Arama sonuçlarınız

1. ilhanyüksel

Çözümlendi | Kilitli Taşeron İşçi çalışmasında Şef Ünvanı verilebilirmi?

Değerli Arkadaşlarım Hemen hemen çoğunluğu sağlık çalışanı olduğundan dolayı sizlere sormak daha uygun geldi. Malumunuzdur ki önceden taşeron kadroda çalışanlar kadroya hakları ile geçiş yaptılar. Bu çalışanlar "şimdi soru burada başlıyor" 1- Kadroya geçtikten sonra ŞEF yapılabilir mi? 2- ŞEF...
  2. ilhanyüksel

Çözümlendi | Kilitli Hayat Sigortası Poliçesinin Vergi İndirimi Nasıl Hesaplanır

Ödenen şahıs ve hayat sigortası primlerinin ücret matrahının tespitinde indirimi Tarih : 11.08.2020 Yayın Dönemi : Ağustos 2020 T.C. KIRŞEHİR VALİLİĞİ Defterdarlık Gelir Müdürlüğü Sayı: 66491453-105-E.6944 Tarih: 11.08.2020 Konu: Ödenen şahıs ve hayat sigortası primlerinin ücret...
  3. ilhanyüksel

Öneri | İstek ve Şikayetler stopaj programı

Biraz daha konuyu açabilir misin 1616610060 Brüt Tutar :2000 Gelir Vergisi Stopajı: Brüt Ücret x Gelir Vergisi Stopaj Oranı = 2000 x %10 = 200 KDV: Brüt Ücret x KDV Oranı = 2000 X %18 = 360 Kesinti Toplamı: Gelir Vergisi Stopajı + KDV = 200 + 360 = 560 (Devlete Ödenecek Vergiler) Ödenecek...
  4. ilhanyüksel

Çözümlendi | Kilitli Taşımalı eğitim ödemesi bütçe kodu

Engelli Eğitim Hizmeti Alım Giderleri 630.03.05.10.11 >>>GİDERLER HESABI 830.03.05.10.11 >>>YANSITMA HESABI Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Giderleri 630.03.05.10.10 >>>GİDERLER HESABI 830.03.05.10.11 >>>YANSITMA HESABI
  5. ilhanyüksel

Köşe Yazıları Memurlarda Ssk Brüt Ücretin Asgari Ücret Altında Kalması Halinde Kesenek Primler Nasıl Hesaplanacak?

Üstad; Aşağıdaki hesaplamalardan Hangisi doğru? Rica etsem yardımcı olabilir misiniz? İlk hesaplama Tablodaki hesaplama Emekli Keseneği (Devlet %11) %9 ile çarpılmış Gen. Sag. Sig. Pir. (Devlet %7,5) %5 ile çarpılmış. Emekli Keseneği (Devlet %11) = 16,96 Gen. Sag. Sig. Pir. (Devlet %7,5) =...
  6. ilhanyüksel

Temenniler | Kutlama Doğum Günü (Halil Tuğrul SÜMER)

Allah cc ömrünü uzun, her gününü mutlu, ahiretini cennete tebdil etsin inşallah. Doğum Günün Kutlu Olsun. Seni bana tanıştıran Rabb' ime hamd olsun.
  7. ilhanyüksel

Çözümlendi | Kilitli Doğrudan Temin Araç Sigorta İşlemlerinde Teklifler Nasıl Olmalı

591,25 TL üzerinden fiyat teklifi alacaksınız üstad
  8. ilhanyüksel

Çözümlendi | Kilitli 5510 sonrası personel kişi borcu

Es Selâmünaleyküm Cümleten Hayırlı Akşamlar diliyorum. 5510 kanuna tabi bir memur hizmet süresi 2 yıl ve çekilme durumu söz konusu. Maaşında BES, Sendika mevcut. Bu kişiden kişi borcu hesaplaması yaparken nasıl ve nelere dikkat etmemiz gerekiyor. SGK devlet ve Kişi kesilecek mi Rica etsem...
  9. ilhanyüksel

Çözümlendi | Kilitli 657 4/B sözleşmeli öğretmen sürekli görev yolluğu bordrosu

Mehmet Abim özür dilerim. İsim yanlışlığından dolayı. Evet bende de birkaç programı mevcuttu. Allah her iki cihanda razı olsun. Hem nevzat abimden hem de sizlerden. İlk memur olduğum yıllar da kullanmıştım. Telefon ile de konuşmuşluğumuz da olmuştu. Sağlıcakla
  10. ilhanyüksel

Nihat abinin programı. Hey gidi günler Teşekkür ederim üstat. Sağ olasın
  11. ilhanyüksel

Değerli kardeşlerim sitede illa ki vardır ama inanın ben bulamadım. Elinizde 657 4/b sözleşmeli öğretmen sürekli görev yolluğu bordrosu olan var ise paylaşabilir mi? Teşekkür ederim
  12. ilhanyüksel

Çözümlendi | Kilitli Okul Pansiyonu öğretmenevi Yemek Sözleşmesi

Acizane önerim Tabela Fiyatı : 9,00 TL KDV Dahil : 4,94 Malzeme Tedarik = okul ambarı İşçilik ve Yer = Öğretmenevi Fatura : Öğretmenevi Ödeme : Öğrenci Çizelgesinde ki sayı Anlaşma : İki kurum arasında ki protokol olsa nasıl olur 1602671186 Üstadım Büyükşehir mi sizin orası?
  13. ilhanyüksel

ödeneği öğrenci başına Tabela fiyatından mı yoksa aktarıyorsunuz
  14. ilhanyüksel

Üstad Okulun mutfağı yoktur da öğretmenevi mutfağında hazırlıyor olayını istisna tutarak Öğretmenevi 4734 3.maddesi kapsamında değil biliyorsunuz. Usule uygun mu değil. Ancak Sayıştay bu konuda cevaz verdi, yapılabilir dedi. Ayrıca Öğretmenevi malzemeyi kendisi mi alıyor? Okul mu tedarik...
  15. ilhanyüksel

Çözümlendi | Kilitli HİTAP sisteminin kullanımı

Teşekkür ederim. Yaklaşık bir hafta önce hitap benim sorumluluğuma geçti. O yüzden bilgi alayım dedim.
  16. ilhanyüksel

Programlar 5510 Açığa Alınma Ve Ihraçtan Dönüş 1/3-2/3 ve TAM Maaş Hesaplama

Emeği geçenlere teşekkür ederim. Güzel bir paylaşım olmuş.
  17. ilhanyüksel

Ustam Benim kulvarım bu olmadığı için tereddüt ediyorum. Daha açıklamalı bir anlatım lazım. Yine de teşekkür ederim. Var olasın
  18. ilhanyüksel

Hitap sisteminde yer alan Kullanım Klavuzu hariç olmak üzere, özellikle Millî Eğitim Müdürlüğü kurumunda görevli arkadaşlar Bu sistemin nasıl kullanıldığı örnek - 1 : Sözleşmeden Kadroya Geçenler Örnek -2 : Tescil Örnek -3 : Öğretmenin Aynı İlçede Hayat Boyundan >> Mesleki Eğitime Geçişinde...
  19. ilhanyüksel

Kaynaklara Taşındı Motorlu Taşıtlar Sınav Ödeme Bordrosu

Özel Motorlu Taşıtlar Direksiyon Sınavı ödeme Şifre = 1
  20. ilhanyüksel

Kaynaklara Taşındı Eğitim Öğretim Ödeneği Hesaplama Programı

657 4/B sözleşmeli öğretmenlere ait eğitim öğretim ödeneği bordrosu
  21. ilhanyüksel

Kaynaklara Taşındı Sürekli Görev Yolluğu

Sürekli Görev Yolluğu Hesaplama Programı
  22. ilhanyüksel

Çözümlendi | Kilitli Satın Almada İhale Komisyon Başkanı Harcama Yetkilisi olması mı Gerekli

İhale Komisyonu Başkanını HARCAMA YETKİLİSİ olan kişi tayin edeceği için kendisinin (Harcama Yetkilisinin) olmasında bir beis yok. Ancak 5018 sayılı Kanunun 60 ncı maddesi uyarınca; Harcama yetkilisi ile muhasebe yetkilisi görevi aynı kişide birleşemez. Mali hizmetler biriminde ön mali kontrol...
  23. ilhanyüksel

Çözümlendi | Kilitli Doğrudan Temin Mal ve Hizmet Alımı KDV Hk.

KDV hariç olarak teklif almak yerine de "KDV mükellefi ise KDV ayrıca ödenir" diye ibare düşmeniz yeterli diye düşünüyorum.
  24. ilhanyüksel

İkinci mesajımı Alıntı yaparak "Ne güzel bütün bunları neye göre yapıyoruz ?Gerekçemiz ney? " diye verilen cevabı anlamadığım için biraz daha açıklama istedim. Orada bir soru var. Cevap vermek için
  25. ilhanyüksel

Az buçuk daha açıklasanız sayın R.P
  26. ilhanyüksel

Mahmut SAHİNN arkadaşım; konu çözüme ulaştı mı?
  27. ilhanyüksel

Basit usulde mükellef KDV mükellefi olmadığından dolayı; KDV Hariç teklif alıyorsunuz KDV hariç olarak da ödüyorsunuz. KDV Tevkifatı da yapmıyorsunuz KDV hariç olarak teklif almak yerine de "KDV mükellefi ise KDV ayrıca ödenir" diye ibare düşmeniz yeterli diye düşünüyorum. Allah kolaylık versin
  28. ilhanyüksel

Çözümlendi | Kilitli Fiyat Araştırma da Firma Kdv dahil mi? Kdv hariç mi? Fiyat olmalı.

Herhangi bir yaklaşık maliyet hesaplama yapılacağı zaman KDV hariç olarak yapılmalı. 4734 sk' nun 9. maddesi de bunu destekler. Yaklaşık Maliyet bulunduktan sonra alım yapılacak mal ya da hizmet alımı ne ise ve alımın kdv si yaklaşık maliyetin üzerine eklenir. Bu eklenen yeni fiyatta sizin...
  29. ilhanyüksel

Çözümlendi | Kilitli Fesih edilen Şöförlü araç İhalede çalışmaya devam eden personelin maaşı

İhale ile alınması geren bir iş 3' er aylık Doğrudan Temin ile yapılması uygun mudur? Bunun yerine 21/f uygulanması daha uygun olmaz mı? İlk 3 aylık dönemde sözleşme yapılmadı ise bir 3 aylık dönem için tekrar 22/d ile mi devam edecek? Ben kendi kurumumda uygulamazdım. Tabi karar uygulama makamının
  30. ilhanyüksel

Çözümlendi | Kilitli Fesih edilen Şöförlü araç İhalede çalışmaya devam eden personelin maaşı

Tuğrul abi görmedim özür dilerim. Kurumun yükümlülüğü sözleşme imza edilince bağlar. Bu sebeple kurumun herhangi bir ödeme yükümlülüğü bulunmamaktadır. Ancak kurum şoför ile ayrı bir sözleşme yapmış olması hali müstesna. Eğer şoför yüklenici tarafından sağlanmış ise yine kurumu alakadar bir...
  31. ilhanyüksel

Çözümlendi | Kilitli Sözleşmeli Öğretmen bedelli askerlik işlemleri

Sıralaması önemli değil ise Sözleşme Fesih edeceksin. Geldiğinde okul başlama yazısına göre geri başlatacak ve sözleşme yenileyeceksin. Kaymakamlık oluruna gerek yok, Kişi borcuna dikkat et. Başlamasında da okul başlama yazısı yazsın. Allah kolaylık versin
  32. ilhanyüksel

Çözümlendi | Kilitli Doğrudan temin akaryakıt alımı fiyat farkı

üstad Şartname ya da sözleşme de "alımlar ...... şeklinde ve fiyat farkı ödenecektir" şeklinde şerh olması lazım. Böyle bir hüküm yoksa ödenemez. Hatta bazı uzmanlar Onay belgesinde bile bu hükmü arıyor
  33. ilhanyüksel

Çözümlendi | Kilitli Doğrudan temin akaryakıt alımı fiyat farkı

Üstad Akaryakıt Alımında Şartname ya da sözleşmende hüküm olması kaydıyla; Temmuz ayında Aylık 1500 Litre aldınız diyelim Firma 1500 Litre de sözleşme fiyatı altına da oluşan fiyat farkını belirtmek suretiyle ödeyebilirsiniz Ağustos ayında da 1500 litre aldınız yine aynı şekilde ödeme...
  34. ilhanyüksel

Çözümlendi | Kilitli Florasan Alımı Ekonomik Kod

03.2 harcama kaleminde Florosan alımı olarak 03.2.9.90 (Diğer Tüketim Mal ve Malzemesi Alımları) alım yapabilirsiniz. Sıkıntı yok yani. Allah kolaylık versin
  35. ilhanyüksel

Çözümlendi | Kilitli Nakit alınan kesin teminatın iadesi Nasıl Yapılır?

İl Müdürlüğüne İşin bittiğine dair yazı yazılması durumunda sizden iş çıkmış olur. Ancak sözleşme sizin tarafından imzalandığı için, işin sözleşme kurallarına göre uygun yapılıp yapılmadığı sizin uhdenizde. Muayene Kabul (Yapılacaksa eğer) yazısı ve iş bittiğine dair yazıyı İle gönderin. Gerisi...
  36. ilhanyüksel

Çözümlendi | Kilitli Yüklenici Firmanın SGK Borcunun Mahsubu

Değerli Arkadaşım. Alımını yaptığınız mal 22/d kapsamında yapılmış ve SGK' ya bildirilmiş ise, Yüklenici firma iş bitirdiğine dair SGK' ya dilekçe verecek. SGK (Ünite) ihale makamına ............... TL borcu var diye yazı gönderir ise, 1 - Alacağı borcundan fazla ise Maliyeye üst yazı ile ...
  37. ilhanyüksel

Çözümlendi | Kilitli Nakit alınan kesin teminatın iadesi Nasıl Yapılır?

Değerli Arkadaşlar İhale idari şartnamede geçici teminatın nereye yatırılacağı belirtilir. Türkiye' nin neresinde olursa olsun parayı idari şartnamede yazan hesaba yatırır istekli kişi. Defterdarlıkta yatırmış olabilir ama hesap ihale makamının belirttiği hesaba yatırması gerekir. Burada bir...
Geri
Üst Alt