Arama sonuçlarınız

1. mehmetpetek

Mutemet Arşivi Unutulan Hayat sigortası KBS sistemine Nasıl girilir. KBS Sigorta girildiğinde %15 Kontrol ediyormu?

Gelir derken burada personelin brüt geliri vergiye tabi brüt ücret değilmi.2757.71 % 15 tutarı 413.66 yapıyor.Kişinin ödediği 601.69 buraya 413.66 sigorta tutarını girmemiz gerekiyor gibi. 1583402878 Hocam doğru diyorsun.Ben gelir olarak etki eden tutarları alıyordum.Kendime 1000 liralık...
  2. mehmetpetek

Mutemet Arşivi Unutulan Hayat sigortası KBS sistemine Nasıl girilir. KBS Sigorta girildiğinde %15 Kontrol ediyormu?

Şu an güncel maaştan hesapladığımızda gelir vergisi oranı 15 olduğundan gelir vergisi oranının % 15 ni alıp yazdığımızda dahi agi ile beraber ödenecek vergi sıfır çıkıyor.Örnek resi atıyorum beraber bakalım.Brüt vergiye tabi tutar 2.757.71 sgk kişi ve sendika tutarı düşüldükten sonra matrah...
  3. mehmetpetek

Bana göre kbs kontrolü yapmıyor ne girersek onu düşüyor matrahtan.Personelin vergiye tabi brüt ücreti 2.614.17,gelir vergisi matrağı 2.059.95- matrahtan düşülecek sigorta tutarı 579.90-düştükten sonra matrah 1.480.15 gelir vergisi oranı % 20 tutarı 296.01- agi 287.82 kesilen gelir vergisi 8.19...
  4. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Personelin yatırmış olduğu Hayat sigortası KBS sisteminden nereden girilir?

Vergi matrağınamı yoksa vergiye tabi bürüt ücrettenmi işlem yapmak gerekiyor.Siz yine iyi yapıyorsunuz.Önceki mutemet tamamını giriyormuş.Bende öyle devam ediyorum.Tam net bir görüş alamadığımdan. Elde edilen ücret deyince bürüt ücretten yapmak gerekiyor gibi.
  5. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Personelin yatırmış olduğu Hayat sigortası KBS sisteminden nereden girilir?

% de 100 yasal limitler dahilinde diyor.Acaba tamamını yazmak doğrumu.Bende tamamını yazıyorum ama doğruluğundan emin değilim.Açıklamalarda o ay elde edeceği ücretin % 15 ni geçmeyecek diyor.Şirketin sayfasında hesaplama örnekleri var elde edilen ücretin % 15 ne göre hesap yapıyor.Bu işe tam...
  6. mehmetpetek

Editörün Seçimi Gerek 5434 Gerek 5510 Statü Hatası (Slaytta Örnek Var)

Hocam resmini ekledim birde siz bakın Dediğimiz dönemlerde kesenekler farklı hesaplanmış.
  7. mehmetpetek

Hocam 2011 ve 2017 arasını yaptım.2015 Ağustos farklı 2015 Eylül veriler aynı olmasına rağmen farklı hesaplamış.
  8. mehmetpetek

Hocam daha yeni yaptığım statü değişikliğini inceledim.Tek seferde yaptığım kesenek düzeltme işleminde 2015 Eylül ayını dediğiniz gibi hesaplamış.Bir sıkıntı çıkmaz diye düşünüyorum.
  9. mehmetpetek

Mrb lar arkadaşlar bizim kurumda da 5434 sayılı kanuna gönderilmesi gerekirken 5510 olarak gönderilen personellerin düzeltmelerini tek dönem halinde yaptım.Ödemeleride kesenek üzerinden ödendi görülüyor.Iki dönem halinde yapmadığım için sıkıntı çıkarmı.
  10. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Sehven Ödenen Nöbet Ücretine Nasıl Kişi Borcu Oluşturulur.

Excel formata gerek varmı ki kişiye net ödenen tutarı Malmüdürlüğüne yazı ile bildiriseniz yeterli.Excel format yapacağım diyorsanız nöbet ücret saati,tutarı,gelir vergisi,damga vergisi ve net ödenen tutarı yazıp yapabilirsiniz.
  11. mehmetpetek

Editörün Seçimi E-Bildirge V2 İçin XML Hazırlama Excel'i (Kodlama Hatası Düzeltildi)

Hocam kolay gelsin aynı hatayı tekrar veriyor bildirge.Yükleyebilen varmı acaba.Önceki attığınız excele hazirladığım bilgileri kopyalayıp yapıştırıyorum.Bildirgede bozma yaparmı.
  12. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli 2020 stajyer öğrenci maaş

Asgari ücret net ödenen 2324.71- Ağı 220.73=2103.98 % 30 tutarı 631.19 TL'dir.
  13. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Bütçe tertibine Gelen Para MYS'de görünmüyor

Bizdede ödenek gelmiş olmasına rağmen bütçe tertibi gözükmüyordu bir süre sonra açıyorlar.Ara sıra kontrol etmek gerekiyor.
  14. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli 4/B kişi borcu hesaplama

Dediğiniz gibi tam maaş ödenen,13 günlük ödenmesi gereken ve aradaki fark.Sgk primleri gönderileriyse mahsup edilir.Gönderildiyse iadesi istenir.Tollam ödenecek tutarı bulduktan sonra fazla kesilen gelir vergisi,damga vergisi ve sgk mahsup tutarı düşüldükten sonra kalan tutar Malmüdürlüğüne iade...
  15. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Meb Personeli Fazla Mesai Saati

Abi fazla mesaiye dyk hafta sonu kurslarından dolayı kalıyorlarda onu belirteyim dedim.
  16. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Meb Personeli Fazla Mesai Saati

Mrb lar arkadaşlar meb personeli çalışanlarının hafta sonu dyk kursları için ayda kaç saat fazla mesaiden yararlandırılır.Okuduğum yönetmeliğe göre Aylık 50 saati geçmemek üzere ve 6 aydan fazla olmamak üzere Doğru bilgilidir.Teşekkurler.
  17. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli İhraçtan Dönen Personelin Emekli Kesenekleri

5434 sayılı kanunla çalışan memur 1 gün dahi çalışsa 30 gün verildiğinden kıst olarak farklı birgün yapamıyorsun. 1579712081 Ben kendi yaptığım excel de hesaplayarak yaptım.Doğruluğunuda kesenek bilgilerini kesenek sistemine girdiğimiz verilerle karşılaştırdık ve ödedim.
  18. mehmetpetek

Bende öyle yaptım en mantıklısı öyle geldi.Teşekkurler
  19. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Kesenek K300 ve K305 Hatası

Mrb lar arkadaşlar 7 kurumun 14 günlük maaş farkı keseneklerini yaparken 4 kurumunkini sorunsuz yaptım.Diğerlerinde K300 hatası veriyor.Hatalı kayıta ait t.c kimlik no diye.Emsan veriden düzeltme yapabilirmiyim.
  20. mehmetpetek

Mrb lar arkadaşlar,kurumumuzda 5434 tabi bir personel 10/01/2020 itibari ile ihraçtan göreve başladı.Bu ay tam maaş ve 5 günlük kıst maaş yapacağım.2016 Eylülden 2019 Aralık ayına kadar geriye dönük işlemlerini hesapladım.2019 Aralık ayını 26 gün olarak hesaplamam gerekiyor.Emekli keseneklerini...
  21. mehmetpetek

Mutemet Arşivi Ocak 2020 Maaş Parametreleri

Kbs maaş katsayı bilgilerindeki Aylık Vergi İndirimi 376 ne olmuş oluyor.
  22. mehmetpetek

Mutemet Arşivi 4/B Sözleşmeli Personel Kadroya Geçtiğinde KBS Çıkış Kodunun Ne yapılması gerekiyor?

Yukarıdaki açıklamaya göre naklen giden yapınca memurların naklen gelen kısmına düşmüyor.
  23. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Yan Ödeme Cetvelleri

Mrb lar arkadaşlar Mesleki ve teknik anadolu lisesinde görevli müdür yardımcısına 500 puan tem.güçlük zammı veriliyor.Bu kişi aynı zamanda fen gurubuna dahil öğretmen branşında.Teminde güçlük zammı aldığından tekrar bir ekleme yapmak gerekirmi.
  24. mehmetpetek

Mutemet Arşivi 4/B Sözleşmeli Personel Kadroya Geçtiğinde KBS Çıkış Kodunun Ne yapılması gerekiyor?

Hocam nasıl yapacağız bekleyelim mi,yoksa istifa seçeneğini seçip kadrolu olarak kbs ye geçirelimmi.Bu durumda da matrahları,kesinti bilgileri ve aile bilgilerini yeniden girmemiz lazım heralde.
  25. mehmetpetek

Mutemet Arşivi 4/B Sözleşmeli Personel iken Kadrolu Öğretmen olarak atamasında Maaşı ve Yapılacak diğer işlemler

Evet kararname tarihleri ayın 16 sı biz çıkışları ayın 15 de verip,1 gün hakettiğini hesaplayıp geri kalan tutarı tahsil edeceğiz heralde.Sgk larınıza gönderileriyse mahsup işlemi yapılacak.Bende beklemedeyim yinede.O kadar parayı geri al Malmüdürlüğüne mahsup yazısı yaz.Hayırlısı kolay gelsin...
  26. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Aile Yardımı ve Asgari Geçim İndirimi İadesi

Hocam sorun yok doğru,bana görede iadesi yapılması lazım.Yapılmaz diyen arkadaşlar varda.
  27. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Aile Yardımı ve Asgari Geçim İndirimi İadesi

Mrb lar arkadaşlar.Kurumumuzda bir personelin eşi Eylül ayının 13 de çalışmaya başladı.Maaşları erken yaptığımızdan Aile Yardımı ve Agi peşin olarak ödendi.Ailr Yardımı ve Agi'yi hesaplayın iadesini istedim.Burada bir sıkıntı varmıdır.Bazi arkadaşlar geri iade alınamayacağını söylüyorlar.Nasıl...
  28. mehmetpetek

Mutemet Arşivi PERSONEL ÖDEMESİ İLE İLGİLİ KBS DUYURUSU SIRA NO: (12) Mükerrer Asgari Geçim İndirimi Hakkında

Hocam ben genelini hesapladım ekdersde vermemesi gerekirken listede verilen ekşi tutarlar verilmiş.
  29. mehmetpetek

Mutemet Arşivi PERSONEL ÖDEMESİ İLE İLGİLİ KBS DUYURUSU SIRA NO: (12) Mükerrer Asgari Geçim İndirimi Hakkında

Eksiler nasıl doğru çıkıyor ben anlamadım.Zaten sistemden bularak not düşülmüş.Ben hepsini kontrol ettim genellikle 2019 Mayıs ayında ekderslerde verilen agi tutarlarının hepsi fazladan verilmiş.
  30. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Görevlendirme ile Sözleşmeli Öğretmen Ekders Ödemeleri ve Sigorta Primleri

Mrb lar arkadaşlar farklı bir ilde çalışan sözleşmeli öğretmen kurumumuz aracılığıyla yaz kurslarında görevlendirilmiş.Şimdi bunun ekdersini nasıl yapacağız.Kbs dış personelden tanımlasak sgk kesintileri olmuyor.Ama kime sorduysam öyle ödüyormuş. Sözleşmeli öğretmene 2 ayrı yerde sgk girişi...
  31. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Sürekli Görev Yolluğu Bütçe Tertibi Tanımlatma

Eyvallah abi teşekkürler sabahtan beri arıyorum herkes birine yönlendiriyor.1.dönem vardı bütçe tertibi anlamadım şimdi yok.Ödenek sistemde kayıtlı değil diyor.Mys de bütçe tertipleri kısmında da yok.Aradım bakalım not aldılar.Hayırlısı
  32. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Sürekli Görev Yolluğu Bütçe Tertibi Tanımlatma

Mrb arkadaşlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Yurtiçi Sürekli Görev Yolluğu Bütçe Tertibi görünmüyor.Destek hizmetlerini arıyorum kimse açmıyor.Elinde numara olan varmı acaba.
  33. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli 1982-1990 Yıllarında Resen Emekli Edilen Öğretmen Maaş Ödemesi

Hocam birde maaşlar birinden birine mi veriliyordu.Kesenek değişimleri ayın sonunda olmuş hep.
  34. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli 1982-1990 Yıllarında Resen Emekli Edilen Öğretmen Maaş Ödemesi

Teşekkürler hocam sağolasın.Gss yokmuydu hocam o zamanlar bunların içindenmi alınıyordu.
  35. mehmetpetek

Sağolun hocam, maaş katsayılarını buldum da o dönem maaş hesaplama işlemleri bu gün ile aynı mı.Kesenek oranları aynı mı sıkıntı bunlarda.
  36. mehmetpetek

Mrb lar arkadaşlar kurumumuza mahkeme kararı geldi.Bir öğretmen 1982-1990 yıllarında resen emekli edilmiş.Kararda o döneme ait maaş,ekders,eğitim ödeneği gibi hakların geriye dönük hesaplanması.Aldığı emekli tutarından mahsup edilerek faizi ile birlikte ödenmesi diye.Daha önce böyle bir işlem...
  37. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Ücretli Öğretmen Eksik Günlerinin Kısmi İstihdam olarak Bildirilmesi

Hocam doğru diyorsunuz ücretli öğretmenlerde 6 kodunu kullanmak gerekiyor ama önceki bildirgelerde 6 kodunu kullanınca da 20 yi geçmeye müsade ediyordu.Ama şimdi 6 kodunu kullanınca 20 aşım yapınca uyarı veriyor.Bende 7 kodunu kullanıyorum ama altıyı kullanmak gerekiyor.
  38. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Ücretli Öğretmen Eksik Günlerinin Kısmi İstihdam olarak Bildirilmesi

Hocam sgk ile görüştüm 30 gün içinde ek olarak bildirge verececeğim. Birde yanlış bilgi verdim ücret bilgileri 2018 Yılı asgari ücretten düşük.Sgk ya ödenen parayı asgari ücretten çıkıp yapayım dedim olmaz dedi.Zaten eski yapılan da ücret doğru pirim gün sayısı yanlış.Bana dediği o zaman...
Geri
Üst Alt