Arama sonuçlarınız

1. Editörün Seçimi 83 Nolu Muhasebat Genel Tebliği (Kişilerden Alacaklar) İle İlgili Açıklamalar

teşekkür ederim. o zaman kişi tahakkuk biriminden borç tutarını sözlü olarak öğrendi ve hemen yatırdı diyelim. anaparayı ödemesi yeterli diyebiliriz değil mi?
  2. Editörün Seçimi 83 Nolu Muhasebat Genel Tebliği (Kişilerden Alacaklar) İle İlgili Açıklamalar

maaşını peşin aldıktan sonra aylıksız izne ayrılan kişi borcu hesaplanırken, faiz hesaplanacak mı bu durumda tam anlayamadım.
  3. Çözümlendi | Kilitli Mahkeme Kararına İstinaden Maaş Farkı Borcu

Mahkeme kararı gereği kişinin geriye dönük 4 ay maaş farkını kişiden tahsil edeceğiz. Faiz işletirken maaşların ödendiği tarihten itibaren bugüne kadar mı faizi işletmek doğru olur yoksa ödemelerin yapıldığı tarihten mahkeme kesinleşme tarihine kadar mı?
  4. Çözümlendi | Kilitli İki Borç Kaydı Olan Personelin Terkin Işlemleri

Muhasebat Genel Müdürlüğü tebliğine göre 70 lira altı terkin ediliyor. Kişinin iki ayrı borç kaydı olması durumunda; bir borcu 70 lira üstünde, diğer borcu 70 lira altındaysa bu durumda terkin işlemi kişiye ait toplam borç üzerinden mi değerlendirilmelidir yoksa her borç kaydının terkin işlemi...
  5. Çözümlendi | Kilitli 4/D İlave Tediye Ssk Ve Vergi Dönemleri

02.06.2025 tarihinde ödenen işçi tediyelerinin vergileri Haziran-2025 MUHSGK ile, primleri de Mayıs-2025 MUHSGK ile beyan edilecek doğru mudur?
  6. Mutemet Arşivi 4/D Maaşlarına İlişkin Rehber

4D sürekli işçilerinin maaşlarının hesaplanmasına ilişkin kapsamlı bir rehber döküman nasıl bulabilirim?
  7. Çözümlendi | Kilitli Çalışılmadığına Dair Bildirim Işaretlenmesi Halinde Ceza Gelirmi?

Geçici iş göremezlik ödeneklerinin prim borçlarımıza mahsubuna ilişkin SGK ile protokolümüz var. Rapor durumunda personelin primini tam ödüyoruz, ayrıca çalışılmadığına dair bildirim ekranından da rapor bildiriminde bulunuyoruz. Prim hizmet beyannamesinde 30 gün prim ödediğimiz personelin...
  8. Çözümlendi | Kilitli İstirahatli Olduğu Günlerde Çalışmamıştır Seçeneği

Hepinizden Allah razı olsun. Çok korktum bir an için. Bu işler beni kalpten götürmezse iyi.
  9. Çözümlendi | Kilitli İstirahatli Olduğu Günlerde Çalışmamıştır Seçeneği

MUHSGK verirken istirahatli olsun olmasın tüm sigortalılar için bu seçeneği işaretleyince ceza yeme durumu söz konusu olur mu? Sehven tüm sigortalılara işaretlemişim.
  10. Çözümlendi | Kilitli İkametgaha Göre Harcırah Ödemesi

Bursa merkezde ikamet eden bir işçimiz, İnegöl şubede asli görevini yürütmektedir. Söz konusu işçi, 5 gün süreyle bursa merkezde yani ikametgahının bulunduğu yerde geçici görevle görevlendirilmiştir. Bu durumda işçiye harcırah ödenebilir mi? Yasal dayanağına ilişkin bilgi alabilir miyim?
  11. Programlar İşkur İşgücü Uyum Programına Ait Maaş Ödeme Bordrosu

Üstad elinize sağlık. Ancak bu ödemelerde asgari geçim indirimi yok diye biliyorum. Sadece GSS kesilecek, gün sayısına göre ücret hesabı yapılacak. Doğru mudur?
  12. Çözümlendi | Kilitli Muhsgk Damga Vergisi Gayrisafi Tutarı

Önceki dönemlerde MUHSGK beyannamesi verirken "vergiye tabi işlemler" kısmında 302-Damga vergisi türünde gayrisafi tutarını hesaplarken sehven damga vergisi istisnası dışında kalan damga vergisi üzerinden matrahı hesaplamışım. Sanıyorum matrahı hesaplarken istisna tutarını da katmam gerekirdi...
  13. Mutemet Arşivi Vekaleten Aylık Alanların 14 Günlük Fark Maaşı

Kurumumuzda vekaleten İl Müdür Yardımcılığı görevini yürüten personel 03.01.2024 tarihinde asaleten İl Müdür Yardımcılığı görevine atanmıştır. Bu durumda Aralık-2023 dönemine ilişkin fark maaş alacak mıdır? Ayrıca ödenmiş olan 01.01.2024-14.01.2024 14 günlük farkına ilişkin başka bir fark işlem...
  14. Çözümlendi | Kilitli Sürekli Görev Yolluğu Avans Olarak Ödenebilir Mi?

ama biz özel bütçeli kurum olduğumuzdan kişinin aldığı avansı ataması olan il müdürlüğüne muhasebe üzerinden mal ediyoruz. kişi de kanıtlayıcı belgelerle avansını atandığı ilde kapatıyor. bu uygulama yanlış mıdır?
  15. Çözümlendi | Kilitli Sürekli Görev Yolluğu Avans Olarak Ödenebilir Mi?

İl Müdürlüğümüz personeli, başka bir il müdürlüğümüze tayin oldu. Dilekçe ve atama onayı ile İl Müdürlüğümüzden avans istedi. Diğer il müdürlüğüne başlayınca süresi içerisinde avansını kapatacak. Bu şekilde uygulama mümkün müdür?
  16. Çözümlendi | Kilitli 4/D İşçinin Geçici Görev Yolluğu Sürelerde Yemek Ve Taşıt Ödenirmi?

Hocam internetten şöyle bir bilgi buldum. Muhasebat ın görüşüne göre ödenebilir anlamı da çıkıyor sanırım: Geçici Görev Yolluğu Alan İşçiye Ayrıca Yemek Parası Ödenebilir mi?
  17. Çözümlendi | Kilitli 4/D İşçinin Geçici Görev Yolluğu Sürelerde Yemek Ve Taşıt Ödenirmi?

Hocam netleştireyim: Bizde işçilerin maaşları fiili çalışmadan sonra ödeniyor. Yemek Ücreti günlük 100-TL, yol ücreti günlük 25,00-TL. Kişi harcırah talep ederse gündeliği olan 203 lirayı ödeyeceğiz ancak ay sonunda ödenecek maaşından 1 günlük yemek ücretini düşecek miyiz? Yine aynı şekilde yol...
  18. Çözümlendi | Kilitli 4/D İşçinin Geçici Görev Yolluğu Sürelerde Yemek Ve Taşıt Ödenirmi?

Kurum daimi işçimiz mücavir alan dışında başka bir ilçeye harcırahlı olarak 2 günlük görevlendirildi. İşçiye halihazırda toplu sözleşme gereği günlük toplam 48,00-TL yol ücreti ödenmekte. İşçinin yolluk bildiriminde beyan ettiği, görevlendirildiği ilçeye gidiş geliş vasıta bedelinden, toplu...
  19. Çözümlendi | Kilitli Aynı Ay İçinde Birden Fazla Dönem İçin Ödenen Maaşlarda Damga Vergisi İstisnası

ama bu durumda, muhsgk verirken fazla istisna uygulandığı hatasını veriyor. sonuçta gelir eylül ayında elde edilmiş.
  20. Çözümlendi | Kilitli Aynı Ay İçinde Birden Fazla Dönem İçin Ödenen Maaşlarda Damga Vergisi İstisnası

Birimimizde göreve başlayan personele Ağustos-2023 maaşını Eylül ayı içinde ödedik. 101,82-TL damga vergisi istisnası uygulandı. Ancak yine Eylül ayı içinde Eylül-2023 maaşında da sistem 101,82-TL damga vergisi istisnası uygulamış. Fazla uygulanan istisnanın kişiden tahsil edilmesi gerekiyor...
  21. Çözümlendi | Kilitli İhraç Edilen Memurun Kesenek Iadesi Istenir Mi?

Örnekleme yaparak sormuştum. Sonuç olarak prim iadesi talep edilmez değil mi?
  22. Çözümlendi | Kilitli İhraç Edilen Memurun Kesenek Iadesi Istenir Mi?

KHK kapsamındaki ihraçlar için sormak istemiştim.
  23. Çözümlendi | Kilitli İhraç Edilen Memurun Kesenek Iadesi Istenir Mi?

15.09.2023 tarihinde maaşı peşin ödenen ve emeklilik kesenekleri de SGK ya ödenen ancak 01.10.2023 tarihinde ihraç edilen personelin maaşının personelden istenmediğini biliyorum. Peki 02.10.2023-14.10.2023 tarihlerine ilişkin kesenekleri SGK dan iade istenir mi?
  24. Sistemsel Sorunlar Prim İade Sisteminde Alınan Hata

Özel bütçeli kurum olduğumuzdan mal müdürlüğüyle çalışmıyoruz. kendi özel hesaplarımız var. ancak bütün iller tek vergi numarasına kayıtlı. dolayısıyla SGK a ilinin alacağını b ilinin SGK ya da vergi borcuna mahsup ediyor. bu durumda alacaklı birime bilgi verilmeli. bütün prim iade alacak...
  25. Sistemsel Sorunlar Prim İade Sisteminde Alınan Hata

peki işlem yapılmışsa SGK paramı neden yatırmıyor, ya da borca mahsup ettiyse neden bilgi vermiyor? dosya açıkta bekliyor yıllardır. gerçekten anlamak mümkün değil. yardımcı olan herkese teşekkür ederim.
  26. Sistemsel Sorunlar Prim İade Sisteminde Alınan Hata

prim iade sisteminden iade talebinde bulunulmadığını biliyorum. Ancak ilgili dönemde resmi yazı ile istenmiş ve işlem yapılmış olabilir mi? işlem yapıldıysa prim iade sistemine yansıtılıyor mu?
  27. Sistemsel Sorunlar Prim İade Sisteminde Alınan Hata

o halde bu hatayı almamın sebebi, daha önce prim iade talebinde bulunulmuş olması ve iade tutarının nakden ya da mahsuben SGK tarafından ödendiği anlamını mı taşıyor?
  28. Sistemsel Sorunlar Prim İade Sisteminde Alınan Hata

kişinin o dönemki primlerini süzdüğümde kesenek sisteminde şöyle bir tabloyla karşılaştım. iki satır var ancak 8 günlük olan bildirge toplamına yansımamış. 30 günlük olan ödenmiş. Ama 30 günlük primi ödediğimiz halde SGK prim sorgulaması yaptığımda 8 gün ödenmiş gibi görünüyor. T.C. NO EM...
  29. Sistemsel Sorunlar Prim İade Sisteminde Alınan Hata

kılavuza uygun işlem yaptığım halde neden hata alıyorum, ben de onu sormuştum..
  30. Sistemsel Sorunlar Prim İade Sisteminde Alınan Hata

Prim iade sisteminde aşağıdaki hatayı alıyorum. Girdiğim verilerin hepsi tescil kayıtlarıyla uyumlu. Sebebi nedir?
  31. Programlar Maaş Ve Kişi Borcu Hesaplama Programı (Tam, Kıst, Günlük, 2/3, 1/3, Katsayı Farkı Vb)

01.08.2023 tarihinde ücretsiz izinden dönerek göreve başlayan personele 14 günlük kıst maaş yapacağım. Resimdeki 1. maaş: tam çalışsaydı alacağı maaş. 2. maaş: 14 günlük kıst maaş 3. maaş: 14 günlük maaş hesaplaması. Kıst maaş hesabında ayın gün sayısına göre işlem yaptığımızda 502,15/31*14=...
  32. Çözümlendi | Kilitli Harcırah Damga Vergisi Ne Zaman Ödenir?

Özel bütçeli kurumlar için soruyorum: Geçici görev yolluğu bildirim kağıdı 25.06.2023 tarihinde düzenlenmiş olsun, bildirime ilişkin ödeme de 03.07.2023 tarihinde yapılarak damga vergisi de aynı tarihte ödemeden kesilmiş olsun. Bu durumda kesilen damga vergisi Haziran ayı beyannamesi ile mi...
  33. Çözümlendi | Kilitli Ücretsiz İzne Ayrılan Memura Seyyanen İlave Ödeme

17.07.2023 tarihi mesai bitiminde ücretsiz izne ayrılan personele 3 günlük kıst seyyanen ödeme mi yapılmalıdır?
  34. Çözümlendi | Kilitli Doğum Nedeniyle Ücretsiz Izne Ayrılan İşçi İkramiye Hesaplama

Gönderdiğiniz linki inceledim ve aşağıdaki şekilde hesaplama yaptım. İlk defa bu şekilde bir hesaplama yapıyorum. O yüzden atladığım bir husus var mıdır destek verirseniz sevinirim.
Geri
Üst Alt