçici 4 üncü maddesi gereğince emekli kesenek ve kurum karşılıkları, 8/6/1949 tarihli ve 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanununun mülga hükümlerine göre tespit olunan kamu görevlilerinden...
  12. Çözümlendi | Kilitli Taşıt Giderleri-Akaryakıt Ve Yağ Alımları

Sistemden kaynaklı bir sorun. Şu aşamada sadece 3.2 lerden ödeme yapılabiliniyor. 06 lar için çalışma yapılıyormuş.
  13. Çözümlendi | Kilitli Taşıt Giderleri-Akaryakıt Ve Yağ Alımları

Süreç kamu filo sisteminden dolayı direkt taşıt giderleri olarak geliyor ve değişikliğe müsaade etmiyor. Yada bizler birşeyleri eksik yapıyoruz. Çokça uğraştım olmadı mecbur 3.2 lerden düzenledik
  14. Çözümlendi | Kilitli Taşıt Giderleri-Akaryakıt Ve Yağ Alımları

Taşıt Giderleri Akaryakıt ve Yağ Alımları
  15. Çözümlendi | Kilitli Taşıt Giderleri-Akaryakıt Ve Yağ Alımları

Kamu filo sisteminden taşıt giderleri -akaryakıt ve yağ alımları için masraf cetveli düzenleniyor. Bu cetvel harcama ile ilişkilendiriliyor. Harcama talimatına bahsettiğim ekonomik kodlar ekleniyor ancak ödeme emrine geçince bu ekonomik kodlarla işlem yapılamıyor. Taşınırlık bişey yok diye...
  16. Çözümlendi | Kilitli Taşıt Giderleri-Akaryakıt Ve Yağ Alımları

Taşıt Giderleri- Akaryakıt ve Yağ Alımları için Harcama Yönetim Sisteminden sadece 03.02.30.02 -Taşıtlar İçin Yakıt ve Yağ Alımları ekonomik kodundan ödeme emri düzenlenebilmektedir. Harcama talimatına 06.05.40.02- 06.06.4.02 Akaryakıt ve Yağ Alımları ekonomik kodları eklenebilirken ödeme...
  17. Çözümlendi | Kilitli Memur Engellilik Indirimi Anne Babası Için Alabilirmi.

Yalnız şunu da eklemek lazım kbs maaş sisteminde personelin kendisi,eşi ve çocukları için engellilik indirimi girilebiliyor. Anne ve baba için giriş alanı yok.
  18. Çözümlendi | Kilitli Nakil Ile Gelen Sürekli Işçi Zamanında Işe Başlatılmalı?

Nakil gelen personel için ipc uygulanmaz. 14.08 ayrılış yapılmış. Siz giriş için 15.08 tarihini girin istisna kısmından nakil gelen ( Kamu Kurumları için geldiği yerin işyeri sicil numarasının yazılmasına gerek yok ) personel seçin bu şekilde cezai işlem uygulanmaz. 15.08 tarihli girişi ister...
  19. Mutemet Arşivi 2024 Ağustos Kıst Maaşındaki Toplu Sözleşme Ikramiyesi Damga Vergisi Sorunu

Şuan örnek olmadığı için paylaşamıyorum ama ücretsiz izin dönüşü kıst+tam maaş hesaplamasında tam maaştan sendika kesintisi yaparken kıst maaştan kesinti yapmıyor diye biliyorum. Denemek lazım.
  20. Çözümlendi | Kilitli Memur Engellilik Indirimi Anne Babası Için Alabilirmi.

Sadece engelli raporu ile işlem yapamazsınız. Personelin gelir idaresi müdürlüğüne başvurması gerekiyor. Başvuru sonrası gelecek yazıya göre işlem yaparsınız.
  21. Mutemet Arşivi 2024 Ağustos Kıst Maaşındaki Toplu Sözleşme Ikramiyesi Damga Vergisi Sorunu

Şahsen kıst maaşta ödenmemesi gerektiğini düşünüyorum. MADDE 59- 27/6/1989 tarihli ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 4 üncü maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. “ 25/6/2001 tarihli ve 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu...
  22. Mutemet Arşivi 2024 Ağustos Kıst Maaşındaki Toplu Sözleşme Ikramiyesi Damga Vergisi Sorunu

Sizin maaşlarda sıkıntı yoktur. Siz kıst+tam maaş hesaplaması yapmışsınızdır. Ancak bu örnekte Kamil Bey ücretsiz izne ayrılacak personele kişi borcu vb işlemlerle uğraşmamak ve yersiz ödeme yapmamak adına personele ayrılacağı tarih olan 31 ağustosa kadar kıst maaş hesaplamış.
  23. Çözümlendi | Kilitli Daimi İşçi Emekli Olacak İşveren Çıkış Vermiyor.

Yazıda 2008 de işçinin izin kullanmak istediği ama işverenin kullandırmadığı yönünde bir ibare var. Pekte anlamadım desem yeridir. Bununla birlikte yine başımıza gelen bir olayda mahkemenin bilirkişi kararı ile uzlaşılan tutarda yapılan izin ücreti ödemesi var. Burda da uzun süre kullanılmayan...
  24. Çözümlendi | Kilitli Daimi İşçi Emekli Olacak İşveren Çıkış Vermiyor.

Böyle bir yazı var ancak ilgi tutulan yazı ile içerikte bahsedilen genelge içeriğinden bilgim yok. Bırde yazı içinde personelin iznin kullandırılmasına yönelik talebi olduğu ancak kullandırılmadığı gibi bir ibare var. Birde unutmadan benzeri durum 5-6 yıl önce bizde de yaşanmış. Mahkemeye...
  25. Çözümlendi | Kilitli Daimi İşçi Emekli Olacak İşveren Çıkış Vermiyor.

Kaç gün izni var. Peki Müdürünüz şimdiye kadar neredeydi diye sorarlar adama. İzinleri önceki yıllarda neden kullandırmamış. Hadi 30 gün izin olur anlarım. 170 gün izin ne demek. Normal olan izinlerin yılı içinde kullandırılması. Burda bariz bir şekilde Müdürün hatası var diye düşünüyorum.
  26. Mutemet Arşivi 2024 Ağustos Kıst Maaşındaki Toplu Sözleşme Ikramiyesi Damga Vergisi Sorunu

Sözleşmeli ve memur maaşlarında 2 kişiyi kontrol ettim sorun yoktu. İki hesaplamayı da bugün yaptık
  27. Mutemet Arşivi Ayniyat Saymanı Özel Hizmet Tazminatı

Kbs hata raporlarında halen ayniyat saymanı unvanı var. Acaba özel hizmeti artırmakla hata mı ettik? Cumhurbaşkanı kararını yanlış mı yorumladık?
  28. Mutemet Arşivi Sendika Üye Sayısı %1 Altında Kalanların Sendika Toplu Sözleşme İkramiyesi

13 temmuz değil yayımlandığı tarih. Yani bugünden geçerli. MADDE 60- Bu Kanunun; a) 3 üncü, 4 üncü, 33 üncü ve 34 üncü maddeleri 1/1/2025 tarihinde, b) 17 nci, 21 inci, 28 inci ve 30 uncu maddeleri yayımını izleyen ayın başında, c) 18 inci ve 25 inci maddeleri 1/11/2024 tarihinde, ç) 20...
  29. Mutemet Arşivi Sendika Üye Sayısı %1 Altında Kalanların Sendika Toplu Sözleşme İkramiyesi

Toplu Sözleşme İkramiyesi bugünkü resmi gazetede yayımlandı. MADDE 59- 27/6/1989 tarihli ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 4 üncü maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. “25/6/2001 tarihli ve 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu...
  30. Tartışma Kişilerden Alacaklarda Faiz Başlangıcı

Benimde kanaatim öyle lakin Muhasebe Müdürlüğü bu konuda katı davranıyor
Geri
Üst Alt