Arama sonuçlarınız

1. mehmetpetek

Programlar Maaş Ve Kişi Borcu Hesaplama Programı (Tam, Kıst, Günlük, 2/3, 1/3, Katsayı Farkı Vb)

Elinize sağlık hocam program çok güzel olmuş.Maaş dönemini ileriki yılları kapsayacak şekilde değiştirebiliyormuyuz.İleriki dönemleride görsek.Biz sadece katsayıları değiştirsek.Hocam birde geriye dönük 1/3 maaşlarda gelir vergisine istisna uygulanmalımı acaba.Geçmişe dönük 1/3 maaş denemesi...
  2. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli İhraçtan Dönen Personel Maaşında Vergi Istisnası Ve Agi

Teşekkürler hocam bilgileriniz için.12/1 dediğiniz 5 yıl toplam vergi matrağından 4253.40 TL istisna tutarını düştükten sonra kalan tutardanmı kesilmesi gerekiyor.
  3. mehmetpetek

Teşekkürler.Hesaplama konusunda sıkıntım yok.Tek karar veremediğim gelir vergisini eskisi gibi agi üzerinden mi yoksa bu ödemeyi tek ödeme sayıp 4253.40 TL istisna uygulayıp kalandan gelir vergisi kesmekmi
  4. mehmetpetek

Mrb lar arkadaşlar kolay gelsin.İhraç edilip tekrar göreve dönen personel için geriye dönük 5 seneye yakın maaş yapmamız gerekiyor.Herşeyi anladımda gelir vergisi işlemlerini nasıl yapacağım acaba.Diyelimki ben bu gün itibari ile yaptığımda 2022 yılına kadar gelir vergisi matrağı x vergi dilimi...
  5. mehmetpetek

Çöp Kutusu Sözleşmeli Personel Maaş Hesaplamada Hata

Mrb lar arkadaşlar sözleşmeli personel maaşlarını hesapla dediğimde bugün sabahtan bu yana hesaplama sırasında hata oluştu uyarısı veriyor.Sizlerde de aynı hatayı veriyor mu acaba.
  6. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Emekli Yolluğundan Kesilen Damga Vergisine Vergi Istisnası Uygulanırmı?

Hocam Emekli olan personellere ödenen Emeklilik Tazminatı(Yolluğu) ödemelerinde damga vergisi istisnası uygulanması gerekiyormu acaba.
  7. mehmetpetek

Programlar 4B Sözleşmeli Kişi Borcu Hesaplama Programı - Vergi Istisnalı

Elinize sağlık hocam.Kişi borcu hesaplarken alacağı tutarı kıst olarak hesapladığımızda gelir vergisi ve damga vergisinden istisna uygulanması gerekiyormu.Kıst hesaplanan tutarlarda kbs de tamamından vergi ve damga vergisi kesiyor heralde.
  8. mehmetpetek

Mutemet Arşivi 2022 Şubat Ayı Ekders Veri̇ Gi̇ri̇şleri̇ni̇n Açılması

Mrb lar arkadaşlar.Milli Eğitim bünyesinde 2022 Şubat ayı ekders veri girişlerini nasıl yapacağız.1 Mart tarihini beklememize gerek varmı acaba.1'den önce açarsak vergi kesilecek.1'den sonra açarsak vergi istisnası uygulanacak.Birliğin sağlanması açısından nasıl yapmalıyız.
  9. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Açıktan Dönen Personelin Kesenek İşlemleri

Mrb lar arkadaşlar.2008 sonrası personel 1.5 yıla yakın açıkta olup göreve döndü.Kesilen 1/3 tutarları ve yarısı gönderilen kesenekleri bordroda tam olarak tuttu.Açıkta olduğu sürede 2021 Ocak-2021 Temmuz ve 2022 Ocak aylarında ödenen 14 günlük fark ve 2.5 lik refah payını da hesapladım...
  10. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Ki̇mli̇k Yöneti̇m Si̇stemi̇

Şifremi unuttum diyerek girebildim.Konuda kapatılabilir Teşekkürler.
  11. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Ki̇mli̇k Yöneti̇m Si̇stemi̇

Mrb lar arkadaşlar Kimlik Yönetim Sistemi arayüzü değişmiş Harcama Yetkilisi şifresi ile giremiyorum.Girebilen varmı acaba.
  12. mehmetpetek

Mutemet Arşivi Muhtasar Beyannamede Güncelleme 2022 Şubat

Typ personelleri için muhtasar beyanname için vergiye tabi işlemlerde tam olarak ne yapmam gerekiyor acaba.Beyyanname işlemlerini bitiren arkadaşlar yardımcı olabilirse.Açıklamaları okuduğumda 011 seçildiğinde vergi kesintisi alanına sıfır yazılır diyor.Aynı şekilde damga vergisi alanınada sıfır...
  13. mehmetpetek

Mutemet Arşivi Muhtasar Beyannamede Güncelleme 2022 Şubat

Mrb lar hocam.Typ işçilerinin sgk işlemlerini V2 den yapıyorum.Gelir vergisi ve damga vergisini muhtasar beyanname olarak veriyordum.Şu anda gelir vergisi ve damga vergisi yok.Yinede beyanname vermem gerekirmi acaba.
  14. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Kphys Gelir Ve Damga Vergisi İstisnası Uygulaması Hakkında Duyuru

Süleyman hocam 2022 Ocak ayı ekders veri girişi geç açıldı.Şubat ayında yapıldığı için tamamından istisna uyguladı.Ekdersden artan istisnayı maaş da uygulayacak.Ayin sonunda ise ekdersler var Şubat bitmeden yaparsam tamamından vergi kesecek.Ayın tamamı bitmeden ekders açmamam gerekiyor...
  15. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Kbs Ekders Damga Vergisi Ve Gelir Vergisi İstisnası Şubat Ayı Ödemesi

Hocam konu tamam Süleyman hocamın dediği gibi Şubat ayına geçtiği için vergi istisnası tam olarak uygulanıyor.Konu kapatılabilir.Teşekkürler.
  16. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Kbs Ekders Damga Vergisi Ve Gelir Vergisi İstisnası Şubat Ayı Ödemesi

So Ekders son açıklanan 0,235445 maaş katsayısından hesaplıyor.Zam içinde olmuş oluyor.
  17. mehmetpetek

Süleyman hocam 2022 Şubat maaşında ekdersden artan vergi istisnasınımı uygulayacak sistem.
  18. mehmetpetek

Mrb lar arkadaşlar.Ekders siteminde yapılan ekders tutarların tamamından damga vergisi ve gelir vergisi istisnası uygulanmış.Maaş,refah payı ve 14 günlükten geri kalan istisnaları kullanması gerekmiyormu.
  19. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Ihraç Dönüşü Maaş Ödeme Gelir Vergisi Hesabı

Hocam 2022 yılında yapılan 2022 öncesi geriye dönük ödemelerde şu anda yaptığımız gibi istisna uygulayacakmıyız.Yoksa 2022 öncesi için agi den fazla çıkan tutar olarakmı hesaplayacağız.
  20. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Farklara Ait Emsan Txt Dosylarının Hesaplanması Ve Yüklenmesi

Hocam aynı text katsayı bildirimi olarak yuklediğimizde 14 günlük fark,katsayı (kamu görevlileri hakem kurulu kararı) yapınca 2.5 farkların keseneklerimi gelecek.Doğrumu anladım.
  21. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Farklara Ait Emsan Txt Dosylarının Hesaplanması Ve Yüklenmesi

Hocam aynı text katsayı bildirimi olarak yuklediğimizde 14 günlük fark,katsayı (kamu görevlileri hakem kurulu kararı) yapınca 2.5 farkların keseneklerimi gelecek.Doğrumu anladım.
  22. mehmetpetek

Mutemet Arşivi 4/B Sözleşmeli Personel Fark Maaslarında Toplu Sözleşme İkramiye Farkı Yok

Arkadaşlar kolay gelsin.Akşam sözleşmeli öğretmenlerin farklarını kontrol ettim.30,95 den farklar hesaplanmış.Ama niye 2,5 lik farklarda beraber yapıldı yazdım bende bilemedim.Heralde her dakika başı kbs ye gir çık kafayı yemeye başladım.Kusura bakmayın.
  23. mehmetpetek

Mutemet Arşivi 4/B Sözleşmeli Personel Fark Maaslarında Toplu Sözleşme İkramiye Farkı Yok

Mrb lar arkadaşlar.Sözleşmeli personellerin 14 günlük ve 2.5 luk fark beraber yapılmış.Hesaplamalarda toplu sözleşme ikramiye fark tutarı yok.Böyle işleme devam etmelimiyiz.Yoksa biraz daha beklemelimiyiz.
  24. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli 14 Günlük Fark Maaş İşlemleri̇ İle İlgi̇li̇ Kbs Duyurusu

Evet hocam dediğiniz gibi 2.5 farklarda istisna uygulamamış.Bende kalem kalem kontrol ettim.4253.40 dolmuyor zaten.Toplu sözleşme ikramiyesin de fark oluşuyor aslında.
  25. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Hemşire Ek Gösterge Oranları

Teşekkürler hocam.Diğer sağlık bilimleri lisansiyerlerinin içine hangi kadrolar giriyor hocam.Hemşirelerden 3000 ek göstergeden yararlanan varmı acaba. 1642753719 Bitirdiği okul hocam Atatürk Üniversitesi-Sağlık Bilimleri Fakültesi-Hemşirelik-
  26. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Hemşire Ek Gösterge Oranları

Mrb lar arkadaşlar kolay gelsin.Müdürlüğümüze bağlı bir okulda lisans mezunu hemşire kadrosunda bir personel var.Kadro derecesi 2/1 Ek göstergesi ne olması gerekiyor acaba.
  27. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli 2022 Ocak Ayı Emekli̇ Kesenekleri̇ Farkları Beklenecekmi?

Mrb lar arkadaşlar kolay gelsin. Bu ay emekli kesenekleri için ne yapmalıyız.2,5 fark ödemesini beklemelimiyiz, yoksa kesenekleri yapıp Mys den eşleştirip onaylayalım mı.2,5 olarak ödenecek tutarların keseneklerinin nasıl girileceği ile ilgili önerileriniz nelerdir.Teşekkürler
  28. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli 5510 Sonrası Maaş Kesenek Tutarları Fark Oluşuyor

A Anladım hocam teşekkürler.Kafa ara sıra duruyor.Teşekkürler.
  29. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli 5510 Sonrası Maaş Kesenek Tutarları Fark Oluşuyor

Mrb lar arkadaşlar personelin 2022 Ocak ayı maaş keseneklerini kontrol ediyordumda.Kişiden kesilen tutarlar tutuyor.İşveren tarafından karşılanan tutarları tutmuyor.Kontrol edebilirmisiniz.Kesenek matrağı asgari ücret tutarının altında olduğundanmı yapıyor diyorum ama,o tutarıda geçiyor. Aylık...
  30. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli 2021 Aralık Enflasyonu Ve 2022 Ocak Maaş Katsayı Ne Olacak?

Elinize sağlık hocam.Müsait bir zamanınızda detaylı bir şekilde nasıl hesaplandığını anlatsanız hocam.Tam olarak bizde kavrayalım.
  31. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Kbs Ye Girişte Sms Için Telefon Numarasını Nasıl Değiştirebilirim.

Mrb lar arkadaşlar Kbs ye girişte sms için telefon numarasını nasıl değiştirebilirim.
  32. mehmetpetek

Tâziye Değerli Mesai Arkadaşım Musa Şahan'ı Kaybettim.

Allah rahmet eylesin.Mekanı cennet olsun inşallah.
  33. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Sözleşmeli̇ Personel Mys Sgk Emanet İşlemleri̇

Mrb lar arkadaşlar.Sözleşmeli personel sgk prim tutarlarını Mys emanetten nasıl yapacağız.2021/9. ay maaşlarında kıst maaş var.Kıst maaşın sgk prim tutarı 2021/Ağustos ayına ait,kıst maaş tutarı 9.ay maaş sgk prim tutarları içinde.Öğretim yılına hazırlık ödenekleri var.Bunları 2021 Ağustos ayı...
  34. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Geçmiş Aya Ait Bordro Düzeltilebilir Mi

Hocam bildirgesinde sıkıntı yokki.Sözlesme ücretinden hesaplıyor bildirgeyi.Net tutar değişiyor sadece. 1631291208 Hocam konuyu kapatabilirsiniz.Kbs çağrı sisteminden mesaj geldi.Değiştirilemez diye teşekkürler.
  35. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Geçmiş Aya Ait Bordro Düzeltilebilir Mi

Mrb lar arkadaşlar.Müdürlüğümüz sözleşmeli öğretmenin maaşında iş göremezliği ödeneği kesintisi yaparken sehven isim benzerliğinden dolayı başka personelden kesinti yaptım.Eksik ödenen tutar diğer personelden alınarak kişiye ödendi.Personel şimdi dilekçe verdi ben maaş bordromu böyle görmek...
  36. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Konut Kredisinden Kesilen Kısa Süreli̇ Konut Hayat Si̇gortası Vergi Indirimi Için Geçerlimidir?

Mrb lar arkadaşlar kolay gelsin.Bir personelimiz konut kredisi çekmiş ve bunun için yaptırdığı Kısa süreli konut hayat sigortası makbuzunu getirdi.Bu tür sigortalarında gelir vergisi mutfağından düşüyormuyuz acaba.Düşuluyorsa ne kadar sürelik yaptıysa bölüp öylemi yansıtmak gerekiyor acaba.Yoksa...
  37. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Nakil Gelen Sözleşmeli Personel Sigorta Girişi

Nakil işi kbs den yapılmıştır.Sigortadan normal çıkış yapılmıştır.Siz kurumunuza yeni atanan sözleşmeli personel gibi sgk girişini yapacaksınız.
  38. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Ayın 15'Den Önce Tayi̇n İle Gi̇den Personel Maaşı

Ben de bir kriter arıyorum hocam.Personel ayın 2-3-4-5-6 sında ayrıldı ben bunların maaşını bizim kurumdan da yapabilirim sıkıntı yok.Daha maaş hesaplatılmadan ayrılmış oluyorlar.Merakım diğer kurumların nasıl bir yol izledikleri.
  39. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Ayın 15'Den Önce Tayi̇n İle Gi̇den Personel Maaşı

Mrb lar arkadaşlar.Ayın 5,6,7,vb.tarihlerde görevden ayrılan personellerin maaşlarını nakil gittiği kurumlar yapıyor.Ama bazı personeller bu tarihlerde ayrılıp maaşının ayrıldığı kurum tarafından yapılmasını istiyor.Bu durum hakkında nasıl yapılabileceği hakkında bir yazı varmı acaba.Teşekkürler.
Geri
Üst Alt