Arama sonuçlarınız

1. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Emeklilik Durumunda 14 Günlük Maaş Farkından Yararlanma

emeklilikte peşin maaş hak edilip geri iadesi alınmadığından dolayı. 15 aralıkta aldığı maaşı 14 ocaka kadar dönem içinde ayrılan personel, ister 1 günlük bile çalışsa 16 sında ayrılsa isterse de 14 ocağa kadar ful çalışsa emeklilik halinde 30/31 günlük maaşı hak etmiş olacaktır. Bu sebeple 14...
  2. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Kıst Maaş Kesenek Bildirme

işlem kodunu ne yapıyorsunuz. işlem koduyla ilgili hata veriyor olabilir.
  3. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli İstifa Eden Sözleşmeli Personel 14 Günlük Maaş Farkı

evet emek emeklilik durumunda en doğrusu bu şekilde uygulamak. ama diğer şartlarda ücretsiz izne ayrılma istifa etme gibi durumlarda kıst ödeme devreye girer.
  4. Süleyman Kambuk

sizinle aynı fikirdeyim. hak ettiği kısım olduğundan 14 günlük fark hesaplatılması gerekiyor. sistem tam hesaplatıyor. bunu 3 günlük hesaplatmıyor diye biliyorum. Emekliden ödenen maaş için geri alma olayı da olmadığından hak etmiş oluyor. Sonuçta memurlar maaşı peşin alıyor. 1-14 ocak ayını...
  5. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Muhasebe Teknisyeni Arazi Tazminatı Alabilir Mi

arazi tazminatı ödemesi yapılan kişiler için fiilen arazi için görevlendirme onayının alınması gerekiyor. 3 er aylık dönem için ve bu 3 ayın sonunda görevleri gerçekleştirip gerçekleştirmediğine dair çalışma puantajı yapılması gerekiyor. Bu şekilde arazi tazminatı ödenmesi ile ilgili bir görev...
  6. Süleyman Kambuk

kbs de bu şkilde fark kıst ödemesine ait bir yer yok diye biliyorum. ya tam fark ödeyip 4 gün borç çıkarırsınız. ya da elden 10 gün için fark yapmanız gerekmektedir. böyle bir durum başıma gelse elden 10 günlük fark yapardım.
  7. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği Uygulama Tebliği (Sıra No: 2)

bu bahse konu yönetmelik işçileri kapsamıyor diye biliyorum. Memurlar için.
  8. Süleyman Kambuk

Programlar Maaş Ve Kişi Borcu Hesaplama Programı (Tam, Kıst, Günlük, 2/3, 1/3, Katsayı Farkı Vb)

exel için; Örneğin A1 hücresi var yok seçeceğiniz alan olsun. şu formül ile kolayca yapabilirsiniz. =EĞER(A1="Var";"707*1,012556";0) yani a1 de Var yazıyorsa metin olarak 707 puanla katsayıyı çarpar Var yazmıyorsa 0 yapar.
  9. Süleyman Kambuk

Memur Pro Memur Maaş Hesaplama 5510-5434 - 2025 oranları üzerinden güncelleme yapılmıştır.

Vergi dilim aralıkları, engellilik oranlarıyla ilgili değişiklikler yapılmış olup, 2025 yılı için hesaplanabilir hale getirilmiştir.
  10. Süleyman Kambuk

Programlar Memur Maaş Hesaplama 5510-5434

Süleyman Kambuk kullanıcı adlı kişi Memur Maaş Hesaplama 5510-5434 Bu kaynak hakkında yeni bir güncelleme yayınlamıştır: 2025 oranları üzerinden güncelleme yapılmıştır. Güncellemenin devamını inceleyin...
  11. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Kbs Hesaplama Si̇lme İşlemi̇

o zaman bu durumda çağrı açmanız gerekmektedir. Kadrolu memurlar için hesaplatma ekranı bizim tarafımızdan silinememektedir.
  12. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Kbs Hesaplama Si̇lme İşlemi̇

hesaplama silinmese de bir problem olmaz. en son hesaplatma geçerli olur her zaman. Biz günde 10-20 kere bile hesaplama yapıyoruz bazen :)
  13. Süleyman Kambuk

Köşe Yazıları Geçmişe Dönük Terfi Ödemesi ve SGK Bildirimleri

5510 tabi personel için her ay için ayrı ayrı bildirge vermeniz doğu olacaktır. 5434 olsaydı tek bildirgede dönemleri ayırarak verirdiniz.
  14. Süleyman Kambuk

Tartışma İşçi Maaş Hesaplama Yemek Yardımı Ve Yol Yardımı Gelir Ve Sgk Açısından Muafiyet Uygulaması

Brüt 60,57 TL SGK %14 60,57*0,14=8,48 SGK %1 60,57*0,01=0,61 SGK toplam 9,09 Aylık Vergi Matrahı 60,57-9,09=51,48 GV%15 51,48*0,15=7,72 DV 60,57*0,00759=0,46 Vergi toplam 8,18 Kesinti toplam 9,09+8,18=17,27 Net Ödenen 43,30 TL Ömür bey çok teşekkürler. dönüştürme katsayısı formülünü pek...
  15. Süleyman Kambuk

Tartışma İşçi Maaş Hesaplama Yemek Yardımı Ve Yol Yardımı Gelir Ve Sgk Açısından Muafiyet Uygulaması

şimdi oldu işlem. sizde yemek 169,99 TL değil de 172 TL olarak sanıyorum. şimdi anlaştık. 2 farklı uygulama yapıyorsunuz diye düşündüm. :);D tekrar teşekkürler.
  16. Süleyman Kambuk

anladım burhan bey çok teşekkürler. Buradaki şüphem yolu artırdığımız gibi yemek yardımını neden artırmıyoruz. 2 yerde bir farklılık uyguluyor gibiyiz. İşverene yansıtırız fazlalığı sorun yok. yol kısmında herkes bu şekilde yansıtmış. yemek yardımında nete ulaşmak için 172 TL'yi artırmamışız...
  17. Süleyman Kambuk

Yemek kısmındaki gibi uyguluyoruz. Sorun yok uygulama da sadece sizin bordrodada bizim bordroda da göründüğü üzere 172 tl tutar yazıyor toplu sözleşmede 169.99 ödemişiz. Yol yardımında sgk muafiyeti yok. Rakam çok daha azalıyor. İşçinin eline geçen azalmış oluyor 🤣
  18. Süleyman Kambuk

bu genelgeyi biliyorum. teşekkürler sıkıntı yok bura da uygulamamız aynı ama mantıken net 172 ödenir diyorsa kişinin eline 172 geçmesi gerekmesi kanaatindeyim. kanuni sınır varsa yol yardımında da aynı uygulamamaız gerekir. Uygulama bu şekildeyse yol yardımında da aynı şekilde uygulamak...
  19. Süleyman Kambuk

işverene fazla maliyet çıkıyor ve işçiye hak etmediği ekstra prim çıkıyor bu şekilde de. bende buna anlam veremediğimden kafa karışıklığı yaşıyorum. Aynı olay yemek yardımında da uygulanabilir. Sözleşme de net ise. Brütse sorun yok zaten. Orda uygulayamıyorsunuz. Nasıl uygulayacağız pek anlam...
  20. Süleyman Kambuk

benim paylaştığım formla aynı gibi yol yardımını katmazsak uygulamada bir farklılık yok gibi. Kafa karışıklığı yaşadığımdan netleştirmek istedim. Yol yardımı için günlük 126 TL yi aşmaması kısmı GVK da yazmışlar ondan dolayı vergi kesmiyoruz. biz. zaten toplu sözleşme de de net ödenir yazınca...
  21. Süleyman Kambuk

işveren kısmını es geçtim kolay hesaplama olsun adına. işveren maliyeti ayrı tabiki. nete ne kadar etkisi var onu bulmak adına.
  22. Süleyman Kambuk

İşçilerin yemek ve yol yardımı net ödenenler için şöyle bir hesaplama oluşturdum. Sizlerde Kurumlarda uygulama nasıl acaba. Yardım istiyorum. Sadece ücret ve yemek yol yardımının olduğu örnek exel paylaşacağım. Farklılıklar varsa paylaşır mısınız.?
  23. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Kbs Yanlışlıkla Naklen Geçmeye Alınacak Kişiyi İşten Çıkarma Yaptım

kişi arama yerine işten ayrılanlar dahil seçeneğini tıklayarak aratın. oradan kişi çıkar sonra işlem kodunu değiştirin. ıban bilgilerini kaydet yapın sonra kaydedin. daha sonra naklen geçmeye alınız. aynı ay içinde işlem kodu ne yaparsanız yapın biz değiştirebiliriz. 1 aydan fazla olduysa kbs...
  24. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi 2025 Ocak Memur İşçi Zam Oranı Belli Oldu

malesef öyle bu sorunu işi yapan ve ücreti alan bilir. ama sorun düzeltmesi gereken kişiler oralı olmaz. :cry:
  25. Süleyman Kambuk

bu sene yapılacak toplu sözleşme ile eşitleyecekler onu. bu mağduriyet hep devam ediyordu. ama bu sene mağdur da olsalar eşit şartlarda mağdur olacaklar. tüm işçilerin sözleşmesi 1 ocak olarak yapılacak. eşitlenmiş olacak.
  26. Süleyman Kambuk

en düşük memur maaşı bu zam ile birlikte 40,630,58 TL oldu.:cry: Örnek bordro ektedir. Şu katsayılar baz alınmıştır.
  27. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Hk.

%100 olan hayat sigortalarının tamamında poliçenin üzerinde belirtiyor %100 olduğunu belirtmiyorsa zaten %50 dir. bu şekilde de kolayca tespit edebilirsiniz.
  28. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Ai̇le Durum Bi̇ldi̇ri̇mi̇

doğrudur. ne yazık ki durum böyle.
  29. Süleyman Kambuk

Editörün Seçimi 2025 Yılı Gelir Vergisi Istisna Tutarları Ve Vergi Dilim Oranları

Vergi dilimlerini içerir resmi gazete yayınlanmıştır. https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2024/12/20241230M2-12.htm
  30. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Ai̇le Durum Bi̇ldi̇ri̇mi̇

Harcama Belgeleri yönetmeliği madde 12 https://www.mevzuat.gov.tr/File/GeneratePdf?mevzuatNo=9815&mevzuatTur=KurumVeKurulusYonetmeligi&mevzuatTertip=5 Aile bildirimleri şu 3 koşulda verilmesi ya da yenilenmesi gerekiyor. Bu koşullar yoksa ilgililerden bildirim yapmasını talep etmeniz ya da...
  31. Süleyman Kambuk

Editörün Seçimi 2025 Yılı Gelir Vergisi Istisna Tutarları Ve Vergi Dilim Oranları

evet herkese eşit şekilde faydası olmadı bu istisnanın ne yazıkki. işçilere %100 fayda sağladı. 4b sözleşmeli memurlara %100 fayda sağladı Kadro karşılığı sözleşmeli memurlara %100 fayda sağladı. kadrolu memurlardan yönetici ve eşdeğer kadrodaki kişilere %100 fayda sağladı. kadrolu diğer...
  32. Süleyman Kambuk

bende şöyle bir tablo hazırlamıştım da; vergi dilimleriyle ilgili kesin rakamlar yayınlanmadığından paylaşmamıştım. sizinkilere göre 1 kuruşluk bir fark var %20 lik dilim arasında Aylık vergi Matrahı hesabında yuvarlamadan kaynaklı bir fark var sanırım.
  33. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Genel Sağlık Sigortası'nın (Gss) Primleri Ile Gecikme Cezası Ve Gecikme Zammı Silindi

dürüst vatandaşın her zaman kendini enayi gibi hissettirmesinin bir yolunu buluyorlar.:cry:
  34. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Bireysel Emeklilik Ödeme Makbuzu Aylık Vergi Matrahından Düşer Mi ?

düşmez. 2012 yılında çıkan kanuni düzenleme gereği 01.01.2013 yılı itibariyle bireysel emeklilikle ilgili poliçeler vergi indirime konu edilemiyor.
  35. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 4/B Sözleşmeli Personel Hatalı Kesilen Rapor Parasının İadesi

maaştan yersiz kesinti yaptıysanız. ret ve iade işlemlerine göre HYS sisteminden fazla kesilen tutarın kişiye iadesinin yapılması gerektiğini düşünüyorum. ret ve iade yapılacak bir kesinti değilse de yaptığınız kesinti için muhasebeye yazı yazarak bu işlemi yaptırabilirsiniz.
  36. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 4/B Sözleşmeli Personel Hatalı Kesilen Rapor Parasının İadesi

protokol yoksa 2 günden sonraki raporlarda iş görememezlik ödeneği yatar. ilk 2 gün raporluysa yatmaz. Bizde uygulama şu şekilde; Hiç bir şekilde rapor alan 4b sözleşmeli memurdan maaşından kesinti yapmıyoruz. 2 gün ve üstü ödenen işgörememezlik ödeneğini ilgili muhasebenin hesabına yatırmasını...
Geri
Üst Alt