Arama sonuçlarınız

1. Programlar Vekalet Ücreti Hesaplama Programı

Dalgınlığıma geldi sanırım veri gerişi yaparken hata yapmış olabilirim. Emeğinize sağlık. Birçok excel çalışmasında bu husus gözardı ediliyor.
  2. Programlar Vekalet Ücreti Hesaplama Programı

Süleyman Hocam hesaplamada hata ar gibi. Yan ödeme ve özel hizmet tazminat toplamı alınıp, kıyaslama yapılmalı.
  3. Çözümlendi | Kilitli Şoförsüz Araç Kiralama İhalesinde Damga Vergisi

https://www.malihakem.com/analizler/surucusuz-arac-kiralamalarinda-damga-vergisi-binde-1-89-dur_an24.html
  4. Çözümlendi | Kilitli Şoförsüz Araç Kiralama İhalesinde Damga Vergisi

Şoför ve yakıtsız yapılan araç kiralama ihalelerinde damga vergisi uygulamasını nasıl yapmaktasınız. Aşağıdaki tabloya göre A/2 ye göre 1,89 mu yoksa A/9 a göre 9,48 mi?
  5. Çözümlendi | Kilitli Eşlerden Birine Iş Akdi Veya Toplu Sözleşme Gereği Çocukları Için Yapılan Aile Yardımı Ödeneği Daha Düşük Ise, Yalnız Aradaki Fark Ödenir.

Sanırım bu alan toplu iş sözleşmesi ile ödenen çocuk yardımı için eklenmiş. Şayet toplu iş sözleşmesi ile ödenen çocuk yardımı var ise aradaki farkı verir. Aile yardımı ödeneği: (1) Madde 202 – Evli bulunan Devlet memurlarına aile yardımı ödeneği verilir. (Değişik: 27/6/1989 - KHK - 375/10...
  6. Çözümlendi | Kilitli 4/B Sözleşmeli Personelin İşten Ayrılışı Süresi Geriye Dönük Kaç Gün

Emin misiniz? Arkadaşlar yukarıda uyarı aldıklarını yazmışlar. Deprem bölgesinde mi görevlisiniz? Acaba oraya mahsus bi uygulama mı?
  7. Çözümlendi | Kilitli 4/B Sözleşmeli Personelin İşten Ayrılışı Süresi Geriye Dönük Kaç Gün

Mevzuatı paylaştım sadece uygulamayı hiç yapmadım. Arkadaş denesin artık. 5510 sayılı kanunun 8 inci maddesinin 1 inci fıkrasının c bendi ile sosyal sigorta işlemleri yönetmeliğinin 25 inci maddesi birlikte değerlendirildiğinde 3 ay olduğu kanaatine varıyorum. Giriş 1 ay çıkış 3 ay
  8. Çözümlendi | Kilitli 4/B Sözleşmeli Personelin İşten Ayrılışı Süresi Geriye Dönük Kaç Gün

3 ay içinde diyor. Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliği Sigortalı işten ayrılış bildirgesi MADDE 25 – (1) Sigortalılığın sona ermesine ilişkin bildirimler, Kanunun 4 üncü maddesi birinci fıkrasının (a) ve (b) bentlerine tabi olanlar için Ek-5, (c) bendine tabi olanlar için ise Ek-5/A’da...
  9. Çözümlendi | Kilitli 14 Günlük Fark Prime Esas Kazanç Toplamları 16.488.90 Tl Nin Altında Kalıyor

Sözleşmeli personelde bu geçiş dönemi için düzenleme yapılmış. Maaş + maaş farkı bu dönem için 16488,90 tl nin altında kalmayacak şekilde ayarlanmış.
  10. Çözümlendi | Kilitli 14 Günlük Fark Listesinden Personel Çıkarma

Muhasebe Müdürlüğündeki arkadaşa sordum 01 ocak itibariyle görevde olmadığı için alamaz dediler. Farkları iade ettiler. Acaba konuya ilişkin bir görüş var mıdır?
  11. Çözümlendi | Kilitli 14 Günlük Fark Listesinden Personel Çıkarma

30 Aralıkta yaş haddinden resen emekliye ayrılan personel 14 günlük maaş farkını hakeder mi ?
  12. Mutemet Arşivi Mahkeme Harç Ve Giderleri Klavuzu

Mahkeme Harç ve Giderlerine İlişkin Klavuz ektedir. Bürokrasi bitecek derken hortladı.
  13. Çözümlendi | Kilitli Vekalet Hesaplama Da Özel Hizmet Tazminat Oranları Değiştiği Için Kbs Yanlış Hesaplıyor.

Bunu duyuru olarak Kbs açılış ekranına koymaları lazım. Hesaplamayı bilen var bilmeyen var. Yersiz ödemenin önüne geçmeleri lazım
  14. Çözümlendi | Kilitli Vekalet Hesaplama Da Özel Hizmet Tazminat Oranları Değiştiği Için Kbs Yanlış Hesaplıyor.

Size zahmet şu çağrıyı ve verilen cevabı paylaşır mısınız? Sistem ne yaparsa doğrudur mantığında olanlar var.
  15. Çözümlendi | Kilitli Vekalet Hesaplama Da Özel Hizmet Tazminat Oranları Değiştiği Için Kbs Yanlış Hesaplıyor.

15.12-31.12.2023 ayrı 01.01-14.01.2024 ayrı ayrı hesaplanmıyor mu? Hata olmaması lazım. 01.01 den geçerli özel hizmet tazminatı artışı olan var, ek ödeme artışı olan var.
  16. Mutemet Arşivi Sgk Genelgesi 2024/2 – 2024 Yılı Prime Esas Kazançların Alt Ve Üst Sınırları Ile Bazı Işlemlere Esas Tutarlar

4857 sayılı İş Kanununun 39 uncu maddesine istinaden Asgari Ücret Tespit Komisyonunca 2024 yılı için uygulanacak olan asgari ücret, 1/1/2024 ila 31/12/2024 tarihleri arası için tespit edilerek 30/12/2023 tarihli ve 32415 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Asgari Ücret Tespit Komisyonunca...
  17. Mutemet Arşivi 2024 Yılı Maaş Katsayıları Ve Mali Ve Sosyal Haklar

Ocak mali ve sosyal haklar genelgesi. Konu burdan devam ediyor. Bu konu kilitlenmiştir. https://www.maasmutemeti.com/forum/konu/memur-zam-oranina-goere-49-25-2024-ocak-memur-maas-katsayilari.26652/#post-130153
  18. Mutemet Arşivi 2023 Kasım Ayı Tüketici Fiyat Endeksi (Tüfe) Enflasyon Oranı Açıklandı (%3,28)

Hocam burda 6 ıncı maddede açıklanan ortalama ücretlerin artışı söz konusu. Hesaplamaya etkisi olmadığını düşünüyorum.İlginiz için teşekkürler.
  19. Mutemet Arşivi 2023 Kasım Ayı Tüketici Fiyat Endeksi (Tüfe) Enflasyon Oranı Açıklandı (%3,28)

Sizin hesaplamada sorun yok. Sorun toplu sözleşmede zamma ilişkin maddelerin aynı ( en azından ben öyle görüyorum ) olmasına rağmen sonuçların farklı olması. Memur toplu sözleşme maddesini de işçi toplu sözleşme maddesini de yukarıda paylaştım. Memur için hesaplama formülü herhangi bir yerde...
  20. Mutemet Arşivi 2023 Kasım Ayı Tüketici Fiyat Endeksi (Tüfe) Enflasyon Oranı Açıklandı (%3,28)

Memur ve işçilerin dönem zamlarının aynı olacağı varsayımıyla yapılan hesaplamada memur lehine 2,63 lük bir fark çıkıyor. Bunun sebebi ne olabilir. Sözleşme maddelerinde hesaplamaya ilişkin özel bir ayrım göremedim.
  21. Mutemet Arşivi 2023 Yılı Bütçe Gi̇derleri̇ Ve Yılsonu İşlemleri̇ne İli̇şki̇n Merkezi̇ Yöneti̇m Bütçe Uygulama Genelgesi̇

20/12/2023 tarihinden sonraki her türlü ödemeler, (“01- Personel Giderleri” -ek ders ve sınav ücreti, fiili hizmet zammı, nöbet ücreti, ek ödeme, ikramiye, kıdem tazminatı gibi ödemeler de dâhil olmak üzere- ve “02-Sosyal Güvenlik Kurumlarına Devlet Primi Giderleri” ekonomik kodlarına ilişkin...
  22. Mutemet Arşivi 2023 Yılı Bütçe Gi̇derleri̇ Ve Yılsonu İşlemleri̇ne İli̇şki̇n Merkezi̇ Yöneti̇m Bütçe Uygulama Genelgesi̇

2023 YILI BÜTÇE GİDERLERİ ve YILSONU İŞLEMLERİNE İLİŞKİN MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE UYGULAMA GENELGESİ (Sıra No 2) Merkezi yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin bütçe giderlerinin gecikmelere mahal verilmeden zamanında gerçekleştirilmesi, yılsonu işlemlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesinin...
  23. Editörün Seçimi Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebli̇ği̇ (Sıra No: 83)(Fazla Veya Yersi̇z Ödenen Aylıkların Geri̇ Alınması) Ki̇şi̇ Borçları Güncel Tebliğ

Var abi Bu mantıkta sözleşmeli personelin kaybı söz konusu gibi. Keşke birde sözleşmeli personel için örnek verselerdi.
  24. Editörün Seçimi Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebli̇ği̇ (Sıra No: 83)(Fazla Veya Yersi̇z Ödenen Aylıkların Geri̇ Alınması) Ki̇şi̇ Borçları Güncel Tebliğ

Bu kadar tebliğ yayınlanıyor bunun yanına kişilerden alacaklar hesaplama cetvelini kbs maaş sistemine entegre etseler daha iyi olmaz mıydı?
  25. Editörün Seçimi Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebli̇ği̇ (Sıra No: 83)(Fazla Veya Yersi̇z Ödenen Aylıkların Geri̇ Alınması) Ki̇şi̇ Borçları Güncel Tebliğ

Takibe yetkili birim: Kamu idarelerinin merkez teşkilatında strateji geliştirme birimini, taşrada ise strateji geliştirme biriminin bağlı olduğu üst yöneticinin alacağın takibi konusunda yetki verdiği birimi, ifade eder.
  26. Çözümlendi | Kilitli Mys Vergi Borcu Kesintisi

Yök özel bütçeli kurum, Meb Genel Bütçeli. Bahsettiğiniz damga vergisi genel bütçede yanılmıyorsam yok.
  27. Çözümlendi | Kilitli Sgk İdari Para Cezası Hk.

Kaş yapayım derken göz çıkarma gibi birşey olmuş. İdari para uygulama gerekçeleri ne. Hangi madde dayanak gösteriliyor.
  28. Çözümlendi | Kilitli Mahkeme Kararı Ile Yıllık Izin Alacağı Ödemesi

Normalde izin ücreti işçiye işçiye ayrıldığında ödenir. Bu durumda da izin ücretinin ayrıldığı dönemin matrahına eklenmesi gerekli diye düşünüyorum. Tabii sizde farklı bir durum varsa bilemem. 4857 sayılı iş kanunu-Sözleşmenin sona ermesinde izin ücreti Madde 59 - İş sözleşmesinin, herhangi bir...
  29. Programlar 666 sayılı KHK'ya göre maaş hesabı (5510-5434)

Süleyman Hocam inceleme şansım olmadı. Bize 19 Eylülde İl Müdürü atandı. Öncesinde İl Müdür Yardımcısı olarak görevli idi. 15 Eylül maaşı İl Müdür Yardımcısına göre ödenmiş. 19 eylülden sonrası İl Müdürüne göre olmalı. Burda nasıl bir kıyas yapılmalı. İl Müdür Yardımcısı maaşı verileri ile İl...
  30. Mutemet Arşivi Işçi Emekli Olacağı En Uygun Zaman Ne Olmalıdır?

Ocak ayında kıdem tazminatı tavanı belli olsun. Giydirilmiş yevmiyesi yeni kıdem tavanını aşıyorsa yada çok az bi farkla kıdem tavanının altında kalıyorsa 14 Ocakta emekli olmak için dilekçe versin yoksa Martı beklesin.
Geri
Üst Alt