Arama sonuçlarınız

1. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Kişi Borcu Faiz Oranı 1 Haziran 2024 İtibaren Ne Oldu?

benim örnek hesabımda rakamlar ve hesap net. başka bir örnek tutar ve faiz başlangıç tarihi bulsak kontrol hesap yaparız. maliyenin eksikliği varsa en azından düzelttiririz.
  2. Süleyman Kambuk

Evet bende aynı fikirdeyim %24 konusunda maliyenin sistemi 9 dan hesaplıyor şuan ona şaşırdım sadece.
  3. Süleyman Kambuk

Tebliğ faiz başlangıç tarihi ve borç ana tutarı paylaşabilir misiniz.?
  4. Süleyman Kambuk

kişi borçlarını zaten tahakkuk birimleri merkezde strateji başkanlıklarına bildirir faiz hesabı yapmadan. stratejide ilgili saymanlık ya da malmüdürlüğüne gönderir dosya açılır. hesaplamayı maliyenin kendi sistemi yapıyor. faiz hesabını bizler yapmıyoruz.. yapılsa bile maliyenin sistemine göre...
  5. Süleyman Kambuk

normalde 1 günlük %9 3 günlük %24 ten hesaplasa daha doğru olurdu ama. 1 hazirandan sonra örnek kişi borcu açarsak ancak teyit ederiz. saymanlıktakilere de sordum onlarda konuyu netleştirmek için bakacaklar.
  6. Süleyman Kambuk

şuan örnek bi kişi borcu için saymanlık sisteminden hesap yapıldı teyit ettim 31.05.2024 başlangıç 04.06.2024 ödeme tarihi ödeme tarihi hariç 4 gün borç ana tutar 2.522,69 TL faiz 2,49 TL (%9) ödenen borç 2525,18 TL 1 hazirandan sonraya olan kısım içinde dahil %9 üzerinden hesaplamış maliyenin...
  7. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Şef V. Giyim Yardımı Alabilir Mi?

Giyecek yardımı yönetmeliğinde şef için giyim yardımı karşılığı koymmışlar. Şeflik görevi yapan kişide unvanı şef olmasada bu yardımdan yararlanması doğru olmaz. Yönetmelik madde 13. İşin maksadına göre yapılması getekmektedir. Biz şef vekili olan personele ödeme yapmıyoruz.
  8. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Mys Red-İade Oluşturulması

evet geçmişten beri bu belge üst yazı ile mal müdürlüğüne gönderilerek ödeniyordu. şimdi muhtemelen yine biz malmüdürlüğüne göndereceğiz onlar red iadeyi yapmayacak emanet menüsüde bir yer açacak sonra biz ödeme emri oluşturacağız gibi birşey olacak benim düşünem. saymanlıkların mal...
  9. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Mys Red-İade Oluşturulması

bu belgeyle yapılan işlem artık elektronik olarak ödeme emri düzenlenerek yapılacakmış. şuana kadar bizde bununla yapıyorduk fakat 89 nolu tebliğe göre bu belge sadece ek olarak konulabilir örnek ödeme emri lazım.
  10. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Üst Öğrenim Bitirme Durumundaki Teknisyen Zam Ve Tazminat Oranları Hk.

1- teknisyen kadrosundaki personelinizin bitirdiği okul teknik bir üst öğrenim olmadığından ödeme unsurlarında herhangi bir değişiklik yapmanızı gerektirecek husus yok. 2- teknik sınıfta yer alan teknisyen kadrosundaki kişi için bahstttiğiniz 650+975 ve öht 93 uygulaması ilgilinin teknik üst...
  11. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Memur Yeşil Pasaport Alması Için Kadro Derecesi Kaç Olmalıdır.

unvan değiştirsenizde bu mümkün değil. 3 aşağı 3 yukarı kuralı var. yönetici pozisyonlarına atarlarsa 68b maddesi gereği anca bu şekilde mümkün. kısaca böyle bir durum yoksa illaki bekleyeceksiniz.
  12. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Memur Yeşil Pasaport Alması Için Kadro Derecesi Kaç Olmalıdır.

Kurumunuz insiyatifiyle bahsettiğiniz kadrolarda 3 lük kadro olmaktadır. yapılması mümkündür. 6. derece ve altındaki herhangi bir derece kademede bu mümkün. tabi kurumun kadroyu uygun görmesiyle. maaş derecenizin 3 aşağısına yada 3 yukarısına uygun kadro verilebilir.
  13. Süleyman Kambuk

kadro dereceniz 3 olması gerekiyor fakat, şöylede bir durum var. memur unvanında 5. derecenin altında bir kadro yok hiç br kurumda memur unvanı 5 te kalır.
  14. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 5434'E Tabi Personele Kıst Maaş Ve Terfi Farkında Sgk Kesintileri Hakkında

değişiklik olan tüm özlük haklarının maaşta farkını verirsiniz. eski ünvana ait haklardan yeni unvana ait hakları mahsup yaparak. sadece kıst ödemede sgk kesintisi uygulamayın tam aylık gösterge ve ek gösterge artışında %100 artış uygularsınız. Mehmet beyin dediği gibi manuel bordroyu KBS den...
  15. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Vefat Eden Işçi Personele Emekli Tazminatı (Yolluk) Ödemesi Yapılır Mı?

sedef hanım Harcırah Kanununun Madde 3 ve 375 sayılı khk 1D maddesine göre işçi olan personele de emekli tazminatı (yolluk) ödenmesinde bir sakınca yoktur. Talep halinde mirasçılardan belgeleri alarak ödeme yapmanızda herhangi bir sakınca yoktur. sadece işçilerde 12.105 rakamı uygulamaya dikkat...
  16. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 5434'E Tabi Personele Kıst Maaş Ve Terfi Farkında Sgk Kesintileri Hakkında

kıst kısmında sadece zam ve tazminat ile ek ödeme gibi yeni mali haklarının farklarını veriniz. SGK ya ilişkin herhangi bir işlem yapılmayacaktır.
  17. Süleyman Kambuk

Programlar 5434-5510-4B Sözleşmeli Memur Maaş Hesaplama Programı

doğrudur baktım katsayılar girilmiş orası da girilmiştir düşüşüncesiyle bakmamıştım. ordan kaynaklıymış teşekkürler.
  18. Süleyman Kambuk

mehmet bey birde toplu sözleşme ikramiyesi ödenecek mi butonunu kontrol eder misiniz.? 5510-5434 ödenecektir evet seçtiğim halde tutar 0,00 olduğundan yansıtmıyor bordroya sanırım. ya da ben bi eksiklik yapıyorum çözemedim. 4b de de denedim çıkartamadım.
  19. Süleyman Kambuk

sorunun kaynağı ilave ödeme sendika kesintisi için toplam matraha dahil edilmemiş ilave ödeme hariç damga vergisi matrahının binde 5 i üzerinden kesinti yapmış sorun burada tam olarak. sebebini bulduk ya illaki güncelleme düzeltme yapılır. ayrıca kadroluda da toplu sözleşme ikramiyesi var...
  20. Süleyman Kambuk

toplu sözleme ikramiyesi göstermiş mi onu kontrol ettiniz mi ben de örnek yaptım toplu sözleşme ikramiyesi evet dediğim halde bordroya yansıtmıyor. Halil Tuğrul SÜMER bu sebepten sendika kesintisi de farklı olabilir.
  21. Süleyman Kambuk

dipnot olarak; sendika kesintisi binde 5 iken binde 4 oranına düşüren sendikalar oldu. belki fark buradan geliyor da olabilir.
  22. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Mysv2 Emanet İşlemleri İçin Yetki Verilmesi Gerektiği İle İlgili Duyuru

sgk emanetlerine ilişkin kısım görünüyor fakat. normal emanet menüsü emanet yetkilisi rolü verilmeden görülememektedir. emanet yetkilisi olduğum birim ve olmadığım birimden örnek ekran görüntüsü
  23. Süleyman Kambuk

Köşe Yazıları Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliği (Sıra No: 83) Kişi Borcu Hesaplama Konusunda Tereddütler Ve Çözümler

ekstra bir değişiklik yok. bahsettikleri tecil faizi olabilir. kanuni faizde bir değişiklik yok. bu ilgili kanun https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=3095&MevzuatTur=1&MevzuatTertip=5 bu da %9 olduğuna dair bakalar kurulu kararı https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2005/12/20051230-3.htm
  24. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Ayniyat Saymanı Özel Hizmet Tazminatı

KBS eski durumuna getirdi belirsizlik olduğundan; netleşmeden 155 yaptılardı geri aldılar eski haline. 135/155 arasında farklı ödemeler mevcut Cumhurbaşkanlığı nihai kararı verecek inş geciktirmezler.
  25. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Ayniyat Saymanı Özel Hizmet Tazminatı

maliye topu cumhurbaşkanlığına attı. oraya yazıyazdı oranın nihayi görüşüne göre karar verilecek henüz beklemede.
  26. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Geçmişe Dönük Ek Gösterge Ödemesi Hk.

kuruş farkı hariç bordro ile 2018 yılını birebir tutturmuşunuz aslında; elle hesapladım bende sadece %16 için kuruş fark harici doğru görünüyor. konu açarken oluşturduğunuz bordroda sıkıntı var. ama burada hesaplamanız temiz (kuruş farkı hariç) :) yıl yıl bakın hangi yıldan çıkıyor 60 TL illaki...
  27. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Geçmişe Dönük Ek Gösterge Ödemesi Hk.

sayfa ilk çıktığındaki eski halini kesenek bilgileri sayfasında düzeltilmemiş halini atar mısınız.? böyle durumlarda ben önce her zaman kesenek kontrolü yapar sonra ödemeyi çıkartırım. ek ödeme emri çıakrtırsnız sorun olmazönemli olan farkın nerden kaynaklandığını bulmak.
  28. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Yolluklar Hangi Bütçeden Yapılır

Saymanlık biz kurumların hangi bütçeden harcama yapacağına karışmak gibi bir yetkisi yok. Eksikliğimiz varsa harcamayı geri çevirebilir.Geçici görev onayında bütçe döner sermaye belirtildiyse ordan ödenmesinde sakınca yoktur. Belirtilmediyse genel bütçeden ödenir.
  29. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Eş Ve Çocuk İçin Aile Yardımı

evet son paragrafta sayma demişler kim yazdıysa bunu. 206 ya göre değerlendirme çocuk yardımı öde demişler. ben burdaki duruma katılmıyorum. ilgili madde de her ne şekilde olursa olsun menfeat karşılığı çalışan çocuklar yazdığından buradaki yazan yerin yanlış yorumlama olduğunu söyleyebilirim...
  30. Süleyman Kambuk

doğrudur. bizlerde çocuğu stajyer ücreti ödemesi alan personellere de bildirim yapmalarını söylüyoruz ve çocuk yardımından yararlandırmıyoruz.
  31. Süleyman Kambuk

net ödenmez. eş içinde çocuk için de. bir menfaat karşılığı çalışmıyor olması şartını gerçekleştirmiyorlar. net görüşe de ihtiyaç yok aslında. tabi insanlara anlatamıyoruz ne yazık ki.
  32. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Askere Gi̇den 4/B Personele Yapılan Fazla Ödeme

Muhasebeden maaşı iptal ettirip maaştan çıkartıp tekrar hesaplatmanız daha doğru olacaktır. En doğru ve kısa çözümü bu. Geçmiş aydan peşin ödenen maaştan ise fazla ödenen 6-14 mart kısmı için kişi borcu çıkartmanız gerekmektedir.
  33. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Toplu Sözleşme İkramiyesi Hk.

adalet yerini buldu. diyelim. 2 memur arasında sendikal farkından dolayı (saçı farklı renk diye de yapılabilirdi eşdeğer) farklı ödenek verilirse haksız yere göz göre göre üye kazanmak için yapılan bu adaletsizlik geç te olsa giderilmiş oldu. çoğu memur %2 sendika barajı altında kalan üyeler...
  34. Süleyman Kambuk

Editörün Seçimi Sürekli Işçi Ek Çerçeve Anlaşması

6 aylık enflasyonla birlikte zam oranı 23.47 çıkıyor fakat ek çerçevede bahsettiği üzere 32.57 altında kaldığından bu rakamın uygulanması gerektiğini düşünüyorum. biz buna göre uygulayacağız. sendikadan da resmi yazıyı beklemedeyiz.
  35. Süleyman Kambuk

Tartışma Ödenek Talep Sistemiyle Ilgili Eğitim Amaçlı Bir Bildilendirme

MYS de açılan ekrandan bahsediyorsanız sanırım orası henüz kullanımda değil. Yeni açılmış gibi. Bizler ödenekteki eksikliğimiz varsa strateji birimine bildirerek ödenek talep ediyoruz.
  36. Süleyman Kambuk

Tartışma Bi̇r Fi̇kri̇m Var (Muhasebat Genel Müdürlüğü)

bu konunun mevzuatını bilen konuya hakim birisinin talepte bulunması daha etkili olur diye düşünüyorum. Ben hiç karşılaşmadığımdan konu içeriğinden çok az düzeyde bilgim olduğumdan çözüm konusunda başvurduklarında katkı sağlayamam. Konuya hakim bir kaç kişi özet geçerse birlikte bende paylaşım...
  37. Süleyman Kambuk

şöyle bir şey yazdım. basitçe yarın ya da pazartesi günü göndermeyi düşünüyorum.
  38. Süleyman Kambuk

konu gerçekten önemli bizde exelden yapıyoruz. bununla ilgili çalışma yapılıyor aslında ama umudum yok işçiler için 2025 yılında belki de 2026 yılından itibaren de muhtemelen KBS kalkabilir . maaşlar olsun Havelsan tarafından geliştirilecek bir uygulamaya geçilmesi planlanıyor. konu ile ilgili...
  39. Süleyman Kambuk

kopyala yapıştır olsun istemiyorum aslında. o yüzden kendi oda arkadaşlarıma dahi söyledim. kendi fikirlerimizle bu kişi borcuna farklı farklı söylemlerle talepte bulunalım dedim. bu hafta ya da önümüzdeki hafta içerisinde ben bi taslak hazırlamayı düşünüyorum. illaki burda da paylaşırım...
Geri
Üst Alt