Arama sonuçlarınız

1. Süleyman Kambuk

Konu Çözüldü İhraçtan Dönen Personel İçin Gerçekleştirilen Geriye Dönük Maaş Ödemeleri Ve Sgk Uygulamaları

yargı kararlarının uygulanmasındaki kanuni sürede; kişinin statüsüyle (kadrolu-sözleşmeli vb.) ilgili bir ayrıntı şuana kadar duymadım. Mahkeme kararlarının uygulanma süresi statü belirtmeksizin 30 gün diye biliyorum. yanlışım varsa bir dayanak atarsanız eksikliğimi düzeltmiş olurum.
  2. Süleyman Kambuk

Konu Çözüldü İhraçtan Dönen Personel İçin Gerçekleştirilen Geriye Dönük Maaş Ödemeleri Ve Sgk Uygulamaları

bir önceki mesajda aslında açık yazmıştım. SGK nın sayfasında da verdiğim linkte konudan bahsediyor. mahkeme kararındaki size tebliğ edilen tarihten 30 gün geçmedikçe yapabilirsiniz. asıl olarak değil de ek olarak bildirge verildiği içinde ödedikten sonra10 günlük sürede SGK kanadında...
  3. Süleyman Kambuk

Editörün Seçimi Kısa Vadeli Sigorta Kolları Malüllük Yaşlılık Primi İşveren Değişiklik Resmi Gazetede

teşekkürler Tuğrul bey 5434 te sıkıntımız yokta. 5510 da 81. maddede a bendi kapsamında felan diyerekten c bendi maddesi orayla farklı maddede ilişkilendirince maddede yorumlarken karışıklığı yaşanabiliyor. Güncel yorumunuzla da teyit etmiş olduk.
  4. Süleyman Kambuk

Editörün Seçimi Kısa Vadeli Sigorta Kolları Malüllük Yaşlılık Primi İşveren Değişiklik Resmi Gazetede

4b sözleşmeli memur ve kadrolu memurlarda da hesaplanırken işçiler gibi aynı şekilde devlet payı 11 iken 12 oldu diye biliyorum. notlarıma göre 4c lilerin hesabı da bu maddeye göre bağlantılı yapılıyor. yanlışım eksikliğim varsa lütfen düzeltin.
  5. Süleyman Kambuk

geçmişe dönük ödemelerde; mahkeme kararını 30 gün geçirmediyseniz personele ödemek için süre fark etmez. bildirge içinse personele ödedikten sonra 10 gün içinde bildirmeniz yeterli. bildirge yaptıktan sonrada muhasebenin SGK ya ödemesi için yine 15 günlük bir süreniz var. bu süreleri dikkate...
  6. Süleyman Kambuk

Konu Çözüldü Kamu Denetçiliği Kurumunun Verdiği Kararın Bağlayıcılığı Nedir

kamu denetçiliği kurumunun kararları uygulanması zorunlu olmamakla birlikte tavsiye niteliğindedir. Ancak konu ciddi uygulanması gereken bir durumsa ombudsman bunu meclise sunabilir. Kendinizden eminseniz bir konu hakkında açıklamalarıyla uygulanmayacağını bildirebilirsiniz. Tabi işler...
  7. Süleyman Kambuk

Konu Çözüldü Kamu Denetçiliği Kurumunun Verdiği Kararın Bağlayıcılığı Nedir

uygulayıp uygulamamak size kalmış. öyle bir zorunluluk yok. Kanuni eksiklik olduğunuzu düşünmüyorsanız. Uygulamadığımız kararlar olmuştur.
  8. Süleyman Kambuk

Şu şekilde bir tablom var. değişiklikler sarı ile oluşturulmuştur. belki lazım olur. yanlışlık yoktur herhalde.
  9. Süleyman Kambuk

ssk tavanı, günlük kazanç üst sınırı 7,5 dan 9 çıkarıldı. GSS aynı evet
  10. Süleyman Kambuk

bende gece okudum. %11 malulük yaşlılık ve ölüm oranının 12 olduğunu gördüm ocak dönemlerinden itibaren. başka değişiklik var mı şimdi ayrıntılı bakacağım.
  11. Süleyman Kambuk

Konu Çözüldü Gelir Vergisi İstisnasındaki Farklılıklar

yıl içinde ocaktan bu yana bordrolarının hepsi tam mıdır.? tüm bordrolar hesaplatıldıysa ve gelir vergisi 0,00 TL den büyükse eğer 4420,93 TL olması gerekirdi. Gelir vergisi bordroda 0,00 TL ise zaten vergi ödenmediğinden karşıladığı kadar göstereceğinden doğru gösterecektir.
  12. Süleyman Kambuk

Konu Çözüldü Gelir Vergisi İstisnasındaki Farklılıklar

https://www.maasmutemeti.com/forum/konu/2025-yili-gelir-vergisi-istisna-tutarlari-ve-vergi-dilim-oranlari.27576/#post-134901 konu içerisinde sorunuzun cevabını bulabilirsiniz diye düşünüyorum.
  13. Süleyman Kambuk

DUYURU Fazla Veya Yersiz Ödenen Aylıkların Geri Alınması Konulu Eğitim

ben ekran resimleri aldım burada paylaşırım. ama sunum yayınlanacak diye düşünüyorum. yayınlanmazsa da ben illaki bi ara maliyeye yolum düşerse alırım. paylaşırım. :):D
  14. Süleyman Kambuk

sürekli deneyin ara ara birisi çıkıyor kapasite 1.000 kişilik olduğundan sebeple dolmuştur.
  15. Süleyman Kambuk

teşekkürler. sunucu kalabalık açıp içerde bekleyin.
  16. Süleyman Kambuk

Konu Çözüldü Görevde Yükselme Ile Ünvan Değişikliği Atama Tarihimi Alınır

sizin uygulamanız işe başlama tarihi ise doğru olan bu. toplu sözleşmelerde (kamu hakem heyeti) bu durum açıkça belirtildi. son toplu sözleşme linki ilgili maddeye bakabilirsiniz. https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2025/08/20250827-18.pdf
  17. Süleyman Kambuk

Konu Çözüldü Görevde Yükselme Ile Ünvan Değişikliği Atama Tarihimi Alınır

kişinin yeni ünvanında işe başlama yazısı olması ve bu tarihe göre fark yapılması gerekmektedir.
  18. Süleyman Kambuk

Konu Çözüldü Naklen Geçiş Ile Ki̇şi̇ Borcu Iş Ve Işlemleri

yeni maaş aldığı yerle iletişime geçin öncelikle; fark yaparken yeni kurumu nasıl bir yol izlemiş. 1-eski ünvan yeni ünvan arasındaki gün kadar mı fark yapmış, 2- yoksa direk yeni ünvandan kıst gün kadarmı fark yapmış. bunu öğrenin. yeni kurumu ödemeyi eski ve yeni ünvan arasındaki günlük...
  19. Süleyman Kambuk

Konu Çözüldü Naklen Geçiş Ile Ki̇şi̇ Borcu Iş Ve Işlemleri

ünvan değişikliğine bakılmaksızın kişi borcu çıkartılmıyor. yeni yeri fark yapacak.
  20. Süleyman Kambuk

Sistemsel Sorunlar Kbs'de Uygulama, Merkezi Kimliklendirme Servisi'ni Kullanmak Için Yetkilendirilmemiş.

sistemsel olabilir. 3-5 dakka sonra tekrar girince düzeliyor. dünden beri 3-5 sefer bendede verdi bu hatayı. ısrarla girmiyorsa HYS sistemine giriş yapın sonra KBS giriş yapın sorun olmuyor. Birde birden fazla bilgisayarda aynı kullanıcı ile oturum açıyorsanız bunu yapmayın.
  21. Süleyman Kambuk

Konu Çözüldü Tediye Ödemesinin Ödeme Tarihi Hangi Döneme Ait Olmalıdır

bildirge olarak sordunuz diye düşünüyorum. dönem olarak ödendiği tarih aralık olduğu için tediye aralık dönemi bildirgesine dahildir.
  22. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi 2025 Yılı Kasım Ayı Tüketici Fiyat Endeksi (Tüfe) Enflasyon Oranı (0,87)

en düşük memur açıklarken. eş çalışmayan 2 çocuk hesabı açıklamak gibi. her şeyleri üçkağıt. en düşük memur maaşı demek. en az eline para geçen memur demek.
  23. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi 2025 Yılı Kasım Ayı Tüketici Fiyat Endeksi (Tüfe) Enflasyon Oranı (0,87)

TÜİK 2025 Kasım Ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Enflasyon Oranını Açıkladı; 2025 Kasım Ayı TÜFE %0,87 oldu. son 6 aylık oranlar sırasıyla Haziran %1,37 (3132,17) Temmuz %2,06 (3196,66) Ağustos %2,04 (3261,72) Eylül %3,23 (3367,22) Ekim %2,55 (3453,09) Kasım %0,87 (3482,96) Mevcut durumda...
  24. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Malulen Emeklilik Sonrası Tekrar Memur Olarak Atanan Personelin Sgk Statüsü Hakkında

emekli olup sonradan tekrar genel bütçeli idarelere atananlarda emekli aylıkları kesilir. ve statü olarak 5434 hükümlerine göre daha önceden aylık almakta ise yine tekrar memuriyete döndüğünden 5434 hükümleri baz alınır. vazife malüllüğü gibi aylıklarının kesilmediği durumlarda statü değişikliği...
  25. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 4/B Sözleşmeli Personel Sözleşme Ücreti

bu ücretleri Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü belirliyor ve kurmlara gönderiyor. bizde yeni 14 tane 4b sözleşmeli alımına çıkmştık ücret sıkalasını yeni gönderdiler. her alımda gönderiyorlar. Kurumunuz Merkez atama dairesi personel dairesi ile ilgili birimde olur genelde...
  26. Süleyman Kambuk

Konu Çözüldü 21.11.2025 Tarih Ve 10602 Sayılı Resmi Gazete Gss Oranı %6

güncel durum ve kanun maddesi aslında şu; burada atıfta bulunduğu konu kanuna tabi 60. madde g fıkrası. memurlar ve işçiler 60. maddenin a fıkrasına tabiler. Ferhad ERYILMAZ bey aslında kısa ve net açıkladı ama biraz açtım içeriğini. değişiklik 60. maddenin a fıkrası geçseydi o zaman bizleri...
  27. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Gss Payı %5 Iken % 6 Oldu

atynı konu birden çok açıldı sanırım. maaşla ilgili bir konu değil.
  28. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Kıst Maaş Kesenek

isterseniz 2 sene öncesinin maaşını ödeyin ek mahiyette olan ödemelerde bugün tarihli geçmiş dönemli bildirge verip ödeme yapmanız cezai bir işlem oluşturmaz. ek mahiyette olarak yapılan ödemelerde ödeme tarihi önemli.
  29. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Kıst Maaş Kesenek

manuel hesaplamalardan olsa gerek ufakta olsa bir hata söz konusu olabilir. bu düzeltilerek tekrar doğru yerden gönderilebilirdi. bordro illaki doğru sistem hata veriyorsada arada yaptığı birşey sistemin bekleyip sonradan gönderilebilirdi. 5510 ise muhtemelen asgari ücret pek sınırından kaynaklı...
  30. Süleyman Kambuk

Çözüm Bekliyor Hi̇zmet Pri̇mi̇ Ti̇s 36. Madde

baktığım kadarıyla %3 lük kısımdan faydalanmak için işe girerken ki öğrenim durumları en az lise mezunu ve üstü öğrenime sahip olması gerekiyor. ve yaptığı göreve uygun bir eğitim olması şartı da var. ilköğretim mezunu olana %3 lük hizmet primi ödenmemesi işlemi doğru görünüyor. Yaptığınız...
  31. Süleyman Kambuk

Çözüm Bekliyor Hi̇zmet Pri̇mi̇ Ti̇s 36. Madde

sözleşmede geçen 36. maddeyi ve devamı paragrafı tam şekilde buraya atar mısınız.? gelecek cevap açısından yararlı olacaktır.
  32. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 5434 Sayılı Kanuna Tabi Olması Gerekirken 5510 Olarak Ödenen Sgk Primleri Düzeltme

doğrudur şahısa ait kısımlar personelin ödemesi gereken kısım. daha önceden statü hatasından dolayı eksik kesilen tutarlar oluyor. siz kurum paylarına ait ödeme emri oluşturun; kalan kişi kısımları kadar tutarı da kişi muhasebeye yatırsın. o yatıran tutarı muhasebe emanet hesabından ilgili sgk...
  33. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Toplu Sözleşme İkramiyesi Yasal Faizi İle Memura İade

kadrolu personelse 01.1.9 diğer giderler sözleşmeli personele 01.2.9 diğer giderler kodunu kullanabilirsiniz.
  34. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Ekobs Ve Kbs Matrah Yükleme

Kullanılan İstisnalar0 yazılmadan girilirse kasım dönemindeki maaşta o kadar istisna eksik hesaplatır. Bir önceki ay sonunda girişler ve muhasebeden onaylama yetişmiyorsa eğer. İllaki sonraki ay olan kasım ayı içerisindr girilecrkse kullandırılan istisnalar 0,00 olarak girilmesi gerekmektedir...
  35. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Engelli Çocuk İçin Aile Yardımı

Haklısınız burdada yönetmelikle bağlantı yaparken vergi indirimi gibi yararlandırılır gibi vs. yazmıyor. Bi eksiklik var denilebilir. Ama personel gelir idaresi yazısı yoksa nile sözleşmeye göre hakediyor.
  36. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Engelli Çocuk İçin Aile Yardımı

Askında bunu otomatik sisteme entegre etseler süper olur. Biz ilgili personelin bildirimlerine göre işlem tesis ediyoruz. Ancak raporların maaşlarda geçerli olabilmesi adına kendi yada çocuğu engel durunu varsa illaki gelir idaresinden yazı istiyoruz. Personel veya kamu idaresi başvurabilir...
  37. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Açıkta İken İhraç Olan Personel Ki̇şi̇ Borcu

soruyu sorarken cevapları da vermişsiniz aslında. 3/2 maaşın çalışılmayan gün kadarını borç çıkarmanız ve ödenen 1/2 kesenekler içinde borç çıkardığınız günler kadar SGK dan iade almanız gerekmektedir. İadelerin kişi payları kişiye devlet payları muhasebeye gelir kaydetmek üzere.
  38. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Kbs Maaş İstisna

rica ederim. personel kaybı olmaması adına yaptığınız işlem mantıken doğru olsa da kanunen ve kısıtlamalar açısından size sorun teşkil etmesin. iyi çalışmalar diliyorum.
  39. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Kbs Maaş İstisna

kişinin kaybıyla ilgili durumu malesefki kendi alternatifimizde düşünürsek yanlış olur. benzer bi durumla örnekleme yapayım. Örneğin ayın 28inde ilk defa atanan kişiye elden maaş yaparsak 28 ekim 14 kasım arası maaş için Ekim dönemi istisnasını kullandırabiliriz. Ancak Kasım maaş döneminde tam...
Geri
Üst Alt