Arama sonuçlarınız

1. Göksel Ertel

Editörün Seçimi 4B Fhz hesaplama , Ödeme Emri ve Bildirge

Sorunuzun cevabı bu topiğin ilk mesajında. 4/B Sözleşmeli Personel için; 60 gün fhz için % 1 90 gün fhz için % 1,5 İşveren primi fark bordrosunu manuel yapıp muhasebeden sgkya çıkışını yaptırın. o zaman sgk ile ödeyeceğiniz tutarlar eşit olacak.
  2. Göksel Ertel

Mutemet Arşivi Aile Durumu Bildirimi / Aile Yardım Bildirimi (Bilgilerin Doğruluğunun Teyit Edilmesi)

Arkadaşlar bilindiği üzere Genel Bütçeden maaş alan personellerin aile, eş, çocuk, bakmakla mükellef oldukları çocuk, ana, baba gibi durumlarını Kamu Personeli Aile Bildirim Sistemi (KAPBİS) ile e-Devlet üzerinden yapılmaktadır. Döner Sermayeden maaş alan personel, Sürekli İşçi gibi Genel Bütçe...
  3. Göksel Ertel

Çözümlendi | Kilitli kdv tevkifatı

117 Seri numaralı Katma Değer Vergisi Genel Tebliği 3.2.3.1 maddesine göre 5/10 KDV tevkifatı uygulanır. Ayrıca tebliğde; 3.2.3.2.3. Makine, teçhizat, demirbaş ve taşıtların bakım hizmetleri, bunların kendinden beklenen işlevleri sağlamak için belli aralıklarla veya gerektiği zaman yapılan...
  4. Göksel Ertel

Çözümlendi | Kilitli 696 4/d İşçi Askerlik işlemleri

SGK işten çıkış verilir hocam. Sigortalı tescil uygulamasında 12 kod numaralı Askerlik seçeneği seçilir. Geldiğinde de tekrar giriş yaparsın.
  5. Göksel Ertel

Çözümlendi | Kilitli Sürekli İşçi İşkur İşgücü XML Bildirimi

2018 Nisan ayı bildirgesinde kadroya geçen herkes bu çizelgede belirtilecek. Diğer aylarda ise sadece giriş-çıkış yapılan personel bildirilecek. Örneğin; 1 Haziran-30 Haziran ayı içinde 2 personel ayrıldı. Bildirgede sadece bu iki işçinin ayrılış bilgileri yazılı olacak. Yeni başlayış yapan...
  6. Göksel Ertel

Örnek XLS dosyasına verileri girdikten sonra XML dosyasına dönüştürülmesi gerekiyor. Bunun içinde XLS dosyasının içindeki yazılı olan hedef adres kısmı geçerli bir alan olmalıdır. İŞKUR portalına XLS dosyasını yüklemeye çalışıyorsanız, dediğiniz hatayı almanız olası.
  7. Göksel Ertel

Aşağıda belirtilen hatayı alıyorsanız, XML çevrilecek dosyanın adresini Masaüstü olacak şekilde değiştiriniz. İŞKUR portalı üzerinden Aylık Çizelge Detayı kısmından dosyadan okutun.
  8. Göksel Ertel

Mutemet Arşivi 01/07/2018-31/12/2018 Dönemi Memur Maaş Katsayıları

Maliyenin yazısındaki 8,65 lik oran, editörün tapaj hatasından kaynaklı sanırım. Bence 8,67 olarak düzeltecekler. Hesap belli.
  9. Göksel Ertel

İkna oldum :) Bu maddeleri gözden kaçırmışım. Teşekkürler arkadaşlar.
  10. Göksel Ertel

Toplu Sözleşme metninde işaretlediğim alanlar için % 3,5 zam zaten öngörülmüştü. Ancak enflasyon değeri % 9,17 çıktığı için; %3,5 zam + %5,67 enflasyon farkı oluştu.
  11. Göksel Ertel

Halil Hocam; Tüketici fiyat endeks rakamları (2003=100) istatistiğinde 2017 Aralık Değeri: 327,41 2018 Haziran Değeri : 357,44 Fark: % 9,1719... Menderes Hocam; Toplu Sözleşme'de bu dönem için %3,5 zam öngörülüyordu. 9,17-3,50 = % 5,67 olarak belirttim.
  12. Göksel Ertel

% 3,5 zam toplu sözleşmede + 5,15 oranında enflasyon zammı olmak üzere toplam % 8,65 zam alınacak. Buna göre; Aylık Katsayı : 0,117940 Taban Aylık Katsayısı : 1,8461 Yan Ödeme Katsayısı : 0,037402 Hayırlı olsun. (Not: BUMKO Genelgesi yayımlandığında katsayılarının son iki rakamında kuruş...
  13. Göksel Ertel

Çözümlendi | Kilitli Sürekli İşçi (4/D) Bitirilen Üst Öğrenim Hk.

Taşeron olarak çalışırken Lise mezunu olup, daha sonra Ön Lisans, Lisans bitiren sürekli işçiler mevcut. Taşerondan mevcut haklarıyla geçtiler, okul durumlarının revize edilmesi talebiyle karşılaşan var mı? Devlet memurları yıllardır bitirdikleri üst öğrenim diplomalarını bile işletemiyorlar...
  14. Göksel Ertel

Mutemet Arşivi 4/c deb 4/b geçen sözleşmeli personelin perofrmans ödemesi verilecektir yazısı

Kararı yetkili makamlar tarafından verilmemiş olan yazılar hiçbir kurumu bağlamaz. Bilgi notu başka bir yetkiliyi bilgilendirmek için yazılmıştır. O yüzden bu yazının yetkili bir makam tarafından kaleme alınıp kurumlara gönderilmedikçe bir geçerliliği yoktur.
  15. Göksel Ertel

DUYURU kamu idarelerinin işkur yükümlülükleri

Bu konuyla ilgili olarak İŞKUR Müdürlüğü ile görüştüm. 1. Öncelikle https://esube.iskur.gov.tr/ linkinden İşveren işlemlerinden üye olunuz. Birden fazla SGK tescil numarası olanlar sadece tek bir SGK numarası üzerinden üyelik gerçekleştirsinler. Üyelik aktivasyonu 1-2 gün içinde yapılacaktır...
  16. Göksel Ertel

Çözümlendi | Kilitli 926 personel 01.01.2018 tarihinden itibaren yan ödeme farkı

Tamam hocam tekrar inceledim. 14 günlüğü katsayı farkından verdiğimiz 14 günlük maaş anladım o yüzden öyle demiştim. Gelir vergisi de kesilir hocam sorun yok.
  17. Göksel Ertel

Çözümlendi | Kilitli 926 personel 01.01.2018 tarihinden itibaren yan ödeme farkı

Aydın Hocam, bordronuzun 14 günlük fark tutarı fazla geldi bana. Personelin 14 günlük maaşı bile 186 TL değildir. Bence bi tekrar kontrol edin.
  18. Göksel Ertel

direk bordroya baktığında anlaması zor. ancak KBS ödeme emri dökümünden hangi maaş kalemlerinin hangi bütçeye girebildiğini anlayabiliyoruz.
  19. Göksel Ertel

Hocam KBS üzerinden münferit bir maaş hesaplat; Temel Maaşlar : Aylık tutar + Ek Gösterge Aylığı + Kıdem Aylığı Zamlar ve Tazminatlar : Özel Hizmet Tazminatı + Yan Ödeme Aylığı olduğunu görebilirsiniz.
  20. Göksel Ertel

Çözümlendi | Kilitli Askeri Personelin EK ödemesi

Sadece "Sağlık Hizmetleri Tazminatı" tutarını ek ödemeden mahsup etmek, Bakanlığın "Devredilen Askeri Personelin Mali Hakları" ile ilgili sunumuna göre yanlış bir uygulama. Sunumda geçen cümleyi aktarıyorum. "Aylıklarını 926 sayılı Kanuna göre alanlar bakımından kıyaslama sağlık hizmetleri...
  21. Göksel Ertel

Mutemet Arşivi Sürekli işçi maaş ödeme tarihi hk

Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığının 18.04.2018 - 15722819-869-E.143 Sayılı Yazısı Barkod No: 67444373
  22. Göksel Ertel

Çözümlendi | Kilitli Sürekli İşçi rapor Bildirimi Hatası

27 Nisan da 5 günlük rapor alan personelimizi 3 Mayısta vizite ekranında sorguladığımda çıkıyor. Ama onaylayabilmemiz için rapor süresinin dolması gerekiyor diğer türlü izin vermiyor. Aile hekimlerinden alınan bazı raporların SGK sistemiyle alakalı olarak bazen kesilemediğine şahit oldum. Bunun...
  23. Göksel Ertel

Çözümlendi | Kilitli Sürekli İşçi rapor Bildirimi Hatası

Düşüyor hocam, 1 gün bile alsa vizite ekranına düşüyor.
  24. Göksel Ertel

Çözümlendi | Kilitli Sürekli İşçi Puantaj Tarihleri

Hülya Hanım uzatılan konu filan yok ortada. Ben böyle yapıyorum oluyor mantığından uzak durmamız gerekiyor. Uygulamaların artıları ve eksilerini tartışıyoruz bu platformda. Her kurum sizin kadar hızlı olamayabilir, ayrıca sadece başhekimde imzadan 3 günde çıkan evrak görüyoruz, duyuyoruz...
  25. Göksel Ertel

Çözümlendi | Kilitli Taşeron Yıllık Puantaj Hazırlama

SGK dan dönemi 1-30 olarak değiştirilip, 15 inde ödense herhangi bir yasal sıkıntı var mı sizce?
  26. Göksel Ertel

Çözümlendi | Kilitli Taşeron Yıllık Puantaj Hazırlama

Peki Tuğrul hocam; - Sonradan alınan rapor izinleri bir sonraki puantajda nasıl işliyorsunuz? - Bu durumda kişinin sonraki ayda normal çalıştığı günlerde raporlu ya da izinli göstermek ne kadar doğru? - İleride herhangi bir SGK incelemesinde bildiğim kadarıyla direk puantaj ve bordrolara...
  27. Göksel Ertel

Çözümlendi | Kilitli Harcama birimi adı değişikliği

Resmi bir yazıyla Vergi Dairesi sicil servisine başvurup VEDOP (Vergi Dairesi Otmasyon Projesi) üzerinden isim değişikliği talep etmelisiniz. Bankalar, Muhasebe vb birçok kurum vergi numaranızı ve kurum adınızı VEDOP üzerinden çekiyor.
  28. Göksel Ertel

Evet Menderes Hocam mantık doğru. Ama bunun yapılmasını engelleyen yasal bir durum var mı? Neden 15-14 diye diretiliyor. İşçi maaşını çalıştığı dönemin son gününde hiç beklemeden mi alması gerekiyor, bununla ilgili yasal bir bağlayıcılık mı var? Mantıklı duruma baktığımızda işçi çalışma...
  29. Göksel Ertel

15-14 arası puantaj tutulup bunun 10 gün önceden istenmesi kadar akla mantığa uymayan birşey olabilir mi? çalışılan ay ya da dönem biter, raporu, izni vs ne varsa girilir, çiçek gibi maaşı yapılır, ödenir. Arada geçen sürede kişi fazla mesai yapabilir, iş kazası olabilir, rapor alabilir herşey...
  30. Göksel Ertel

Mutemet Arşivi Taşeron Daimi işçi Yemek Muafiyeti

Doğrudur. Yemek bedeli istisna tutarı PEK tutarı içinde yer almayacak.
  31. Göksel Ertel

Çözümlendi | Kilitli Çkys Maaşları Resimli Anlatım.

rapor kısmından tüm dokümanları kontrol ettim hocam bir sıkıntı görünmüyor ve ayrı çıkıyor.
  32. Göksel Ertel

Arkadaşlar, ÇKYS Gelir Tanımlama kısmında Gelir parametrelerini yazıp, iş yeri sicil no kısmını boş bıraktığınızda ilgili gelir kalemini bütün gruplara tanımlayabiliyorsunuz. Ortak gelir kalemleri için ayrı ayrı iş yeri sicil numaralı yüklemenize gerek yok. Yemek, yol, yakacak, çocuk yardımları...
  33. Göksel Ertel

Çkys'de direkt yazıcı ikonuna tıklayıp, çıktı almaya çalışmayın. Baskı önizlemeyi kullandıktan sonra yazdırın. Büyük ihtimal düzelecektir.
  34. Göksel Ertel

Teşekkürler Ömür Hocam, Şimdi oldu, 5 puanlık indirim öngörülen işverenlere %15,50 yapılıyormuş bu oran.
  35. Göksel Ertel

Teşekkürler Mehmet Hocam. Konu başlığında Mutemet Fatih Mehmet Dağ arkadaşın 3. resimde girmiş olduğu Hesaplama Parametreleri içinde SGK Devlet Yüzdesini "20,00" yapınca SGK İşveren Katkısı tutarı 405,90 yapıyor. Asgari ücret tablosunda bu oran 15,50 olarak gösteriliyor ve tutar 314,57...
  36. Göksel Ertel

ÇKYS'de parametreleri tanımladıktan sonra yemek, yol, gibi unsurları dikkate almadan düz asgari ücret olarak hesaplattığımda günlük brüt ücret tutarı eksik çıkıyor. Olması gereken 67,65-TL.
  37. Göksel Ertel

Mutemet Arşivi Ters İş Yeri Kodlaması (Faydası ve Dezavantajı)

RE: Ters İş Yeri Kodlaması (Faydası ve dez avantajı) Bana göre en mantıklı çözüm 1-30 arası olmasıdır. 15-14 şeklinde olan bir işçi çalışmasının puantajı 14. gün sonunda verilir, mutemetlikten hesaplaması, imzası, muhasebeye gönderilmesi, onaylanması, bankaya para gönderilmesi, bankanın 2 iş...
  38. Göksel Ertel

Mutemet Arşivi SGK İşveren Toplu İşe Giriş Bildirgesi (Taşeron, 4B Sözleşmeli)

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi için kullandığım meslek kodları; 9112.13 - Temizlik Görevlisi (Hastane) 4132.10 - Veri Giriş Elemanı 5414.05 - Güvenlik Görevlisi (Hastane) 3251.07 - Yardımcı Klinik Elemanı (Diş) 7549.04 - Teknik Servis Elemanı
Geri
Üst Alt