Arama sonuçlarınız

1. Çözümlendi | Kilitli Doğum Nedeniyle Ücretsiz Izne Ayrılan İşçi İkramiye Hesaplama

4D İşçimiz 18.03.2023 tarihinde doğum nedeniyle ücretsiz izne ayrılmıştır. Kendisine 01.01.2023-18.03.2023 tarihleri için kıst ikramiye hesaplayacağız. Kişinin 01.01.2023 - 28.02.2023 için günlük yevmiyesi: 391,05-TL Kişinin 01.03.2023 sonrası günlük yevmiyesi ise 725,00-TL Hesaplama konusunda...
  2. Çözümlendi | Kilitli Kişilerden Alacaklarda Faiz Uygulaması

Biz de öyle biliyorduk, ancak doğru uygulama yukarıdaki üstatların cevapladığı şekildedir.
  3. Programlar Maaş Ve Kişi Borcu Hesaplama Programı (Tam, Kıst, Günlük, 2/3, 1/3, Katsayı Farkı Vb)

hazırlamış olduğunuz program devlete büyük bir hizmettir. can-ı gönülden teşekkür ederiz.
  4. Çözümlendi | Kilitli Kişilerden Alacaklarda Faiz Uygulaması

Hocam maaş ödemesi 15/6 da yapıldı. borç doğuş tarihi neden 15/7 oluyor?
  5. Çözümlendi | Kilitli Kişilerden Alacaklarda Faiz Uygulaması

Merhaba, Yanlış uyguladığımızı düşündüğüm bir hususu örnekle sormak istiyorum: 15.06.2023 tarihinde maaşını peşin alan personel 20.06.2023 tarihinde ücretsiz izne ayrılmış olup, 1000 TL anapara maaş borcu tahakkuk etmiştir. Kişiye borcu 25.06.2023 tarihinde tebliğ edilmiş olup ve kişi...
  6. Çözümlendi | Kilitli Hi̇tap "Kuruma Başlama Tarihi"

Personel kurumda 15.11.2013 tarihinde ilk kez memuriyetine başlamış, 28.09.2015 tarihinde ücretsiz izne ayrılmış ve 22.05.2017 tarihinden itibaren de ücretsiz izinden dönerek tekrar kurumda çalışmaya başlamıştır. Aşağıdaki resimde yer alan "Kuruma başlama tarihi" kısmı HİTAP'ta 22.05.2017 olarak...
  7. Programlar Maaş Ve Kişi Borcu Hesaplama Programı (Tam, Kıst, Günlük, 2/3, 1/3, Katsayı Farkı Vb)

programda rapor kesintisi girildiğinde prime esas kazancı düşürmesi gerekmez mi?
  8. Sistemsel Sorunlar Kesenek İade Sisteminde Hata

Sanmıyorum çünkü 2014 yılına ait talepleri girebildim. Ancak bu kişide sıkıntı yaşadım. Son bilgi; bu kişinin hitapta ayrılış tarihi görünse de işten ayrılış bildirgesi dökümüne ulaşılamıyor. hata olarak "tescil kaydı bulunamadı" diyor. Ama tescil olmasa işten ayrılış tarihi de görünmezdi diye...
  9. Sistemsel Sorunlar Kesenek İade Sisteminde Hata

Hitap tarihi de aynı. 22.05.2020 yerine 22.05.2022 olarak mı denemeliyim?
  10. Sistemsel Sorunlar Kesenek İade Sisteminde Hata

Aşağıda işten ayrılış, iade başlangıç ve bitiş tarihlerini girip onayladıktan sonra "İade edilecek gün sayısı 0. İade başlangıç tarihini kontrol ediniz." hatası alıyorum. Ne yapmam gerekiyor?
  11. Çözümlendi | Kilitli Özelleştirme Sonrası 4/B Li Personelin Emekli Olması.

Özelleştirme sonrası kurumumuzda 4B statüsünde göreve başlayan personel 15.03.2023 tarihinde emekliye ayrılmıştır. Bu durumda, 15.03.2023 tarihinden sonraki günlere tekabül eden ve peşin ödenen maaşı ile primleri mahsup edilmeli midir? Yoksa bu personellerin özel bir statüsü var mıdır?
  12. Çözümlendi | Kilitli İşçi Ücretlerinde Harcama Talimatı

Harcama Belgeleri Yönetmeliği'nde işçi ücretlerinin ödenmesinde; "İşçi ücretleri Madde 16 –22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanunu kapsamına giren işlerde çalışan işçilere ücret ve ücretle birlikte her ay yapılacak ödemelerde ödemenin türüne göre aşağıdaki belgeler aranır. a) Ücret...
  13. Çözümlendi | Kilitli Vhki̇ Iken Şef Kadrosuna Atanan Bir Personele, Vekaleten Şube Müdürlüğü Yan Ödemesi

Yukarıdaki bordroda örneğin; -kadro özel hizmet tazminatı = 150 -vekalet özel hizmet tazminatı = 135 olsaydı, hesaplama nasıl yapılacaktı?
  14. Çözümlendi | Kilitli Vhki̇ Iken Şef Kadrosuna Atanan Bir Personele, Vekaleten Şube Müdürlüğü Yan Ödemesi

VHKİ iken Şef kadrosuna atanan bir personele, vekaleten Şube Müdürlüğü görevi veriliyor. VHKİ iken Şef kadrosuna geçenlerde yan ödeme puanı 2250. Şube Müdürü yan ödeme puanı ise 1100. Vekaleten Şube Müdürlüğü görevini yürütmeye başlayan personel ise şimdi yan ödemesinin 2250 puana...
  15. Çözümlendi | Kilitli İhraçtan Dönen Personelin İcra Kesintisi

İhraçtan dönen personele geriye dönük maaş yapacağız. Ancak personel hakkında icra ödeme emirleri geldi. Geriye dönük maaşı hesaplarken icra kesintilerini nasıl yapacağız?
  16. Çözümlendi | Kilitli İhraç Sonrası Göreve İade Edilen Personele Geriye Dönük Asgari Geçim İndirimi

189 u aradım, konuyu sordum. Cevap olarak, "Gelir İdaresi Başkanlığı Uygulama Veri Yönetimi Dairesi Başkanlığı"na dilekçe ile başvurulması gerektiği belirtildi.
  17. Çözümlendi | Kilitli İhraç Sonrası Göreve İade Edilen Personele Geriye Dönük Asgari Geçim İndirimi

Eski versiyondan vermek istediğimde de 2022 yılı sonrasına ilişkin vergi istisnalarını bildiremiyorum.
  18. Çözümlendi | Kilitli İhraç Sonrası Göreve İade Edilen Personele Geriye Dönük Asgari Geçim İndirimi

asgari geçim indirimi mahsubu 2022 ocak ayı beyannamesi ile birlikte kaldırılmış. acaba eski versiyondan düzeltme olarak her ay için ayrı mı verilecek? çok sıkıntılı olur.
  19. Çözümlendi | Kilitli İhraç Sonrası Göreve İade Edilen Personele Geriye Dönük Asgari Geçim İndirimi

İhraç sonrası göreve iade edilen personelin geriye dönük maaşını hesapladık. 2022 yılına kadar AGİ uyguladık. 2022 yılından itibaren de istisna uyguladık. Şimdi beyanname vereceğim ancak beyannamede "asgari geçim indirimi" mahsubu kaldırılmış. Ne yapmam gerekiyor?
  20. Programlar 5434-5510-4B Sözleşmeli Memur Maaş Hesaplama Programı

Merhaba, programda kıst maaş hesaplarken damga vergisini istisna etmiyor. Damga vergisi istisnasını manuel girebiliyor muyuz?
  21. Programlar Vekalet Ücreti Hesaplama Programı

Süleyman Bey merhaba, vekalet ücreti hesaplama tablonuzda; yan ödeme tazminatı eksi değer alabiliyorken, özel hizmet tazminatı ile ek ödeme kalemleri eksi değer alamıyor. Mesela asıl kadrosundaki öht tazminatı 150 olan bir personel, vekaleten 135 özel hizmet tazminatına düşüyor. Eksi değer...
  22. Çözümlendi | Kilitli Geriye Dönük Terfi Farkı

Memur Pro - 5434 Tabi Memur Terfi Farkı Hesaplama Programı
  23. Çözümlendi | Kilitli Geriye Dönük Terfi Farkı

Terfi farkı hesaplanırken, 14 günlük katsayı artışı kaynaklı maaş farkı hesaba katılır mı? Örneğin geriye dönük 2022 yılının Mart, Nisan, mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim aylarının terfi farkı hesaplanırken; 1-14 temmuz farkı terfi farkını etkiler mi? (Forumdan indirdiğim...
  24. Çözümlendi | Kilitli Ücretlere İlişkin Gelir Ve Damga Vergisinde Bildirim Süresi

O halde, örneğin geriye dönük aylar için terfi fark ödemesi yapıldığında, her ay için ayrı ek beyanname mi düzenlenmelidir? Erkan Bağlan
  25. Çözümlendi | Kilitli Ücretlere İlişkin Gelir Ve Damga Vergisinde Bildirim Süresi

MUHSGK içinde bildiriyoruz. MUHSGK ile bildirdiğimiz gelir ve damga vergisinden bahsediyorum. Ayrıca sadece memurlar yok. 4D ve 4B de var. Yardımınızı bekliyorum.
  26. Çözümlendi | Kilitli Ücretlere İlişkin Gelir Ve Damga Vergisinde Bildirim Süresi

Müdürlüğümüzce memur maaşları ayın 15-14 ü için peşin olarak ödenmektedir. Soru 1: Memura 15.09.2022 tarihinde maaş ödendikten sonra Eylül-2022 dönemine ait denetim ücreti (ek çalışma karşılığı) 04.10.2022 tarihinde ödenmiştir. Bu durumda, denetim ücretine ilişkin gelir ve damga vergisi hangi...
  27. Programlar 5434 Tabi Memur Terfi Farkı Hesaplama Programı

Terfi farkı hesaplanırken, 14 günlük katsayı artışı kaynaklı maaş farkı hesaba katılmıyor mu? Yani Geriye dönük 2022 yılının Mart, Nisan, mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim aylarının terfi farkını hesaplattığımda, ayrıca ödenen 1-14 temmuz farkını maaş ödemesinin de terfi farkını...
  28. Programlar Maaş Ve Kişi Borcu Hesaplama Programı (Tam, Kıst, Günlük, 2/3, 1/3, Katsayı Farkı Vb)

Tekraren anlama adına soruyorum: Kesenek sistemi ile programın iade edilecek prim tutarı hesaplaması doğru: (1.051,28) Ancak kesenek sistemindeki GSS %7,5 ile myö %11 kalemlerinin fiilen kesilen, kesilmesi gereken ve fark tutarı hesaplamaları ile programın GSS %7,5 ile myö %11 kalemlerinin...
  29. Programlar 4B Sözleşmeli Maaş hesaplama Programı - Vergi istisnalı (2022)

Hocam elinize sağlık. Ancak gelir vergisini hatalı hesaplıyor sanırım.
  30. Çözümlendi | Kilitli Vekaleten Görev Yürüten Memur Maaş Borcu

Üstadım vekaleten görevlendirilen memura ödenen vekalet ücretinde ya da vekalet ücretinin tahsilinde kesenekler etkilenir mi? Daha doğrusu; özel hizmet tazminatı, yan ödeme tazminatı, ek ödeme tazminatı, gelir vergisi ve damga vergisi dışında etkilenen başka kalem var mıdır?
  31. Programlar Maaş Ve Kişi Borcu Hesaplama Programı (Tam, Kıst, Günlük, 2/3, 1/3, Katsayı Farkı Vb)

iade edilen tutarın tamamı gelir kaydediliyor diye biliyorum.
  32. Çözümlendi | Kilitli Posta Avansı Kullanılmadığı Süre Için Faiz Işlermi?

Harcama yetkilisi mutemedine posta işlemleri için 2.370,00-TL avans verdik. Ancak araya başka işleri girdiğinden posta işlemlerini gerçekleştiremediği gerekçesiyle 2.370,00-TL'yi 15 gün sonra hesabımıza iade etti. Bu durumda mutemede faiz çıkarılır mı?
  33. Çözümlendi | Kilitli Kişi Borcunda Gelir Ve Damga Vergisi

2021 yılında görevden uzaklaştırılan personele çıkarttığımız kişi borcundan, o dönemde henüz vergi dairesine ödenmemiş olan gelir ve damga vergisini mahsup etmeyi unutmuşuz. Kişi şimdi işten çıkarıldı. Yeni borç ile birlikte mahsubu unutulan ve vergi dairesine fazladan gönderilmiş olan gelir ve...
  34. Programlar Maaş Ve Kişi Borcu Hesaplama Programı (Tam, Kıst, Günlük, 2/3, 1/3, Katsayı Farkı Vb)

Kusura bakmayın, hata yapmamak adına soruyorum. Forumda kabul gören iki farklı kişi borcu hesaplama tablosuna aynı verileri girdiğimde sgk dan istenecek tutarlarda ve damga vergisinde farklılık görünüyor. Uygulama birliği amacıyla tekrar yardımcı olursanız sevinirim.
  35. Programlar Maaş Ve Kişi Borcu Hesaplama Programı (Tam, Kıst, Günlük, 2/3, 1/3, Katsayı Farkı Vb)

Elinize sağlık kamil kamiloğlu, aşağıdaki hesaplama ile ilgili sorularım olacak: -Ödenmesi gereken 22 günlük maaşın "emekli keseneği devlet" kalemi 702,42 hesaplanırken kişi borcu tablosunda 806,92 görünüyor. Bunun özel bir sebebi var mı? -Ücretsiz izne ayrılan personelin GSS si ödenmeye devam...
Geri
Üst Alt